**3 veckor kvar till Mooora**

Nu är det dags för en varm skön dusch innan sängen.. Se om jag kan tvätta bort kliandet runt halsen efter den oäkta kedjan som jag tydligen hade på mig. Jag som trodde den var äkta men så var tydligen inte fallet.
Inte precis snyggt med röda utslag längs halsen pga. nickelallergi..

Per köpte hem stadiga pluggs och skruvar så vi kan sätta upp gardinerna igen efter braket igår. Fortfarande lite sur över att jag var så dålig på att skruva upp dom..

Imorgon blir det promenad, har gått varannan dag nu och det känns riktigt skönt. En liten promenad får det bli även som det regnar.. Oscar tycker det är så kul att gå ute nu så då måste vi faktiskt vara ute.
Sen kommer det en kille och köper akvariet imorgon kväll. Ska bli skönt faktiskt, vi har ju ett större akvarie stående på soldi som vi kan ta i bruk sen om vi känner för det.
Ska även ta och stryka lite kläder imorgon för det var ett tag sen som jag snyggade till våra garderober..

På onsdag så är det dags för bad i Hemse med brudarna och våra små. ska bli så kul att se om Oscar tycker det är kul att bada i så mycket vatten. :)
Den 15 december så är det Lucia tåg med klapp o klang å det kommer bli så underbart mysigt.. Ska tvinga med Per så han får ta en massa kort hihi.

Nu är det nästan bara 3 veckor kvar tills det är dags för oss att åka hem till Mora :)
18 december åker vi med fullproppad bil ( antar jag ) och vi kommer att komma hem mitt i natten så på lördagen så ska vi göra så lite som möjligt. På söndagen så blir det pepparkaksbak, Per slipper inte undan detta år det har gjort i 5 år nu så nu blir det straff kommendering.. hehe Sen blir det julfirande på julafton med Pers familj och på Juldagen hemma hos mamma och pappa. Vi har alltid stressat omkring som små idioter på julafton för att hinna vara med överallt, men i år ska vi ta det lugnt och mysa ordentligt med alla :) Det kommer bli riktigt härligt.
Den 29 ska jag träffa tjejerna hemma hos Karro, tyvärr så kunde inte Lina komma då men vi hinner träffas i alla fall. :)
Nyårsafton ska vi fira med Marina o Patrik m. barn :) Oscar kommer nog att vara med oss större delen av dagen sen får vi se om han kanske blir hämtad av mormor eller hur det blir det visar sig..
Vi blir hemma tills 6 januari så vi blir hemma i ca 3 veckor <3


Jag är kass på vissa saker..

Nu är det officiellt... Jag är apkass på att skruva upp gardinstänger..

Igår kväll då vi låg i soffan i godan ro och såg på Troja så hör vi ett dunder och brak från kökshållet..
Hela jäkla gardinstången med julstjärna och hela skiten har rasat ner i golvet.. ***Snyft***
Ena fästet hade lossnat, tydligen så hade jag använt för korta pluggs..

Per ska köpa skruv o pluggs sen får han skruva upp gardinstången igen för det är tydligen inget jag ska göra...

Just nu så håller jag på att göra rent akvariet, det kommer en kille och köper det imorgon.. Har plockat ur en massa växter och ska suga ur så mycket smuts ur sanden som det går. Så blir det lättare imorgon då det ska tömmas helt.
Hämta upp platsbacken som sanden ska ner i å va drygt.. Det är hur mycket sand som helst i akvariet och den lådan brukar äga ton. Tur att inte vi ska bära den denna gång.. hehe

Julskyltningen

Det är nästan lite kallt ute idag.. Fick ta på mig stoora halsduken och tumvantarna idag då jag gick ner till Per på jobbet. Totalt så vart det en promenad på ca 6000 steg idag..

Vi gick ner på julskyltningen via Adelsgatan, men där höll dom på att packa ihop och vi såg fyrvärkerierna på avstånd. På Östertorg så var det mycket mera folk och Österport var upplyst så jätte fint :)



Synd att kortet vart så ljust även om jag inte hade någon blixt för det såg så mysigt ut i mörkret :)

Idag så blev det middag ute, gissa om det var länge sen. Riktigt mysigt med mina älsklingar på restaurang :)
Oscar han var så duktig så där han satt i sin stol  och pysslade med locket till matburken. Sen gick han runt lite och sprang nästan där med. hihi han var så söt full fart frammåt och armarna rakt ut på sidorna för att hålla balansen.. hihi

När vi kom ut var det iskallt, ännu kallare med mat i magen :( När vi kom till bilen så var det 4 grader ute men här ute på ön så blir det som -3 istället.. Så kanske det blir snö inatt. hihi

Nu ska vi mysa ner oss i soffan, med julmust och pepparkakor och en hel del choklad. Det är ju helg.


Första advent

Igår så var jag och Oscar ute och gick runt och pysslade. Oscar har blivit jätte duktig på att gå ute nu, till och med på gräsmattan. Även om gräsmattan är ojämn så går han riktigt duktigt själv :) På asfalten så håller jag i hans overall så han inte ramlar.. Som på gruset i parken..
Ulrica som har varit på ön i veckan kom igår åxå, Oscar han stod och höll i mitt ben då hon kom och vägrade släppa så vi gick in istället. Och då fick Oscar ett paket som Ulrica hade med sig.



Vist var det fin :)
Alla djuren låter och går att ta lös. Tutan på traktorn låter som en riktig trycker man på skorstenen på går den framåt hur långt som helst och gubben den sjunger så klart. hihi
Få se när Oscar kommer på allt som den kan göra :)

Idag så har jag satt på ljusstakarna och en massa gardiner och dukar, nu är julen här. hihi
Efter att Oscar vaknar så ska vi äta lunch och sen gå till Per som jobbar helg. Oscar ska få leka lite på trappsteget vid Pers skrivbord för det tycker han är så kul .. hehe
Sen så ska vi gå ner på julskyltningen här i Visby och mysa lite.

Ikväll så ska vi mysa med pepparkakor och julmust, det blir riktigt julmys i soffan det :)


Oscars stackars lilla näsa..






Oscar ramlade på näsan :(

Idag har jag faktiskt satt upp lite julgardiner.. hann dock bara med ett och ett halvt fönster idag så vardagsrummet ser ut som ett mindre katastrof område.. hehe
Men det får jag fixa imorgon :)

Tog en långpromenad med Oscar idag, han var så duktig och gick ner för trappan helt själv. Fast jag höll så klart i hans händer så han inte skulle ramla. å han var så duktig. Stora killen
Sen gick han medans jag höll han i handen ut till vägen, sen fick han åka i vagnen ner till parken där vi skulle leka lite. Det gick jätte bra först. Oscar fick gunga och åka lite tåg och pyssla runt i sanden. Men sen fick han så bråttom då han ställde sig upp på grusgången och skulle gå iväg att han föll på näsan :( Å han blev så ledsen så. Skrapsår på stackars lilla näsan å allt :(
Han var pigg och glad efter en stund i alla fall så det gick bra trots vurpan..

Det vart en ganska lång promenad nästan 8000 steg. När vi kom hem så tittade jag till Oscars näsa lite extra men det såg bra ut..


Oscar 2 veckor ett år sen nu :)



Världens finaste lilla Oscar <3


Idag så har jag sålt mitt underbara akvarium som jag köpte 2003... Blandade känslor.. Men det är bättre att någon som har tid att ta hand om det får ha det.. Men nog kommer jag att sakna et ibland och Quila kommer att sakna det. Hon har alltid legat på det och sovit sen hon var liten..


I need it, I want it!!!!!!

 

Jag är fortfarande kär i den här underbara väskan.. Vad göra???


 


Oscar vill inte sova...

Oscar somnade jätte fint efter vällingen vid sju. men nu är han vaken igen.. å tredje kvällen han gör så här nu.. Lite tröttsamt måste jag säga.. Så är han gnällig för att vi inte gör något med honom då han vaknar på kvällen, men jag tänker inte uppmuntra att han vaknar så här på kvällen..

