Valborg

Oscar bara äslkar rushkanan på lekplatsen vid vårt hus.
Han springer mot lekplatsen så fort han kommer ut.
Mera mera säger han så fort han åkt sen springer han mot trappen up klättar upp och åker igen.
Han är så söt.


Har bakat lite bullar med vaniljkrämsfyllning, äckligt gott ska inte bakas för ofta :)
Oscar tyckte så klart åxå att bullarna var goda hihi. Men jag tror nästan att han gillar pocorn mera.

Runt halv åtta åkte vi till en valborgseld, hade egentligen kunnat gå dit men vi var lite lata:P
Oscar han var så duktig och höll oss i handen hela vägen dit och sen så gick han omkring och han var inte ett dugg blyg sm han kan vara ibland. Super duktig liten kille.
Jag och Oscar gick up och gjorde popcorn medans Per åkte och handlade till grillningen som vi tänkte göra imorgon. Hoppas på fint väder sen ska vi "sno" Patriks grill. hehe

Nu är jag grymt trött så nu är det sängen som gäller.


Oscar hittade en massa vitsippor.

dsc00105 (MMS)

Oscar hittade en massa vitsippor.


Skura köksluckor...

Mäklaren har varit här och kikat. Skrivit en massa tagit lite bilder, lämnade lite papper om hur de jobbar. Han var super trevlig precis som en mäklare ska vara. Och inte så där sliskigt fjäskig som vissa kan vara. :P
Han såg direkt att vi hade fixat till den, han skulle höra av sig på tisdag om vad han har för förslag till oss. På tisdag så kommer även den mäklaren som visade oss lägenheten ute i Barlingo han var riktigt bra där. Så vi får se vad han säger.

Håller på att skura luckorna i köket just nu, inte direkt det roligaste man kan göra men det ska ju göras, om det går fort med att lägenheten så kan det bli visningar ganska så fort och stress städa inför det tänker jag inte göra. Sen ska det ju se snyggt ut på bilderna som ska ut på nätet.

Det är så svårt att packa ner saker när vi vet att det inte kommer att packas upp fören som flera månader, vad kommer vi att behöva. Och sen är det en hel del som faktiskt kan slängas eller ges till någon second hand affär. Bort med allt som vi inte använder och annat gammalt grejs som finns överallt. Sälja å tradera blir det åxå.

Nu ska jag återgå till mitt skurande :(

Packa packa

Ja idag har jag gått igenom garderoberna med skor/jackor och mina kläder. Vart en banankartong med skor och några väskor. Per kommenterade något dumt om att jag aldrig använder väskorna efter att jag tröttnat på dom och köper en ny. Frågade om han tyckte att jag skulle kasta dom? Fick inget svar på det. Jäkla knäppis älskling. Jag använder visst väskorna.. Lite då och då :P Vill faktiskt inte slänga någon väska. En hel del av pumpsen vart nedpackade, går ändå inte att använda dom här i Visby, klackarna blir helt förstörda mellan kullerstenarna och så måste man klacka om dom en massa gånger :(
Oscar tyckte det var super kul med en massa skor och en garderob som han kunde använda som kojja. Han satt och kikade på mig med ett stort leende när han gömde sig bland jackorna.. hihi

Packade inget från min garderob men det vart snyggt där i alla fall :)

Håller på och fixar och packar så mycket för att vi har bestämt oss för att sälja lägenheten. Vi ska inte flytta till fastlandet just nu. Men lägenheten är alldeles för trång. Vi blir tokiga av detta, vi behöver mera plats. Så eftersom vi inte får lån fören vi säljer den här lägenheten ( om vi hade haft jobb båda så hade det gått, men nu pluggar jag och det är planerat att jag ska göra det en stund till ) så chansar vi lite. Vi säljer nu så fort som det går. Åker till Mora över sommaren ( 2-3 månader ) och förhoppningsvis så blir det inte allt för svårt att hitta ett hus/lägenhet att hyra. Och kanske köpa om vi inte hittar något att hyra..


Så imorgon så kommer det en mäklare och tittar på lägenheter kl. 10.00 och på tisdag kommer det en annan samma tid. Sen får vi se vem vi tycker är mest passande.


Så imorgon måste jag upp tidigt, damsuga och torka lite golv ( om jag hinner ) mata mig och Oscar med lite frukost. Sätta dit ansiktet måste hinnas med åxå. Fixa å dona 10.00 kommer mäklaren och tittar på lägenheten :) Hoppas på bra nyheter då :)

Dags att sova

Lunchtips.

Gjorde en sån god lunch idag från boken
Mat för barn och deras föräldrar

Pasta och grönsaksgryta


3-4 portioner tillagningstid ca 20 minuter

4 portioner pasta ( 280g )
500 g frysta wokgrönsaker
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl parmesan ell lagrad ost
1krm salt
1/2krm svartpeppar
1/2 dl provensalska örter

Koka pastan, häll i de frysta grönsakerna när 3-4 minuter är kvar på koktiden.
Häll av Pastan och grönsakerna i durkslag, låt rinna av.
Häll grädde och ost i kastrullen. Rör om och låt osten smälta, blanda i kryddorna.
Blanda försiktigt ner pastan och grönsakerna, de ska bara blandas med ostsåsen.

Det här var riktigt gott :)



Fixat

Äntligen så är den stora Ikea påsen med lakan och handdukar borta från hallen :)
Efter frukosten så gick vi ner och manglade alltihopa, Oscar tyckte ju att det var lagom roligt dock, men sen då han fick sitta på en stol bredvid och hjälpa till lite så vart han mycket gladare.
Nu ligger han och sover som vanligt vid denna tid, han höll på att somna i stolen så han fick lite hostmedicin sen vart det sängen.
Har passat på att packa ner våra vinterkläder och märkt noggrant vad som finns i kartongen. Måste börja hålla lite ordning så man slipper rota i alla kartonger nere i källaren för att hitta något.

