Torsdag. potatisen uppe

Tänkte för en gångs skull försöka lägga mig i tid, men nu vill inte Quila komma in. Så nu sitter jag mest och väntar på att hon vill in. Vill helst inte att hon är ute på natten, särskilt inte nu när det är lite kallt på natten. Min lilla misse.
Men så fort hon kommer in så ska hon få en stor mys kram, sen blir det duschen för mig.

Idag har vi äntligen fått upp den sista potatisen, det gick på riktigt fort på slutet. Vädret var inte helt fel det heller, strålande solsken och knappt ett moln på himlen. Oscar han hjälpte till att plocka med sin lilla hink, och åkte en massa traktor med morfar så klart. hihi
Innan vi åkte hem till oss så busade Oscar runt med mormor så han blev alldeles knasig. och somnade som en stock i bilen. Han vaknade till en aning när jag bar in honom, men efter lite välling och saga så somnade han om.

Tack för alla underbara vinterkläder, som Oscar fått av vår underbara stoora släkt :) Vi behöver knappt köpa några kläder alls till vinterkylan. Jag är så glad :)
Bara lite strumpisar o vantar som saknas. Ska se om jag hittar lite fina saker på Rättviks marknad imorgon :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, Oscar vaknar nog en aningens tidigare, så det innebär ju att även jag kommer att vakna tidigare. :P

Å vad jag saknar mitt långa hår.
Denna gång ska jag försöka spara ut det igen :)

( ser lite konstig ut på bilden. I know )




Nakenfis

Det känns som ett helt nytt hem, nu när vi fått hit våran underbart stora soffa :)
Och jag trodde inte att det skulle vara så enkelt att montera ihop den, helt underbart.

Oscar har busat runt i soffan hela kvällen, och nakenfisat runt. Kändes som att det vart varmare i vardagsrummet efter att soffan kom. Inbillning kanske men härligt ändå. Byggde en kojja bland kuddarna till Oscar där han var och myste runt innan han skulle sova.

Funderar på om jag ska sätta upp de nya gardinerna så det blir ännu mysigare :) Jo så får det bli..


Onsdag. soffan har anlänt

Ikväll blir det soffmys i nya soffan :)

Oscar bar kuddar och busade runt i soffan så fort han kunde. hihi

 

 

 


Tisdag. Snart med soffa :)

Tänk att Oscar alltid får för sig att ta sovmorgon när vi ska väg på något ganska så tidigt. Jag har liksom vant mig vid att Oscar alltid vaknar tidigt och ställer därför ofta ingen klocka på ringning om vi nu ska iväg på något. Idag var en sådan dag, Oscar vaknade 9.30 så det fick bli välling till Oscar innan vi åkte ut till Vika. Oscars underbara kusiner kom åxå dit, fick höra att Oscar härmat allt som Pontus och Anton gjort. hehe
Men jag fick mina ärenden uträttade och passade även på att kasse med laktosfria saker till Oscar. Fasen vilken djungel det är. Tur att det finns en massa produkter. Hoppas att Oscars mage blir bättre.
Potatisplock vart det på eftermiddagen, synd att det regnat så mycket i sommar...

Våran nya soffa har äntligen anlänt till Mora och imorgon ska vi hämta den och sen har vi äntligen en soffa i vårt vardagsrum. Jag längtar såååå. hih

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen sitter bara och gäspar en massa just nu..
Ont i magen har jag åxå. Snyft. Längtar efter min älskling.




Måndag. ensamma hemma

Nu har Per åkt tillbaka till Visby, ush det är lika jobbigt varje gång.
Och lille mannen sa bara Nä Nä, när vi sa att pappa ska åka tillbaka till jobbet nu. Han såg lite ledsen ut och har inte frågat efter pappa på hela dagen.
Tror nog att han förstår att det tar några dagar innan han busiga pappa kommer hem igen.
På morgonen efter så brukar Oscar sitta mitt i sängen med handflatorna uppåt åt sidorna och säga "pappa borta" Ush det gör ganska så ont i hjärtat kan jag lova. Men vi gör det bästa av det som går. Tur att vi har MSN å webbkamera :)