Idag så har jag fixat en hel del där det inte syns. Plockat iordning i skåp och packat ihop de "vanliga" prydnaderna som ska ersättas av julen på söndag :)
Per har tagit upp lite julsaker från källaren idag så imorgon ska jag kika på vad han tog upp :)


Snart ska jag gå och sova, förhoppningsvis så hinner Oscar somna innan mig så jag kan lägga han i sin egen säng
. Imorse så vaknade jag nere i hörnet på sängen. Oscar låg mitt i sängen och bredde ut sig och Per låg på sin kant.. Tur att vi har en stor säng.. hehe

I helgen så kommer nog Ulrica på lite besök, passar på medans hon är på ön en liten stund :)
På Onsdag så ska jag och Oscar åka till Hemse med Malin och Eva på lite babysim. Oscar har aldrig badat i badhus förut så det ska bli så kul att se hur han reagerar :)
Själv så ska jag sätta på en en heltäckande våtdräkt så ingen dör då jag kommer med baddräkten.. Närå det blir baddräkt och kanske badshorts.. Berror på hur tjock jag känner mig.

Imorgon är det promenad som gäller, hoppas att det är lika fint väder som idag för då bli det helt underbart:)


Nu ska vi sova...


K&K

Idag så har vi så klart varit på Klapp o Klang det är ju torsdag idag :)
Oscar var inte särskillt fokuserad på musikstunden idag utan satt och lekte med alla leksaker som finns där. Men huvudsaken att han har kul när vi går dit :)
Jag satt och pratade med Ebbas mamma som åxå var där och myste.

Oscar somnade strax efter att vi kommit hem, han vaknade en gång men somnade om och sover fortfarande..

Sitter här å pysslar lite medans Oscar sover, sen blir det en massa bus. Och städning i helgen ska julen upp. å det kommer bli så härligt med en massa julmys :) Per ska få ta upp alla kartonger från källaren medans han fixar lite grejer till Patrik..


Bilder från Sixtens 1 års kalas

Oscar läser en av Sixtens 1 års presenter en Elvis pekbok från Åhlens :)



Mamma Johanna och lilla Ebba ( Hoppas jag minns namnet rätt )



Födelsedags barnet Sixten och mamma Lotta




Sixten 1 år idag

Efter frukosten och en genomgång av ett x antal mail så tog jag och Oscar en timmes promenad i regnet.. Inte det trevligaste vädret med Oscar satt torrt och fint under regnskyddet :)
Fick lite senare reda på att Jennie, hade åxå varit ute och gått samma tid som vi. Så kan det gå ibland..
Oscar somnade precis innan vi kom hem, så när jag bar upp han så vikade han huvud farm å tillbaka i halvvaken tillstånd. Liten trött man :)
Passade på att ta en dusch efter den snabba och blöta promenaden..
Fixa lite lunch till Oscar tills han vaknade, sen gjorde vi oss lite fina, för vi ska gå på Sixtens 1 års kalas :)
Tänkte att Oscar skulle ha en blå skjorta men den var alldeles för stor så det fick bli en annan. Det gick bra det med..

Sixten har blivit så duktig på att gå att han springer fram nu. hihi
Och Leah hon började gå jätte mycket hemma hos Sixten, hur duktig som helst, Jennie passade på att filma henne så pappa kunde få se då han kom hem.



Lägger in lite mera kort imorgon nu ska det sovas :)




Liten man

Som alltid på tisdagar så kom Eva och sen gick vi till Klapp o Klang.
Idag var det inte alls många där, en mamma grupp med sina 4 månaders pluttisar. å gissa om de var söta. mysimys :)
Engla var där med sin mamma åzå :) Vilka kompisar våra små har blivit. De busar å myser massor då vi är där. Engla hon hade lite fuffens för sig å hånglade upp en häst sen försökte hon få Henrik bakom skynket tillsammans med henne.. hihi Henrik var dock inte så med på noterna utan knatade iväg.. hihi gissa om vi skrattade massor :)
Oscar somnade så fort vi kom hem och ov i 2 timmar.. Nog för att jag såg att han var trött men inte rikigt så trött. Trodde aldrig att han skulle vakna, men är man en trött pojke så ska man så klart få sova..

Vi funderar på om vi ska åka och bada nästa vecka, tänkte bada på måndag med då var det stängt så kanske på onsda. Vi får se vilken dag det blir.

Oscar är vaken nu igen... Han fick smaka chili con carne ( utan en massa kryddor så klart ) och nu är han lite pruttig och kan inte sova.. Stackars lilla Oscars mage. Men han får somna hos oss sen får vi se om vi åxå somnar då får han ligga kvar....

Imorgon ska vi på Sixtens 1 års kalas kl.14.oo det ska bli så mysigt :) Tänk att snart är alla våra små ett helt år.


sova

Imorgon så är det dags för Klapp o Klang, hoppas att Oscar inte får feber från vaccinet. Men han har varit så pigg och glad idag så det tror jag inte.. (ta i trä)

Nu ska jag gå och lägga mig så jag är lite pigg å glad imorgon jag med och inte bara Oscar :)

Ska föresten börja äta lite vitaminer, känner mig så trött så jag hoppas att det hjälper lite..


dags att sova <3


Midnight meat train...

Per tyckte då att det var ett tag sen jag fick ont i tårna ( får det då jag blir rädd, fråga inte varför :) ) så nu var det dags för en skräckis som söndagsfilm.

The midnight meat train..



Gissa om mannen på bilden är en trevlig prick???
Det kan jag säga att han inte är men är endå...
Kan lägga till att jag inte kommer att åka tunnelbana
mitt i natten efter att vi sett denna film..

Riktigt bra film måste jag säga.
Ryckte till så Milla hoppade ner på golvet.. hehe

***
Tre stjärnor..



Vaccinerad

Så nu är Oscar vaccinerad mot svininfluensan, Eva bytte bara vanliga vaccinet mot influensan eftersom det är lite viktigare att han får den sprutan nu. Det var smockfullt på BVC med barnvagnar föräldrar och barn som satt där det fanns plats. Mass vaccination skulle jag kalla det.. Oscar sken upp som en liten sol då BVC Eva ropade upp hans namn, hur söt kan man vara då man heter Oscar :)
Läkaren och hans praktikant kikade lite på Oscar. Lyssnade på hjärtat, Oscar tyckte det var mycket intressant. Klämde lite på magen och tittade på hans rygg. Allt såg jätte fint ut.

Sen var det dags för vägning, Oscar ville inte riktigt släppa greppet om min hals ( mammas pojke ) men efter lite övertalning så gick det hur bra som helst att sitta på vågen en liten stund.
Så nu väger Oscar 10kg och är 77.5cm lång :)

Sprutan var inte så rolig men han var inte ledsen så länge, satt mest och tittade på dom med ledsna ögon från mitt knä då jag satte på honom kläderna igen. Sötisen. Ett litet plåster fick han åxå.
Fick stanna kvar i 20 minuter i väntrummet efter vaccinet ifall han skulle få en reaktion på sprutan. Men det har gått så bra så hela kvällen.

Fick en ny tid för de sprutorna som han skulle fått idag, 8 december ska vi dit igen och ta 2 sprutor.

Dock så var han jätte ledsen då han skulle sova. men Per fick han att somna efter en ganska så lång stund.


Idag BVC

Idag var det som sagt dags för Oscars 1 års kontroll på BVC. Ska åka dit tills 14.oo.
Ska säga till vår BCV sköterska att Oscar inte ska ha svininfluensavaccin denna vecka eftersom det är rekommenderat att det ska gå 2 veckor mellan vaccinen. Tycker det är lite konstigt att hon har bokat in oss på två stycken denna vecka, eftersom hon borde veta detta. Men vi får se, Oscar ska i alla fall inte få två olika vaccin denna vecka.. Hoppas att hon kan ordna en tid om två veckor så att han kan få vaccinet då istället.


Klippte Oscars ostyriga hår lite igår efter att han badat. Mest högst upp på huvudet och sen luggen och lite runt öronen för det låg en massa hår över dom och det såg inte så fint ut tyckte jag :) Men oroa er inte han har massor med hår kvar på sitt lilla huvud...

Oscar går :)

Efter önskemål om en film där Oscar går, så har jag filmat Oscar lite idag :)
Har tänkt i flera dagar, att jag skulle filmat när han går med det har inte blivit av.

Så här är vår lille gå man :)





Enjoy <3

Sovmorgon

Sovmorgon idag, halv elva kom mina pojkar och väckte mig.
Oscar med världens underbaraste leende.
Vi låg i sängen och myste en timme innan Oscar vart trött och ville sova.