Bytte ut Administration B kursen idag, fick reda på att det var 3-4 dagars praktik i veckan som gällde på den och det har jag ingen möjlighet till. Så nu ska jag läsa Tyska steg 1 och läsa upp betyget i Svenska A. Lika många poäng så det ska inte bli något krångel ( hoppas jag )
Har sökt till ett program här i Visby i höst och även ett program på distans i Falun. Nu ska jag fasen ha en ordentlig utbildning så jag åxå kan få ett riktigt jobb.

Idag blir det Raggmunk till Middag, det är sååå gott :)

Motgång

Varför kan inte saker bara gå som man vill ibland..
Besvikelsen vart dock inte lika stor som sist men den är ju ändå där.

Nya tag..
Ikväll bestämde vi oss i alla fall för att göra en sak som gör att det blir väldigt bråttom med saker som borde ha gjorts klart för flera månader sen. men men det kan vi väl fixa nu med :) Ett par burkar färg och lite tipp ex så blir det hur bra som hest.. höhö.



Oscar har fått en sån envis hosta :( Jäkla Myllan och bacillerna där.. När jag nattade han nu på kvällen så hostade han så all välling kom upp. Riva ur alla sängkläder, bada Oscar som helst plötsligt vart super pigg, skura golven, bädda sängen ( Per låg på soffan stackarn, helst slut av någon slags sjuka ) Natta om Oscar efter nyborstade tänder, mera välling och tre go natt sagor senare så somnade våran lilla älskling som ett litet ljus. Hör hur han ligger och hostar i vår säng i sömnen. Liten man får sova hos oss inatt. Han som har varit riktigt duktig, på att sova i sin säng till ca halv fyra på natten nu i ett par dagar.

Nu är det snart dags för sängen, imorgon så väntar ett tvättberg på mig, tvätta å mangla är min uppgift imorgon.
Kanske våga mig ner i källaren och se om jag hittar någon mera kartong med barnkläder som ska sorteras.

Men nu ska jag sova

Underbara Sol.



Det är underbart väder ute idag <3
Oscar har pysslat en massa på balkongen i solen, han älskar att vara där. hihi
Önskar att vi hade bott nere på marken så vi hade kunnat vara ute på gräsmattan i ett nafs. Men nu är det som det är och vi hoppas att det löser sig snart på ett eller annat sätt :)
Vi vart hemma idag trots att det var planerat att vi skulle på Myllan, både jag och Oscar snorade imorse och Oscar har hosta. men vi har blivit bättre under dagen. Fast Oscar han är fortfarande snorig.
Satt ute på balkongen och åt lunch och efter att Oscar somnat så satte jag mig ute och solade och pluggade. Super skönt :)

Ska ner till tvättstugan och mangla en massa lakan och handdukar sen, de blir ju så underbart mjuka :)
Gå till affären och handla så min älskling får lite mat då han kommer hem. Då blir han nog glad :P


Sol

Idag var det meningen att vi skulle göra en liten utflykt. Men då Oscar vägrade äta frukost och hade lite feber ( två tänder påväg ) så stannade vi hemma trots det fina vädret.
Har inte fått något vettigt gjort förutom lite städning, och en omgång bingolotto. Vann dock inget alls men det var jävligt nära, nära på spännande ett tag :) Men min pappa vann faktiskt ett par sverige lotter. :P

Tänkte gå igenom lite mera kläder men Oscar hade lekt bort förråsnyckeln och den hittade vi nu på kvällen. jaja.

Nu sa jag ta en snabbdusch sen smörja in mig i body butter innan jag pluggar lite.. Administration var absolut inte det roligaste jag läst :/


Risigt hår.

Idag så ska jag äntligen ta tag i och sortera upp Oscars alla kläder som ligger osorterat i lådor i källaren. Älsklingen ska bära upp dom och jag ska packa om och märka lådorna. Det blir super najs. Skulle ha gjort det ordentligt från början men ibland så blir det knas..
Plocka undan lite leksaker som inte används längre åxå.
Lite kan vi allt börja fixa i ordning, då det hur som helst blir flytt för oss i framtiden. Både jag och Per börjar få damp på att bo så här trångt. 2 rum o kök 60 kvm börjar kännas som att det är läge att hitta något större.
Det hade varit så skönt att bara ha en egen byrå att ha saker i, vi får bara mindre och mindre plats överallt och Oscar han får bara mera plats. hihi

Nu håller jag på att färga mitt risiga hår, fick damp på det igår kväll och klippte det en bit, ska se om det blir lite bättre med en ny färg och kanske lite mera klippa.
Vet precis vilken frisyr jag hade velat haft, såg den på tv här om dagen fast jag hade inte velat haft det riktigt lika kort helst lite längre..

Bild på mitt risiga hår före, otvättat med en massa spray,
perfekt att färga ( blir så bra slingor då)





Efter, klippte till det lite till...



Ska börja med hårinpackningar igen, har inte blivit av på ett tag nu. Men igår så köptes hårinpackning.
Någor bra tips för risigt hår??

Vi har precis ätit lite tacos, och jag vart helt slut. Så jäkla trött. Ska ta ur linserna och se om det blir bättre. Vi tänkte gå ner till parken och njuta av solen. Det piggar nog upp mig :) Kommer garanterat att somna när jag ska natta Oscar sen. Jaja Per får komma in och väcka mig efter någon timma så kan jag sitta i soffan och dega tills det är dags att sova igen..


Massor av underbara blåsippor fick vi se ...

dsc00104 (MMS)

Massor av underbara blåsippor fick vi se på vår morgon promenad.


På Myllan i bilder <3



Underbart väder på förmiddagen



Oscar klättrade upp i klätterborgen



Åkte lite rushkana



Gräva i sanden



Studsa runt i kuddrummet (kuddis)



Sötis



Pilla med tågen




Onödig fakta

Viste du att...

