då var det tid för ett nytt år

Nytt å utanför dörren strax. vi kommer att invänta året hemma hos Thomas i för ovanlighetens skull ett lugnt sällskap =) Per ska vara kock och göra inbakad fläskfile å klyftpotatis med kantarellsås..kommer nog att bli riktigt mumsigt tror jag, jag står för dessären chokladpudding med riven choklad å kocktailbär. mycket avancerat.. hehe oscar följer med så klart. Mamma har varit barnvakt då vi  varit inne på mora och handlat en sväng.. Så långt har jag aldrig varit från våran lille älskling å jag saknade honom faktiskt trotts den korta stunden =)

nej dags att göra sig snygg för nästa år och fara hem till Thomas å invadera hans lägenhet innan han kommer hem =)


GOTT NYTT ÅR PÅ ALLA UNDERBARA VÄNNER =)

Dagarna innan nytt år

Fasen vad tiden går fort då man är hemma. Finns hela tiden en hel massa att göra =)

Igår var jag Mor å Oscar i Falun med Tessan till veterinären och hon börjar bli så frisk så frisk så hon får mindre medicin för varje vecka =) Sen vart det en tur på stan som vart mycket längre än tänkt men det var shit trevligt =) Kikade en hel massa vart lite shopping och en fika så klart... Oscar var så snäll så snäll hela dagen, men det är klart då man får så fina presenter av mormor =)

Idag så skulle vi kika på en lägenhet här hemma i Mora dock så dök inte mäklaren upp så vi ringde och hörde vart han tagit vägen, han hade glömt bort att vi skulle komma på visning och han skulle åka från kontoret på en gång. Men då hade vi redan surnat till så vi åkte därifrån. Kändes så jäkla oseriöst... Åkte tillbaka till Sold för att hämta Oscar som mamma så gärna är barnvakt till =)
Åka tillbaka till mora för att fika med Lina å Mojje. Fan skulle ju ringa erik åxå.. =( Tiden börjar rinna ut i sanden som vanligt då vi är hemma =( har även kikat in på Lindex
Gjort avtryck av Oscars händer och fötter  =) får knäppa lite fina kort imorgon så kommer det bli hur fint som helst.. hihi


Oscar satt å kikade på film med oss uppe i soffan =)



Oscar tittar på mormors tomte som hänger i lampan =)


en liten vits om förlossning

En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna under en förlossning till barnets far. Ett äkta par tog chansen att prova maskinen. Då födseln satte igång, blev maskinen inställd på att överföra 25% av smärtorna till fadern, men mannen märkte ingenting överhuvudtaget. Läkaren tyckte att det verkade lite märkligt och höjde inställningen till 50% Mannen märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre. Efter som det gick så bra, överförde man 100% av smärtorna till mannen. Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor och ett välskapt barn föddes. Då mannen kom hem från BB, fann han brevbäraren ligga död vid ytterdörren =)

hemma igen

Idag vid ett kom vi hem från Falun igen =)
Oscar piggnade till jätte fort och vi fick ett glatt besked imorse då läkaren kom och tittade på Oscar  och sa då att det var dag sför oss att åka hem =) å det var så skönt att få höra det då vi var helt säkra på att vi skulle få lov att stanna kvar en dag till.. hihi

Så nu så ska vi ta det lite lugnt i ett par dagar så Oscar hinner bli riktigt frisk då han fortfarande är lite snorig men annars så är allt bra. Och snart så kommer han att börja äta som bara han kan.. =) men han är fortfarande lite trött efter hans lilla äventyr i falun...

I falun =(

På julnatten så vart Oscar jätte snorig trotts näsfrida å näsdroppar så ville det inte ge sig å han bara skrek å skrek inget hjälper å tillslut så kommer min snälla mamma ner å ser vad det är som står på. Mamma tar Oscar så jag får lugna mig lite blir ju så ledsen då lilla älsklingen blir sjuk å inget hjälper. o3.oo så är han lugn å fin så då ammar jag ås en får han sova i babysittern så han får det lättare att andas. Han vill inte äta på resten av natten eller dagen efter så vid 13.oo bestämmer vi oss för att åka in på akuten i Mora för att se vad som är så fel då han bara sover å sover å inte vill äta. Vi blir skickade till Falun dit vi åker så fort som det går. Stackars lille Oscar rosslar å hostar och andas jätte tungt.