I veckan så har vi lite inplanerat :)

Måndag. BVC 1 års kontroll o spruta. 14.oo
Tisdag. Klapp o Klang
Onsdag. Sixtens 1 års kalas. 14.oo
Torsdag. Klapp o Klang. BVC igen svininfluensavaccin till Oscar 15.2o

Ska nog gå ner till Gymmet och sola lite efter att älsklingarna vaknat :)
ska bli så skönt med lite sol.


Massa Oscar

Nu kan jag å Per säga att Oscar faktiskt går helt själv :)
Han har gått runt i lägenheten hela dagen å varit så duktig.

Jag och Oscar passade på att gå ut medans solen faktiskt lyste så fint. Det var riktigt skönt trots att det blåste lite. Tänkte att Oscar skulle gå lite ute, men det tyckte inte han och kröp som en liten galning över gräsmattan mot sandlådan och gungorna. Han såg så lycklig ut där han kröp hur han ville i solen.
Gunga lite fick han så klart göra och gunga på den lilla hästen åxå så klart.
Blir lite lättare att vara ute då han vill gå där med. Han vill så gärna men det är en liten bit kvar.

Sen var det dags för mellis han mumsade i sig hela burken med fruktris som jag köpte på prov, för att se om han tyckte om det å det var poppis så det var ju bra.

Nu ligger han och sover lite eftermiddag, han vart mega trött och somnade på ett par sekunder efter att jag lagt han i vår säng. Han fick sova där idag då det hände en liten olycka i hans igår..

Bilder från igår



Kul att åka i gåvagnen i full fart du skriker han av lycka, dock så blir han en aningens sur och skriker argt som ett bi då man slutar köra han.. hihi tok Oscar :)



Ligga i puffen och mysa med nalle



Busa med Quila



Dock så tycker Quila att Oscar är lite jobbig ibland så då gömmer hon sig under bordet :)




*

Jag vet inte hur jag tog mig upp ur sängen imorse, jag var helt slut. Men upp kom jag körde Per till jobbet åkte hem igen, åt lite frukost sen åkte jag o Oscar till MAXI en sväng.. Blev lite dyrare än vad det var tänkt men Oscar har massor med blöjor nu.. Varför finns det aldrig MEGA pack med blöjor då Per är med och betalar??? :P jaja vad är barnbidraget till för om inte köpa saker till Oscar :)

Blev en timmes sova tillsammans med <oscar men det kändes mer som 15 minuter, kändes som att jag precis somnat då Oscar vaknade.. Men nu har jag piggnat till lite ätit lite lunch. Oscar vägrade dock äta men är än så länge pigg å glad...

Köpte även en påse lösgodis som jag ska roa mig med ikväll, farmför datorn eler tv:n det får vi se. Brukar sluta med att jag fastnar vid datorn då Per inte är hemma....

Även en Novemberkaktus köpte jag, kände att en blomma behövdes i vardagsrummet nu när det är så mörkt och trist..



Bara en vecka kvar tills det är dags att börja julpynta lite :) Å vad härligt.. Ska julpynta tidigt i lägenheten så Oscar hinner vänja sig och att han inte välter julgranen hemma på Sold.. hehe det hade blivit kalas det.. å nu kom jag på en sak som älsklingen ska få fixa till mig tills nästa helg om han har tid <3


Oscar idag

Sitter i kontorsstolen och håller i sig :)










sjuklingsdag.

Idag har jag och Oscar tagit det lugnt hemma. Oscar har haft feber hela dagen men inte lika hög som igår kväll. Dock så är han dålig i magen så han har fått mycket att dricka och han ville absolut inte ha hemmagjord mat idag. Fick i han lite banan och potatisbitar från min mat till lunch och lite senare så fick han lite gröt.

Gick och handlade lite youghurt å fruktisar till han lilla mage och även en burk med pasta till honom och det gick bra. Så imorgon så ska jag köpa några till..

Hoppas att Oscar blir bättre tills imorgon han kändes inte lika varm då jag nattade om han nyss.

Så idag har jag bara pysslat om vår lille pojke, inget roligt eller intressant har hänt om ni inte vill höra om ca 10 b-blöjs byten å annat skojsigt :P
Men han har faktiskt varit riktigt pigg endå för att ha feber, inte lika pigg som vanligt men han har pyssat runt en del.
Lite mysigt då han är sjuk med för då vill han sitta i knä och mysa massor, han lägger huvudet på min axel och lägger armarna runt halsen på mig å det är helt underbart :)

Imorgon ska älsklingen köpa en mega stor påse med lösgodis till mig för han ska ut och dra en vända på Munken med Mattias som flyttar till fastlandet nästa vecka så han har en sista chans att gå ut där :)
Han tycket att han kom billigt undan i alla fall .. hehe
Massa choklad önskar jag mig till min påse :)



Liten sjuk man.

Inatt vid halv tolv då Per bytte blöja på en vaken nyvaken Oscar.
Så hade Oscar 39.o graders feber :( Så han fick lite alvedon och sen fick han sova hos oss. men det tog ett tag innan han somnade och jag vet inte hur lång tid det tog innan jag kunde somna.. Stackars lille mannen Oscar.
Sen vaknade han runt 6 så jag gick upp som vanlgit och gjorde välling så han kunde sova en stund till. Men bara efter en liten stund så kom vällingen upp igen, nu rä et ännu mera synd om Oscar tycker vi. Jag sköljer av Oscar och Per fixar sängen. Dock så har Oscar endast 38.1 i feber så lite bättre var det i alla fall.
Men han är ganska så
pigg å glad, så det är i alla fall bra.

Ska gå och koka lite potatis och lax till Oscars lunch. Lite mat som är snällt för lilla magen..


Ändrade planer...

Har en lermask i ansiktet, skönt med lite vardagslyx på kvällen då Oscar sover. Lite halvt egen tid fast man har "jour" hehe.. Känner mig ganska så stel i ansiktet nu så snart ska jag tvätta av mig och sen gå och lägga mig. Det ska bli skönt kan jag lova.

Funderar på att gå till Klapp i Klang imorgon. Oscar hade ju öote feber då vi kom hem från K&K i tisdags men han har inte haft feber idag. Får ta febern igen imorgon sen får vi se om vi går dit..
Undra om det är någon mera som ska dit imorgon??

Sen så pratade jag å Eva om att gå och bada på Geab v.49 passa på då det är lite babysim. Ska fråga Jennie och Malin om de är sugna på att följa med. Alltid roligare med fler :)

Har bestämt mig hur jag ska göra med utbildningen åxå..
Har funderat massor på detta, och har haft svårt att somna i flera veckor, men nu har jag bestämt mig. Och det känns faktiskt riktigt bra.
Jag har sökt till tandsköterske utbildningen i Tranås ( sökte på distansutbildningar ), då jag ansökte så trodde jag att det var en distans utbildning. Men strax efter att jag ansökt så fick jag reda på att så var inte fallet.. Och att jag då ska flytta dit själv och bara träffa Oscar och Per på helgen eller då jag har praktik. Eller att Oscar flyttar med mig och att det blir likadant för Per är ingenting som jag tänker göra i nuläget. Så om jag kommer in så kommer jag tyvärr få tacka nej.. Jätte tråkigt.
Så nu kommer jag istället att börja söka jobb och lägga utbildningsplanerna på hyllan, förhoppningsvis så kanske jag hittar en distansutbildning som ligger i Stockholm det hade varit perfekt.

Men nu är det som det är, jag får vara med min underbara lilla familj och det är det som räknas <3
Älskar er <3


Nakenfisen...



Oscar har ätit moussaka, sen vart det en vända in i duschen för både stol och pojken...





Nakenfisa lite efter duschen,

Är grymt sötsugen.. Undra om jag ska göra något åt det eller om jag ska låta bli... Inte så nyttigt med det hade varit väldigt mumsigt...


plockarn.

