Tisdag:

Morgonen var inte den bästa idag. En sur liten Oscar som endast ville ligga på soffan med sin mamma och mysa. Vilket vi så klart gjorde. Tittade på en massa olika barnprogram, till slut så ville han bygga lite lego innan det var dags att ordna lite lunch. Sen vart det bums i säng för Oscar som var riktigt trött.
Börjar fundera på om vi är på väg att bli förkylda, inte så kul nu när Per äntligen kommer hem över en långhelg. Lite snoriga men nyser en del. Hoppas att det inte blir mera än så..

Å vad jag saknar min underbara älskling, bara två dagar kvar nu sen är du hemma. <3 <3 <3


Imorgon åker vi ut till Vika efter frukost, för en massa bus med farmor och farfar :) Måste komma ihåg kameran så jag kan ta en massa smyg bilder. hihi

ååå nu vill jag bara att Per kommer hem, det är så tomt här utan honom :(







Undra vad Oscar vill ha när han fyller år....

dsc00197 (MMS)

Undra vad Oscar vill ha när han fyller år. Hi hi


Måndag.


Började dagen med ännu mera flyttande av kartonger. Nu ser det helt ok ut i vardagsrummet :)
Längtar till soffan kommer så det ser lite mera hemma ut. Luftmadrassen ser lite futtig ut. hehe

Sökte lite jobb inne i Mora...
Åkte ut till Sold för ytterliggare en sats äppelmos. 18 kg denna gång.
Så nu klarar vi nog oss tills nästa höst.


Har en kurrande Milla mys på magen, mysis misse. Har letat fram hennes älsklings filt så nu kan hon mysa ihop sig ordentligt :) Varje natt vaknar jag av att hon ligger i sängen och myser som bara hon kan. Sen när Oscar kryper upp i sängen så flyttar hon lite på sig så hon inte blir mos. hihi


Glömde bort att ringa till Vika och höra om de har tid för förmiddagsbesök imorgon, men jag får ringa imorgon efter frukost och se om de har tid för oss :)

Nu är det dags för sängen.



Trädgårdspyssel.

Idag har jag och Oscar pysslat runt en massa här hemma. Plockat i ordning köket efter. De oerhört HETA räkorna som vi gjorde i fredags och kört igång två diskmaskiner. Ush hur det såg ut, katastrof.
En massa kartonger har även lämnat vardagsrummet, för att istället fylla upp trappen så det knappt går att ta sig upp. Bra det för då följer det med en kartong med upp varje gång. shiiit bra.
Nu skulle vi bara haft en massa förvaring till det som plockas ur kartongerna så hade det varit super. Men det kommer väl :)

Nyponrosor är icke en av mina favoriter så..


hejdå taggiga jävla buske med 1 miljon rotskott.
Måste ta och låna en ordentlig spade på Sold.

Tur att jag fick en massa bra trädgårdsverktyg i present när jag fyllde år ( tack mamma o pappa )
Oscar har så klart varit en jätte duktig hjälpreda. Men på kortet är han mycket
upptagen av att inspektera en mask. hihi

Liljorna ska jag flytta på så de får lite stöd och
slipper vara placerade bakom terrass dörren.



Hela 3 nyponros buskar fanns i vår lilla trädgård. Men inte nu längre.



Samma vägg men det vart helt olika färger när det vart lite mörkare ute.


Passade även på att ta ett varv med handjagar gräsklipparen. Så nu är det bara yttersidan och toppning av häcken som ska göras. Och kanta rabatten. Så den inte ser ut som en banan.. Måste ta en till kik på jordhögen/ eller ogräshögen som man tydligen får ta till rabatterna.
Oscar åkte skottkärra från komposten och jag fick ta ett litet extra varv med kärran då han såg så ledsen ut när vi var framme vid förrådet. Vad gör man inte för en sån underbar liten man som Oscar <3 Mutade honom med att få bada då han vart jätte ledsen då han inte fick åka mera. hihi
Vatten överallt precis som det ska vara då Oscar badar :)

Har även åkt en massa rutschkana med Oscar, och han åkte en massa själv åxå. 


Lite frågor från Malin. Kommer inte in på din blogg så jag svarar här istället :)
Vi vart placerade på strandens förskola då vi inte visste vart vi skulle bo när vi ansökte efter dagisplats. Men eftersom Tuvan ligger närmast så hoppas vi på det. Annars så är det inte så långt mellan dagisen i lilla Mora :)

Vi har börjat komma i ordning nu men det fattas en del möbler som vi hoppas på att vi hittar snart.
Vart är det ni flyttade?

Söndag. Pysslardag.