Kommer till akuten i Falun där vi blir prioriterade vilket var riktigt skönt, kommer en doktor å klämmer å lyssnar så får han inhalera syrgas och adrenalin å han blir så pigg så pigg så han till å med orkar äta =) Vi blir inskrivna och Oscar får ett litet armband. Vi får ett rum på barnavdelningen där Oscar får ligga i sin balja med extra syrgas då han fortfarande har svårt att syresätta sig. Runt 23.oo så får vi ett annat rum på nyfödd/tidigtfödd avdelningen så han är för liten för barnavdelningen och behöver mera hjälp för att andas. Han får en syremask som gör att han "andas i motvind" då han samlar på sig mycket koldioxid och måste kämpa för att få ut det. Å masken ska göra att han inte behöver anstränga sig. Jag får pumpa då de kommer fram till att han nog måste sondmatas då han inte orkar äta själv. ( Nu är det jätte jobbigt och jag bara gråter) Denna natten sover vi på ett annat rum då jag är totalt slut å inte klarar av att sova bland alla pipande apparater =(

Idag så har jag åxå pumpat å Oscar har legat i masken fram till ca 13.oo då han vart irriterad på masken och ville att den skulle bort. sen dess har han piggnat till massor och nu på kvällen behöver han ingen extra syrgas och hans andning är helt oansträngd. Fick svar på RS virus testet och det visade negativt eller var det heter han har det inte i alla fall. Mycket skönt.... Inatt ska vi sova i samma rum och han behöver endast en liten grej på foten som kollar syremättnaden i blodet å lite annat.

Och han äter massor =) Vart helt överlycklig då han ville amma, min lilla älsklig vart pigg lagomt tills min mamma å pappa kom och hälsade på så de slapp se han ligga där helt slö å apatisk. =( så inatt ska det ammas å ammas så han får alla krafter han behöver så vi kan få åka hem snart hoppas vi på =)

Skriver mera sen..

en dag med brudarna

I måndags var det dags att träffa flickorna äntligen. Det är två år sen vi träffades allihopa. Inte bra denna tradition måste brytas i alla fall så vi träffas en gång om året.. Bättring måste ske...Och det har vi även bestämmt. =)

Vi träffades hemma hos Lina som bor närmast. Vi var sena så klart jag så Sandra som vi hämtat upp i Gesunda. Allt tar så mycket längre tid så mycket mer att tänka på innan man komme iväg. Men dit kom vi tillslut. Efter lite mat till hungriga barn så skulle det bli fika var det tänkt men efter att vi sett den kilometer långa kön in på fiken nere på Mora så insåg vi ganska så snabbt att det skulle li ganska så knöligt med två barnvagnar theodor å fem brudar sugna på fika, så det fick bli lyxbulla å kakor från ICA då ingen av oss ens orkade stå i kö in på fiket för lite bullar. Det vart lika mysigt för det köpte tre flaskor julmust å endast en gick år på hela kvällen, hur det gick till har jag ingen aning om.. hehe
Hem till Lina igen för fika å en hel massa babbel.. hehe det är vi riktigt duktiga på Ida å Theodor tyckte att vi var mer än lovligt söliga på att börja fika så det fick bli tjuvstart för dem. =)

Tacos nalkades det mot kvällen så klart lite av en tradition att det blir det då vi träffas å vad gör det, det är ju så gott =) Mojje hade varit snäll å skurit grönsakerna åt oss innan hon for å det var bara för oss att duka fram å steka på köttfärsen ( som vissa äter utan tacokryddan.. hehe ) Sen blev det film en skräckis till Petras lycka 30 days of night riktigt bra vampyrfilm tycker jag. Höll på att skrämma livet ur både mig å å stackars Oscar då han låg på mig å myste i godan ro å jag hoppade till nästamdet första jag gjorde på filmen.. hehe lite lättskrämmd är jag =)
Alla fina flickor lägger sig tidigt då man e trött =) Men det var en helt underbar dag å jag hoppas att vi träffas snart =)





home at last =)

Då var vi hemma i Mora =)
Kom hem igår runt halv sex, det gick hur bra som helst att åka hela vägen och fort gick det så det var riktigt skönt (kanske för att jag sov en stund i bak med Oscar). Oscar tröttnade ur lite på slutet och ville absolut inte sitta fast i den där tråkiga bilstolen, så det var riktigt kinkigt en stund.. Men det gick över då vi kom fram. Dock så vart det lite mycket för honom så han vart övertrött å allmänt kinkig igen men det vart bra då han fick sova hos mamma å pappa. =)  Han höll på att somna precis då morfar kom innanför dörren men han lyckades hålla sig vaken =)


En stolt morfar =)

Idag har vi varit in på Bokia så klart och hälsat på dem där. Får bli en vända dit igen snart får hoppas att det blir lite mera tid då och att Oscar är lite vaken. For ut till Selja och myste lite det är så mysigt där tycker jag åså är ju Anton å Ponte hur härliga som helst fast det vart lite tröttis på slutet.
Pepparkaksbak å glögg hemma hos Björne var det som vankades mot kvällen. Vart dock inte så mycket bak för mig men jag hann sno åt mig ett stycke deg.. mumma =) hihi Men jag var social med bagarna i alla fall =) Dock så tyckte jag att pepparkakorna gick lite åt det porriga hållet.. Undra vad bagarna tänkte på???
För första gången så såg vi på Lars Kristers ett avsnitt räckte faktiskt för mig alldeles lagomt. =) Men det var kul att se finalen och det vart ju ännu bättre då de vann =) Bra avslut...

