Fredags kväll. Knappt 2 dagar kvar...

ush.. vädret är fortfarande helt värdelöst. det har öst ner en massa regn. och nu så duggar det lite smått hela tiden.. Så vi gick inte ett dugg på festivalen idag... Vi for in med kameran till ONOFF med det ska tydligen inte vara något fel utan den visar bara att batterierna inte är riktigt fulladdade, vilket de borde vara efter 8 timmars laddning??? jaja om det inte fungerade som det skulle så skulle de skicka ner nya batterier till oss i Visby... Får se då..

Vi skulle äta lite gott på Cajun cithen, men inte vet jag om jag var så impad.. Bakpotatisen var kokt potatis som inte kan sett många minuter i ugnen.. Laxen den var riktigt god. och i sallades så serverades det omogen bifftomat.. halva tomaten var illgrön.. Hmm jätte megamums.. Så inget toppbetyg på Wasastugans mat faktiskt..

Nu vart det riktigt mycket negativt känner jag =P
Jaja.. Jag är hemma och Oscar ligger och sover i sin säng, jag ska nog lägga mig i sängen och se på en film och kanske mumsa i mig lite choklad... jo så får det bli.
Per är i Mora och utforskar öltältets uteliv.. Hoppas att det inte spåregnar å et är dags för dom att gå hem till Thomas.

Imorgon så ska vi åka hem till Johan å Anki ute i Selja för lunch och mys. Det är alltid så mysigt när vi är ute hos dom i Selja =) När vi flyttar hem och Oscar blir lite större så ska vi ses oftare =)

Nu ska jag flumma runt lite på nätet sen blir det sängen och film =)


fredag idag.. På söndag åker vi..

Fasen vad man blir trött då man går på "anti smal diet" ush det är så jäkla trögt att ta sig ur sängen på morgonen, tror faktiskt att det är därför jag är trött hela tiden nu. Innan vi åkte hem så var vi jätte duktiga, så när vi kommer hem så blir det inget godis och ingen läsk så är vi nog snart på rätt spår igen. =) Men har vi semester så har vi semester =)

Jag å mamma var ute på en rundtur i trädgården imorse =)
Och Oscar fick känna lite på det fuktiga gräset.







Om det hade varit finare väder i sommar så hade Oscar fått krypa runt i gräset naken varje dag. Men dena sommar har vi haft tur om det varit fint en enda dag... Inte alls kul. Men Oscar har fått vara lite i gräset i alla fall. Får hoppas på lite fint väder i augusti i Visby istället då...
Oscar har blivit en liten filosof =) Han tittar funderar, vi ser hur han tänker med hela ansiktet.. hihi han är så jäkla söt =)

Vi gick runt i trägården och kikade lite ( sätter in ett eget inlägg på det )
Innan vi gick ner till ladugården och inspekterade lite =) det var riktigt tomt där nere....

Mötte pappa där som följde med oss till Faster Karin, som skällde på mig för att jag inte varit där med Oscar på länge. Får bättra mig tills nästa gång vi kommer hem...
Hon tyckte Oscar hade blivit så stor så stor och att han var så duktig på att krypa och ställa sig upp =)




Sen blev det lite bråttom, Oscar var super hungrig och jätte trött samtidigt. Så vi gick hem bytte blöja, stoppade i Oscar mat på ett par minuter ( kändes det som) Oscar kunde knappt hålla ögonen öppna stackars liten. jag å Oscar la oss i stora sängen. Han ligger och kikar på mig en liten stund medans jag håller om honom. Sen så vänder han på huvudet och jag ser hur hans arms sakta åker ner mot täcket =) Så idag så somnade har riktigt fort. Vår lilla älskling =)

Nu sitter jag och väntar på att Oscar ska vakna, och när jag ser ut genom fönstret och ser ut på det "underbara" väder som närmar sig från gesundaberget. Det blåser riktigt kallt och nu kommer regnet.. Och vi som har tänkt att gå runt på Morafestivalen ikväll?? Jag kommer nog att komma hem riktigt tidigt ikväll. För om det är sånt här väder så tänker jag krypa under täcket med Oscar och låtsas som att det är soligt.. Kan inte de sista dagarna innan vi åker tillbaka till Visby bli lite fina i alla fall...


 

En rundtur i vår trädgård =)

Clematis

Borstnejlika

Rabatten runt flaggstången

Vallmo

Lilja

Pers bambu som inte var någon bambu...

Pilen som jag å mamma planterade för 5 års sen.
det var tre kvistar som stod i en vattenkanna och det blev rötter
så vi planterade som och det blev hur bra som helst =)

Rabatten jag gjorde om i våras.

Stormhatt

Jag klättrade upp på skullen och hämtade ner min å brors gamla sittvagn =)


Inga bilder =(

Buhu jag som tänkte sno lite kort från mammas kamera från att Oscar badade nu p kvällen men datorn reagerar inte på minneskortet =( *snyft*
men jag kikade på dom i kameran och dom var riktigt fina =) Mamma som köpt en nya kamera då hon blev så sugen efter att vi kom hem med våran =) Så klart så köpte hon en ännu bättre kamera än den vi köpte, hon ska ju alltid vara värst =P hehe.. Men det är så kul att få till riktigt bra bilder.
Vår kamera är just nu utan batteri då de inte vill laddas.. vet inte varför det inte bli rnågon ström i dom men om de inte funkar imorgon så åker laddaren tillbaka till affären.. Lite gnällig får man faktiskt vara..


Å jag kan nästan inte skriva för mina naglar har blivit så jäkla långa, ska ta fram filen snart å göra dom lite snygga =)

dags att sova nu, fick sån huvudvärk av mina hostattacker jag fick.. Tänkte vara vaken tills per kommer hem men det verkar dröja så nu ska jag sova.. Jag har ju sovmorgon imorgon å allt.. hihi


En rundtur i svärmors trädgård =)

Svärmors pelargon samling





En underbart purpurfärgad lilja



Rosa ros



Maria klocka



Clematis



Rabatten på framsidan



Kanna



Gula liljor





Snart helg...

Snart dags att fara ut till Sold och kanske skita ner sig lite i pappas rabatt??? Hade tänkt att görea om den stora rabatten men då först värmen gjorde så det vart helt stopp och sen så kom regnet.. När man går runt rabatten så hör man hur det bubblar runt fötterna så det är inte den bästaste grunden för att fixa rabatten. Får dra ogräs i pappas där det är en aning torrare. Få se om han har lust att vara med =)

Oscar han ligger och sover lunch. Jag å han sov till 9 efter morgon välling klockan 7. Gissa om det var skönt =P
Jag har suttit på golvet nästan hela morgonen, jag till å med satt på golvet och åt frukost =) Oscar han har varit ett riktigt klättertroll på morgonen, hur härligt som helst han är så jäkla duktig nu sitter på knä utan stöd å kryper omkring som en liten ligist på golvet.. =)

Packas ska det göras idag med, nästan så jag har lite småont i magen inför resan men det känns endå bra??? Velig jag vet... Tänk om endå allt kunde gå som planerat.

nej nu ska jag pigga upp mig lite så jag inte deppar ner mig =)

Imorgon kommer vi förhoppningsvis att åka ut till Selja och även Morafestivalen är även det planerat besök... Jag kommer dock inte att gå ut känner att det blivit lite väl mycket sprit ett tag, särskilt då jag inte är van att dricka.. hihi men det har varit så jäkla kul =)
Hmmm just ja har en sak att fixa innan vi åker ut på sold =P-...

puss å hej





Benjamin Button.

Denna underbart romantiska men oerhört sorgliga film
har vi suttit och myst till i soffan till ikväll.
Tårarna rann mer än en gång kan jag lova.
 Men en helt underbar film om livets alla olika vägar.



Jag är så glad att vi köpte den så jag kan se den många gånger till =)
Efter filmen så satte vi oss i hammocken på altanen
och bara lyssnade på alla ljud.
Riktigt härligt att sitta och mysa med älsklingen i lugnet.
Då vi har en uteplats så ska vi ha en hammock
som vi kan sitta och mysa i hela tiden =)




Idag så har vi varit och ätit sushi i Mora,
det var riktigt länge sen som vi åt sushi
tror faktiskt att Per gjorde det sist och då bodde vi på stormyren -06 måste det vara =)
Oscar han var så klart världens duktigaste kille
där han satt och trummade på bordet och charmade alla som gick förbi.
Dock så har han kommit på att det är mycket roligt att "tappa"
saker på backen eftersom vi tar upp dom igen.. Skitungen =)
Sen så åkte vi till Orsa och fikade med Amelie,
det var två år sen sen vi sågs så det var riktigt trevligt tycker jag.
Plus att vi åt en riktigt musig kaka =)

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig.
Hoppas på att vi kanske kan åka ut till Selja
och hälsa på en sista gång innan det är dags att åka hem.
Senare imorgon så åker vi tillbaka till Sold. =)
Tänkte börja packa lite i tid så jag slipper packa allt i sista minuten som det alltid blir..... =P

Ses imorgon på Sold =)


En icke godkänd mascara...