Läs inte om du inte vågar! ;)

1) Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin.

2) Under en genomsnittlig dag har du indirekt kommit i kontakt med 15 penisar, till
exempel genom att ta i dörrhandtag.

3) En genomsnittlig persons årliga intag av snabbmat innehåller 12 könshår.

4) Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.

5) Under ett år skakar du hand med 11 kvinnor som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.

6) Under ett år skakar du hand med 6 män som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.

7) De flesta män tvättar överhuvudtaget inte händerna efter att de varit på toaletten.
Tänk på det nästa gång du är på krogen och äter jordnötter från skålen på bardisken.

8) Under en genomsnittlig bröllopsmottagning har du en hundradels chans att bli smittad med
munherpes från en av gästerna.

9) Du andas dagligen in en liter av andra människors anala gaser.

10) Tandläkare har rekommenderat att tandborstar bör hållas på ett avstånd av minst 2 meter
ifrån toalettstolen för att undvika att luftburna partiklar härrörande från spolningen
fastnar på dem.

11) Du tillbringar sex månader av ditt liv på toaletten.

12) Att bita på naglarna är som att slicka rent toalettstolen.



Oscar hittade ett superhäftigt rymdskepp i...

dsc00103 (MMS)

Oscar hittade ett superhäftigt rymdskepp i affären. Hihi


sleepie

Sovit middag med lille man, vet inte om jag vart piggare av det precis.
Nu ska vi iväg och se om vi hittar lite lego som inte är för bebisar och även handla lite förnödenheter i diverse affärer.

Ska sätte in lite fina kort från Myllan tagna imorse då det var underbart väder, men nu regnar det :(


snö??

Sitter och ser ut genom fönstret, snön ja den vräker ner. Tur att det är ganska så varmt så att den knappt hinner landa. Men varför ska det snöa när jag vill ha vår?? Jag som tänkte att jag o Oscar skulle ut på promenad idag men å det är sånt här väder ute vill vi knappast gå ut. Men vi har städat istället, behövdes ju det med...

Pluggar gör jag åxå. Lite svårt dock då jag inte vet om jag tänker rätt eller fel. Och inget register finns i boken heller. Kan ju vara bra och veta om jag gör övningarna rätt eller fel.. Få se vad läraren svarar.
Fick VG i Engelska B kursen som avslutades i fredags. Riktigt skönt att få bra betyg. Ska be dem skicka det till mig ganska så snart då jag behöver det ;)
Kul att plugga när det går bra, funderar dock skarpt på att byta ut Administration B mot två andra kurser. Det ingick 3-4 dagars praktik varje vecka och det vet jag inte om jag hinner med. Så jag funderar på att läsa Tyska steg 1 och läsa upp Svenska A från G till ett bättre betyg. Då får jag samma antal poäng som hela Adm. B... Ska diskutera med min älskling när han kommer hem, han vet nästan alltid vad som blir bäst :)

Nu är det dags att fia middag, potatismos och falukorv :) Fin middag som fasen.. hehe


Promenad

Å vad det är underbart att sova i sin egen säng. :)
Eftersom båten gick en timme senare än vad jag trodde igår så var vi inte hemma fören halv ett. Per kom ut och mötte oss. Sen bar jag upp vår sovande lille älskling, stackarn var så trött och förstod inte varför han inte fick sova.
Tror vi kom i säng runt halv två och vi somnade nog ganska så fort..
Oscar vaknade inte fören 8 i morse,

Vi tog en promenad ner till förskolan som Oscar har fått placeringserbjudande till i Augusti :) Visborgsstadens förskola som endast ligger några hundra meter bort på samma gata vi bor på. Det såg jätte mysigt ut :)




Oscar han har blivit så duktig på att gå själv så jag behövde bara bära han en liten bit innan vi kom fram till vårat hus då började han busa runt igen :)
Tog en alldeles för lång middagslur. la oss vid ett och vaknade nästan halv fem... Höll inte på att få upp Oscar han var så himla trött efter resan stackarn.
Så inget vettigt har jag gjort idag.. Får ta tag i det efter att vi kommer hem från Myllan imorgon istället. Det var riktigt länge sen vi var där nu. Först var vi sjuka sen så var vi hemma i Mora. Men nu kan Oscar vara ute och leka det blir helt underbart. hihi

Nu ska jag ta en dusch och sen krypa ner hos mina älsklingspojkar.



De röda nejlikorna vi hade på balkongen fö...

dsc00102 (MMS)

De röda nejlikorna vi hade på balkongen förra sommaren överlevde vintern. Tur att vi inte slängde dom:)


Pruttfull :P

Pruttful är nog det mest passande förklaringen på mig igår :P



Jag o Oscar <3


Halv fem åkte jag Lina o Mojje ut mot Nusnäs för förfest. Fick mina aningar att vissa personer som jag inte alls har lust att träffa, skulle komma till just samma förfest. Men det fick väl gå..
For ner till Wasa för återträffen strax efter 18 ( fint folk kommer sent ) Vi var hela 8 stycken från våran skola!!! Nästan pinsamt att sitta där vid det lilla bordet.
Efter välkomstdrink. Som var riktigt god, och en apstark tacos som jag höll på att dö av.
Så for vi istället till Karro, möttes där av överraskningen Sussie :) Och en Karro som fortfarande stod i duschen. Segis. hihi

Vid halv tolv så for vi ner till Wasa igen och skakade våra lurviga :)
Blev kallad MILF igår. Tackar för det :)

Somnade så klart i bilen på vägen hem. ramlade i hallen då jag skulle få av mig stövlarna, satt å fnittra lite innan jag begav mig mot sängen. Krockade dock med matbordet först och svor lite. På något sätt så fick jag upp överkastet över fönstret utan att ramla ur sängen åxå...