Dagen började med strålande solsken, dock så försvann solen ganska så snabbt och ersattes av det vanliga gråa vädret som verkar vara standard just nu...
Tränade när Oscar sov. vart 20 minuter i alla fall sen vaknade Oscar och han är så lagomt glad efter endast 30 minuters sömn.. Ska låta honom riva ur plastskpet då blir han nog glad. hehe
Lunch idag vart nudlar, Oscar såg med stora ögon på medans jag åt så han fick smaka lite och det var tydligen poppis så han fick en liten hög som han slukade med god aptit. Blir nog till att koka lite spagetti som han får mumsa på imorgon och kanske lite tomatsås. Mycket roligare att äta själv.. Så det är bara att klämma in matstolen i duschen å spola av den efter att Oscar ätit klart, kladda ska man göra då man är liten..
Ska köpa lite flingor så får han äta filmjölk å flingr som jag fick då jag var liten :)

Nu har Oscar hittat in i skåpet och jag måste säga att han är mycket duktig på att plocka ur skåp. hihi






Lite bilder från lägenheten...

Vardagsrummet



Terassen är nästan 30 kvm



Nyrenoverad toalett 2009

Öppen planlösning till vardagsrummet  :)



Massa garderober att fylla.. hihi

Litet sovrum brevid vårat, hur bra som helst.
Finns även ett gästrum för de som vill komma och hälsa på :)



Hoppas att vi får denna lägenhet för den var helt underbar :)
Ligger ca 15 km från Visby


Lägenheten var underbar <3

Natten kan jag inte säga var direkt bra. Oscar vaknade flera gånger.

Som vanligt på tisdagar så gick vi till Klapp o Klang, Eva kom så gick vi tillsammans, Mötte Malin o Engla där, så vi satt och pratade massor :)

På begäran från Malin så sätter jag nu in ett kort på älsklingen :) 
Älskar det här kortet på världens finaste älsklingar <3
( Som du ser Malin så är Per absolut inte blond. hihi )



Oscar vart dock en aningens varm då vi kom till Klapp o Klang så jag tror nog att han har en lätt feber, om vi har tur så är det lite tänder som är påväg så han inte blir sjuk.. Men det visar sig.

Efter Klapp o Klang så åkte jag å Per och tittade på en lägenhet ute i Barlingbo ( baarlingbooo. hihi )
Den var helt underbar, trodde faktiskt inte att den skulle vara så fin som den var så nu håller vi tummarna..
Helt nyrenoverad toalett och massor med garderober.. Som man kan fylla hehe..
Lite fult golv i två av sovrummen men det är lätt att fixa med lite klickgolv. En matta i rummet brevid oss så får Oscar ha det som sitt :) Fast han kommer nog att sova hos oss någon månad eller två till :)

Ska se om Oscar har någon feber strax, men har är pigg å glad. Lite mera mammis än vanligt kanske och han var lite lugnare på K&K än vad han brukar.. Vi får se..

Nu ska jag göra lite nytta, har en tvätt i maskinen och funderar på att se vad jag kan hitta för skatter bakom soffan ( Oscar lägger allt han kan bakom soffan )


pytt i panna

Per fick special middag idag :p pytt i panna ( han har ju suktat efter det så länge så nu fick han så han teg hihi och jag slapp ) Till mig och Oscar gjorde jag rosa fisk. Gjorde lite extra mycket så nu finns det 3 lådor med fisk till Oscar i frysen. Hur bra som helst med hemlagad mat :)

Per å Oscar hålper på och fjantar i soffan nu å jag busade runt med Oscar alldeles nyss så han kiknade.. hihi sötaste pojken som finns han har vi <3

Snart så ska jag bege mig till Ullareds magiska värld.. hehe ska ta ett pass på crossen medans det går, blir nog inget långt pass, känner mig så jäkla trött. Men jag piggnar nog till då jag står på crossen antar jag.. Säkert därför som jag är så trött för att jag inte tränat. Det är så jäkla lätt att bli en soffpotatis så det är hemskt...

Fixa naglarna är ett måste åxå, de växer som ogräs av allt kalk som finns i vattnet här. Helt underbart har akdrig haft så här starka naglar förr. me likie.. hihi blir nog frans manikyr denna gång och jag ska försöka komma ihåg att ta kort denna gång. Ska även köpa lite nya nagellack. Men det blir minilack, jag hinner aldrig göra slut på de stora och de står bara å blir torra och sega... blä.. Helst lite rosa aktiga det tycker jag är snyggt.


Se på en större lägenhet imorgon...

Oscar han är en riktigt bra hjälpreda han.. hehe
Nog för att jag är oerhört duktig på att stöka ner då jag städar men Oscar han är en riktig expert :) Ska lägga in ett kort på hur det såg ut i hallen då vi gick igenom Oscars kläder. Massor som han vixut ur som nu är nerpackat och ska ner i källaren. Hittade ett par mindre vinterstövlar istället för de stora som jag plockat fram tidigare så det var riktigt bra :)
Oscar ligger och sover nu, kanske vaknar när som helst för han har sovit i nästan en timme. Tänkte att vi skulle gå ut och busa lite nu när det är lite torrare ute, eller det har inte regnat än idag så det räknar jag som någorlunda torrt.. hehe


Imorgon så ska vi faktiskt åka ut till Barlingbo och titta på en större lägenhet. Det är alldeles för trångt så som vi bor nu. Plus att vi är ordentligt sugna på att flytta ifrån stan till landet istället. varken jag eller Per är gjorda för att på i stan, det är landet som gäller :) Det är ju där vi kommer att bo, på vårt vackra Sollerön. Denna lägenhet är en 3:a på andra våningen. Titta kan vi alltid göra sen får vi se hur det blir :)

Klapp o Klang imorgon så klart :) Ska gå lite tidigare då vi ska se på lägenheten kl:11
Eva o jag ska i alla fall dit det brukar vara lite lugnare på tisdagar, på torsdagar är det alltid jätte många där.
Fick föresten reda på at Myllan fortfarande har babysim på Geab trots att vi hört att dom stängt så nu måste vi ta reda på när det är. Kom bara ihåg att det var varannan vecka ojämn vecka men vilken tid det var hmm. har ett litet minne om 9.30 vi får helt enkelt gå dit å se när det är så Oscar får prova på att bada lite :) Både Eva och Jennie var sugna på att följa med. :)


Söndagsfilmen: the Hangover

Ja jag vet inte vad jag ska skriva om den här filmen.
Helt galen och hysteriskt kul.
Allt det mest tänkbara som kan hända på en svensexa händer...
Behöver jag skriva mera.
Helt underbar, tror jag har magknip :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b9/Hangoverposter09.jpg



Roadtripp

Jag å mina älsklingar åkte ut på en liten road tripp idag, kika runt lite. Synd att det regnade och att vi  var så trötta annars så hade jag ringt till Malin och kanske kikat in på en fika, men det vi kikade på var mycket positivt. Tänker inte skriva så mycket mera om saken fören det blir riktigt aktuellt. Vi får kika förbi hos er Malin en annan dag för idag kände vi oss så o sociala :(

Per har tagit hem ett spel som gjort att hela dagen typ försvann. Tur att jag dammsög å plockade lite innan annars så hade jag inte fått något alls gjort.. Söndagsmiddag idag vart korv pommes räksallad. Det enda vettiga vi kom på som var ätbart. Både jag å Per känner oss tjocka i skallen.

En hel vecka utan träning nu.. Inte alls bra. Har hela tiden känts som att jag ska bli förkyld men det har fortfarande inte hänt något så nu är det dags att träna igen..


Oscar är så duktig på att gå :)

Jag har piggnat till lite uner dagen men jag har fortfarande riktigt ont i ögonen :( Bara jag inte får ögoninflammation det är ju inte alls kul.. buhu.. Jaja vi får se hur det går.

Oscar har gått massor själv idag, som mest har vi räknat till 25 steg, men vi har räknat till 14,16, och 12 flera gånger :)  han har blivit så duktig vår lille man. Han ser så stolt ut då han går iväg, hur underbart som helst. Ska se om jag kan filma det någon dag så får ni se hur duktig han är :) Så nu måste vi köpa lite sockeplastisar så han inte halkar.

Lördagsmiddag vart kyckling o bea. mmm och tomat å gurka för mig o broccoli för Per. Oscar han fick mosad potatis med massa smör ( fett är ju bra för små pojkar ) och mjölk med kyckling å broccoli, han tyckte det var riktigt gott :) Fast han tyckte nog gurkbitarna utan skal var godast, han mumsade in så många i munnen att han knappt kunde tugga.. hihi å han var så söt :)

Nu ligger Oscar i sovrummet med sin pappa å ska sova, hör verkligen hur trött han är å han skriker. Men han har varit vaken sen två så det är inte så konstigt att han är trött. Men han brukar somna ganska så fort han måste bara tala om hur trött han är först.