Tänkte börja med att gnälla lite...
Denna mascara köpte jag, men gissa om jag blev besviken
då denna mascara efter ett par timmar
börjar falla sönder så jag har hela ansiktet fullt i mascara???
Usch.. Riktigt kasst gjort måste jag säga...
Så imorgon är det jag som far in och köper en helt ny mascara
 och denna åker ner i papperskorgen.




Onsdag.. Känns som att veckan börjar ta slut =(

Oscar var så duktig imorse =) Han vaknade runt halv sju och då fick han sova mellan oss i sängen en liten stund men han vaknade inte fören åtta..... hihi sovmorgon till mig =P Tror nog att han hade det riktigt mysigt då han kröp ihop brevid mig under täcket, massa mys ska det vara, då man heter Oscar och är världens underbaraste lilla kille =) Jag klantade mig igår och glömde gröten hemma på sold men han verkar inte vara så ledsen över att få en stor flarra välling till frukost =)
Nu ligger han och sover med pappa i sängen, Per ligger å snarkar så gott men det verkar inte störa Oscar ett dugg. Han är som jag då jag väl somnar, så hör jag inte snarkningarna, men om Per hinner somna före mig å börjar snarka så kan jag ligga där å sura för att det låter så jäkligt... =P

Få se om mina älsklingar vaknar snart eller om jag kan sitta å flumma runt en stund till =)

Onsdag det är den dagen som jag känner är mitt i veckan. Efter onsdagen så brukar det alltid gå så fort och helt plötsligt så är veckan slut.. Och då den här veckan är slut så är det ju dags att åka hem... =(
Jag längtar till vår säng, för den är så underbart skön och alla våra saker.
Men lägenheten ligger på alldeles fel ställe... Varför gör den det???


Classic car week Tisdagen

Go kväll allihopa..
Har precis kommit från duschen efter att ha haft en ansiktsmask i en 20 minuter eller så för att friska upp mig lite =) Riktigt skönt med lite hemma spa ibland =) Måste göra det lite mera ofta. Jag hittade en vitamin mask på MAXI som jag tyckte verkade skön och det var den ju =)

Större delen av dagen har vi spenderat på Rättviks gator och torg där vi kikat på en massa snygga bilar och med de det folkhav som helt plötsligt dykt upp i Rättvik. Var alla människor kommer ifrån kan man ju undra =)
Vi parkerade enda uppe vid skolan så vi slapp köra in i köernas charmiga landskap. Och jag tror nästan att det gick fortare att gå ner än att åka den långa backen ner =)
Första prioriteringen var att hitta föda, men med milslånga köer överallt så fann vi tillslut Louise grillen. Där det var ett enda stort kaos upptäckte vi efter att vi beställt. Men till vår förvåning så kom våran mat ganska så snabbt endå. Hur detta kom sig har jag ingen aning om men det var riktigt skönt ,då vi undvikit "svält" med fanta i botten av magen. Vilket givetvis gjorde oss proppmätta =) Och mycket gladare... =)

Vårt nästa mål var att hitta Arne vid gräset runt Statoil.. Vilket inte var det lättaste men han fick syn på en blondin med barnvagn tillslut och kom och sa hej en snabbis =) Vi stod kvar vid rondellen och Per knäppte en massa kort på de snygga mustanger och överlastade bilar som gled förbi.. Nettan å Emma gick mot privatare ärenden men på vägen tillbaka till lastbilen så följde vi med dom. Träffade en massa söta folk som jag inte träffat på jätte länge riktigt kul att se att folk fortfarande finns =)  Måste ta en liten fest i Rättvik å se om det verkligen är lika kul fortfarande??? Men med Nettan så är allt underbart roligt jämnt =) Tänkte lägga ut lite bilder från dagen men då vi inte kan få in bilder från svärfars dator så får jag sätta in dom lite senare.. 

Nu är bilderna här =P
Många fina bilar var det =)

jag å Oscar

Jag å älsklings Nettan

Jäkla Nettan slickar mig i ansiktet, fyllis =P

Men vi är bäst =)

Petra är klar för fest =)


Nu ska jag se om Per har kommit ur duschen.. Eller duschan i över huvud taget annars så ska vi kika klart på filmen Benjamin Buttoms. ( jag fick lov att duscha annars hade pannan kokat... nästan )

Imorgon så är det planerat en fika i Orsa med Amelie, och sushi ligger även det på schemat hoppas att vi hinner ut i Selja de närmaste dagarna om det nu är någon hemma??? Får ringa och se =) ¨
vet att det var något mera vi skulle hinna med. just ja höra med Malin om hon har lust med ett litet besök imorgon så jag får se hennes lilla Saga =)



Nu ska jag se på film med min underbara, underbara älskling =)


Tisdag och Classic car week.

Då var det snart dags att fara ner till Rättvik och se vad denna dag har att erbjuda. Ska bli riktigt kul hoppas jag, vi får se.... Om inte annat så får vi se en massa snygga bilar, och Per hoppas så klart på en massa snygga mustanger eftersom han blivit en aning besatt =P hihi närå älskling =)
Hoppas på att det inte bli regn då det hänger en hel del mörka moln ovanför Gesundaberget.
Ska ta och göra mig lite snygg nu och packa alla saker till Oscar så han slipper vara hungrig om vi blir borta längre. Och om Oscar tröttnar ur så kanske det blir en tidig hemfärd, men han brukar alltid vara så duktig vår lilla älskling..

Oscar for föresten på näsan utför tröskeln idag =( Han som alltid brukar vara så försiktig då han tar sig ner där men idag så for han bara rakt ut och fick en liten fläskläpp och tårarna bara rann =( Jag får så ont i hjärtat då han gör illa sig. Men han måste lära sig med.


Nu måste jag sätta lite fart...




Natt film...



Nu ska jag å älsklingen lägga oss i sängen
och kika på en film innan / medans vi somnar.
Vad det blir för film det får visa sig =)
puss å go natt på er





Detta ÄR den sista veckan innan vi far till ön..

Då var vi framme på den sista veckan innan det är dags att fara tillbaka till den blåsiga ön mitt i havet... Det ska bli skönt med sina egna saker och sin egen säng, men lägenheten ligger verkligen på fel ställe.. Men vad ska man göra då jobben verkar vänta på sig??? Men det är bara att göra det bästa av allt, Men de här 5 veckorna har verkligen gått fort.. Jag vet inte vad vi har gjort men fort går det då vi är hemma..

Idag så har vi varit i grönklitt med mor å far och kikat på alla underbara djur och sett på isbjörnar =)









Lite bilder från dagen. Oscar han var en riktig glad skit nästan hela tiden. Men han vart riktigt trött på slutet, så jag fick sätta fast han i selen i vagnen och lägga han ner med en filt för att han skulle somna alls. Sen så sov han så fint i en 45 minuter kanske.. Då vi kom hem igen så blev det hamburgare m strips å bea.. Sista veckan av fusk sen är det dags att ta tag i detta igen =) Har vi semester så har vi semester =)

Imorgon är det äntligen dags för Rättvik och classic car week, ska bli riktigt najs =)

Nu ska jag flumma runt lite som vanligt =)




Sista veckan eller???

ååå jag vet inte om jag är mindre seg idag eller hur det är...
Jag har i alla fall fixat iordning vagnen så nu ser det snyggt ut, och oscar sitter fast ordentligt.. =) Han vill titta på allt så han hänger över kanten och kikar på allt och alla..

Idag så ska vi fara upp till Orsa till grönklitt och kika lite på isbjörnarna. Som vi missade förra gången vi var dit eftersom de inte hade öppnat hos isbjörnarna då. Så det ska faktiskt bli lite kul sen så ska vi så klart slå en stoooor kik på tigrarna med eftersom de är mina stora favoriter =)

Imorgon så far vi vidare och vår destination är Rättvik och classic car week, förhoppningsvis även grillning med Nettan å Hammis och en massa snygga bilar =) Länge sen som jag han prata riktigt länge med dig nu gumman det är verkligen dags. sen så sover vi ute i Vika och blir är ett tag. Hinna ut till Selja då Anki är hemma är åxå ett mål som vi ska uppnå.. Undra vart denna vecka kommer att ta vägen???