Slutsatts. PRUTTFULL :P





Dags att duscha

Oscar han sover, funderade på ett tag om jag åxå skulle sova men kom fram till att jag bara skulle bli segare av det. Så jag får ta ett par koppar kaffe å studsa fram istället. hihi
Vi var upp och kikade på en loppis i kommunhuset på Båckan, och körde förbi där de håller på att bygga det nya dagiset på Sollerön. Hoppas att de bygger det tillräckligt stort så alla barnen får plats.. Såg fint ut i alla fall.

Oscar har förresten fått en riddarborg, han tycker den är hur härlig som helst. Och han vill att vi ska sitta i den tillsammans med honom :)



Ska strax hoppa in i duschen, har väntat på att första lagret nagellack ska torka. (matchar tunikan så klart) Sen blir det att fixa håret (suck glömde locktången) men jag har ju en sån där björn axen så det ska ju gå att göra lockar med den med kom jag på nu.. Pilla dit lösögonfransarna och fixa sminket, och jag ska vara klar runt 16 för då kommer Lina o Mojje och hämtar mig. tro om jag hinner bli klar.. hehe Tur att de vet hur jag är, kanske hinna dricka lite vin åxå.
Mamma å pappa är gulliga och tar hand om Oscar medans jag skakar mina lurviga ikväll.


Så förfest runt 16.30.
Wasa 18.00 fördrink å taco buffé
förmodligen karro 20.00
Wasa igen runt 23.00

Blir nog shiit bra detta



I Vika

Efter frukosten så åkte jag och Oscar ut till Vika, Oscar var på ett strålande humör idag. Vi passade även på att hälsa på Oscars farmors mor som bor en liten bit bort. Synd bara att det blåste isvindar på vår lilla promenad. Oscar busade runt med alla bilarna och fick även med sig en i bilen när vi skulle åka..

Tog ut den nya bingolotten ( vann en ny förra veckan ) och paketet som Per skickat med min nya tunika som jag beställt från dress for less. Å den var riktigt snygg, med svarta leggings o stövlar. Lite snygga smycken och ett linne under så blir det shiiit snyggt. Trodde inte att den skulle vara så urringad men det var den..

Har gjort Engelska slutprovet, kändes som att det gick bra i alla fall :)

Idag så ska jag sova tidigt, måste ha en massa skönhetssömn inför imorgon. Har en flaska vin som väntar :)


I Selja har man kul :)

Denna eftermiddag har vi spenderat ute i Selja :)
det var meningen att vi skulle åka till Lekkompaniet tillsammans men Oscar bestämde sig för att somna strax innan 14 tiden då vi egentligen skulle åka in dit. Så när vi väl var redo att åka dit var klockan 16 så var Anton och Pontus lite små trötta efter att ha härjat i flera timmar så vi möttes hemma hos dom istället. Var ute och busade med pojkarna ca en halv timme.
Sen var det dags att gå in tyckte Oscar och börja med köttbullarna som vi skulle göra till middag. Gott vart det och pojkarna tyckte om det. Pontus han var så duktig och satt still hela tiden, så duktig :)
Massa bus och fika blev det. Och en aningens sent, vi åkte strax efter 20 typiskt att pojkarna hade så kul på slutet men det gick lite över styr åxå så det var verkligen tid att åka hem.
Oscar han somnade som ett litet ljus. trött efter allt bus med kusinerna. hihi

Var ute och sniffade lite på krut lukten som är känns väldigt tydligt nu ikväll, måste vara vulkanen. Kändes lite maffigt faktiskt. Även om de säger att det inte är farligt så han jag stor respekt för naturens krafter. de påminner en om att det är faktiskt inte vi som bestämmer över allt som händer. Så nu vet jag hur vulkan luktar :)

Imorgon efter frukost så åker jag och Oscar till Vika och hälsar på hela förmiddagen. Ska även gå ner till Oscars farmors mor och hälsa på.

Snart är det dags att sova och ringa älsklingen, som jag saknar riktigt mycket :(



Bra betyg :)

Så då var jag nästan klar med Engelska B kursen. Ringde läraren idag om tal uppgiften och fick VG på den. Jag pratar mycket bättre engelska än jag skriver, vilket är väl ganska så bra :)
Pappa var så gullig och roade Oscar ( som var ganska så tjurig ) så jag kunde ringa ostört.
Så nu har jag endast slutprovet kvar och det ska jag göra imorgon. Har till å med fjäskat till mig barnvakt av mammsen å pappsen :)

Så fort Oscar vaknar så ska han få lite mellis, få se om vi hinner åka till Lekkompaniet där Anki, Anton och Pontus. Annars om de har tröttnat på att vara där eller om de är nära stängning så får vi åka hem till dom och fixa lite köttbullar :)

Imorgon tänkte jag o Oscar åka ut till Vika på förmiddagen och mysa lite. På eftermiddan måste jag tyvärr göra provet annars hade vi varit kvar längre. Ska ringa till svärmor sen så hon vet att vi kommer :)


Eftermiddags Shopping

Eftermiddagen har jag, mamma och Oscar spenderat på stan. I jakt efter lite nya kläder till Oscar som växer som ett ogräs och lite smycken tills på lördag då det är dags att vara lite snygg. Även en flaska vin fick följa med hem efter noggrann kontroll av alkoholhalten :)
Hittade faktiskt att som jag var ute efter plus lite till. Hoppas nu bara på att Blusen inte är allt för kort för då måste jag rusa in och köpa ett par tighta jeans att ha i stövlarna..

Shoppingen :)

Nya örhängen från Glitter och Ur och Penn



Halsband med knut ( långt ) och solpuder + lösögonfransar :)



Oscar han hittade vi en massa saker till idag.
Ny spindelmannen mössa o vantar.