Marina var här i veckan med sina två busungar. Theodor och Mela :)

Älsklingen skickade blommor då jag fyllde år och på vår årsdag <3



Idag så är det en pysseldag, försöker få undan lite kartonger från vardagsrummet. Det är så mycket som fortfarande inte är uppackat. Men det kommer väll. Per kommer ju äntligen hem efter 2 veckor i Visby.
Vi längtar efter dig älskling.


Pappas kille som Oscar säger. hihi

Lördag: Bakis och Lördagsmys

Igår hade jag en mycket trevlig kväll tillsammans med Emelie :)

Dock så glömde vi att sluta dricka efter 00.00 så dagen har inte varit den piggaste. Men det kostar att ligga på topp. Vi gick emellan Brasseriet och Wasa under kvällen. Dock så var det inte så mycket fart någonstans. Tydligen så är det bara lördagar som gäller nu för tiden. Jaja jag hade då trevligt med sötisen Emelie :)

hihi Är inte precis super dålig men oerhört seg. Kände inte att det var en smart dag att köra bil på. Så snälla mamma o pappa hämtade mig vid Emelie och åkte ut till Sold, mamsen gjorde lite mat <3 och sen körde pappa in mig och Oscar till Finnsnäs. Tack för skjutsen pappa. :)

Jag och Oscar sov i ett par timmar när vi kom hem. Vaknade 18 å nu har jag en slickande slemmis i soffan som gör allt för att slemma ner mig. hihi

Tog en promenad ner till statiol, vart så sugen på dipp till chipsen jag hade hemma. Och efter den 6 km sköna promenaden så försvann det mesta av snurret i huvudet :) härligt

 

Så nu har vi lördagsmys med en massa gott :)

 

Oscar på sin gungelefant :)

 

Imorgon ska vi nog vara hemma och pyssla större delen av dagen. Ta en promenad om vädret tillåter :) Måste komma igång och röra på fläsket så jag inte går upp de 6 kilo jag tappade i sommar tack vare tott boody camp :)

Nu ska vi se klart på Bröllopsfotografen, sen blir det nog sängen :)

 


Fredag: Rosévin å sprite :P

Har precis kommit hem efter att jag lämnat Oscar hos mormor och morfar. Oscar ska sova och busa där tills imorgon :)
Emelie kommer hit om ett par timmar för en skvätt vin på terassen.
Vi ska äta något med räkor som Emelie tyckte lät mumsigt sen blir de som vanligt :P Massa babbel och sen får vi se vart kvällen för oss.
Känns riktigt konstigt att kunna sitta i lugn och ro framför datorn utan en liten man som springer omkring, men lite skönt är det åxå. Kommer att längta efter vår lilla prins imorgon ändå. Är ju inte allt för bortskämd med barnvakt. Ska vara hundvakt åt mamma å pappa sen så de får åka iväg själva på utflykter :)

Nu ska jag lägga mig i badet och mysa en stund för mig själv med musik, piffa till mig lite och sen är nog Emelie här när som helst. Ska nog slänga i mig något ätbart åxå så jag tål vinet. hehe


Oscar mumsar svarta vinbär. Lik pappa sin ...

dsc00261 (MMS)

Oscar mumsar svarta vinbär. Lik pappa sin tro :)


Torsdag: 6 år

Idag är det vår dag, Idag är det 6 år sedan det vart du och jag älskling.
Tänk att jag skulle hitta en sådan underbar man att dela mitt liv med :)


 

Älskar dig Per, du är underbar.

 

 


Massa bus

Hela eftermiddagen har Jag och Oscar spenderat ute i Selja <3
Oscar och po
jkarna busade så Oscar höll på att storkna av skratt, hihi.
Vilka kompisar de kommer att bli, jag och Anki funderade på hur det skulle bli när de är mellan 12-15 år. Vilka killar de kommer att vara då. hihi

Vi åt middag tillsammans och Oscar åt massvis, han har blivit en riktigt hungrig liten man sen vi flyttade hem. Och han går upp massor i vikt.
Tårta, bulle och kaka stoppade Oscar även i sig. hihi
Och så fick vi träffa en stor del av Ankis familj om åxå var där. De var super trevliga, det är så härligt när stämningen är avslappnad redan från början. Bara att prata på :)
Dagen avslutades med åkning i fyrhjulingssläpet, sen var det dags för våra pojkar att lugna ner sig och sova. Jag hade glömt Oscars trasa hemma så han var lite upprörd i bilen. Tur att vi inte har så långt hem nu i alla fall.
Men nog somnade han ganska så fort efter nattsagan. Vår lille man var helt slut efter allt bus med sina underbara Kusiner.