ååå Fasen sista veckan vi är hemma (vad vi vet ) innan det är dags att åka tillbaka till ön mitt i havet.... Får faktiskt lite småångest...




Ganska så trög idag =)

Idag kan jag lova att jag är trögast av alla =) Men det börjar bli lite bättre i alla fall.. Kanske blir människa igan snart om jag har tur..

Var som sagt på 25 års kalas på Solleröparken igår. Riktigt trevligt, fyllisar blev vi med och jag kände av mina 7,0 Cider på en gång. Vilket var ganska så trevligt, hehe Jag å Per till å med buggade så jag höll på att tappa skorna.. hihi Riktigt bra musik spelades igår, så det var hur kul som helst... Och det var riktigt skönt att det inte regnade..
Åka in till Mora verkade som en lysande idé???, så dit for vi.. 1 mil kö in på Wasa och Thomas som är stammis han blev inte insläppt av survakterna. Så det blev brasseriet som blev vår nästa destination, Ännu en lysande idé???? Ingen som vi kände var där och Thomas han gick hem efter ett samtal.. Så är var vi, ganska så oengagerade till Moras uteliv... Men endå så stod vi mitt i allt och var inte ett dugg impade... Mötte dock Pult å Hans utanför så lite trevligt blev det i alla fall... Så 01.40 så promenerade vi mot taxistationen där vi mötte ett par som även de hade Vika som slutdestination.. Vi passade då på att ta samma taxi.. shit najs..
Då vi kom fram så fick jag den lysande idén att hälsa på ridskolans hästar som går på sommarbete alldeles brevid svärföräldrarnas hus. Rasar ner i diket och blir plaskblöt om foten och sätter mig ner i gräset.. Mycket lysande idé eller? Tur hade jag i alla fall för det blev ingen fläck på klänningen =)

Igår =)



Så inatt så sov vi i Vika, och vi vaknade väl runt tolv och for ut till Sold där pappa beklagade sig att ingen hade ringt på natten och frågat om skjuss hem.. =) Han som sa att han inte skulle svara.. =P Nästa gång så kan jag allt ringa om det ska vara så =P
Vi passade på att hämta upp lite bakis mat på Jugen Jon och åka förbi parken där spritpåsarna stod oerhört dolt bakomdet enda trädet som fanns längs med staketet.. hehe jaja de stod kvar i alla fall =) Till å med paraplyerna fanns kvar på parken så de ska vi plocka upp någon dag...

Oscar han vart så glad så han satt och studsade i matstolen då vi kom hem =) Sötis plutt... Saknar vår lille prins så klart. Kramats massor hela kvällen men nu så sover han så sött i sin säng =)

Oscar lekte med grytlock innan vi kom hem =)



Om man lägger sig på golvet så blir man en klätterställning =)



Skitungen =)



Nu ska vi ut på en liten kvälls promenix längs Ängesvägen så kanske vi piggnar till lite =)




>Flumm på golvet<

Hos mormor



Bus med morfar



Klättra på morfar



Över alla hinder =)



Sitter själv så fint



Jag å lill prinsen



Mätt å ganska så trött så ska vi börja förbereda oss på nya äventyr.. Hoppas på att vi piggnar till under dagen, ska i alla fall fixa iordning terassen utanför dörren om det kanske klarnar upp lite så kanske vi kan sitta där ute och mysa.
innan festen...
Idag så åker Pers föräldrar till gotland
hoppas att de får det riktigt trevligt. Och att de verkligen har semester och tar det lugnt. Kikar på loppisar å fik =)
Nu har vi verkligen anmält oss till kattutställningen i Borlänge 26-27 september. Hoppas vi kommer med så jag får vea vad de tycker om vår lilla prinsessa... Nu då hon blivit så stor å fin =)


Nej nu ska jag göra lite nytta =) eller kanske inte..



Regn regn regn....

Jag kände inte alls för att gå upp då Oscar började prata i sin säng.. Ögonlocken kändes tunga som bly, och gör det nästan fortfarande. Ja idag är jag trött, vädret gör inte heller att jag känner mig direkt pigg.. Vad hände med de enstaka skurarna som de pratade om på vädret???

Men nu så börjar Oscar bli lite trött så nu ska vi strax gå och sova förmidda... Härligt.. Hoppas att han sover två timmar den här morgonen åxå...

Snart så blir det film i sängen...

Då var drickat ordnat inför morgondagens fest =)
Jag var in på Lindex och gjorde slut på min rabattkupong. Per svamlade något om att man faktiskt inte måste handla upp alla kupongerna.. Förstår inte riktigt vad han menar med det=P Blev lite snygga trosor så nu åker de mindre snygga i soporna...
Vi kikade förbi hela mora surrar men det var så jäkla krångligt att ta sig dit så när vi väl kom fram så tröttnade vi på det och gick tillbaka istället, tur var det för då började det precis regna.. Och på vägen hem så regnade det så mycket att vi knappt såg vart vi åkte.. Jätte kul verkligen att det ska regna varenda jäkla dag... Är så trött på det , jag har faktiskt en massa projekt som väntar på mig som jag inte kommer att hinna med om det inte slutar regna snart....
Mamma å pappa fick stå under parasollet med paraply för att grillen inte skulle bli totalt sjöblöt =) Men färdig grillat blev det och gott var det =)

Idag så stoppade Oscar faktiskt en gurkbit i munnen å vi åt lunch på stan. Han slutade stoppa saker i munnen för ett par månader sen men nu så är det på gång igen =) Bra då kanske han vill börja äta själv snart, å då blir det kladdigt.. hihi

Imorgon så ska vi ställa iordning altanen utaför oss så vi kan sitta där å ta lite för drinkar innan det är dags åka till parken =)
Jag ska ha min röda ballongklänning, en hel massa smink å fixa håret så man blir riktigt snygg =)


kanske kommer det ett kort på hur det blev imorgon..

Snart så ska jag lägga mig i sängen och bara glo på en film som jag antagligen kommer att somna till =)



Flyr fältet...

Så då är det dags att fly fältet in till Mora...
Kika lite på bilar och shoppa upp rabatten på Lindex.. för det måste man ju göra =P
Återkommer till Sold under eftermiddagen..


Dags att koka lite vatten till Oscar så det finns mat i väskan =)




Fredagar...

Ny dag nya möjligheter...
Nu har jag stängt vindsfönstret, så nu ska det väl vara fan om inte solen vill skina lite mera.... Jag hoppas på det i alla fall.
Jag har suttit och muppat lite nu på morgonen med lite streckkoder från nestle. Tänkte att jag skulle snåla ihop till en sittvagn jag hehe om det nu går... Vi får se.. Det är ju tänkt att Oscar ska börja få samma mat som oss när vi kommer tillbaka till Visby så då blir det ju en aning segt att spara ihop till en vagn på bara yoghurt å frukpure.. örmidda

Få se om mina pojkar vaknar snart eller om jag får hoppa lite på för att de ska vakna =P
Oscar har snart sovit en två timmarlång förmiddaslur. Han brukar sova runt en timme.. Men är man trött så är man =) Får bli lunch för honom när han vaknar =) Sen så ska vi nog åka in på Mora och fixa lite dricka till helgen. Och kika runt på Mora surrar Per hade en bil som han gärna hade kikat lite extra på.. =) Tur att vi köpt hörselskydd till honom =)

Nu är det dags för frukost =)




Ont i tårna...

Oscar höll föresten på att skrämma livet ur mig idag..

Han har ställt sig upp vid tv bänken i Vika, han hittar ett litet litet papper i en låda, som har farit ut en liten bit då han håller balansen vid det.
Jag ser hur han får upp lappen börjar pilla på den. och släpper taget även med andra handen.. Jag far upp, han börjar luta lite en aning bakåt, och jag ser hur han faller bakåt viker sig lite och studsar till lite med ett bonk på rumpan, och sen sitter där helt nöjd...
Jag känner verkligen hur hjärtat bankar och att mina stackars tår gör ont..
Jag hade sett framför mig hur han ramlar bakåt, slår i bakhuvudet och blir jätte jätte ledsen...