Från Lindex
Zipp tröja med bilar som Oscar älskade. Bil bil sa han om och om igen. (REA)
Tuffa jeans 199:-



Jeans (REA) star wars tröja (REA)



Sallad ala Skink o Ost med ciabatta, Oscar han fick pannkaka. Sen så gick vi ut och titta på när bettan ( bilen ) fick nya däck och det var mycket intressant tyckte Oscar som stod som förstenad och tittade på :)
Busade massa i sängen innan sovdags och pratade lite med älsklingen åxå.

Inatt så ska jag smörja in händerna som fan och sen dra på mig ett par plasthandskar, det borde fasen hjälpa lite har världens torraste händer just nu. De känns verkligen stela :(

Jag å pappa har hängt upp en dörr till köket så solen inte skiner rakt in i sängen och väcker lille man halv sex på morgonen :( Kan inte säga att jag är speciellt pigg så tidigt...

Nu är det dags att göra sista uppgiften på engelskan trots att det är sent. för imorgon så ska jag ringa läraren och prata lite. Sen på fredag så ska jag göra ett stort prov på allt vi gått igenom. Men det ska jag göra efter att jag varit i Vika och hälsat på så klart, det får vi icke glömma. 4 timmar har jag på mig att göra provet i alla fall. Men jag tycker att det borde gå bra.. Hoppas jag i alla fall.


Funderingar om livet...

Fasen Elina satte lite griller i mitt huvud igår, när hon sa det så kändes det bara så rätt. Det kanske är så att jag ska bli något helt annat än vad jag har tänkt det senaste halvåret. Dock så kommer ju inte de här kurserna som jag läser nu skada att ha....
Å jag vet inte, har tänkt lite smått på detta men inte pratat om det. Passar jag verkligen som detta eller ska jag fortsätta att tänka på att bli Sekreterare/assistent???
Vet att det kommer att låta å men du har inget tålamod å jag vet att det inte är nått för dig. Men när jag är där så känns det så rätt.. hmmm nu vart det lite svårt faktiskt.

Känns som jag hattar hit å dit hela tiden...
Men jag måste ju bestämma vad jag ska bli någon gång, få ett riktigt jobb som jag kommer att trivas med.

Ska kika runt lite och se om det fortfarande känns rätt, och så klart fundera på det riktigt ett tag innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra.
Det är ju ganska så olika yrken om man säger så...



Hos Elina o Frans

Idag så har jag varit hos Elina, Frans och lilla underbara Helmi och hälsat på.
Det var tänkt att vi skulle åka dit till två men då Oscar verkligen vägrade vakna fören ca halv tre så vart vi en aningens sena. Men det gick bra ändå :)
Det var nästan ett helt år sen som jag var där sist, trots att vi bor så nära varandra på Sollerön. Nu måste vi faktiskt ta och träffas lite oftare.
Oscar och Helmi är födda samma år. Helmi i Maj och Oscar i November, så om vi har lite tur så kanske de går i samma klass om några år :)

Oscar och Helmi



Helmi och jag



Sångstund och plinka på gitarren



Super mysigt var det, längtar tills nästa gång vi ses. Tiden gick så fort att vi höll på att missa att det var dags för middag. Tur att mamma ringde och att hon fixade till en snabbis middag :)
Sen så gick vi ut en sväng i trädgården, kikade runt lite och Oscar hittade en stor vattenpöl som han sprang fram å tillbaka i. Dock så vart hans ena vante blöt och det följdes av flera " blä" från Oscars sida. hihi
Om det inte hade blåst is vindar hade vi stannat ute en stund till.

Snart är det dags att sova igen.
Imorgon ska jag, mamma och Oscar gå på stan och shoppa lite. Jag behöver lite snyggt bling bling till helgen och lite lösnaglar( kanske ) Se om man hittar något annat roligt åxå då kanske. Oscar han behöver en ny mössa då den vi tog med blivit för liten och ett par större jeans som inte är för korta.

Stopp i magen

Lille man har stopp i magen och vill inte äta. Så nu har jag stoppat i honom en burk med katrinplommon, så får vi se om han blir lite gladare. Just nu så är han riktigt nöjd och sitter och bygger lego med morfar inne på kontoret.

Har fått lite gjort på morgonen nu, dammsugit å grejat. Har även städat bilen vilket verkligen behövdes. Ska ta en vända med trasan å svamp då Oscar sover åxå för det var inte så praktiskt att ha med han då jag damsög inne i bilen.. Jaja. Få se om jag hinner tvätta bilen åxå. Kanske ikväll?? Får se.

Snart så ska Oscar i alla fall sova en liten stund så då ska jag passa på att plugga. Sista veckan på Engelska B kursen och på Måndag så börjar jag med Administration A. :)


trött

Nu ska jag ta och krypa ner brevid lille man i sängen för jag har verkligen super trött. Jobbigt med en massa frisk luft ;)

Saknar min älskade Per massor nu och det är en hel vecka kvar tills vi är hemma i Visby igen.
Tur att vi har en hel massa att göra så tiden kommer att gå jätte fort.

Nej nu ska jag verkligen ta och lägga mig i sängen sätta igång en film och ringa och säga go natt till min fina älskling.


Oscar 17 månader :)

Idag blir vår lille man 17 månader :)
Snart är han 1 1/2 år hihi.

Han har blivit så duktig på att visa vad det är han vill på senaste tiden. Han peckar och pratar på. Och så fort han har bajsat så pekar han på blöjan och säger där. Super duktig så då är det bara att gå och byta på honom så är han nöjd :) Kanske han snart vill börja med potta.
Två till tänder är på väg ner i överkäken så han är lite småsur just nu. Men det är inte så konstigt om han får tänder.

Idag så tog vi det lugnt på förmiddagen, fixade lite i Oscars kläder och städade lite inne hos oss.
Men på eftermiddan har vi hittat på en massa saker :)
Jag har städat kattgården så nu är den hur fin som helst, sen gick vi ut och hjälpte pappa plocka ihop alla grenar från äppelträden som pappa beskärt. Oscar han var hur duktig som helst på att hjälpa till.