Jag ska ta en varm dusch innan det är dags för en lördagsfilm, vad det blir är för en gångs skull inte bestämt..


Sovmorgon :)

Oscar o jag låg i sängen till halv tio idag. Riktigt skönt kan jag lova.

Vädret är verkligen på sitt sämsta humör idag, grått regar och blåser. Skulle vilja dra en filr över mig och tända en brasa.
Så har jag riktigt ont i ögonenidag. Igår å jag tog ur linserna så var jag alldeles röd :( Inte så bra kanske så idag blir det glasögon..

Efter att Oscar har vaknat och fått en sen lunch så ska vi fika med hembakade bullar från kalaset och de mumsiga kakorna som jag gjorde.
Jennie och Magnus hade gjort en sån god kaka till Leahs kalas igår. måste frågaom receptet för den måste jag bara göra någon gång. kakmonster som jag är :) hihi


Sliten o trött

ush just nu så känner jag mig inte alls på topp. Sliten å trött å täpt i näsan :(
Ska gå och lägga mig alldeles strax å sova massor. Hoppas på att Oscar har lust att mysa runt i sängen imorgon bitti så jag slipper släpa mig upp ur sängen jätte tiigt imorgon.. Det visar sig. Han har sovit lite oroligt ikväll vilket brukar leda till att han vaknar ganska så tidigt men att han då somnar om i vår säng mellan oss och sover kanske till 9.oo det hade varit riktigt skönt.. :)


Läste ut boken idag. En shopaholic säger JA, den var helt underbar så det måste ni läsa..
Har även läst att om man läser mycket så lever man längre i snitt 15 år, hjärnan får jobba lite så då håller den sig ung å fräsh eller vad det stod.. hiih
Per sa att då kommer jag att leva 50 år längre så som jag plöjer igenom böcker då jag börjar läsa..

Ska diska lite flaskor sen blir det sova..


1 års kalas hos Leah.

 

Idag så har jag o Oscar varit på 1 års kalas hemma hos Leah.

å hon var så söt i sin klänning och hårspännena i håret :)

Visst är tårtan fin?? En kompis till Jennie har gjort den synd att vi inte visste det innan Oscar fyllde för då hade hon nog fått göra en fin tårta till Oscar med :) Och den var riktigt god. Den var mera som en kaka istället för en tårta, hur gott som helst.

Av Oscar fick Leah en liten rosa plysh väska med en liten vovve i, jätte söt :)Måste passa på att köpa rosa då man får hihi

 

Oscar ligger och sover lite ska snart gå och väcka han, så trött efter kalaset men endå pigg för att pappa var hemma då vi kom hem så klart så vart han pigg en liten stund innan det gick att få honom att somna. Tur att det är helg då kan vi ta lite sovmorgon imorgon om vi känner för det hihi.


Bilder från 1 års kalaset :)

Alla vännerna samlade på kalaset :)
fr.v Oscar, Henrik, Sixten och Leah



Söta Sixten



Jennie och Leah



Tänkte att Oscar var trött och ville sova men han ville kramas med Henrik <3




Gladaste Oscar.





Behöver jag kommentera detta ;)


Fina presenter

Oscar fick en slant av Farmor o Farfar att köpa något fint. Och han hittade den här underbara gungelefanten :) Han skrek rakt ut av lycka då han fick syn på den i affären.. hihi





Vi hade tänkt att köpa ett tält eller någon leksak, men efter lite fundering så kom vi fram till att Oscar har så mycket fina leksaker hemma som han fått. så vi köpte en liten sackosäck till honom istället
.

Oscar myste ner sig på en gång :)





Och lite häftiga bilar fick han med :)

Ska ta kort på de andra sakerna han fick imorgon. Börjar känna mig lite trött faktiskt.
Men det har varit en helt underbar dag, helt otänkbart att vi varit föräldrar till världens underbaraste Oscar i ett helt år idag <3


Gla liten man :)





Hann tydligen ta lite kort innan gästerna kom idag, så här glad var Oscar på sin födelsedag. hihi


Oscars 1 års dag <3

Ett litet kort från Oscars 1års dag <3



Han vart så vuxen i skjortan hihi. Oscar och Henrik lika bra kompisar som alltid :)
Oscar fick smaka tårta, bulle och en hel massa mariekex gick ut under kvällen. Måste passa på medans man får säger Oscar och mumsar in 4 kex samtidigt. hihi

Oscar vart så glad då Lotta och Jennie kom och sjöng i trappen, såg precis ut som att han visste att dom sjöng för han <3
Sen kom Eva och Henrik och alla 4 busade runt och kollade in Oscars nya saker som han fått.

Vi har haft en helt underbar eftermiddag med fika och en massa bus.
Tack för att ni kom sötisar <3

Lägger in fler kort imorgon, Eva tog en massa kort som jag ska spara på datorn :)


Idag är ingen vanlig dag, för det är Oscars första födelsedag :)

Hipp hipp hurra för idag är det Oscars första födelsedag :)

Vi öppnade lite paket imorse.





Tack för de fina presenterna :)
Sätter in bilder lite senare.

Nu ska jag förbereda inför kalaset som Oscars ska ha kl 14.oo

Ska fixa tårtan då Oscar sover och sen dammsuga efter att han vaknar så det är riktigt fint då mamsingarna och Oscars vänner kommer. hihi


1 år sen idag :)

Idag är det ett år sen som jag funderade på att börja jobba som tält.. hihi



ca 4 timmar efter att jag tagit bilden så gick vattnet :)


Imorgon är det 1 års kalas :)

Nu har jag bakat till Oscars kalas :)
Lite småkakor blev det, en sats med bullar och jag har även gjort sockerkakan till tårtan.




Färgade lite kokos till tårtan då det inte fanns blå marsipan..



Oscar har så klart hjälpt mig hela dagen och jag vet inte hur många gånger som han har dragit ut alla plastburkar ur skåpet, och jag städat undan dom. Drog dit hela lådan med leksaker men det var mycket roligare med lite plastburkar..
Så klart.. hihi

Oscar å jag badade lite efter middagen sen fick han springa runt å nakenfisa lite, han blir så lycklig då han får vara naken. så jäkla söt.

Jag å Per har precis blåst utt alla ballongerna, och det slutade så klart i ett litet ballongkrig. hihi Tur att vi är lätt roade.. :P
Ska knyta ihop dom lite fint nu och hänga upp dom. Ska så klart vara lite ballonger vid dörren åxå. Serpentiner å grejer åxå.
Sitter i soffan och vilar vilket jag tycker att jag förtjänat, har fasen stått i köket hela dagen å fixat :9 Men det är det värt. Hoppas att jag får till tårtan imorgon bara.. hmm..

Bakassistent..

Världens goaste unge, som inte har tid att sitta still så det blir många suddiga kort :)



Jag å lill prinsen <3



Oscar är så duktig och hjälper mig att baka :)


Nästan sovmorgon.

hihi nu kommer Oscar in med sin pall i köket. Undra om han vill hjälpa mig nå upp i skåpen :) Ja jag är för kort för att nå upp... När Patrik fixade vårat kök så satte han dit en grej som gör att luckan stängs av sig själv så jag slipper drämma igen den :) Hur bra som helst..

Nu ska jag ta och baka lite chokladkakor, har städat lite nu påmorgonen, fick en liten sovmorgon då Oscar vaknade nästan halv nio hur skönt somhelst.. hihi

Sen ska jag å Oscar å och ta ut paketet som ligger och väntar på posten <3




Kväll

Å vad jag har ont i mitt stackars huvud, känns nästan som att jag är bakis. Inte så konstigt kanske då jag inte drack något fören lunch vid halv två tiden, fan jag blir så arg när jag slarvar så här, jag vet ju att jag får världens huvudvärk och att jag kommer att sova så dåligt inatt :(
Jag har suttit och hällt i mig massor med vatten nu på kvällen så jag hoppas på att det blir bättre imorgon..

Gjorde lite kokostoppar tills på torsdag. men det vart mera kokosplättar. Jag som trodde att jag hade tillräckligt med kokos men tydligen inte.