Men det gick ju hur bra som helst =) Han fortsatte hur nöjt som helst att pilla, på den lilla lilla papperslappen och funderar säkert på varför mamma står och ser helt chockad ut.. hehe

Men jag vart ganska så stolt efteråt kan jag faktiskt erkänna =)

Han blir så duktig så vår lilla kill.. Som föresten inte tycker att gåstolen är direkt rolig längre nu då han faktiskt kan krypa och ta sig fram själv =)


Torsdagar...

Snälla svärmor gick iväg till sin mor med Oscar och myste så jag fick duscha och fixa ifred =) Så en hel timme för mig själv för att fixa iordning mig, det var länge sen det hände kan jag lova =) Sånt är guld värt. tack svärmor.. Gammelfarmor hade blivit så glad då de kom på besök, bra att hon kan bli lite glad =)
Oscar han har krypit omkring som en liten tok, de två dagar vi har varit i Vika, så det enda han vill göra nu är att upptäcka världen och han vill verkligen inte sova trotts att han är jätte trött. Mamma skämde bort han lite ikväll då hon gick runt med honom i famnen tills han somnade. Men det gör inget, klart att liten prins ska bli lite bortskämd ibland =)

Vi har varit hemma hos Kisti o Ove och ätit glödstekt sill o potatis.. å vad det är gott =) Hade kunnat äta hur mycket som helst men då hade jag fått rulla därifrån.. hehe Oscar charmade alla så klart. Alla säger att han är så söt så det är inte så konstigt att man blir lite mallig.. hihi
Han fick sitta hos alla å mysa runt. Och han hittade ett grytunderlägg i trä som var väldigt mumsig att gnaga på.. =)




Jag o vår lille prins nu ikväll =)

Nu har jag o mor anmält oss till kattutställningen i Borlänge den 26-27 September så om vi har tur så kommer vi med =) Så då blir det Ayla, Atlas å "lilla" Affis som följer med oss.
Vi tänkte hyra samma lilla stuga som förra gången för det var hur bra som helst.
Hoppas bara att det finns plats för oss.
Ofta så får vi inte veta om vi kommer med fören två veckor innan.
Så det visar sig i september =)

Även färjorna som går till gotland har krockat...
Jag trodde att svärfar skojjade då han kom hem till Vika å sa att de krockat
men sen så visade det sig att det var sant.
Att två så stora båtar skulle kunna krocka det mitt i hamnen det har jag
aldrig funderat på för så mycket som de båtarna tutar för att alla ska
veta var de är. Så är jag riktigt förvånad att det har hänt. Men så är det nu inte
så mycket att göra åt..
Hoppas sig att det löser sig till helgen då svärmor o svärfar
åker över till Gotland och ska bo i vår lägenhet. =)


Imorgon ska vi in och se på drag racing på Tingsnäs
och fixa lite dricka till helgens
25 års fest =)


Orsa Yran.... Vart inte så mycket yra...

Det är så härligt att sova i en riktig säng istället för en bäddsoffa =) Nog för att bäddsoffan är skön den med, men det är så jäkla skönt med lite mera plats, så det går att sträcka ut sig utan att trängas =)
Igår så vaknade jag 11.15 =) de ni så länge har jag inte sovit på flera månader.. hihi å Per han bara lät mig sova å trodde aldrig att jag skulle vakna, men nu är jag pigg som fasen =)
Vi åkte ut till Selja och myste runt med Johan å deras små vildar som for runt på srtudsmattan och gjorde en massa trix =) hehe Anki skulle precis åka och jobba men vi ses säkert en annan dag snart skulle jag tro =)
In till Mora och fika lite med Fredrich och sen fara in till Orsa och vandra lite på Orsa yran, Fick dock inte se så mycket av den då vi satt på strand restaurangen och väntade på att få mat i nästan en timme.... Inte direkt den snabbaste restaurangen, och ganska så snålt med fyllning på pizzan var det med, så det var tur att det smakade bra i alla... En vända runt Orsan tog vi så for vi hem och nattade Oscar som somnade i bilen och kikade klart på filmen Wrestler. Vart dock lite besviken på slutet men annars var filmen riktigt bra =)

Idag så är det lite oplanerat Per är ute med svärfar å fixar med en massa och jag å svärmor ska nog hitta på något att pyssla med vi med..


Ikväll så blir det glödstekt sill o potatis, det blir grejer det =) Längtar =).....

Å på lördag så bär det av till Solleröparken på 25 års fest, det ska bli riktigt najs det..





Ut till Vika.

Nu ska vi strax åka ut till Vika och bo där ett par dagar =) Även ett besök i Selja tänkte vi hinna med =) Måste hinna träffa pojkarna där ute och se vad de har för nya hyss för sig =P
Men först ett besök på MAXI så Oscar har lite mat att äta hemma, annars blir det riktigt lesset skulle jag tro..

Nu på morgonen så har jag gått igenom lite kläder, som ska få följa med till gotland då Oscar växer som ett litet ogräs =) Tack igen Anki o Johan för alla underbara saker som vi får av er =)

Vi fick en liten miniros i doppresent till Oscar men det ärnågon av pälsbollarna som tyckte att rosorna såg väldigt goda ut så de vart helt avbitna.. Jäkla missar.


Nu är det snart dags att fara =)





Regnruskiga måndagskväll.

Nästan så det känns som om jag är bakis idag istället för igår... Ont i skallen hela morgonen å seg som fan. Fick verkligen ont i huvudet så fort någon sa något i morse. Men det har blivit bättre och bättre under dagen så det var riktigt skönt =) Nu har jag inte ett dugg ont i huvudet, så jag antar att det berror på vätskebrist efter helgens bravader =)
Men ack så trevligt =)

Vi for in till stan och mumsade i oss lite mat och tog en snabbis fika med Thomas o Mattias. Måste smida lite planer inför helgens partaj på parken =) 25 års kalas på Solleröparken, bra för då är det nära hem.. hehe Känns inte som vi gör så mycket annat än dricker nu ett tag.. Skönt med semester??? nja känns lite slitsamt ibland men det är så, så, så skönt att vara hemma =)

Kvällen har vi spenderat i Vika, Oscar har visat farmor å farfar vad han har lärt sig sen sist, och nu ska vi bo där tisdag-onsdag så vi hinner träffas lite innan de åker hem till oss i Visby och har semester =) Bra det då vet jag att mina stackars växter får lite vatten och kärlek =) De ska även ta med lite saker som vi inte får plats med i bilen =) Hur bra som helst.

Måste bara visa den underbara dalahästen
 som Oscar fick av Thomas o Mattias
Med Oscar´s namn och dopdatum =)



På torsdag bär det av ut i skogen för Per för då ska det plockas hjortron =)
Jag stannar på fastmark och lagar mat tillsammans med Ove å mamma =P plocka bär är inte riktigt min grej men däremot så gillar jag att plocka svamp precis som mamma. =) Sen så gör man en musmig svampstuvning och gör varmamackor i ugnen.. ååååå va gott det hade varit då... hmmm  undra om inte jag å Per ska ta en liten svampexpidition, då vi är i Vika å se om vi har någon svamplycka???

Så nu ska jag flumma runt lite innan jag ska krama kudden =)



Regniga Måndag =(

Inatt så har jag inte alls sovit direkt bra... Jag har vaknat flera gånger och kikat till Oscar trots att han inte skrikit eller pratat på hela natten. Men varje gång som jag vaknat och kikat till honom så hade han inget täcke på sig.. Kanske det var något som tyckte att jag skulle kika till honom =) Det vet man aldrig i den gamla delen av huset =)
En gång vaknade jag av ett brak, jag vart helt säker på att Oscar kommit på att han kund eleka Tarzan å ta sig ur sängen med ett brak. Men han låg och sov så fint =) Det var Quila som klantat sig och haft ner en massa grejer på golvet. Jäkla misse å skrämmas.. jaja..
Oscar vaknade prick 7 eller då stod han upp i sin säng och tittade på oss, och så fort vi rör oss så blir han lessen och vill upp och äta frukost. Ganska så sött faktiskt =)

Nu är det dags för frukost/lunch. Och runt tolv så åker bror, Maria och Simon tåget hem mot Göteborg. Få se när vi kan ses nästa gång =)

Planerna idag är att träffa Erik, fika med Fredrich och vara inne så mycket som möjligt i dette skitväder. =)

Glömde skriva att Oscar har nu på morgonen, krypt till köket två gånger från kontoret =) Så nu är han ett riktigt litet kryptroll =)




Chips å dipp och en film =)

Idag så har vi varit i InsjönpåClas Ohlson... Något mera creativt blev det inte idag, då alla var liet små trötta.... Men inte alls så bakis som vi trodde.. hehe.. Och en tur runt Siljan. En sväng förbi Nusnäs. In på MAXI och köpa chips å dipp.. 4 gånger har vi handlat på maxi i Mora och två av gångerna har det blivit kontroll.... vad är det för vits att då ha självscaning om jag  endå ska plocka upp alla grejjer endå.. Lite smått irriterande. men det går väl endå.