Jag, Oscar och Tessan



Vi hittade en hel massa leksaker till Oscar på skullen,
och cykelsitsen till Oscar så nu kan vi cykla om vi vill :)




Oscar provar min gamla trehjuling :)



Vi åkte även ner till Agnmyren för att se om några grodor vaknat, men de hade de inte.
Men en rolig vattenpöl fanns i alla fall.




Oscar var nästan övertrött redan då vi kom hem, men han somnade endå inte fören strax innan 20. Han borde sova väldigt gott inatt då han varit ute på så mycket idag :)

Imorgon eftermiddag så ska jag och Oscar hälsa på hos Elina, Frans och Helmi. Det är nästan ett år sen jag var där sist *skäms* så det är verkligen dags att hälsa på dom igen. Och Elina som har en till bebis i magen <3


Trist

Ush vad tråkigt det är när saker inte går som det är tänkt.
Känns ganska så deppigt och jag vet att det inte är värst för mig :(
Men det fanns ett litet annat hopp i alla fall, så nu blir det nya tag och så får vi hoppas på det istället.
Vi får göra vad som krävs helt enkelt.


Snart så ska lille man sova, då ska jag passa på att tvätta håret. Ser ut som ett enda stort rufs. Och sen blir det sola på altanen och kanske klippa Affis lite till. Hon blir snart flitnit lilla missen :)


Lugn söndag

Idag har vi haft en lugn söndag :)
Oscar vaknade halv sju imorse. *snyft* försökte få honom att somna om utan resultat så jag låg under täcket och låtsades sova.. Gick inte så bra så runt halv åtta gick vi upp för frukost istället.
Pappa han skulle gå med äppeldlar föreningen och beskära äppelallén längs med Soldvägen så dit gick jag å mamma och kikade lite. Oscar han pratade så högt han kunde så alla skulle veta att han var där.. hihi
Vädret var helt underbar, solen har verkligen strålat idag. Helt underbart.
Somnade så klart när Oscar skulle sova middag :) Lite trött när man vaknar så tidigt. Jag å mamma som skulle klippa Affis.
Vi var ute större delen av eftermiddagen, det var ju så skönt ute och Oscar han pysslade runt överallt i trädgården och plaskade i vattenpölarna. Han tycker det är helt underbart att vara ute. hihi

Passade i alla fall på att klippa Afrodithe innan den mumsiga middagen som mamma gjorde. Chicken alla King.

Lite bilder från Igår.
Jag, Oscar och pappa och Tessan så klart :)



Oscar han älskar att hålla på och pyssla med legot :)
Även att sitt i  :)



Imorgon är det en helt ny vecka, kanske ett helt nytt äventyr :)


Saknar dig min älskling. Men den här veckan kommer att gå super snabbt. puss




Natti natt

Ja denna lördagskväll vart lugn i alla fall.
Körslaget å glass med päronen. Skönt det med.
Nu ska jag lägga mig i den tomma sängen utan älsklingen och kanske kika på någon film tills jag somnar.

Imorgon ska jag fixa håret på mamma och klippa Afrodithes stackars mage.

Saknar min Per över en vecka kvar tills jag åker till Visby..

Oscar och Quila idag

 

 

 

 


ute

Idag efter att jag lämnat Per vid tåget och kommit tillbaka till Sollerön och Oscar vaknat så klart. Så tog vi en promenad upp till Båckan, fick två nya bingolotter som jag vann förra söndagen, istället för bilen som jag hoppats på... Får se om jag vinner en imorgon istället :P
Kikade in i mammas nya vävlokaler, det var riktigt fint och faktiskt större än jag trodde.
Oscar ville inte riktigt gå hem utan stanna på trappen och pyssla :)

 

Då vi kom hem så pysslade Oscar runt en massa med en spade i den lilla snön som finns kvar.
Synd att det blåste lite kallt annars var det riktigt skönt ute.

Krokus har kommit upp vid bagarstugan

Snön har försvunnit jätte mycket sen vi kom hem. Då täcktes åkrarna av snö och nu är nästan allt borta, mycket trevligt säger jag. Gräsmattan är fortfarande helt dränkt i vatten, men nu behöver vi inte längre använda gummistövlar för att ta oss till bilen. Alltid något :)

 

 


Idag åker älsklingen

Sitter och skriver på den engelska bokrecensionen. Går faktiskt riktigt bra :)
Oscar han väcker sin pappa så han kommer upp och packar innan det är dags att köra in honom till tåget :(

En hel vecka ska jag vara utan min älskling, men tiden går så fort här. Så inom ett nafs är jag tillbaka i Visby igen.

Fika

Ja vad har vi hittat på idag??

Vi åkte in till Mora för att ta en fika med Jonas på kaffestugan, vi satte oss faktiskt uppe för en gångs skull. Har aldrig varit på övervåningen och det var faktiskt riktigt mysigt :) Oscar han kikade runt ett och klättrade upp i soffan där Per satt. Jonas som ville att jag skulle skriva massor om hans äventyr och speciellt hans namn i bloggen :P Jonas Jonas Jonas hehe Alltid lika kul att höra om hans små äventyr i skogen. Men det är alltid lika trevligt att ta en fika med Jonas. Vi var lite snälla i all fall och körde ut han till verkstaden så han slapp gå dit.


Köpte lite middag ut till Vika, Oscar var dock inte alls på sitt bästa humör och skrek å ylade. Humör i lill killen tydligen... Han var lite glad när han fick springa omkring halvnäck men annars så var det mest tjurigt. Strax innan sju så visade han tydligt att det var dags att sova. Men nått måste ha hänt på vägen från Vika till Sollerön för när vi kom in så var han hur pigg och glad som helst. och jag som trodde att jag skulle få blanda välling fort som fasen. Men Oscar han var hur glad som helst till halv nio. Då gick jag och nattade han trots att han fortfarande var riktigt glad.