Mina kokosplättar.



Imorgon blir det en massa bak.
kokostoppar
Märtas chokladrutor
och lite bullar..
Kanske även sockerkakan till tårtan.. Hmm
Jo lika bra att få det gjort på den stora dagen har jag massor att fixa :)

Ska kika klart på Hells Kitchen sen blir det sängen som gäller, hoppas att Oscar vill sova lika länge som imorse.
Då vaknade han först 7 men efter vällingen och lite gnugga runt i sängen så somnade han om och vaknade inte fören 9 :) hur härligt som helst fast det var lite stressigt eftersom vi skulle vara på Klapp o Kland 9.3o men det gick bra det med. Oscar fick lite banan då vi kom dit sen fick han gröt då det var fika så det gick bra det med :)

Har lagt ut mina nyårspumps på Tradera, som det var meningen att jag skulle använda


Lite sentimental.

Fasen jag tror nog att jag känner mig lite bättre idag:)
Vi har varit på Klapp o Klang nu på morgonen och myst lite.
Malin o Engla var där, Oscar bjöd in dom på sitt 1års kalas på torsdag :)
Och Engla är så duktig på att gå hihi lilla tjejen hon är så söt.

Har putsat fönstren så nu är de rena och fina. Plockat ihop en massa grejer som legat överallt. Måste ju göra lite snyggt tills Oscars första födelsedag.. hihi å det var ju nyss som har var mini liten

50 cm och 2995g <3

Och nu ca 76cm ca10 kg :) <3


 

Den 23 November ska jag gå till BVC med Oscar på 1 års kontroll

med läkare och sprutor.

 

 


Snart förkyld :(

Ush nu börjar jag bli riktigt täppt i näsan :(
Hatar att vara förkyld, hellre ligger jag och är riktigt sjuk en dag eller två och sen är det bra än att gå omkring så här..

Hoppas att det är bättre imorgon så vi kan gå till Klapp i Klang å mysa lite imorgon.
Tänkte lägga mig tidigt men så klart så är det någon snuskig dokumentär som sätter stopp. Och denna dokumentär heter just snuskiga jobb. hehe
Å det var ett kort program.
Bra då är det dags för sängen :)

Ska fortsätta plöje igenom boken : En shopaholic säger ja. Den är helt underbar..


Att handla med Pers kort ;)

Per är hemma och snorar idag, jag å Oscar lika så men det är inte så farligt. Ingen feber ( än ) men det är en aningens irriterande.. Hoppas bara att vi inte blirsjuka tills det är dags för kalas för Oscar på torsdag..

Oscar har sovit så fint inatt så när han vaknade halv åtta i morse så var jag helt tvärsäker på att det var söndag, ( har ju sovmorgon på söndagar ) så jag drog täcket över huvudet och petade på Per för att han skulle gå upp. Men efter en liten stund så började jag fundera och kom fram till att det var måndag.. Attans. Bara att ta sig upp ur sängen och blanda lite välling till lille mannen :)

Har varit och handlat ( med Pers kort moahhaa ) närå det blev inte så farligt :) kanske får jag låna hans kort igen hehe
Vart en massa saker till Oscars tårta å sånt. Tänkte baka bullar själv och lite kakor. Blir ju en massa mys <3
Oscar har pratade å lät så jag tror alla hörde han på MAXI och ju mera de skrattade desto mer lät han.. hihi Han är lite fånig vår lille man.

Ska göra lite korvgryta ala svärmor idag Oscar ska så klart få smaka med.

Fil:Liten Öxabäck 8skaft.jpg




Mamma messade om ett par dukar, och jag fick säga vilken som jag tyckte var snyggast. och jag ska faktiskt ta och väva en sådan duk när jag kommer hem.. å vad härligt att pyssla lite. Måste tvinga ner Per i källaren så jag får upp lite julbroderier för nu kliar det i fingrarna :)
Plus att han måste ta upp mina tjocka tröjr för nu börjar det bli riktigt kallt..
Oscar ha fått paket från Sold idag så det ska jag hämta imorgon sen får "Oscar" vara nyfiken på det ett par dagar :) ( ja det är jag som är mest nyfiken hehe )

Fan jag glömde köpa ballonger å grejer.. Tur att jag ska ner på ÖB imorgon :)


Tävling hos Foki..

 

 

Per tyckte att jag ska vara med och försöka vinna
denna fina väska från Mihi, då Foki har en tävling
där man får välja 2 varor om man vinner.
Men det enda jag skulle vilja ja är just denna underbara väska.

<3 <3 <3 <3

Wish me luck.. ;)


 

 


Önskeväska :)

Den här väskan är helt underbar <3




Väskan kommer från Mihi
just denna väska kostade 599:-
Kikade in på Fokis blogg och där kunde man vinna valfri vara,
men hur stor är chansen att just jag skulle vinna??
Nada skulle jag tro..

Men det hade varit underbart :)






En shopaholic säger Ja

Oscar har ett nytt stegrekord nu, hela 12 steg blev det idag. Gissa om vi är stolta :)
Men det är nog Oscar som är mest stolt tror jag.
Så nog kommer han att gå riktigt fint innan 1 års dagen,


Idag så har jag knappt gjort något vettigt alls förutom att jag damsugit och den promenaden i förmiddags.
Men vad gör det då det är söndag :)
Just nu så känner jag min oerhört trött.

Ska läsa lite på fortsättningen av En shopaholics bekännelser. En chopaholic säger ja. Har bara läst någon sida men den verkar väldigt lovande.. :)

http://www.bokia.se/jackets/large/81/9789173512381.jpg

 

 


The tournament

Lördagsfilmen denna vecka vart The tournament.

 

Även denna film var riktigt bra,

tur att Per är så duktig på att välja filmer :)

****

fyra av fem blir betyget



Grattis mamma o pappa :)

Ljuvliga sovmorgon :) Idag så vaknade jag 11 då kom Oscar och Per och väckte mig. Lika bra det annars hade jag varit seg hela dagen idag.

Har precis varit ute på en liten promenad och passade på att ringa till pappa å gratta på farsdag och mamma som FYLLER ÅR idag :)
GRATTIS :)

 

Per o Oscar ligger och sover.

Igår var det jag som sov då Oscar vart trött och idag sover Per <3

 

 

 

 

 

 


Tårtinspiration.

 

Denna muffins är min inspiration till Oscar´s 1års tårta :)

Hoppas bara att jag får till det bra.

Tänkte ha detta i tårtan. Ska göra sockerkaka i långpanna som jag

skivar och formar till. Vaniljkräm i ett lager och frukmos i ett.

Det bli rmumsigt det. Oscar ska så klart åxå få smaka.
Han blir ju stor ju :)

 



Skön promenad

Betydligt piggare efter en förmiddagslur med Oscar i sängen, han bara vägrade sova på soffan me mig så då la vi oss i sängen istället och vaknade strax innan 13.oo hur skönt som helst. Det behövde jag verkligen.

Runt tre så bestämde vi oss för att ta en långpromenad, vi måste passa på de få dagar som det inte blåser eller regnar. Så vi tog en lång promenad, tog vägen på klipporna vid hamnen och stannade och tittade på havet. Riktigt fridfullt då det inte blåser :) förbi Sara och Fredriks hus å precis då vi gick förbi så vaknade Vera så vi stannade och pratade med dom en liten stund innan vi forsatte till affären för an inhandla lite god lördagsmat. Per ska göra inbakad fläskytterfilé och till den potatisgratäng och svampsås med mina egenplockade trattisar i. Det kommer bli så mumsigt. hihi
Även lite kakor fick följa med hem för nu är det helg :) Till Oscar köpte vi lite Mariekex vilket var väldigt populärt, han åt kexet så fint och det var inte alls så mycket kvar.

Oscar sover en snabbis nu lite för sent att sova men annars så hade han sovit för natten så tidigt och eftersom det är helg så gör det inte så mycket om han är vaken lite längre tycker vi.