Nu ska vi lägga oss i sängen och mumsa chips å dipp och smygkika på en film i sängen =)
Mysigt som fasen =)


go natt på er =)

Oscar´s dop

Då var vår lilla prins döpt =)
Det blev helt underbart väder trots allt, jag som var helt säker på att det skulle börja regna. Men det vart strålande sol =)
Helt underbart, och ganska så varmt i dräkten kan jag lova. Men vill man vara fin får man lida pin =P
Alla hittade dit tillslut, trots att min telefon la av precis innan dopet skulle börja så borlänge bruttorna inte kunde ringa och se om de åkte rätt. Men de hittade de med, tur att vi satte upp en skylt ute vid vägen så alla hittade =)

Oscar var på ett underbart humör och innan dopet så sov han så gott att vi nästan trodde han skulle sova sig igenom dopet =) Men 10 minuter innan så vaknade han å blev lite förskräckt att det var så många som kikade ner i vagnen. Men det ersattes snabbt av ett stort smajl.



Tack allihopa för att ni kom till vår lille Oscar´s dop
och tack för alla de underbart fina presenterna =)



Efter dopet så for vi tillbaka till Sollerön för dopfika ute i ladan som vi ställt iordning, Tog ett tag innan jag kom ut fick inte av mig dräkten även då jag hade både mor å Anna till assistans. Men tillslut så gick det och jag fick på mig en mycket luftigare klänning =)

brudarna är samlade =)
Jag är så kort så jag fick sitta =)



Partybrudarna =)
Dock ett barn eller två senare =)
Men vi kan fortfarande =P



Kvällen blev shit najs, vi grillade en massa och strök runt bland husen =P
Inte vart jag så full heller =) Lite pratig å fnittrig men det är ju som vanligt.. eller hur??? =P

Måste bara lägga in ett kort på svärmor som jag tyckte vart underbart fint =)



Lite flummkort från grillkvällen =)

Svägerskan Maria


Bror.....


jag å pappsen



Jag ett par cider senare...


Flera kort finns på facebook...







Imorgon är det dags för dop =)

jaha idag har vi fixat en massa saker inför dopet imorgon =)
Per å pappa tog ett stort tag på timmerhögen utanför veboden, så nu är det inte mycket kvar alls =)
Jag å mor städade ute i ladan med dammsugare å trasa, vilket skillnad det blev på golvet efter dammsugningen. hehe.. Pappa å Per åkte och hämtade bord och stolar på parken, som vi ställde ut och la pappdukar på och serpentiner plus värmeljus. Så det kommer bliriktigt mysigt imorgon =)
Jag putsade till o med fönstren där ute, men det vart inte så stor skillnad, men jag gjorde det i alla fall..
Vatten hämtades i mångbergs brunnen, då det i fäboden gotland var helt förstört av avverkningen.. Men det blir lika bra med det vattnet =)
Har inte blivit att sitta still så mycket idag kan jag lova, hela tien har det varit något att fixa. Men dagen har gått så jäkla fort...

Ikväll så kom Kenth o Ulrica och hjälpte oss med ballonger i taket o serpentiner, det blev såååå fint =) Jag o Kenth är experter på att hänga upp ballonger då det är dags för fest =) Det har vi bildbevis på =)
Serveringsborden kom på plats även där vart det serpentiner =) pappa fixade så det vart alldeles rakt o fint =)

Jag å älsklingen åkte in och hämtade smörgåstårtor och köpte det sista. Men så klart så saknas det saker i alla fall tur att det finns affär på Sold =) Får åka upp och handla en snabbis så det finns hemma...


Snart så blir det en snabbis dusch innan det är dags för sängen. För imorgon är det Oscars dag =)




Torsdagar.

Idag så var jag å Oscar uppe klockan o6.oo och åt frukost. Jag vaknade av att Oscar stod upp i sin säng och pratade massor.. Sen då jag vände på mig så vart han jätte ledsen för att jag inte gick upp och blev helt överlycklig på en gång då jag gick upp och tog upp honom. Oscar har börjat gett så underbara kramar, han sträcker ut armarna och tittar på en å då får man en mega kram då han är i famnen =) Riktigt mysigt å helt underbart.

Inatt så var jag till Bunäs och hämtade fyllisarna som varit på Larz Kristerz... Så vi var hemma igen o2.37 så gissa om jag var pigg imorse då Oscar ville ha frukost =) Såg nog en aning sliten ut skulle jag tro... Men efter att han fått gröt å välling så somnade han i sängen brevid mig och sen så sov vi till 1o.oo hur skönt som helst att ligga och mysa med underbara Oscar, Per kom tydligen hem åxå då vi låg och sov för när jag vaknade så låg han åxå och sov i sängen =) Inte en aning om när han kom.. hihi Älsklingen smyger då vi ligger å sover =)

In på stan en sväng för att köpa lite snygga naglar till dopet och lite cider till grillningen efteråt =)
Det var hur varmt och skönt som helst inne på Mora, mycket varmare än på Sold. Det blev bror å jag som åkte in med Simon o Oscar vissa andra låg och "vilade" hehe =P
Då vi kom tillbaka satt vi och myste på trappen till gammelstugan, Oscar han har däckat av totalt i bilen hem och sov så söt i vagnen som står uppe på trappen, det börjar regna lite smått, ganska så mysigt men sen så bara öser det ner så det var bara att ta till flykten in med vagn å allt.

Lugn dag idag, skönt att vila lite inför helgen då det händer en hel del. imorgon ska vi ställa iordning så mycket sommöjligt till dopet så vi slipper det på lördag.

Kannan och skålen till dopet.


Nu är det snart dags att sova, ska smutta lite på mitt honungsthe å se om et gör att halsen blir lite bättre.. Men nu hör man i alla fall vad jag säger =) Rösten är på väg tillbaka och snart så kanske jag är frisk igen??? kanske kanske =)

Imorgon är det dags att fixa en massa saker =)




Bilder från Tomteland...


Oscar

Oscar.

Jag o Oscar

Jag

Oscar.

Jag

Jag igen

Jag o Oscar


En dag på Tomteland enligt Per bakom kameran =)




Tomteland.

Idag så har jag återgått till att bli blondin igen, för blondiner har fan roligare =)
Imorse så åkte slinghuvan på och jag stod inne och fixade upp slingor till jag inte såg mer och sen så fick jag gå ut å fråga snälla mamma, om hon hade lust att hjälpa mig å det ville hon som tur är =) å fasen va bra det blev, alldeles lagomt ljust så nu har jag snyggt hår igen.. hihi

Efter lunch så for vi allihopa upp till Tomteland och myste runt i ett par timmar, Per lekte Japan och knäppte kort hela tiden.

 Pappa knäppte ett jätte fint kort på Oscar i tomtens säng =)

Jag o Oscar på trollkungens tron

Simon på trollkungens tron.

Simon i klätterborgen =)


Simon hade hur kul som helst då han såg hästar, sagofigurer och tomten som tyckte att han hade så fina skor och att häxan skulle tycka om dom =)
LIte besviken på tomteverkstan blev jag, då de gjort om den till fik och souvenirbutik, med en gayig tomtenisse som flumma runt på övervåningen. Som desutom höll på att skrämma livet ur mig, då han slängde ner en ödla i håret på mig. Så klart så skrek jag rakt ut å skratta som bara jag kan =) hehe skrämde nog ett antal turister på köpet.. mohaha

Letat reda på kannan som dopvattnet ska vara i ( kannan fick min farmor och farfar då de gifte sig ) och ev en skål har vi åxå hittat så det kommer bli riktigt fint. På fredag kommer vi att ställa iordning ute i ladan så det blir fint inför dopet, och då ska även pappa åka ut till Gotland ( en fäbod som ligger bortanför Mångberg) och hämta dopvattnet.

Ikväll så ska jag nog mumsa lite på en chokladkaka och sova tidigt, för inatt så ska jag hämta brorsan o Maria i Våmhus från Larz Kristerz.
Oscar har haft så svårt att sova hela dagen han har sovit jätte korta stunder, men så tur va så har han varit en glad liten kille endå. Trodde han skulle somna jätte lätt ikväll men det tog en stund innan han somnade brevid mig i sängen, men då hade han somnat en gång redan och mamma hade gått fram å tillbaka med honom i hallen men han vaknade så fort som vi la ner han i sin egen säng. Så om jag har tur så sover han hela natten nu =)



tisdagar...