Som vanligt är det snart dags att krypa ner i den stora tomma sängen, förhoppningsvis får jag sällskap av ett par kissekatter :)

Imorgon är ingen vanlig dag för då är det min födelsedag :P

Pontus med sin tårta :)

dsc00195 (MMS)

Pontus med sin tårta :)


Onsdag. 3 års kalas

När Oscar vaknar så är det dags för Pontus 3 års kalas i Selja.
Presenten är inhandlad, Oscar fick välja så klart :)
Glömde dock att köpa tejp, men när jag jobbade på Bokia så fick jag lära mig att slå in paket utan tejp och det var väldigt bra att kunna :)
Kan inte precis åka iväg och handla när Oscar ligger och sover. Om han vaknar och är själv.


Nu ska jag gå upp och fixa till mig och plocka fram kläder till Oscar inför kalaset.
Ska så klart ta en massa bilder så Per inte missar allt för mycet nu när han är i Visby och jobbar. Men förhoppningsvis så kommer älsklingen hem nästa helg tror jag det var :


Tisdag: Äppelmos

Denna väldigt regniga dag har jag och Oscar spenderat på Sold. En massa äppelmos har skivats och mosats och resultatet vart ca 14kg äppelmos :)
Vi ska göra en omgång till men tills dess ville mamma ha en ny köksassistent för den vi hade idag höll på att ge upp. Endast halvfart kunde hon hålla och det tog för lång tid tyckte hon :)
Oscar har busat runt medan vi fixat och varit super duktig.
Plaskat massor i alla vattenpölar på gräsmattan har Oscar gjort idag med så klart.

Pappa visade mig en bild i boken Sool Öen ( solleröns hembygdsbok ) och där fanns det en bild från Oscars dop :)


Även en bild på pappa där han gör smör fanns med i boken. Men de brukar inte bli så glada över att se sina bilder i bloggen så denna gång slipper han :P
Klockan går så fort när man håller på och fixar med en massa saker så vi kom inte från Sold fören 19.00 med två kissekatter i sina burar i baksätet. Så nu har Quila och Milla kikat in in nya lya :) Först smög de omkring och kikade både uppe och nere. De låg i och under sängen då jag nattade Oscar så det tog längre tid än vanligt. Milla var lite smått orolig och mjamade lite i början. Men nu ligger hon bredvid mig i "soffan" och myser på en filtarna som de hade på Signalen och verkar vara riktigt nöjd :) Quila hon vart lite tjurig i köket så jag vet inte riktigt vart hon är i huset, men hon brukar bli lite sur över att behöva åka bil så det går nog över :)

Imorgon ska jag och Oscar på Pontus 3 års kalas i Selja. Killen har blivit så stor nu. hihi
Så fort Oscar vaknar efter middagsluren å åker vi dit och busar tills pojkarna stupar. Tur att vi inte har så långt hem :)
Måste städa huset åxå, ifall att vi får lite besök på torsdag :P

Men nu ska jag slita mig från tv:n och CSI och sova lite istället.



Det bästa med regn är alla roliga vattenpö...

dsc00192 (MMS)

Det bästa med regn är alla roliga vattenpölar. Det tycker i alla fall Oscar. :)


Sakna

Jag som tyckte att huset kändes stort när vi flyttade in. Men efter att Per åkte tillbaka till Visby för jobb så känns det ännu större. Och definitivt tystare. Tur att jag har Oscar om ligger och snusar i sin säng, annars hade det nog blivit svårt att somna. Lite Irlands känsla faktiskt. :( Men det gick ju bra det med.
Längtar tills min älskling kommer hem igen, bara ett par veckor kvar nu :)
Känns som en hel evighet fast Per åkte ju igår.

Nu är det dags för sängen.


Måndag:gräva

Att jag skulle känna mig så rastlös över att inte ha tillgång till internet en enda dag trodde jag inte. Så nu har jag investerat i ett mobilt bredband :) Fick nästan igång det själv åxå. ( tack älskling )

Denna dag har jag och Oscar spenderat ute på Sold. Rabattgrävning stod på schemat :)

Mer kvickrot än blommor...



Det tar tid att tömma rabatter på jord och sålla bort alla kvickrotsrötter
och ta hand om de växter som ska vara kvar

Så här mycket hann jag o pappa på ca 4 timmar.



Oscar åkte gräsklippare med mormor



Och lite traktor så klart :P



Lite bilder från trädgården på Sollerön..

Havtorn

'

Vindruvor



Klematis



Skogsbär



Ulleternell



och en mycket busig liten man




blabla

Ja som vanligt så har vi plockat i en massa kartonger idag. Per har fått ordning på skrivbordet så det fungerar då han åker på Söndag :(
Jag har försökt att tömma hallen på kartonger, men Oscar var en sån mysis på morgonen så det vart luftmadrassen med mys och sen bygga en massa lego eller gelo som Oscar säger. Men några kartonger försvann i alla fall och jag lyckades få upp Oscars byrå till hans rum helt själv :P Passade på medans Per stod i duschen. hehe

Kl: 18 var vi bjudna på Jontes 17 år kalas, som vi så klart åkte till :)
Oscar busade runt med sina underbara kusiner Anton, Pontus, Alex och Jonte. De sprang runt runt och höll på med en massa bus, det är så underbart att se Oscar så lycklig och ögonen verkligen lyser. Kan inte annat än le stolt och skratta åt vår underbara lille man.