Som vanligt så går det inte att komma i säng i tid nån gång.. Fixade li men men det får väl gå nu är det i alla fall dags för sängen. imorgon kommer Linda på besök och sen ska vi ut till Svärmor å Svärfar till fyra är det tänkt.

Hemma hos mamma & pappa på Sollerön =)

SVT Gävle Dala var hemma hos mamma och pappa och filmad deras fina juldekorationer utanför huset =)
det är ju sååå fint..



svt

Glömde skriva att SVT var hemma hos mamma å pappa och filmade deras juldekoration igår.. hihi nästan så man bli rlite mallig. Vet inte när det kommer att sända det men det kommer jag så klart att skriva senare =) är faktikst ganska så nyfiken på vad de har hittat på för nytt detta år.. alltid nått nytt så vi får ta ett varv runt huset innan vi kommer in =) Som vanligt alltså..

19.15 på svt gävle dala idag!!!

imorgon åker vi hem över jul

Dags att börja packa då då =) bättre sent än aldrig. Håller på och
 kikar på Oscars kläder nu får se vad som packas ned...
å alla de andra sakerna som hans ska ha med sig blir lite endå trotts att han
är så liten.. sen ska jag komma på vad jag vill ha med mig åxå..
buhu Tycker fortfarande att ingen sitter så speciellt bra.

Nej nu ska jag fortsätta packa medans söta oscar sover på soffan..

2 dagar kvar till hemfärd

Nu är min lilla pojke en stooor pojke =)
Nu väger han 4250gram =) och 55 cm lång, han fortsätter att växa en cm i veckan .. hihi Mamma tycket att jag skulle sluta mata Oscar med grädde så han fortfarande är liten då vi kommer hem på fredag =) Men han är ju liten å söt tycker jag.. Lite tyngre bara.. Men han är prickig som en flugsvamp.. hehe
Kikade lite på stan innan bussen gick hem men det var allmänt trist då jag inte hittade det jag letade efter.. Fortfarande lite småirriterad men jag och Oscar ska sova på soffan en stund efter att hans mage blivit mätt.. =)

Nu är jag trött som fan skulle kunna börja flumma runt som jag brukar då det blir så här men det tänker jag inte göra utan ska istället inta soffan tills Oscar vaknar sen blir det fan att sova en stund...

Dålig dag idag......

Jag är trött som fan....
Irriterad på allt ( men inte på Oscar )
Grinig som bara jag kan..

Har inte kunnat sova inatt bara stirrat upp i taket eller blundat  å funderat på en massa onödiga saker som om. Undra om jag har nått hårspray kvar eller om barnbidraget kommer före eller efter helgen eller om jag verkligen orkar gå ner till BVC om jag inte sovit nått.. Mycket irriterande..

Men lille söte Oscar har sovit i sin egen säng hela natten =) Och inte i vangdelen utan i sin fina säng =) jätte duktig har han varit. låg i våran då jag ammade sen sov han i sin säng igen.. hihi sötisen..



Nu ska jag gå å vara irriterad någon ananstanns----------

3 dagar kvar til hemfärd =)

Nära nu =) hihi


Jag är så trött idag =( endå så tycker jag att jag sovit riktigt mycke inatt.. Inte så kul att vara så här trött. Tur att Oscar är en snäll liten pojke som äter ser söt ut och sover =) så klart lite kinkig blir han dock då han upptäcker att han smage är tom. Men det är ju ganske så lätt ordnat. Jag å Oscar ska ta en tupplur lite senare..


Sitter och äter lite jordgubbskräm nu måste ju äta annars så får jag "skäll" av Per då han kommer hem för att jag bara ätit frukost.. hehe är ganska så duktig på att slarva. Men det blir nästan mera slarv på Per är hemma så egentligen så är det inte bara jag så d så.
nu ska jag passa på att pyssla lite medans våran söta pojke sover med mätta magen =)


Imorgon ska jag gå til BVC blir att ta sig ur sängen i tid för en gångs skull =) Ska bli riktigt spännande å se vad oscar väger nu för an har blivit riktigt tung nu på slutet.. Stoora pojken..