Upp någorlunda tidigt =P och prata med prästen i Andreasgården kl 11.00, riktigt gullig präst faktiskt lite lagomt flummig å glad. Så det kommer bli riktigt bra, bara han hittar rätt =) Ska fixa lite bord och en fin skål till dopet så kommer det bli riktigt bra, hoppas bara att det inte blir alltför mycket kyrkligt. Men vi får se... kanske lite det som är meningen =P

Vi har även beställt smörgåstårta och köpt lite andra saker som ska vara till dopet. Endast lite kvar sen så är vi redo och på fredag kväll så ska vi hämta tårtorna =)

Idag har det annars varit en lugn och skön dag inte fått allt för mycket vettigt gjort precis som det ska vara på semester. Skulle på 4 års kalas men då jag fortfarande är förkyld så ville jag inte utsätta mig för allt för mycket baciller innan dopet så kanske jag får tillbaka rösten till dopet... GRATTIS ANKI o ANTON =) vi ses på lördag i alla fall...
Blev en snabbis sväng ner till båthuset.






Imorgon så är det tänkt att vi ska åka till tomteland och mysa runt lite, så vi hoppas på riktigt fint väder imorgon =) Micke o Maria ska till Våmhus.. hehe på LarzKristers.. Få se när dom ringer och vill hem igen =)


Trötta söta vovvar =)





Måndag...

Vaknade helt tjock i huvudet, snorig å hostig som faen.. åå va drygt det är att vara förkyld.. Låg större delen under täcket och svettades inatt bara för att det var det enda som hjälpte mot hostan..

Oscar fick matstolen över sig då han stod och höll i den idag =( Han måste ha lutat sig bakåt och då välte stolen över han och han fick sittdelen precis över näsroten.. å tårarna de bara sprutade då han var i min famn å han grät å grät stackars lilla älsklingen fick världens bula med ett rött streck över =(

Bulan innan den blev riktigt blå



Dagen har vi tillbringat med bror och Maria på stan och kikat runt lite.. Dock så finns det inte så mycket att kika runt på i Mora men vi fikade lite och åkte ut till Bunäs en sväng.. Jag köpte lite ansiktsrengöring då finnarna har gjort sitt återvändo och det går verkligen inte för sig för på lördag så måste man ju se lite snygg ut =P
Tur att Maria har komit hit så att hon kan vara min skönhetsspeciallist hihi

Blir lite snygga naglar åxå till dopet och efter lite trixande så ska även håret bli lite snyggt =)
Kvällen avslutas med 2 timmars promenad och kvälsfika =)

Imorgon ska vi till prästen å prata inför dopet, få se vad vi kommer fram till..
Antons 4 års kalas ska vi åxåpå imorgon =)


Idag blir det en tidig kväll för jag är så jäkla trött...






Fäboliv by Mångberg =)

Tillbaka på Sold, efter en helt underbar helg i Lugna Mångberg =)
Inte för att det blev speciellt lugnt men endå =)

Oscar vill inte alls sova =)

Fiskdammen =)

Flummigt

Oscar han sov i hela våran säng =)


På fredagen så satt vi i vår stuga å spelade kort å drack lite smått.. Riktigt trevligt, dock vart klockan en aning mycket så det blev inte allt för mycket sömn innan det var dags att vara lite kulturell å upp och göra tångan till majstångsresningen i Mångberg, så efter ca 4 timmars sömn så var det dags att gå upp och slita lite.. Men det vart riktigt bra, så nu är jag nästan proffs.. =) =) =) hehe



Jag å Ulrica med Oscar åkte och fixade lite grejer till kvällens grillning. En sväng till Sold blev det med då Oscars mage blev hungrig.. Plus att vi skulle hämta lite annat smått å gott som vi så klart glömt...
Vidare till slut destinationen Mångberg, det var tänkt att jag skulle ta en liten tupplur, men det tyckte inte Oscar så jag fick ge upp och börja försöka göra mig lite snygg till kvällens grillfest och dragkamp över dammen..
Majstången blev dock inte rest då det regnade konstant hela kvällen, grillningen blev inte av utan vi satt inne och myste istället och trängde ihop oss på verandan så vi slapp bli helt sjöblöta innan vi skulle ner och se på dragkampen mellan Jugen Jon och SIF..
Marina å Patrik kom och gjorde oss sällskap, plus en massa andra, men nu så fick jag se Marinas å Patriks minsta lilla kille som åxå fick följa med =) Hur söt som helst å sov som en liten ängel..

Dragkampen blev utförd i ösregn men det var mysigt endå efter en halv flaska Malibu så var nog allt trevligt =)
Jag som inte hade några stövlar var totalt sjöblöt om fötterna och skorna syntes knappt för allt vatten som var överallt... Tror inte att skorna har torkat än =(
Men vi hade trevligt som fan hela kvällen och Ulrica vann sin efterlängtade kurbits pall =) Inte ett dugg avis på den =P

Då vi kom tillbaka till Kenths å Ulricas stuga så vart jag så jäkla trött att jag hade kunnat somna sittandes så vi gick ham ganska så snabbt å jag somnade som en stock och fick sova enda tills klockan 13.oo och det var hur länge sen som helst... Riktigt najs=) =) =) Tack mamma å pappa för barnvakten =)

Nu är jag verkligen alldeles för trött och en aningens förkyld ( säkert efter mina sjöblöta skor ) har kurerat mig med diverse piller så nu ska jag sova på saken efter en härlig varm dusch...

puss å hej





Mångberg

Ute i Mångberg, regnet det öste ner så någon majstångsresning blev det inte idag..
Men vi sitter å har trevligt endå =)

Min telefon är nu helt pajj å den andra den ligger kvar på Sold så imorgon så får jag har jag telefon igen.


Dags att fortsätta vara trevlig =)

Oscar ställde sig upp idag..

Mamma stod i köket och kikade på Oscar medans jag var inne hos oss och hämtade DVD:n
Hör hur hon säger hejja hejja, kom igen. å sen så ropar hon på mig att komma fort. och vad är det jag ser ???
Vår lilla kille har ställt sig upp =)




Innan Oscar blivit 8 månader så ställer han sig upp helt själv =) Så idag så ska vi in och köpa en massa sockisar med sockeplast så han får bra fäste under fötterna..

GISSA OM VI ÄR STOLTA =)

och nu så ställer han sig upp hela tiden =) Lilla skitungen blir en stor skitunge =)



Torsdagen

Vart nästan inget vettigt alls gjort idag...
Vi for in till Mora med tanken på att vi skulle hinna fixa massor. men det vart bara att provköra en ev. ny bil och in på dollar store innan Oscar började tröttna ur på oss rejält. Utan vagn då den inte gick in i mammas lilla Bettan, så fick vi bege oss hemmåt, utan att ha handlat hälften av vad vi skulle.. jaja det kommer en dag imorgon åxå. Då ska vi på systemet och köpa Malibou å annat smått gott till helgen.
Imorgon ska vi åka upp till Mångberg och mysa lite =) Blir nog lite korvgrillning och ett å annat kortspel kanske??

Ikväll blir det en film till, jag lyckades så klart inte hålla mig vaken igår men jag gör ett nytt försök ikväll =)

Torsdag..

Då var det min tur att gå upp tidigt efter 3 dagars sovmorgon, skönt som fasen, men jag vart så seeeg istället. Inte för att jag känner mig mindre seg idag heller å men endå... Det ordnar nog upp sig det med. Hoppas på att Oscar kanske blir lite trött snart igen, så vi kan gå och lägga oss och mysa i sängen med älsklingen. Som säkert snott mitt täcke..hehe

Igår så var vi till Sara en sväng på öppet hus då hon fyllde 60år. Oscar tyckte det var oerhört tråkigt så vi vart bara där i ca en timme. och sen då vi kom ut till bilen ja då vart han en glad liten skit igen =) Så vi tog en rundtur runt Sold och vi passade även på att köpa jordgubbar.. Stackars polackerna som får lov att plocka jordgubbar i regnet, de hade regnjackor på sig och såg inte alltför lyckliga ut. Men tur för oss så vi får mumsiga jorgubbar från sold. =)

Igår så var Oscar ett riktigt yrväder han klättrade överallt, och for runt efter oss, han var så jäkla söt.. hihi Så igår så blev det ett par filmer på våran underbara lille kille som är så duktig =)


Oscar med min gamla favoritnalle "bollnalle" =)


Oscar han fick tag på sängkanten igår och hade shit kul då han kikade över kanten =)
Hihi första gången som han står på knä i sängen annars så brukar han krypa runt runt i sin säng men nu så har han hittat på nya äventyr =)

Igår så var det tänkt att vi skulle åka till Orsa på Orsayran men då vädret tyckte att vi skulle hålla oss hemma så blev det ingenting, får åka dit upp nästa vecka då brorsan är hemma =) De kommer upp på Söndag och kommer att stanna en hel vecka =) Det kommer bli riktigt najs, å sen vad vi hittar på det visar sig väl. Planera behöver man väl inte göra så mycket tycker jag, annars blir det så jäkla stressigt hela tiden..