Imorgon åker Per mot Visby igen. Tåget går ca 12 så jag ska köra in Per tills dess å sen så får jag å Oscar längta efter Per i en hel vecka å lite till :(
Jag ska på klassåterträff nästa lördag så det kändes lite onödigt att behöva åka upp och ner så jag å Oscar stannar kvar en extra vecka. Ska passa på att hälsa på lite mamsingar nästa vecka och åka ut i Vika så klart :) Sen åker vi hem måndagen efter, så slipper jag köra bakis hela vägen till Nynäshamn..

På söndag så ska jag å mamma hitta på något kul och även klippa stackars Afrodithe som fått lite tovor på magen. Bingolotto blir det åxå. Van ju ny lott istället för bil förra veckan. Typiskt..

Snart dags att kanske se en film med älsklingen :)


Påskgodis





Påskgodiset tar aldrig slut....

Känns som att den här dagen har varit jätte lång, hade tänkt att vara ute större delen av dagen. Men eftersom det regnade så var det inte så trevligt att vara ute.. Men vi har byggt en massa lego lille mannen å hans morfar :)


Ska strax ta mig en dusch, mamsingen håller ett öra mot vårt kryp in här på Sollerön om Oscar vaknar. Per har åkt in till Mora för att leka med Thomas så ikväll ska jag nog göra lite bokrecension skulle jag tro..



Ute

Efter frukosten så gick jag och Oscar ut och hjälpte morfar med juldekorationerna som äntligen inte längre var fastfrusna :) Dock så började det regna så det var ju inte så trevligt, men Oscar klagade inte så ute var vi :)
Oscar pysslade runt och vart en aningens blöt, plus att han höll på att gräva i ett berg av gamla fågelfrön vilket inte var så trevligt. Så vi gick in efter ca 30 minuter, då åkte alla kläder i tvätten. Kändes ganska så ofräsha efter att han pillat i allt ute..

Quila smet ut som en blixt då jag öppnade dörren och lika snabbt fångade hon en liten mus som hon satte i sig, så nu blir det avmaskning.. Få se hur länge hon vill vara ute då..

Nu är Oscar sugen på att bygga lego så nu är det golvet som väntar :)


Gårdagens shopping

Nya skorna jag köpte igår.
Dock så är de redan i behov av omklackning, efter bara ett par vändor fram å tillbaka på gågatan.
Synd att de inte informerar om sånt i affären, men det är väl inte deras problem.




Oscar fick lite nya t-shirts till sommaren :)



Har äntligen fått en riktig hårtork istället för den resehårtorken jag haft sen i rättvik.
Den funkar fortfarande och är perfekt i resväskan, men den är ju inte så snabb så det stör :)



shopping

Så denna dag gick fort :)
Vi åkte in på stan strax innan tolv, så Oscar fick lunch på stan i källaren på Bokia. Han har varit super duktig hela dagen, pekat på en massa saker. Och sovit i vagnen, vi tog en liten promenad runt mora hotell, medans Per var på biblioteket och kikade efter en bra bilmeckarbok. Sen så satt vi utanför biblioteket och njöt i det underbara vädret. Det var så skönt att bara sitta där.
Hittade lite t-shirts till Oscar på HM perfekt till sommaren, body butter så nu slipper jag förhoppningsvis klia sönder mig och Per slipper bli vansinnig. hehe
Även ett par nya skor fick följa med hem, shit snygga. Slapp slabba omkring på stan i gympaskor. Känns lite slabbigt att gå runt i gympaskor då man kan bli lite snygg i ett par andra skor :)
En fika på kaffestugan vart det med, Oscar behövde lite mellis och dricka :) Han upptäckte att han kunde hålla i Mer förpackningen och suga i sugröret själv och då tog den slut i ett nafs..

In på Mafi och säga hej :) Oscar han fyllde soffan med russin så om de vattnar den lite så kan de nog få en massa vinrankor.. hehe

Ut på lite andra ärenden innan vi kom hem och fick en riktigt mumsig tacofisk som mamma gjort. Sen så åkte vi till Kusin Kisti Och Ove för Tårta. Altanen hade blivit super fin sen vi var där sist.
Oscar han provade på att spela lite biljard, med varierat resultat. Jag å Oscar gick ut för att hälsa på vovvarna och det gick jätte bra tills han satte sig i en vattenpöl utan galonisar..
Så det vara bara att bära in byta kläder ( galonis byxor med dådå ) sen var det full fart igen. Kisti hade både stövlar och byxor som passade hur bra som helst. Så Oscar kunde plaska runt i vattenpölarna utan problem :)

Nu ligger Oscar och sover, helt slut efter dagens äventyr. Och jag ska strax gå och sova jag med.


Mot stan

Idag fick jag sovmorgon. Oscar vaknade inte fören kvart över nio. Dock så vaknade han ett par gånger inatt, så det jämnade nog ut sig. Pigg och glad är jag i alla fall idag. Ska hoppa lite på Per strax så han kommer upp för sängen. Äta lite frukost ska vi göra.

Sätta på ansiktet och fixa håret sen så far vi in på stan och kikar lite. Bodybutter måste inhandlas, blir så torr i huden så fort vi kommer upp...

Även lite lunch ska vi nog få i oss på stan

Hos kusinerna i Selja :)








Idag så åkte vi ut till Selja och busade med Oscars kusiner :)
De var ute och körde rally med sina bobby cars och Oscar han tittade på med stora ögon. Anton han sladdade runt och Pontus han var inte långt efter.
Vi lagade lite mat tillsammans som vi åt ganska tillsammans i alla fall. Och Oscar han mumsade så han såg ut som en liten stoppad korv :) Men nog gick det i en kaka eller två vid fikat endå.. hihi

Fick ihop en text till diskussions uppgiften åxå, tror att den vart ganska så bra.