åå vad jag längtar efter mammas kakor nu.. mummsa

paket =)

Vi fick paket idag =) hihi kollade posten påväg upp på våran promenad å då fick jag se att det kommit ett paket till Oscar. Vart så nyfiken att jag fick lov att vända å gå ner till ICA och hämta det.. hehe det var ett paket från Anki å Johan jätte fina saker tack så mycket =) hihi

Nu ska vi snart sova jag hoppas på att Oscar sover lika bra idag med. Inatt sov han mellan oo.3o och o6.oo hur skönt som helst men jäklars vad hungrig han var då han vaknade tur att det gick att ordna i ett nafs =) Och han sov faktiskt i sin egen säng med.. Dock fortfarande i liggdelen från vagnen men vad gör det.. =) Somnade dock då jag ammade efter att han vaknat så då fick han ju ligga kvar å mysa lite....  Sen ringde Linda och väckte mig =)Riktigt trevligt att ha en liten pratstund på morgonen sådär...


Då vi är hemma.. Tiden försvinner

Fredag: komma hem å vila
Lördag: svärmor å svärfar + Karin ev en vända på stan
Söndag: Linda kommer till Sold
Måndag: en heldag med tjejerna
Tisdag: definitivt en vända på stan
Julafton; Mammas mat Kalle Anka och ut till Johan å Anki
Juldagen: Vara trevliga
fredag:
Lördag:
Söndag:

...........................4 dagar kvar till hemfärd

Nu är vi inne på den veckan som det är dags att åka hem i.. Fasen vad vi längtar hem nu...

Årets julgran är ca 25 cm och får plats på skrivbordet =)
Orkar inte släpa upp plastgranen och sen göra den mysig och fin, drygt att dra upp den då vi endå inte ska vara hemma över jul. då får jag ju endå lov att plocka ner allt nästan direkt. plus att Milla tycker det är lite för roligt med gran.
Får pyssla med granen hemma på Sold istället =) Då blir det en stor gran istället åxå.. mycket bra... Få se hur många julgranskulor jag bli skyldig mamma innan det är klart.. hehe




Pratat med  söta Linda imorse, eller min morgon för hon ringde och väckte mig =) Mycket gladare är du nu vännen. riktigt skönt att höra då det varit mycket negativt ett tag. Längtar tills vi ses sötis =)


Dags att mata mitt lilla söta monster. =)

smajlis =)

Min lilla älsklings Oscar har gett mig en massa leenden idag.. hihi
Lutade mig över honom då han låg på soffan och flummade runt, fick ögonkontakt med han å säger Hej hej å då kommer det ett underbart bebis smajl =) hihi så kul.. provade igen lite senare och då fick jag ett till.. Våran lilla oscar håller på att bli en stor pojke som ler då man säger hej. hihi
Han är ju helt underbar våran lilla son. Bättre tidig julkapp kunde jag inte få..

trött liten älskling

Nu har jag ställt datorn på skrivbordet istället för att sitta i soffan som en padda å hålla på... bra att använda skrivbordet då vi väl har köpt ett.... å då kanske jag slipper sitta framför datorn hela tiden som det faktiskt känns som jag gör. Trotts att jag får en massa annat gjort. Som idag har jag ju diskat, dammsugit å plockan kläder medans jag lyssnade på musik från telefonen ( Per å Oscar spelade x-box )

Imorgon sa jag knäppa kort på Oscar hoppas att det blir lite fina kort så att vi kan göra det som det är tänkt att vi ska göra med dom =)

Blir nog en promenad efter att jag matat Oscar för igår så gjorde vi det, sen sov han i sin säng (dock i vagndelen men vad gör det?? ) hur skönt som helst att få tillbaka sängen =) Men det är ju mysigt med bebis i sängen åxå...

nu ska jag sätta mig i soffan och julpyssla lite


puss å god natt

5 dagar kvar til hemfärd

Trött idag, som vanligt känns det som. Måste bli bättre på att ta en sovtimme på soffan på dagen. Försvinner ett par timmar på natten då Oscar äter å sover samtidigt. Det gör ifs jag åxå för det mesta men jag försöker hålla mig vaken. Vi fuskvägde Oscar igår för vi var så nyfikna, men jag undrar verkligen om vårt resultat blev rätt jag. Men både jag å Per vägde sig med Oscar i famnen å sen utan å om det stämmer så har han gått upp jätte mycket för att vara så liten =) Vi får se på tisdag för då ska vi till BVC å väga och mäta. Nog för att han har ätit hur mycket som helst den här veckan men endå…

 

Idag ska jag ”tvinga” ut mina älsklingar på en långpromenad för det är hur fint väder som helst idag. Klarblå himmel och solen den strålar. Dock inte en snöflinga så långt ögat kan nå men det ska nog gå bra endå tror jag =) Det är så lätt att ta sig ut på promenader nu det är så härligt att dra runt på Oscar i barnvagnen, såå mysigt. Precis som vi trodde att det skulle bli. Hihi

 

Ska skriva en lista på vad som ska med hem på fredag, är ganska så glömsk så annars kommer hälften bli kvar hemma =) Kommer säkert att glömma en hel del endå.. hehe

 

Dags att stoppa i sig en macka eller två kanske???