Imorgon så kommer vi nog att åka ut till Mångberg och sova där ett par nätter, Oscar får följa med oss på fredagen och mysa runt i stugan, men på lördagen så får han följa med mormor hem till Sold och sova för då ska vi fylla till lite =)

Nu är det snart dags att mysa runt i sängen med mina älsklingar.

 

Oscar klättrar =)


Oscar tar sig upp för en 15cm hög tröskel =)


Mångbergsvisan.

Mångbergsvisan
Melodi:
Flickan från Backafall

Däruppe i Dalom som skogarna susa
så härligt, harmoniskt, så ljuvligt och friskt.
Där man hör vattnet i åarna brusa,
där finns ett ställe jag kallar för mitt.
Mångberg det heter och ligger bland bergen,
som majestätiskt slår vakt om mitt tjäll.
Blommor och klöver åt åkrar ger färgen.
tydligt hörs bruset från dammen var kväll.

Skogen står grön bakom min lilla stuga,
som mina fäder åt mig lämnat kvar.
Granar och tallar så vänligt de buga,
drömmen om minnen från barndomens dar.
Där jag som liten vid min moders sida,
alltid fick njuta av kärleksfull vård.
Minnen de blekna när åren de lida.
Mor är nu borta men kvar står min gård.

Gärdsgårdar skyddar de åkrar och ängder,
då ifrån betande kossor och får,
nu allt de gamla blott hälsningar sänder,
ifrån de gryende ungdomens vår.
Livet i Mångberg är ej vad det varit,
då man i skogen med korna gick vall.
Fäboidyllen har sorgligt farit,
nu som i sagan, den tiden är all.

Nu kommer gäster från gator och gränder,
dit ifrån städernas larmande brus.
Och de sig solar i Mångdammens stränder,
njuter av badet och skogarnas sus.
En roddtur man tar sig där näckrosen blommar,
på sjön som ligger där strax intill byn.
O, huru skönt i den ljuvliga sommar,
känna sig fri som lärkan i skyn.

Alla som en gång i Mångberg varit,
och där fått njuta dess skönhet och ro.
Tänker nog säkert på dagar som farit,
önskar att ännu en gång där få bo.
Ack dessa dagar så hastigt försvinna,
det är med vemod man tänker därpå.
Ännu en sommar skall tids nog upprinna,
färden dit upp till mitt Mångberg då går.



Tisdags kväll..

Det är så skönt att ha ladan städad inför dopet. =)
Det gick mycket fortare än vi trodde att städa ur den, men det brukar gå fort om alla hjälps åt.. Så någon dag snart så ska vi åka in på Mora för inhandling av diverse dukar å grejer så det blir lite mysigt åxå..
Pappa hittade Mångbergsvisan och det är så klart att vi ska sjunga den på dopet, det blir perfekt =)

Nästa sommar är det tänkt att vi ska ha loppis där ute, saker som vi inte längre använder kan bli till glädje för någon annan.. Å saker det finns det, det kan jag lova =) =)

Imorgon ska vi till Sara på öppet hus då hon fyller år, sen hade i alla fall jag å Per tänkt att ta en vända till Orsa på Orsayran å se om det är något roligt folk där.. Hoppas att det blir bar väder bara annars får vi ta det en annan Onsdag.

Oscar har hittat en mycket intressant liten pryl =)


Oscar han är lite frustrerad just nu då han hela tiden försöker komma upp på fötter, han kommer upp på knäna och en fotsula i golvet men sen så tar det stopp å när det inte går som han vill, så blir han riktigt arg. Eller så tappar han greppet, vilket resulterar i ett litet fall på näsan vilket gör ganska så ont. Men han strävar vidare mot nya höjder snart så bär det bara av =)

Å vad jag längtar till helgen det ska bli riktigt najs att bo i Mångberg över natten och härja runt uppe i fäbon med Ulrica å Kenth, vilket jag tror kommer bli riktigt trevligt, Jag å Ulrica ska även ta ett pass i kiosken.
Kenth har även lovat ut att jag ska vara med och göra tångan så jag lär väl släpa mig ur sängen och vara där 9 på lördagsmorgonen då... Suck.. jaja kanske jag blir en fäbo mupp tillslut jag med =P

Nej nu ska jag gå och lägga mig och kika på en film, får se om Per hinner hem innan jag somnat =P
Vilket jag tvivlar på känner mig faktiskt en aning trött =)



Tisdag..



Nu så är ladan urstädad å fin

 så nu är det bara bord å stolar kvar
 innan det är dags att släpa in lite björkar å ballonger
å doningar så blir det hur bra som helst =)



Måndag..

Det blev en riktigt bra dag tillslut i alla fall.
Vi åkte ut till Vika på Vikadagen och kikade en snabbis innan vi for in till Mora för en fika med Jonas. Som alltid så har han alltid en massa flumm att berätta så man bara sitter å skrattar å skakar på huvudet =P
hehe.. Salladslunch blev det och två koppar kaffe!!
Sen en runda upp på ica Maxi för inhandling av lite film å diverse gratis barnmat som jag hade kuponger på =) Hur najs som helst, fick barnmat för ca 100:- gratis av kupongerna. jo jag tackar för det =) Man ska anmäla sig på alla gratissidor som finns, precis då man får reda på att man är gravid, då får man massor av gratisgrejer. Det ska jag göra nästa gång det är dags.. Men lite gratis han vi få med Oscar med, gratis är gott =)

Igår och idag så har jag jagat bort rådjursdjävlar från våran tomt på sold då de gjort "intrång" jävla helveten som musmar i sig blommor å skaver av barker från träden.. Nästan så man ska ligga på lur i en buske, å skrämma livet ur dom då de kommer på natten å tror att det är fritt fram.. och de jägare som erbjudit sig att jaga bort de från oss nä de får inte det för det finns vissa grannar som tycker " att de är ju så söta" jävla nötter vänta bara tills de varit i deras trädgård å vandaliserat då blir det säkert ett jävla liv.. ååå jag blir såååå sur...

Milla hon smet ut inatt då jag skulle släppa ut Lizzie som var kass i magen. å hon sprang som en jäkla iller fram å tillbaka på gräsmattan å jag efter i morgonrock å för långa mjukisbyxor.. Skit snyggt. kattjäkel.. Hon som aldrig varit lös ute där förr.. Men tillslut så fick jag tag på na, då hon lukta på en buske å sen åkte hon illa kvikt in igen..

 "illern" Milla

Snart dags att sova om jag kan, då jag druckit två koppar kaffe idag.. hehe




!



Idag så har både jag å Oscar en dålig dag..

Gissa hur bra det är???



Natt blogg...

Per å pappas fisketur vart riktigt lyckad =)
17 abborrar 1 brax å en liten mört vart resultatet =)
Så imorgon blir det stekt abborre och potatismos.. mums riktig sommarlyx
Milla gick runt som en liten hugrig misse
 så vi trodde at det var fisken hon ville åt då hon är galen i tonfisk..
Men icke det var glassen vi åt som hon var ute efter.. hihi knäppismissen


Storfiskarn =)



Nu är det verkligen dags att lägga sig i sängen å sova..
Kom ju hem 02.30 inatt så ja men vi är fortfarande vakna endå..
men nu har jag lyx i tre dagar, med sovmorgon =)
Hur skönt som helst så imorgon ska jag ignorera allt =P
Närå jag kommer nog att vakna till en stund då Oscar vaknat som vanligt
men nu har jag lärt mig att somna om
 då Per går upp med honom och det är ju alltid nått =)


Måndag: Vika dagen.
Tisdag: Rättvik.
Onsdag: Orsayran.
Torsdag: Städa ladan... Tror vi skulle göra nått denna dag men jag har glömt vad...
Fredag:Valfri dag kanske??? hehe
Lördag:Midsommar i Mångberg.... =)
Söndag: Idag kommer storebror med familj =)



Lördags kväll...