Imorgon så ska vi ut till mamma o pappa och äta gott :)
Paj hade Per som önskemål så mamma skulle hitta på något gott, det gör hon alltid. Mamma hon kan laga mat som en riktig mäster kock :)
Per ska förbi Vika på förmiddan och fixa klart datorn hos Mikael och lämna tillbaka släpvagnen.

På Onsdag ska vi till Selja på Pontus 3 års kalas. Tänk att han blivit så stor redan. hihi
Det ska bli riktigt mysigt att åka ut till Selja igen. Har inte varit där en Maj, och nu slipper vi stressa dit nu kan jag och Oscar åka dit när som helst ( När de har tid för oss eller vill. hihi )
Kommer nog att bli en massa bus som vanligt. Precis som idag. hihi

Nu ska jag krypa ner i sängen läsa något kapitel i boken, sen sova <3


Fredag: liten rundtur i huset

Välkommen in...

Här ska vi tapetsera om och måla i en mild färg så allt inte bara blir vitt.

 

Köket

Även här har vi planer på att tapetsera om och dela en vägg så det blir öppet ut mot hallen.

Köksluckorna och skåpen ska åxå bytas, då vi gjorde upptäckten att skåpen är så grunda att det inte går att stänga luckorna ordentligt, om vi har mattallrikarna dem. Fattas endast ca 1 cm, lite irriterande. Så nytt kök helt enkelt.

Vardagsrummet

Soffan är beställd och kommer förhoppningsvis om ca 1 månad,

samma med det nya vardagsrumsbordet och fotöljen.

Så just nu så har vi en luftmadrass som soffa, med en massa lösa kuddar.

Tur att vi inte är osmidiga då hade vi nog inte tagit oss ur soffan :P

 

3:e sovrummet uppe är just nu kontor

1:a sovrummet

 

Lite gardiner fattas eller alla utom köksgardinerna fattas, en massa kartonger som ska plockas ur. Lite möbler som fattas. ja jag har att göra kan jag lova :)

 

 


Torsdag: badat

Idag har vi äntligen beställt tapeter till hall och vardagsrum. Typiskt nog så var tapeten till vardagsrummet restad så vi får ha grönt vardagsrum till i mitten på september. jajja det funkar nog det med. Hallens tapeter kan vi få redan imorgon eller på fredag om vi har tur. Vi ska bara bestämma oss för vilken färg vi ska måla med. Jag hade tyckt att det var snyggt med en gulaktig färg och Per är inne på blå eller grön aktig färg. Vi får väl se hur det blir.
Har åkt och inhandlat en tvättkorg och lite andra städgrejer.

Per tog ett varv på gräsmattan med gräsklipparen medans jag och Oscar tog en kik på lekplatsen som ligger starx bakom vårt hus. Det blev även en liten promenad runt bland husen, där vi mötte två underbart mysiga missar. tror att en av dom var Marias för jag har sett han på någon bild :) Oscar klappade dom jätte fint men vart ganska så arg på mig då det var dags att gå hem och klippa lite på häcken runt gräsmattan, fick låna en häcksax och kratta av vår snälla granne :)

Svärmor och svärfar kom på lite fika och för en liten rundtur, första gången de kom och hälsade på. Oscar busade med farmor hela tiden då de var här. Precis innan famo o faffa åkte hem så badade Oscar som en liten tok.
Då jag o Oscar var själva i badrummet så hoppade jag åxå ner i badkaret och busade med Oscar som tjöt av skratt när vi busade runt i vattnet. Det härligaste som finns är när Oscar skrattar så han knappt kan andas :P
Han skrattar o skrattar o skrattar o skrattar.
Sen blev det sängen för vår lille man, lite välling saga och sen mys tills han somnar <3

Jonas kom på lite kaffe på kvällen, alltid lika trevligt :P

Nej sängen kallar..



Onsdag: Börjar bli lite ordning

Denna dag har vi mest plockat ibland kartonger och försökt att få lite ordning. Köket ser riktigt bra ut nu måste jag säga och med vår nya underbara Chilli micro som är helt underbart fin :) ¨HIHI den är så jäkla snygg, med matchande vattenkokare. Och sen matchande kaffebryggare våffeljärn och brödrost så kommer det bli yber snyggt. hehe

Vi for ut till Sold och hämtade resten av alla de saker som låg utspridda i gammelstugan. och Oscar åt fil o flingor med mormor. Oscar blir så lycklig så fort vi kommer dit och han springer runt och bossar som en liten prins :) Vi fick även en kladdkaka med squash i så vi kan ju låtsas att den är nyttig. :P
Vidare till Vika för finmiddag och bus med famo o faffa, Oscar sprang mot bilbanan när han såg den. Sen var han så upptagen att han knappt märkte något annat.