6 dagar kvar till hemfärd

åå nu är det mindre än en vecka kvar tills vi sitter på båten hem och vid den här tiden så är vi hemma =) och moffar mammas kakor =) hihi 0 sorters kakor åså bullar på det. Tur att jag sk abörja träna efter att vi har varit hemma =)

Lucia idag åxå =) funderade en stund på om jag skulle orka släpa mig ur sängen imorse för att mysa med julmust å pepparkaor, men jag ångrade mig för jag tog mig inte ur sängen =) Så vi tänkte mysa lite nu på kvällen då det visades Lucia, men vilken besvikelse det blev. Världens minsta Luciatåg visades på tv, å inte var de i en kyrka heller, ingen stämmning alls, är det inte meningen att det ska vara mysigt?? besviken blev jag som fan...

dags att vila

dagens historia presenteras av min mamma =)

När en lastbilschaffis stannar för rött glider en liten Nissan Micra upp jämsides. Ur Micran hoppar en blondin, som springer runt till lastbilens förardörr och knackar på.


Lastbilschaffisen vevar ned rutan och blondinen säger: - Hej, jag heter Linda och din last håller på att läcka ut! Lastbilschaffisen struntar fullständigt i blondinen, men när han stannar vid nästa rödljus glider Micran upp jämsides igen. Blondinen hoppar ur, springer runt och knackar på förardörren.


Lastbilschaffisen vevar ned fönstret och blondinen utbrister igen: - Hej, jag heter Linda och din last håller på att läcka ut! Lastbilschaffisen skakar på huvudet och fortsätter nedför gatan. Vid det tredje rödljus-stoppet händer samma sak igen... Andfådd hoppar blondinen ur Micran, springer runt och knackar på fönstret på förardörren.


Lastbilschaffisen vevar ned fönstret och blondinen säger på nytt: - Hej, jag heter Linda och jag sa att din last håller på att läcka ut! När det blir grönt drar lastbilschaffisen på och hinner fram till nästa rödljus i god tid innan Micran.


Den här gången hoppar lastbilschaffisen ur och skyndar iväg att möta Micran. Han knackar på fönstret till förardörren och när blondinen vevar ned rutan säger han: - Hej, jag heter Bosse, det är mitten av januari och jag kör saltbilen!


en vecka kvar till dalarna

Endast en vecka kvar tills det är dags att åka på båten 7.05 sen vänta i hytten ca tre timmar sen fara upp till Dalarna med mål Mora =) Första gången alla hemma får träffa underbara Oscar.. hihi... Blir nog en vända på stan på lördagen redan skulle jag tro =)


Och på måndagen den 22 så ska jag å träffa mina underbara tjejer där hemma =) Lina, Karro, Petra, sandra å Sussie just ja Mojje skulle vara med åxå =)
det är ju som sagt 2 år sen vi träffades sist tillsammans. Vi ska ta en fika kanske på kaffestugan?? bäst med plats där. en vända på stan och kika lite. Sen så smiter vi över till Lina å Mojje för att göra tacos och mysa med lite film. Det kommer att bli så jäkla trevligt.. Saknar er ju flickor =)


Fick en fin present igår då Per kom hem =)
Han vet vad jag tycker om han =) ( fjäsk för att jag skulle stryka hans skjorta.. hihi )



Vart en promenad idag trotts allt jag tjurig för att Oscar somna så fort jag la han i vagnen å sov som en prins. Gick i alla fall iväg då jag endå då jag endå tagit mig ut. vart en kortis men bättre det än inget.
Nu sover han som den underbara pojke han är, men jag var riktigt tjurig på honom en stund men det går  inte att vara det så länge på en sån underbar son =)
men jag är fortfarande trött som satan, känns som att jag kommer att somna när som helst. ska nog passa på att ta en dusch kanske piggar till lite om jag har tur. I alla fall tills det är dags att mata den hungriga pojken som är inneboende hos oss =)

har precis moffat i oss bakad potatis, filé (från sold) å persiljesmör.. mums
Nu blir det hemgjorda chokladbollar å julmust =)




oscar en månad idag

Idag blir vår lille pojke en månad gammal =)