Badpojken från igår





Varför är jag alltid så osminkad på lite mysiga kort??
Jaja det är inte hela världen :)


Nu ska det sovas en stund

Sitter här i soffan, är as trött. Längtar tills Oscar blir lite tröttis för då ska vi mysa ihop oss på soffan och SOVA. Förhoppningsvis en timme i alla fall.
Oscar vaknade första gången runt 6 men efter lite välling och ny blöja så somnade han om och vaknade runt 8. Kändes som att jag inte skulle komma ur sängen på hela dagen. Men Oscar tyckte annat...
Han känner att jag är trött så han är kingig som satan och håller på med en massa saker som han inte får.. Usch.
Men det blir nog bättre snart för nu ser han lite trött ut så nu ska det sovas. Äntligen...


Sova i tid??



Jaha då var klockan närmare tolv igen.

Aldrig att jag kommer i säng i tid.
Inte konstigt att det är segt att komma ur sängen på morgonen.
Så nu ska jag krypa ner i sängen,
men först smörja in mina torra ben som inte alls tycker om att det är vinter..




I am legend, gav mig källarskräck. hehe

Få se hur många konstiga drömmar jag drömmer inatt då. Jag vet att det jag ser är på film men jag tror inte att min hjärna förstår det endå. Brukar alltid bli en massa konstigt så jag vaknar, kryper intill Per och sen ligger vaken en bra stund för att lyssna så jag är helt säker på att jag inte hör något misstänksamt. Så klart så är det alltid någon som tycker att det var dags att komma hem jst då så jag ligger på helspänn och lyssnar så det inte är någon som försöker ta sig in..

Efter att vi såg I am legend med Will Smith så jag har fått total källarskräck. Jag går verkligen inte ner frivilligt i källaren under alla lägenheter. Plus att det är långa smala gångar, plus att lamporna slocknar efter ett tag om man inte trycker på dom. Usch hur äckligt som helst. Så det är Per som jag "tvingar" ner i källaren så fort det ska göras något där.. tur att han är så snäll min älskling så han gör det ganska så gärna i alla fall .. hihi
I ca 2-3 veckor efter att vi sett den filmen så fick jag lov att dra ner persiennen i sovrummet innan det vart mörkt för jag var helt säker på att jag skulle se en blek halvnaken person där ute som skulle skrämma livet ur mig. Nu jag jag dock medela att jag kan dra ner persiennen då det är mörkt så det går i alla fall framåt. Så om ni ska se I am Legend så se den alternativa versionen för den tycker jag är mycket bättre. Vi fick ju lov att köpa filmen sen för att jag skulle kunna kika på den i lugn å ro plus att den faktiskt är jäkligt bra..

http://www.thedailygreen.com/cm/thedailygreen/images/F6/i_am_legend_will_smith__1_.jpg

 

 



Zombieland

Zombieland

Fredagsfilmen denna vecka vart Zombieland.

För en gångs skull så är det inte bara äckligt och läskigt med en Zombiefilm :)

Men som vanligt så vart jag så klart rädd ett par gånger

men jag skrattade nog mer alltid nått hehe


Poly Palette 200

Hur kunde jag glömma att skiva detta igår då :)

Oscar har börjat ta 2-3 steg efter att han släppt soffan, och han gick 4-5 steg i köket. Så nu går det undan hihi. Han är så duktig så.

Oscar ligger och sover nu. Jag som trodde att han skulle vara vaken tills efter lunch men idag är han tydligen trött, så då får han sova. Jag passar på att fixa till utväxten på håret. Fjäskade till mig en färg av Per igår på MAXI.

Jag använder faktikst Poly Palette 200 . Har provat en hel massa blonderingar i mina dar.. hehe
men ofta så tycker jag att det blir ett sånt grå/ silvrigt eller gult resultat. Men den här färgen tycker jag är riktigt bra. Får knäppa ett kort sen så får nu avgöra själva..
Färgen kostar ca. 46:- på MAXI
Vill heller inte ha hår som ser självlysande ut för att det är så blondt, den färgen hade jag tillräckligt av på gymnasiet...




Häxmästaren

Dags att krypa ner i sängen igen då strax, en hel dag har gått. Oerhört fort som vanligt vid trevligt besök.:)
Känner mig ganska så slak. Men ska nog läsa en sväng i soffan först. Tycker det är så skönt att läsa en stund innan det är dags att sova.

Så just nu läser jag den sista boken i denna underbara serie av Margit Sandemo

Klicka för att visa Megabild! Margit Sandemo-Häxmästaren 1-15


Underbara torsdag

Eva och Henrik kom och hämtade oss i snöslasket, sen gick vi dubbelböjda till Klapp o Klang i mycket rask fart för att slippa bli helt dyngsura. Riktigt skit väder idag, inte trevligt alls... Den lilla snö som fanns har smält bort så nu är det lika grått och trist igen..
Det var över 20 barn på Klapp o Klang idag så det var i alla fall några som trotsat vädret. Fick inbjudan till Leahs 1 års kalas om en vecka. Så nu ska jag passa på att köpa något rosa :) Måste passa på då tillfället ges. hihi
Leah fyller 1 år dagen efter Oscar så vi var på BB tillsammans, fast det kom vi på efteråt. Hade inte så stor lust att prata med en massa olika personer just då om man säger så. Vi ville ju bara hem och börja vårt nya liv som föräldrar :)

Lite bilder från Klapp o Klang, Synd att bilden blev suddig och gul av lamporna.



Oscar och Henrik leker så fint tillsammans.







Efter Klapp o Klang gick vi till ICA och införskaffade lite grönsaker och baguetter till vår lunch. Potatis, morot och purolökssoppa, perfekt i ruskvädret.
Oscar och Hnerik somnade samtidigt runt halv tre så då satt vi och pratade om allt möjligt ( Per ville inte vara med.. hehe ) Men nog satt han och tjuvlyssnade för det. Nyfiken älskling ;P

Alltid så mysigt att få besök <3




Klapp o Klang imorgon =)

Äntligen så har jag fixat mina naglar :)
Tog bara lite mer än en vecka.. hehe

Imorgon ska vi på Klapp i Klang, Eva o Henrik kommer hit innan så vi går dit tillsammans. Hoppas på att Jennie o leah åxå följer med.
Per ska kompa imorgon så då hinner vi fixa lite.

Oscar han var helt hysterisk då han skulle sova nu ikväll, han bara skrek o skrek. Men tillslut så lugnade han ner sig och somnade. Stackarn var alldeles övertrött. Han vill vara uppe så länge i sträck nu så han hinner med att äta lunch innan han blir trött och vill sova. Sen sover han i nästan två timmar innan han vaknar. Han har så mycket nytt att upptäcka så han har inte tid att sova flera gånger på en dag. hihi

Imorgon är det dags för en storstädning, köket ser ut som en katastrof efter storkoket, och dammsugaren är nog hungrig hoppas jag.. heheSka nog köpa fönsterputs imorgon åxå... Dags för en sen höststädning...


Dags för sängen..


Snö i Visby





Inte så mycket snö kanske men det är i alla fall lite vitt på backen.. :)


Dags för storkok till lillprinsen.

Oscar han har sovit hela natten i sin säng :)
Skönt efter att han sovit hos oss i två nätter, han vaknade en gång men efter en snabb kik efter nappen så somnade han jätte fint igen. Dock så vaknade han runt 7 imorse men så kan det gå.

Vart en sen frukost så jag kommer inte att hinna tränadå Oscar sover nu så det får jag göra ikväll till Greys anatomy. Ska passa på och göra ett par storkok med mat till Oscar. Ett kok med kyckling och ett kok med kött. Massa sås potatis grönsaker och extra fett som små behöver <3
Oscar han äter hur mycket som helst nu, så denna gång ska jag frysa in i 3dl lådor ( använde 2dl förut ) . Inte ska Oscar behöva gå hungrig inte :)

Här på ön mitt i havet så är det riktigt kyligt idag, iskalla höst/vinter vindar kommer in från havet och då vi gick upp var det endast 1 grad ute, nu har det stigit till hel 2 grader.. brrr det blåser is ute.. Det är nu vi önskar att vi inte bodde så nära havet.. Inte ens Quila å Milla vill vara ut på balkongen någon längre stund. hihi

Nu ska jag laga mat :)


UPD... DET ÄR BARA ATT KONSTATERA. NU SNÖAR DET ÅXÅ ....