Väl hemma så nattade Per Oscar gång och jag passade på att städa köket ordentligt och samma med tvättstugan. det är så skönt nu när vi börjar få ordning sen har jag nog fått en liten skada av att städa på Tott hotel i sommar för lite städnojjig har jag nog blivit. Men bara lite.. hehe
¨¨

Igår byggde pappa och Per två grindar till...

dsc00189 (MMS)

Igår byggde pappa och Per två grindar till trappen. Det vart så snyggt :) tack för hjälpen pappa...


Måndag: sista flyttlassen?

Snart så ska vi åka hem till Finnsnäs med första flyttlasset för dagen. Vi siktar på att sova första natten där nu tillsammans :)
Alla möbler utom vitrinskåpet och crosstrainern är lastade på släpet.
Så nästa lass blir nästan bara kläder och lite andra prylar sen är det bara lite proviant som ska inhandlas å vi slipper gå hungriga. Fast det kanske hade varit lite nyttigt :P

Nu ska vi fara mot vårt nya hem :)


Måste även säga GRATTIS till min underbara PAPPA som fyller år idag <3

Lina o Mojjes bröllop

Det blev inte av att ta så mycket bilder igår, men en bild på Maria o Erik blev det precis vi skulle börja träna på de två låtar som vi skulle sjunga på bröllopet. Vi fick reda på i fredags att trubaduren hoppat av och Lina ringde och frågade mig Erik och Maria om vi kunde sjunga ett par sånger. Tur att vi sjungit tillsammans förut så det funkade riktigt bra :) Så bra som det kan bli med 1 timmes träning samma dag :)

 

Jag kom till Näsigard runt ett för att få håret fixat inför vigseln. Det var skit snygg. Eller alla vart skit snygga i håret tack vare Kristin. Tack gumman. Få se om jag hittar lite kort på frisyren sen. Lina och Mojje var så fina i sina brudklänningar, det var så länge sen jag såg Lina i klänning så jag tror hon blev lite extra fin för det. hihi Men Mojje var så klart jätte fin hon med :P

Det blev en hel del tårar vid vigseln kan jag lova, de såg å lyckliga ut <3 <3 <3

Lite fotografering tillsammans med brudparet med oss tärnor och sen fortsatte de ta bilder medan vi andra gick upp och bytte kläder och drack välkomst drink. Mycket mysigt måste jag säga, hoppas få se en massa underbara kort efter Lina och Mojjes 2 veckor långa smekmånad.

Hoppas att vi hinner träffa de imorgon då vi ska upp och hämta det som vi glömde igår :)

 



Nu är det dags för tårta :)

dsc00187 (MMS)

Nu är det dags för tårta :)


Fredag: Bröllop imorgon

Vart ännu ett flyttlass med möbler denna gång, de bakfulla pojkarna kom och hjälpte oss lyfta in möblerna medans de fick en liten rundtur. :)
Ekbordet passade så perfekt inne i köket och det var så mysigt på en gång :)
Det kommer bli så härligt när vi blir inflyttade och klara. Och förhoppningsvis så hinner vi bo där ett par nätter innan det är dags för Per att åka tillbaka till Viby och jobba igen :(
Men det är ju ett par dagar dit än :)
Per har föresten redan sovit där på en luftmadrass inatt, fuskisen. Så den luftmadrassen blir vår soffa tills vår nya kommer om typ 1 månad...
Blev lite nya hallmöbler idag, så nu kommer vår hall att bli super snygg. hihi Och ordning blir det med förhoppningsvis.
När jag o Per kom hem så såg vi Oscar åka gräsklippare med mormor, och han såg så underbart stolt och lycklig ut. Det var verkligen kolla mamma jag åker gräsklippare och det är skit häftigt. hihi
Han berättade även att han hade åkt stor traktor.. brrrrum. hihi
När han ska visa något så säger han kolla här, kolla här. hihi


Vi har även varit ner till badhuset där Oscar och Tessan badade som dårar.
Oscar badade tills jag fck bära honom därifrån. hehe





Imorgon är det bröllop som gäller, min äldsta barndomskompis Lina ska gifta sig med sin Mojje. Så jag ska vara lite tärna. Ska vara där rätt tidigt och fixa håret och gå igenom lite saker antar jag :) Per han kommer dit strax innan vigseln och sen blir det bröllopsfest på kvällen.