Imorse var jag helt död, kommer inte ens ihåg att Per sa hejdå då han gick till jobbet utan tyckte att han var jäkligt stram som inte gjort det =) Trodde att han fortfarande låg och sov på soffan så jag försökte ringa han för att han skulle vakna men det var ingen som ville prata med mig fast jag ringde hem och den signalen vaknar man av =) Matade Oscar så jag kunde inte gå upp, Per sov på soffan för han hade varit på julfest ( tur att han sov på soffan för då Oscar var hungrig vid fem så hörde jag hur Per snarkade som bara han kan då han e full  =) ) Däckade även av på soffan med Oscar till tolv faktiskt, jobbigt att vara småbarnsförälder ibland =)

Vet inte om jag har någon lust att ut å gå idag.. Känner inte riktigt för det men jag kanske måste endå för våran lille pojke vet inte riktigt vad han vill idag. Han är trött men vägrar sova, har fått en massa mat å endå så håller han sig vaken.

Men ska proppa i han lite mera mat nu så hoppas jag på att han kanske somnar en stund =)

inspiration till pappa =)


8 dagar till hemfärd

Totalt slut imorse. Oscar var riktigt gnällig efter ammningen vid fem så vi gick å myste på soffan så Per kunde sova. Vi somnade så klart på soffan jag och underbara Oscar =) Vaknade igen halv nio då Oscars mage var hungrig, matmonster hihi. Tur att Oscar vart hungrig för Per hade stängt av klockan å fortsatt att sova som en stock.... tröttis pappa =) Jag å Oscar fortsatte sova efter att hans mage blivit mätt å glad, tur att hans mage är hungrig ofta annars hade jag nog inte vaknat fören nyss.. hehe
Gav Oscar de första vitamindropparna igår, trodde han skulle göra någon min men icke då han bara fortsatte som vanligt.  Bada ska vi göra idag med.

Per ska på julfest ikväll, är inte ett dugg avis för den goda maten han ska få =( vad ska jag hitta på då? potatissoppa kanske? inte så roligt men det är gott i alla fall...

Nu börjar lilla älsklingen vakna till, det är nog magen som börjar tycka att den är hungig igen, det brukar den vara runt två sen blir det promenad =)
så här brukar mattiderna ligga ca ; 2.oo 5.oo 8.oo 11.oo 14.oo 17.oo 2o.oo 23.oo så nog äter han som han ska =)  dags för käk =)

hungrig oscar =)


9 dagar kvar till hemfärd

Hatar att bli väckt av att få sms från Kaph ahl, hur viktigt kan det vara att skicka ut rabatt sms åtta på morgonen?? Nästan så att jag vägrar att gå dit bara därför... Men Kaph ahl här på ön är riktigt trist i alla fall tycker jag trångt å jävligt inte precis barnvagnsanpassat som man tänker på nu för tiden =)
Varit ute på promenad jag å Per idag, kikade på hus som vi gick förbi. Jag har fått vita tegelhus med svarta fönterluckor som favorit =) Man får så mycket tips och idéer, på hur vi skulle vilja bo då vi flyttar tillbaka upp till Dalarna. provade snyggaste mössan som vi fått. men som synes så är den fortfarande en aning för stor =)





åå vad jag hade velat åka iväg på en kryssning över en helg om ett halvår. Med spa, god mat å mys och en samling underbara vänner =) å så klart en flaska vin eller två?? eller kanske fler?? hihi


På menyn idag fiskepinnar, mos och örtagårdssås =)

1o dagar kvar till hemfärd

Jag har sovit fyra och en halv timme i sträck inatt =) vilken lycka, synd bara att jag inte somnade fören strax innan tre =( och vaknade halv åtta.. hehe men jag känner mig riktigt pigg trotts allt =) Oscar tyckte inte att det var lika roligt att behöva sova i sin egen säng, och kan ju erkänna att halv tre gav jag upp så han fick som han ville å fick sova i vår säng i alla fall. han är ganska så duktig på att skricka åxå. Måste ju tänka på grannarna åxå så de inte blir total tokiga på oss =)

Men idag har han varit så snäll å mysig å hungrig så klart =) Vi har varit ute på promenad i en timme, Per har ju satt in en massa musik i min telefon så nu var det ännu skönare att röra på sig. Oscar sover fortfarande som en stock så jag har hunnit duscha, plocka undan disken och ätit jordgubbskräm å kiwi ( inte blandat så klart ) och han sover fortfarande så nu vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på??
Vi får se...


Har glömt att skriva hur det gick för min lilla Tessan, hon är pigg å glad som hoon brukar vara. Det ska bli riktigt skönt att komma hem å kramas med min lilla bebis =)

Pricken

Pricken 1996-2008

Våran underbara lilla pricken jagar nu all världens möss
och flickkatter på de oändliga ängarna...