Imorgon ska vi ner på stan, kika runt lite fika kanske och sen hem äta. Åka till Kisti och Ove för att fira Ove som fyller år :)

Men nu ska jag sova är riktigt trött.


Selja imorgon.

Sitter och försöker få ihop en bra text till engelska diskussions uppgiften, men fasen vad svårt det var att få ihop en bra text som jag blir nöjd med. Det står helt still i huvudet på mig. Har i alla fall fått ihop 200 ord så nu får det vara stopp för idag. Annars kommer jag bara att skriva något halvdant och känna att jag inte är nöjd med vad jag skickade in. Tar nya tag imorgon.

Idag så kom Lina och Mojje förbi en sväng innan de for upp i skogen igen ( Idre ) Jag hade som vanligt lagt min telefon så jag inte hörde att det ringde, tur att Lina vet att det bara är att komma in endå :)
Oscar han sov som en liten ängel i två timmar idag och var hur mysig som helst då han vaknade. Tänk att jag sover så mycket bättre sen vi flyttade sängen, det är super skönt.
Vart lite fika efter att Oscar vaknat, Oscar blir super bortskämd med doppad bulle av mormor.. hehe
Åkte ut till Vika och myste lite där hela eftermiddagen, svärmor har MASSOR med pelargoner i hela vardagsrummet och svärfar har fått satt upp två extra hyllor var i de två fönsterna. Drivhus av ett akvarium. hihi det är min svärmor
Per fixade tortellini till middag, Oscar han tyckte att han var en liten hertig så farmor fick mata idag :)
Färgade svärmors hår åxå. det vart riktigt fint trotts att vi trodde att hon skulle bli självlysande ett tag. hihi
Fick även en färg som hon inte skulle använda. Ska nog slänga i den innan klassåterträffen...

Imorgon så ska Per å pappa bunta hö, Per ska få svettas lite och jag o Oscar ska nog kika förbi å se hur det går. Sen efter att Oscar har vaknat så ska vi åka ut till Selja och busa med kusinerna och Per ska laga någon mumsig middag till oss alla :) Ska ta en massa kort för det brukar alltid bli en massa bus när vi åker dit <3

Ska lägga mig och se på någon film nu tills Per kommer in, han är ute hos sin högt skattade Audi och pysslar lite. hihi




Söndagsmys

Idag så har vi möblerat om i vårt lilla hus, jag tyckte det vart så mycket större än det var innan. Plus att den gamla tv bänken åkte ut, det kändes extra bra.
Lina i Mojje kom och pratade en stund när Oscar sov, men han vaknade han med och som vanligt så tyckte han att Mojje var super läskig. Han kikar på Mojje och vill inte alls vara med, tur att mormor var i rummet intill så han kunde gå dit och låtsas som att Mojje inte var här.. hihi Men kommer nog bli bättre  med tiden skulle jag tro.
Vi fick ett jätte fint inramat kort på mig och Oscar från dopet i somras <3

Sandra, Noel och Rikard kom runt 15 å Noel han var en sån liten "tjockis" i alla fall om man jämförde men Oscar. hehe. Myste lite med Noel innan han insåg vart han var och ville tillbaka till sin mamma. :)
Karro kom in ramlandes efter en liten stund, små bakis och flummig som aldrig förr. Nykterist skulle hon tydligen bli med. hehe

Noel 3 månader, pappa Rikard i bakgrunden



Sandra med sin lille Noel



Jag och Oscar



Karro med Oscar



Enligt kvällens planer så var det Bingolotto som gällde, tänkte satsa på att vinna en ny bil. Men det enda jag vann var en ny lott.. Så jag antar att jag lär spela nästa vecka med. Kanske det är meningen att jag ska vinna en ny bil så istället :) hihi

Påskmat

Första dagen hemma. Riktigt skönt att vara hemma måste jag säga, här ligger snön fortfarande tjock men det smälter i räcer fart och det är hur blött som helst så det är gummistövlar som gäller annars blir man helt sjöblöt.

Påskmat har vi så klart ätit idag, hur mumsigt som helst. Oscar han mumsade en massa köttbullar så han såg ut som en hamster.. hihi
Påskägg har vi fått så nu har vi en massa godis som måste ätas upp så klart.. hehe Oscar fick så klart åxå påskägg dock med endast lite godis, men med mera russin.
Jag och Oscar passade på att sova lite middag efteråt. Det behövdes verkligen för annars hade jag varit as trött.

Vi åkte ut till Hjärpesbo till Pers familj för ännu mera påskmat, super mysigt i stugan och Oscar var nästan inte alls blyg på slutet :) Tur att vi inte körde fast i leran eller lervägen kan man ju kalla det. Tur att jag hade kvar mina stövlar säger jag annars hade jag förstört flera par med skor på bara några dagar..

Imorgon blir vi på Sollerön hela dagen. Jag har två uppgifter som ska in senast imorgon och sen kommer Sandra, Noel och Rikard hit runt 15 imorgon :) Och kanske Lina och Mojje kommer förbi en sväng åxå.

Snart dags att sova, imorgon har jag sovmorgon. Såååå skönt




Feberfri än så länge


Ja denna dagen började i alla fall bra. Ingen feber i morse och jag känner mig så mycket piggare än den senaste veckan.
Jag och Oscar håller på att packa hans väska. Kom fram till att det var en hel massa byxor som faktiskt var för korta så jag har plockat fram alla kläder i stl. 86 se så de inte ser ut som tält på han bara då han är en liten spinkis <3 Närå han har gått upp jätte fint efter att han vart frisk och äter hur mycket som helst så det är så skönt.


Idag så blir det en massa packande, så klart vi åker ju imorgon bitti. Vi ska åka till MAXI efter att Per kommit hem. Han jobbar halvdag idag så förhoppningsvis så kommer han hem vid 14 annars så blir det runt 17 tiden.

Nu ska jag återgå till packningen.


RSS 2.0