Men nu skönhetssömn, kan behövas om man ska vara lite snygg imorgon. Och pigg med kanske :P



Oscar älskar att vara på landet. Grilla ko...

dsc00186 (MMS)

Oscar älskar att vara på landet. Grilla korv är gott :)


Oscar åker gräsklippare med mormor. Men få...

dsc00185 (MMS)

Oscar åker gräsklippare med mormor. Men får sitta lite själv på kortet :)


Torsdag. Flyttlass

Idag har vi fyllt släpvagnen med en massa kartonger från bagarstugan till huset hemma på Finnsnäs. Den största delen av kartonger är avklarade men de få möbler vi har kvar ska fortfarande flyttas. Per har "straffkommenderat" Thomas till flytt hjälp imorgon så jag hoppas att de inte super sönder sig idag. De överlevde båtturen idag i alla fall :P

Har suttit och kikat efter en tripp trapp till Oscar på nätet, men det verkar vara omöjligt att hitta. Ush. Oscar börjar bli för stor för in matstol.
Men jag hittade en hel del saker på Ikeas hemsida som vi nog ska ta att beställa hem. 2 grindar till trappen en barnfåtölj och stödbräda till hans säng så vi kan ta bort ena långsidan utan att han ramlar ur sängen.

Jag å mamma tog en shoppingtur i Noret men det vart inte allt för mycket handlat där heller. Fasen vad dåligt med saker det fanns. Och leklust hade endast svindyra prylar som jag inte alls hade lust att betala överpris för saker som inte ens var bra. Vart lite diskmedel o grejjer till diskmaskinen. å vad underbart det är med diskmaskin, slippa stå och diska allt för hand det är guld värt.

Ska snart lägga mig i sängen bredvid vår lille prins och kika på en film tills jag somnar.

Imorgon ska vi flytta möbler och skruva ihop lite badrumsskåp och kanske sätta upp dom om vi hinner. Den nya hatthyllan ska upp och redskapshängarna i köket. Så det blir en massa fixa imorgon så det känns lite mera hemma.
Försökte även få ihop garderoben i Ikeas garderobs planerings program men det kraschade hela tiden så jag gav upp.

Nu sängen :)


Onsdag: IKEA

Efter 6 timmar inne på IKEA så känner jag mig riktigt trött.. :)
Vi hittade en hel del saker till köket, men möbler var det riktigt dåligt av så det ska vi kika på inne i Moras möbelbutiker istället. Och IKEA´s barnavdelning i Gävle var riktigt dålig !!!!!
Så det blir leklust imorgon åxå.
Vi kom hem för ca 30 minuter sen och ska snart lägga oss och sova är helt slut. Det är jobbigt att göra av med en massa pengar. hehe

Men jag är faktiskt ganska så besviken på IKEA för det dåliga utbudet de hade. SYND.

Imorgon ska vi fylla släpvagnen med en omgång lådor och köra in den till huset. Vid fint väder ska Per åka lite gummibåt och dricka öl med pojkarna. Annars får han fasen flytta hela dagen.
Jag mamma å Oscar ska kika runt lite på stan efter diverse prylar :)

Men nu ska jag sova.

Tisdag: Nu har vi "flyttat" in

Idag skrev vi på papperen så nu har vi ett hus. Inte längre "hemlösa" utan nu har vi ett litet mysigt radhus att bo i.
Så idag så har vi flyttat in en hel del kartonger. Mätt lite olika saker inför möblering och tapetsering.

Åkte runt och kikade på en hel del möbler, vi hittade en hel del som kommer att bli super fint i vårt vardagsrum :)

Vår blivande soffa och soffbord, vi köpte även en silvrig matta och en mörkröd fåtölj.
Det kommer bli riktigt snyggt.

 

Vi har varit och kikat på en massa tapeter och har bestämt oss någorlunda hur vi ska tapetsera. Hittade även perfekta halltapeter trots att det inte var meningen att vi skulle tapetsera. Men de var så perfekta så nu ska vi även göra. Ska fjäska lite för pappa om Jag o Per inte hinner med allt innan det är dags att börja jobba. Men vi har ju en vecka på oss så det borde vi hinna. Pappa ska komma och hjälpa oss att sätta dit en grind ute så inte Oscar rymmer och fixa dit en extra stolpe så vi får dit en grind på övervåningen över trappen.

Oscar är fortfarande helt salig över att ha en massa gräsmatta att springa på :)
Och en sandlåda att gräva i :) 



Imorgon kl 9.00 så far vi mot Gävle och IKEA för shopping till vårt nya boende. Vi hoppas på att hitta de sakerna som vi behöver.
Så nu blir det sängen, lång dag imorgon och en massa shopping. hihi

 


Igår :) Grillning hos Lina o Mojje


Igår kväll åkte vi till Näsigard för att grilla med det blivande brudparet Lina och Mojje :)

Så mysigt att sitta ute på verandan med utsikt ner mot sjön och grilla med mycket trevligt sällskap.