11 dagar till hemfärd =)

Nedräkningen har nu börjat =) 11 dagar kvar till hemfärd.. hehe

Har precis lyckats tvätta ett par tvättar, och på samma gång passat på att ta en promenad förbi ÖB och kika lite storhandel vart det i köp att ett paket antikljus till ljusstaken, inte precis så att ekonomin är den bästa får hoppas på att det löser sig med förseningskassan snart.. Oscar sover fortfarande så jag hann dammsuga å hänga tvätten undra om man hinner med en dusch åxå??? På nått sätt så vaknar alltid Oscar då jag ska duscha vare sig om Per är hemma eller ej... Jäkla söt unge =)

Annars har jag inte gjort så mycket intressant som vanligt, tycker jag. Ganska så skönt då jag är ganska så trött nu för tiden ( vet inte vad det kan berro på =) ) hehe. Men det är det helt klart värt.
Har ju världens underbaraste Oscar med världens underbaraste pojkvän =)


ska smita in i duschen en snabbis...

vilodag igen...

Söndag igen, fasen vad fort det går. Oscar blir snart fyra veckor och det är nästan bara två veckor kvar till jul...

19 December 07.05 går båten mot fastlandet igen =) Och vi kommer att vara hemma i Mora i ca två veckor =) Barnvagn ska vi få låna hemma så nu är det helt plötsligt inte hopplöst att få in allt i bilen.. nu finns det en hel massa plats, Blir ju lite mera saker som ska med nu åxå, undra hur mycket som kommer att bli kvar hemma?? hehe kan inte säga att jag är så organiserad alltid. huvudsaken är att Jag,Oscar, Per å missarna är i bilen då vi åker på båten =)


Visst är han söt  våran lille Oscar

Tur att våran lille Oscar är så söt för den här natten var inte rolig... tre tror jag att jag kikade på klockan sista gången. Vet inte hur lång tid efter som jag var vaken men tillslut så somnade jag å Oscar, då efter en massa mat och napp å ligga så nära som möjligt. Blir riktigt varmt med enbebis under täcket kan jag lova. ( ja vi samsover fortfarande) Men efter att Oscar somnade så fick han ligga under sin filt... Imorgon ska jag ordna så han kan börja sova i sin säng =) Skönt att få tillbaka sängen, fast det är ju så underbart mysigt att sova tillsammans =)
Kom inte ur sängen fören runt tolv men det tycker jag att jag förtjänade =)
Tog hand om diskberget som bildats i köket, vi är ju bara två som gör disk och endå så blir det så jävla mycket disk.... fattar inte hur vi lyckas. 
Promenad har vi varit ute p idag så klart =)
på menyn idag :sjömansbiff

Ska badas idag, klippas vassa bebisnaglar,

Dags att mata hungrig pojke =)


lördag

Nu har jag fått fram lite tomtar, har så klart inte hunnit så mycket som jag tänkt men det går ju frammåt och det är faktiskt inte lika stökigt längre =) Jullyktan jag fick av pappa förra året står på bordet och lyser så fint och mysigt =) Så till det ska vi mumsa lussekatter, pepparkakor och julmust.. åå vad jag tycker om julen.



Idag ska vi äta hemgjorda hamburgare Per är kock idag =) Å då får jag ju inte ens vara där så jag håller mig glatt undan =) Fixar lite mys i vardagsrummet istället. Och jag ska faktiskt se på Narnia idag är så nyfiken på om de är bra eller inte. Såg alltid på serien då jag var liten och då tyckte jag att det var hur bra som helst så vi får se vad jag tycker nu =) Och så är det ju Britney dokumentären halv elva och den tänker jag inte heller missa. ( Per är nog inte så sugen.. hehe) Jag tycker det är intressant i alla fall.

Oscar han sover och är så söt, efter att han fått all mat som han ville ha.... han kommer nog att bli lika matglad som pappa å morfar tror jag. =) eller ett kakmonster som mamma???


Time to eat =)

fredag

Nu börjar det verkligen närma sig jul =) har varit och mumsat julmat på Per´s jobb idag och visat upp Oscar =) , en riktigt god frukost om jag får säga det själv. hehe Men fasen vad trött jag vart så nu ska jag nog ta en power napp nu annars blir det inte bra.
Får sätta upp gardinerna efter det, och fortsätta på min röra från igår =(


Nu ska jag linda in mig och Oscar i en filt och mysa på soffan =)

bvc

Äntligen har jag gjort rent vårt akvarium vart sån skillnad, hur fint som helst. Måste erkännas att jag slarvat lite med det någon månad nu, inte precis så jag varit sugen på att bära 1o liters hinkar med vatten då jag var höggravid. Men nu har jag ju inget att skylla på.. hehe
Blev en julduk placerad på med fint ska det bli, går ganska så sakta och som vanligt då jag håller på och fixar så ser det ut som en orkan kommit på besök, men det rukar lösa sig efter ett par timmar och det oftast med ett lyckat resultat.