Bokmal?? Lite kanske ;P

Nu är det faktiskt dags att krya ner i sängen så jag hinner läsa en snabbis i boken. Näst sista boken nu. Alltså har jag plöjt igenom nästan 15 böcker sen vi åkte från Mora.. hehe.
Kom på att jag skulle vilja ha fortsättningen på shoppoholic böckerna. SKa läsa en shoppoholic säger Ja så fort jag har läst ut den sista boken om häxmästarna :)
Undra om tomten kommer med en sån vid jul ;)

Än så länge sover Oscar i sin egen säng, i två nätter nu så har han sovit hos oss, för han har varit så ledsen att vi inte haft hjärta att låta han ligga i sin säng. Han har en ganska så stor separations ångest kan man säga. Så fort han inte ser mig eller Per ( mest mig ) så blir han jätte jätte ledsen å skriker och gråter och kommer små krypandes. Men så fort han får syn på oss igen så blir allt hur bra som helst.
Men nu verkar han sova riktigt bra, han har vaknat en gång men då gick jag snabbt dit så han skulle veta att jag inte var långt borta sen somnade han om och sover fortfarande. Få se hur natten slutar.. Huvusaken att Oscar känner sig trygg.

Nu ska jag borsta tänderna och krypa i säng..

puss o go natt


1 stol färdig :)

Äntligen så är det i alla fall en stol klar..



Fick två tummar upp av Per så det var godkänt.. hehe annars hade han fått så de själv. Å det vill han inte göra det kan jag lova.. :P
Ska sy dit lite snören så det går att knyta fast tyget vid stolsbenen så tyget sitter där det ska. Men det får jag fixa imorgon. Har tre stolar kvar nu men det kommer att gå fort nu när jag vet hur jag ska göra. Lite klurigt att sy utan mönster, Men jag tycker att det liknar den bild som jag hade i huvudet på hur det skulle se ut :)

Ett före kort på hur lädret på stolarna såg ut efter katternas framfart.. :(






Klapp o Klang

Idag så gick vi till Klapp o Klang själva, men Malin och Engla var där så vi satte oss brevid dom och myste :)
Engla som i december blir 1 gick tydligen jätte duktigt igår :) Sötisen. Då vi satte oss och fikade så ville hon mysa med mig. så vi gnuggade våra huvuden mot varandra och det tyckte hon var riktigt mysigt.. hihi
Å vad jag åxå vill köpa en massa rosa kläder någon gång i framtiden :) Vi får se hur det blir.
Oscar satt mest och pysslade för sig själv idag, särskilt en mjuk stor boll var riktigt populär.
På torsdag ska vi dit igen, Eva och Henrik ville med då åxå och Jennie och Leah skulle nog dit åxå så då blir det en massa bus hoppas jag :)

Jag måste verkligen ta tag i Oscars tårta känner jag. Vad ska jag hitta på. Tack vare försäkringskassan så vill jag inte lägga en massa pengar på en bakform... Men annars så får jag göra sockerkaka i långpanna och sen pussla ihpå något själv. Det ska ju endå vara en massa grädde vanlijsås och lite frukt i den. huvudsaken är att den är god :)
Och så klart ett 1 år ljus, mycket viktigt

Ska sätta mig och göra klart stols tyget nu så får ni se det lite senare..


tränat..

Tror inte att det blåser lika mycket längre, lite skönt faktiskt.
Fick lov att ta ner spaljen, för den slog hela tiden mot väggen, ganska så irriterande måste jag säga.. Inte vart det några blommor i den i sommras heller.. jaja..

Medans Ullared gick på 5:an så gjorde jag ett 30 minuters pass på crossen, vart en lugn uppvärmning som gick oerhört trögt men efter 10 minuter så kom jag igång. 5,5 km blev det total och ca 200 cal. 100 sit-ups och lite hantlar. Sen en skön dusch. Per han somnade då han nattade om Oscar som vaknade. Så han fick jag gå och väcka.. hihi Tur att jag aldrig somnat då jag nattan Oscar. hehe
Aldrig att man blir så trött som när man ser hur Oscars ögon börjar segna ihop, man vill bara dra täcket över sig och mysa ihop sig med denna underbara lilla människa som vill vara med en dygnet runt..Sötis Oscar

Nu ska jag läsa lite innan silent library, måste se vad det är för något :)

Ca en månad kvar nu tills jag får veta om jag kommer in på utbildningen åxå..

Satte ihop de tygbitar jag klippte idag men jag har inte hunnit så mycket mera. Ska sy ihop själva delen som man sitter på och sen sy ihop ryggstödet och sittdelen sen lite band så tyget sitter där det ska sen är det klart och då kommer det kort kan jag lova :)





Oscar <3

Lite höstbilder på vår älskade son Oscar






Ullared ikväll...





Gissa vad jag ska tvinga Per att se på ikväll... :p
Han måste se vad som väntas då vi ska åka dit.. hihi

I LOOOOVE Gekås i Ullared, helt underbart.
( Gissa om jag har en lång lista på vad som ska handlas då vi väl kommer dit )


Nybakada scones till frukost.

Min dator har tydligen tagit semester idag...
Hoppas bara att det inte tänker gå sönder :(
Så nu lånar jag älsklingens dator istället, funkar bra det med lite ovant bara..

Fjäskade lite för älsklingen i morse och gjorde scones till frukost, han fick sovmorgon idag för att han jobbade så länge igår.
Riktigt gott med björnbärs marmelad och scones, provade mitt nya hallonthe som luktade helt underbart gott.

Fil:Runny hunny.jpg

 

Riktigt fint väder var det i morse då Oscar och jag vaknade, så min första tanke var att idag så blir det en underbar långpromenad i solen, dock så upptäckte jag ganska så snabbt att det blåste halvstorm ute och att det så klart var is vindar som blåste in från havet så ändrades planerna ganska så snabbt. Typiskt.. Men eftersom det nu kanske blåser så det blir lite torrt i backen så ska Oscar få krypa på äventyr ute på gräsmattan. Det kommer han att tycka är roligt :)

Jag håller på och klipper till de sista tygbitarna som ska sys ihop till stolarna. Har hunnit med riktigt mycket nu på morgonen, Oscar har så klart hjälpt till på bästaste sätt.. hihi
Nu sover han så fint, dock i våran säng, är glad att han kan sova alls så som det viner från ventilen i sovrummet, ska ta och tejpa igen den som jag gjorde förre vintern, då vart det riktigt bra.. Visst låter det som att vår lägenhet är oerhört klimatiserad för Gotlands väder??? inte alls skulle jag vilja påstå..

Ska passa på att klippa de sista tyg bitarna och nålar ihop dem medan Oscar sover, blir lite lättare så :)
Även om Oscar gärna får hjälpa till .


Irriterande.

Tror jag har fått ett mindre sammanbrott..

Nattade Oscar innan halv åtta han var då jätte trött. åtta vaknar han igen, jag går in och nattar om honom och så har det hållt på... Nu är klockan halv tio och Oscar sitter nu i mitt knä, han är i alla fall tyst. Men även om det är fel att han är uppe så orkade jag inte höra hans skrik och att han aldrig somnade riktigt utan vaknade så fort jag gick utanför dörren..

han är i alla fall vaken då Per kommer hem.

Tur att han är så söt så det inte går att vara arg på honom.
Hoppas bara att han inte håller på så här hela natten...

jaja..
Annars idag så har jag o Oscar pysslat runt en massa, Oscar har tömt hela lådan åp leksaker så det såg ut som en tornado varit i lägenheten. Jag har sytt en massa på tyger till stolarna, det kommer att bli riktigt snyggt. Så om allt går som det ska så är stolarna klara tills Oscars 1 års kalas och det är ju en och en halv vecka dit å det borde jag ju hinna om jag prioriterar lite :)

Känner mig helt tjock i huvudet, hoppa Per kommer hem snart... Om jag har tur så vill han ha lite glass så kan vi tröts äta lite. Han för att han jobbat hela dagen och jag för att Oscar inte ville somna..

Nu är älsklingen hemma igen och Oscar vart så klart jätte glad...


Ikea i sovrummet?

Satt och kikade lite på nya byråer till sovrummet, då den vi har en väldigt mycket för liten.
Sandra hade så snygga hemma hos sig, då jag o Oscar var där och hälsade på. Så två sådana hade inte varit fel och priset var inte heller så farligt.. 1295:-








Dålig dag...



ja den här dagen började ju oerhört bra....
Få se om det blir bättre under dagen...


RSS 2.0