Jag ska vara tärna på deras bröllop på lördag <3

Och vi hoppas så klart på ett underbart väder denna dag, då bröllopet ska ske nere vid sjön.

 



Mina älsklingar Per o Oscar och jag


Vi fick underbara gåvor av Lina o Mojje :)

 

 


Måndag: Sovmorgon? Icke

Oscar väckte mig runt 7 imorse. Nam nam nam. Gissa om han var hungrig. hihi
En hel tallrik med gröt mumsade han i sig och allt.

Synd att det är å tråkigt väder ute, annars hade vi vart ute och busat hela morgonen, men här på Sold så är det ju så stort så Oscar har sprungit omkring en hel del ändå :)

Nu ska jag gå och duscha lite, fr antagligen Oscar som sällskap skulle jag tro :)
Måste ju fixa till mig lite om, ska träffa Sandra och Petra på lite lunch 12. Sushi ska vi mumsa på då. Och vi ska för en gångs skull träffas utan våra barn, det ska bli mysigt det åxå. Sen ska jag nog köpa ett par nya jeans för dom jag köpte har " tyvärr" blivit för stora. hihi


Söndag. Hemma i Mora

Igår då plockade vi ur och städade lägenheten hela dagen. Vi har mer saken än vi trodde. hehe
Men allt gick in i lastbilen och vi sov på luftmadrasser mellan 23.00-2.00 3.30 gick båten mot fastlandet så gissa om vi är pigga nu.. Sov lite på båten med Oscar på mig. Ganska så mysigt faktiskt. Sen vart det lite mera sova i bilen.
Fika i Gävle sen var det min tur att köra resten av vägen hem så Per fick sova lite.

Mamma o Pappa hade gjort kalas mat till vi kom med flyttlasset. Glödstekt Sill potatis och tunnbröd. Sååå gott :) Sen så var det dags att plocka ur allt ur släpet in i bagarstugan. Så nu är det ganska så fullt där kan jag lova :) Men på Tisdag så ska vi förhoppningsvis börja flytta in lite smått. hihi
Efter att lastbilen var tom så var så klart dags för fika. Mamma hade gjort en riktigt mumsig squash kaka. Nästan så den kändes lite nyttig :P
Oscar han har sprungit omkring naken som en liten tok på gräsmattan, han har sett så lycklig ut. Han hade hela tiden något att göra. Helt underbart att se han ha så kul. Badat med Tessan i vattentunnan och skrattat så han nästan kiknat. Och grävt i sandlådan så det vart sand över hela gräsmattan. hihi
Famo mommo sa han hela tiden, och drog runtpå famo runt hela gräsmattan. 

Tog en liten tur in till Finnsnäs och kikade på huset. Tänkte riva upp den lilla häcken och sätta upp ett staket. Men nu så får häcken vara kvar och den ska få växa till sig lite så det blir lite insynsskydd. Ska fixa en liten rabatt så småningom och plantera en massa lökar å det blir fint till våren.
Fick även kika in i huset som jag faktiskt inte varit i fören idag. Men jag trivdes på en gång :) Så skönt att få ett litet hus att bo i med mina underbara pojkar.
Med lite nya tapeter så kommer det bli helt underbart :)

Nu ska jag strax sova.
Ska luncha med mina tvillingar imorgon <3


Fika paus i gävle. Snart är vi hemma :)

dsc00176 (MMS)

Fika paus i gävle. Snart är vi hemma :)


Oscar busar lite i bilen. Snart åker vi mo...

dsc00173 (MMS)

Oscar busar lite i bilen. Snart åker vi mot Mora.


Torsdag: 2 dagar kvar

Näst sista dagen på jobbet idag, känns bra men ändå lite dystert. Jobbar med sådana underbara människor som jag kommer att sakna massor. Men förhoppningsvis så kommer några av dom upp till Mora på inflyttningsfest :)

Jonna kom hit och hämtade lite möbler som vi annars skulle kört på tippen. Inget fel på sakerna men vi känner att vi vill ha nya saker i huset :) Hon vart då glad över alla saker kan jag lova. hihi. Micro och lite andra saker får hon hämta på Lördag efter jobbet.
Tänk att på lördag åker vi hem. hihi det har gått så sakta men ändå så fort och snart är vi hemma.

Har gjort lite paj till sötisarna på Tott nu på kvällen. Lite avskedspaj så att säga :P


Nu ska jag strax gå och sova lite. Måste läsa färdigt boken innan flytten så jag inte slarvar bort den. hehe.
Ska se till att börja läsa mera nu, det är ju något som jag verkligen gillar. Och så får jag ju passa på sen då Per börjar pendeljobba.


Det bästa med nya köket är nog ändå DISKMASKINEN fasen vad jag har längtat efter en sådan. hihi

Måste även börja skissa lite på min garderob. hihi


Snart har vi packat färdigt. Bara städning...

dsc00171 (MMS)

Snart har vi packat färdigt. Bara städningen kvar...