Vi har varit på BVC och vägt och mätt Oscar idag. Nu väger han 3620gram och är 53 cm lång han har alltså vuxit med en cm i veckan sen förlossningen. Nästan så han borde haft växtvärk =)

Mys med snyggis pojke





Beckie du är så söt =) Om du ska hem runt jul så kanske du har lust att studsa förbi i Mora för vi är hemma då, hade varit så kul att träffas igen efter 5 !!! år och jag är inte avundsjuk på att lägga plattor i snö =P hehe

OnsdaG

Idag har jag pratat med försäkringskassan och kan man bli annat än trött??? Hoppas att det löser sig snart.... csn är ju inte riktigt som de ska de heller. skriver samma saker om och om igen men man får ingen förklaring på vilka uppgifter det verkligen är som saknas.. nästan så jag blir lite knäppare än vanligt..... Om det går

Jag måste ta tag i att göra rent akvariet åxå och få upp lite mera jul i lägenheten, det blir ju så mysigt med julsaker överallt =) sååå härligt och lite snö hade ju inte skadat. Som bilden som mamma skickade imorse från jobbet hur mycket fin fluffig snö som helst.. hihi

Imorgon ska vi till BVC och väga Oscar igen, hoppas att han går upp i vikt lika bra fortfarande =) Men det tror jag nog så som vårat lilla matmonster äter.. hihi Det är nog det enda han har gjort ikväll ätit ätit å ätit.. inte undra på att jag känner mig lite hungrig med ett sånt här matmonster.. hehe

Jag har nu ett fullständigt betyg *äntligen* så nu kan jag änteligen söka till de utbildningar jag vill. Så nu har jag ett par månader på mig att bestämma mig, men jag har lite funderingar. Kanske till å med det blir så att jag kanske ska ta och göra ett högskoleprov. men det får vi se.. Det känns bara så underbart skönt att ha det klart.


Mamma å Pappa ni är sååå söta =)

Oscar idag =)


ett litet smajl =)

Igår efter att underbara Oscar fått mat så låg han och fånade runt i mitt knä en stund. sötisen. Helt plötsligt så kikar han upp och ser mig rakt i ögonen å ser helt överlycklig ut och ger mig ett riktigt bebis smajl =) åå vad underbart söt han är. Smajlet kanske bara var någon sekund med fan va lycklig jag vart =) vart aldelles tårögd att vår lilla kille ler å ser så lycklig ut. Försökte så klart att få ett litet leende till men han hade en massa andra saker att kika på än sin mamma =)
Detta lila leende kommer jag att leva på länge =)
Längtar tills det blir en massa gurgel å skratt och en massa underbara leenden...



Oscar har varit en snäll liten kille idag sov länge efter maten imorse så jag hann äta frukost, och ta hand om den rena tvätten som Per fixade igår kväll. Hur bra som helst. Packade upp en massa kläder igår så nu har jag lite snygga kläder att ta på.  Sen har jag varit ute och dragit runt på Oscar i barnvagnen i 4o minuter hur skönt som helst =) En av farbröderna i våran trapp tipsade om ett shit bra ställe att ha den istället för källaren så nu kan jag smyga ut närsomhelst å gå =) han undrade om vi hade flyttat in nyss. hehe Men vi har ju bott här i ett å ett halvt år nu =) Då tyckte han att han hade sovit länge.. hihi.

Har filmat Oscar idag å Per ska få hjälpa mig få in den ikväll....
och nya bilder på Oscars sida


Om jag får lite musik på telefonen idag så blir det chokladbollar =)

då var det december =)

Affis tyckte det var hur bra som helst att jag satt upp en massa julsaker så hon kan sova i kartongerna =) Våran lilla lådkisse.



Vi har precis varit ute på en promenad med Oscar som sover som en liten ängel i barnvagnen. sötis. Skönt att det inte blåser för en gångs skull å att det inte regnar heller =) Vart nästan lite vilse bland alla mysiga hus. hehe som jag hoppas även finns hemma då det är dags att hitta hem där =) Vill åxå bo i ett mysigt litet hus med en mysig liten trädgård där Oscar kan leka å jag pyssla runt =)
Och utan irriterande grannar som plinkar piano utan att veta hur man gör...... nötter. och om man nu inte vet hur man spelar borde man då inte ha lärt sig det om man försökt att spela i flera månader.. SÄLJ SKITEN säger jag.....


Dags att skala lite potatis för idag ska det bli gulashsoppa =) mumma

RSS 2.0