Igår så for vi upp till Hjärpesbo till Pers stuga, där träffade vi Halva hans familj=) Å vi grillade och myste runt lite innan vi skulle gå ner till sjön, där det var notdragningstävling. Fiskefest som det hette, mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Soligt å fint riktigt härligt. Vi gick tipspromenad runt fäbon å pratade med folk, det var tydligen ett tag sen som Per var där för alla tyckte att det var ju kul att "gotlänninger" var på besök =) hehe
Synd bara att et vart ganska så knottigt mot kvällen, men det hade nog varit fler om det inte hade blåst lite hela tiden. Runt 18 så for vi in till Mora och tankade och köpte lite proviant (ostkrokar). =)

Provsitta lite fyrhjuling =)




Mamma tog Oscar medans vi åkte upp till Mångberg för ett kvälldopp i dammen, och inviga baddräkten gjorde jag med =) Riktigt skönt 22 grader kan jag inte klaga på. Lite kvällsgrillning med spett blev det med. Kenth han fylla till rejält mot senkvällen å på slutet innan vi åkte in mot Mora en snabbis så såg han ut en som rugguggla =) hehe lite risig å sliten.. =P

Sen så for vi in till Mora en snabbis för att hälsa på fyllisarna Thomas å Mattias utanför Wasa. Fasen va småfolk det var där.. hehe nästan så man kände sig lite gammal. =)
Litefolk var det fortfarande som gick på gammla Wasa i alla fall, nästan så jag åxå vart lite sugen på att gå på krogen. Men så ostylad å med gympadojjor så var det inte precis så jag kändemig direkt snygg å gå på krogen.. åå vad jag saknade mina högklackade skor där =(

Halv tre var vi hemma inatt.. =(
Gissa om jag var trött imorse??
Som tur var så sov Oscar till 8, vår snälla lilla son....
Som mår riktigt bra nu. Ingen feber och han har inte kräkts.
Gröt går jätte bra att äta men riktig mat får vänta tills imorgon.
Han ska få lite mera yoghurt som är lite snällare för magen.

Lördag.

Idag så mår Oscar mycket bättre =)
Så nu ska vi strax åka ut i hjärpesbo och grilla med svärisarna,
 och träffa Pers familj å mysa runt lite.

Jag har fortfarande inte varit i hjärpesbo,
 så det ska bli riktigt trevligt å se hur det ser ut där.. =)

Nu står mamma och myser med Oscar
 mitt på köksgolvet å Oscar drar mamma i näsan.. hihi




Fredag.

Nu ligger vi i påen filt i gräset hemma på sold och bara njuter =)
Hör hur mor å far kör in hö, nu är det verkligen sommar. Så härligt att vara hemma.





Vi har gått en väldigt varm promenad upp till coopen, med vovvar som sällskap. de vill ju åxå följa med.

Oscar har inte mått så bra idag. lös i magen och kräks så fort han får något annat än välling att äta och fr han mer än 90ml så kommer det upp lika fort igen. Men nu har det gått bra en stund å vi hoppas på att det fortsätter så.. Ganska så hög feber har han emellanåt
. Så inatt blev det inte alls så mycket sömn då han låg emellan oss och kastade sig i sömnen, och jag som var lite orolig kunde knappt sova alls. Men senare på natten så slumrade jag även in i en dock så orolig sömn...Inte så kul att sova då lille man mår dåligt =(


Till halv åtta så ska vi ställa iordning klyftpotatis å grillen, sen så blir det grillning med mor å far.
Hade tänkt att åka upp till mångberg en sväng ikväl,l men då Oscar inte mår riktigt bra så stannar vi hemma å tar hand om vår lille älskling =)







Torsdag.

Jag å mamma har precis kommit hem från en mysig dag =)
Vi har varit och ätit China mat i Mora, det blev friterad kyckling och scampi, mumsigt värre. Sen så for vi ganska så trötta och mätta mot Falun.

Denna baddräkt fick följa med mig hem


Lika bra att köpa en baddräkt då magen inte är det snyggaste nu för tiden, men det var det värt. =)
Tyckte att den här var riktigt snygg, plus att den ser ut som en bikini baktill. Så jag blir lite brun i alla fall..

Mumsade på varsin bananasplitt i skuggan så gott det gick, men glassen smälte ganska så fort i solen. Men det var riktigt mumsig. Men et brukar glassa vara =)

Vi gick och köpte biljetter till The proposal



Detta är verkligen en film som ni måste se =)
en var hur rolig som helst, kan nästan lova att ni får magknip.. Helt underbar film.
Och jag verkligen älskar hennes skor, kika på klackarna =) me likie

Per o Oscar har varit ute hos svärmor och ute i Selja då vi varit iväg. Tydligen så fick Oscar bada med Ponte å Anton och det var en jäkla fart på dom.. hihi


Per han är hurtig och är ute i elljusspåret å springer... Vete fasen om jag kommer att springa där någon mera gång.. men det visar sig väl =)

Nu ska jag strax krypa ner i sängen, det ska bli riktigt skönt.
Men det blir nog lite mera data först..


Torsdags morgon..

Fasen va kallt det var inatt.. Kände verkligen hur det strömmade in kalluft från fönstret, men det var ganska så skönt endå med lite frisk luft.. Dock så kikade jag till Oscar ett antal gånger för att se att han verkligen hade täcket på sig så han inte frös. Men han hade så klart täcket på sig varje gång som jag kikade till honom och han sov som en liten prins..

14.oo åker jag å mamma in för china mat, gissa en gång på vad jag ska äta =) friterad kycklig o sötsur sås så klart. Det är så jäkla gott. hihi och det är bara i Mora som det finns riktigt god china mat. I alla fall hitills.
Sen så far vi mot Falun där det blir bio och kanske lite vandring på stan. det berror på hur tidigt vi kommer dit.

Just nu så sitter jag här efter Oscars frukost och att han somnat igen, ett par dagar nu så har han ätit frukost varit vaken en timme sen så vill han sova ett par timmar till efter det. men det går bra det me. Förstår att han passar på att sova då det är lite svalt, går ju inte att sova då det är så jäkla varmt..

Dags för frukost, sen ska jag nog klippa gräset i kattgården =)



Onsdag.

Det är så jäkla skönt med sovmorgon =)
Sov till 1o idag. =) per gick upp med Oscar då det var dags för frukost, men sen så kom de och la sig brevid mig å sov ett par timmar till, härligt med sommartider =)

Lunchade med Thomas på Claras idag, tacosbuffé mycket gott precis som vanligt, men som vanligt så är Oscar hungrig samtidigt så någon vidare matro blev det ju inte. Lika bra det så slipper jag moffa i mig =P
For vidare ut till Vika å hälsade på svärmor, Anki å pojkarna var där så då fick vi träffa dom lite åxå. Å dom blir så stora pojkarna, dom växer som små ogräs =)

Leka i farmors knä =)





När vi kom hem till Sold igen så blev det mera pyssel i trädgården, klippte klart runt gullriset och runt pilen som jag å mamma satte förut. Sen så fick vinrankorna sig en genomklippning. SÅ det vart snyggt där med. Funderar på om jag ska ta å klippa gräset i kattgården imorgon. kanske kanske...

Sen så plockade vi äntligen iordning rummet eller gåingaderoben i gammelstugan.. Med tvåbyråer och sen så ska vi plocka ur garderoben åxå så kommer det nog bli riktigt bra...

Oscar fick bada i diskhon idag igen då han var helt kokhet.. Men han tyckte det var hur kul som helst, att plaska runt som en liten tok =)

Vågen bjöd på en ordentlig överaskning idag =)
Jag som tycker att jag fuskat så jäkla mycket sen vi kom hem och sen då vågen visade -7 kg så fick jag nästan en chock å undrade om vågen verkligen visade riktigt.. Men det sa Per att den gjorde då hans vikt stämde bra.. hihi nu börjar det kännas lite bättre. men än så är jag inte nöjd. Bara att kämpa på med så jäkla skönt endå.. hihi

Imorgon så ska jag å mamma ut å mysa lite. hon ska få sin morsdags present. Vi ska åka till Falun å se the proposal men innan dess så ska vi in å äta china mat. =)
det kommer bli riktigt mysigt =)

Provade dräkten till dopet
passade riktigt bra =)










RSS 2.0