Onsdag: 3 dagar kvar :)

Nu har jag precis tagit ner en hel del gardiner medans kalkrent verkar i duschen. Det blir så tomt direkt när gardinerna försvinner. Nu känns det att det snart är dags att flytta. hihi
Ska få lite hjälp av Per att flytta tvävvmaskinen så jag kan städa bakom den lite senare. Men nu sa jag passa på att tvätta lite fönster medans det inte regnar...


Jenny S

Nu ska jag snart lägga mig i sängen och fortsätta läsa Jenny S. Tycker det är så skönt att läsa lite innan jag somnar. Då blir det inte lika mycket tankar som snurrar omkring i huvudet. Särskilt nu när det är så mycket att tänka på inför flytten. Och att flytta från Visby och sluta på jobbet där jag har underbara arbetskamrater som jag kommer att sakna massor.
Men det känns så himla bra att vi äntligen har tagit det stora steget att faktiskt flytta hem. Och till ett hus som vi kommer att trivas så bra i :
Lite nya tapeter och lite färg kommer att göra det så mysigt :)
Även IKEA kommer att få sig ett besök.

Hoppas att alla mina tjejer från Mora är hemma i september eller något sånt så kan vi träffas hemma hos mig denna gång och mysa :)
Men jag hoppas så klart att vi hinner träffas innan. Mina fina fina tjejer <3

Imorgon åker vi ut till Tofta och fikar med Maria o Tobbe plus Doris så klart :)
Men lådor det behöver vi nog inte trots allt. Vi har en hel del kvar..

Go natt <3




Nya skoooor

Jag fick lov att fira köpet av radhuset med ett par nya skor :)
På Din sko hittade jag dessa på REA. Endast 99:-

Fasen de ser inte alls lika snygga ut på kortet som i verkligheten. jaja :P




Tisdag: Vi har köpt radhus på Finnsnäs :)

Här ska vi bo, min underbara familj och jag :)
Men först ska vi bo på Sollerön 1 vecka och bara ha semester.
Senast den 13 Augusti flyttar vi in. hihi





Köket, ska piffas till lite



Min blivande "walk in closet" eller skrubb som Per säger.
Å vad jag längtar efter en stor snygg garderob. hihi
Patrik jag har massor av idéer på hur den ska se ut :)




Jag är så himla glad idag. hihi


Måndag:

Kändes lite motigt på jobbet idag. Men efter lite muttrande och putsande så verkar de flesta blivit nöjda :)


Per hade gjort en mumsig fiskgratäng till Middag som smakade underbart. Oscar han mumsade i sig hur mycket som helst. hihi Stoora magen fick han sen.
Sen så badade Oscar och fyllde badrumsgolvet med en massa vatten så klart :)

Imorgon så ska jag till jobbet och göra 4 ankomster sen så åker jag hem igen. Skulle egentligen vara ledig. men men.
Sen blir det fika 15.15 med Malin och Eva mina underbara mamisar :) Det ska bli riktigt trevligt, sen får de komma upp till Mora och hälsa på tycker jag. hihi
Massor måste packas imorgon för nu börjar dagarna ta slut med stormsteg :)
Är ledig på Onsdag och jobbar sen torsdag och fredag. Fredag blir sista dagen på Tott hotel. Kommer att sakna mina sötnosar där kan jag lova :(

Men nu ska jag mysa ihop mig med min älskling i soffan och drömma mig bort till solen :)


Söndag: 7 dagar kvar till flytt.

Min fina älskling köpte två par örhängen till mig igår, när vi var uppe vid lummelunda och kikade lite. Jag hade totalt glömt bort att det var lördag. Så det var nog precis så vi hann dit innan de stängde.
Vi passade även på att äta lite mjukglass, gissa om Oscar tyckte att det var gott. hihi

 

Kärleksparet ristat i runor.

Sen åkte vi ner på stan för att åka minitåget runt Visby ringmur. Måste ju passa på innan vi flyttar. Oscar tyckte det var så roligt att åka tåg. Och han lärde sig att säga Buss när vi åkte tåget. hihi MERA MERA ropade han när vi hoppade av tåget nere vid hamnen. Tur att det var sista rundturen annars hade vi nog fått åka en gång till. :P

Idag har jag jobbat gick ganska så smidigt trots att vi hade många ankomster idag. Dock så skippade vi lunchen annars hade vi nog inte varit klara fören efter 17.00 Ett par timmars över tid känns som standard :P Men det var riktigt segt att jobba på slutet utan mat i magen. Imorgon blir det jobba 10-ca 18. Sen hem och packa.

Per sitter och går igenom en massa gamla papper som han inte rört sen vi flyttade från Mora :P

Natti natt




RSS 2.0