När Per hade åkt så for vi ut till Sollerön och hjälpte till att rensa de 8 kilo svamp som pappa plockat idag. hehe Hela köksbordet var fullt i svamp när de började rensa runt två, och när vid strax innan fyra så var fortfarande häften kvar. Två timmars rensning :) Sen den goda belöningen, varma svampsmörgåsar. ååå det är så underbart gott :)

Glasburken med trattkantareller från
svampplockningen den 15/9




Tänk vad mycket svampsmörgåsar vi ska mumsa på i vinter. hihi

Imorgon efter frukost ska vi till Vika, Oscar ska få busa med farmor medan jag har ett par ärenden. Sen beror det på vädret vad som händer resten av dagen. Potatisen måste ju upp, nu när det börjar bli ganska så kallt på natten. Hoppas på lite fint väder i veckan.
Måste även förbi MAXI en sväng och köpa en massa laktosfria grejer till Oscar, som har haft krångel med magen i över en vecka nu, så nu ska vi se om det kan vara så att Oscar har fått en liten mjölkmage. Prova kan man alltid göra, och blir han bättre så blir vi alla glada :)

Per skruvade ihop min crosstrainer idag, jag som har försökt så många gånger den senaste veckan. Så skruvar Per ihop den på mindre än 1 minut. Fusk säger jag :) Tack älsklingen.

I helgen är det Rättviks marknad, nu när vi bor hemma så ska vi så klart dit och kika runt lite.

Nu ska jag krypa ner i vår stora stora säng och sniffa på Pers kudde <3
Saknar dig massor redan min älskling.

I hela gammelstugans kök ligger det nu näs...

dsc00216 (MMS)

I hela gammelstugans kök ligger det nu nästan 8kg trattkantareller på tork :) vi har precis ätit ett par underbara svampsmörgåsar.


Söndag. Trött

Fy vad roligt jag hade med mina underbara vänner igår på Mora Parken :)
Ni är underbara <3


Lina och Mojje kom efter en viss tids väntan, men jag han ju i alla fall bli klar innan de kom. hehe
Åkte vidare till Tomtebo för förfest, kände mig en aningens gammal påden festen. Men vad gör det. Oj har du barn och ska ut på krogen, var det en av tjejerna som sa. hehe jo livet tar inte slut när man får barn. :)

Nu ska jag krypa ner i sängen hos min älskling, han åker ner till Visby imorgon igen :(
Inte alls kul men det går.



Redo för fest :)

dsc00215 (MMS)

Redo för fest :)


Lördag. upolen och utgång

Kattutställningen i Borlänge har jag Oscar och mamma besökt idag. Massa fina underbara missar. Men denna gång ställde vi inte ut någon katt. Lagt det på hyllan en stund har så mycket annat att fixa med, sen är det skapligt dyrt att åa på utställning.
Sen åkte vi vidare mot ett fullsatt kupolen, nästan lite väl mycket folk och Oscar tyckte inte alls att det var kul på slutet. Inget vart inhandlat heller. Förutom ett cykelställ till bilen. hehe
Oscar somnade som en stock i bilen nästan på en gång, stackarn var så trött.
Träffade förresten Madde som jag inte träffat på säkert två år och hon ska ju få en bebis i Februari <3 myyyys Vart bara en snabbis men vi måste ses snart igen :)

Oscar han följde med mormor hem då både jag o Per ska ut p bus ikväll :)
Men Per är just nu på Hockey och jag väntar på Lina och Mojje. Sölisar hehe närå de kommer nog snart hoppas jag. Jag passar på att dricka lite vin och sminka mig så länge. Lockade håret men det ser mest ut som rufs. Hoppas att Mojje kan hjälpa mig lite med det sen när de kommer.
Blir antingen Wasa eller Parken som destination idag.


Nu ska jag sminka mig lite snygg inför kvällen :)

Fredag: rullar fram

Myskväll med älsklingen, vi har mumsat en massa tacos så nu rullar vi nästan fram :)

Vi har hämtat ut våran underbara fotölj, så snyggt mörkröd. Det kommer bli så snyggt.
Lite bilder blev det så klart, men fotöljen ser ljusare ut på bilderna än i verkligheten.





Nu ska vi ligga i "soffan" äta glass och nachos och kvällens film är den nya Robin Hood filmen vi såg i våras :)


Torsdag. Inatt kommer han :)

Oscars kusiner och Anki kom och hälsade på oss på eftermiddagen idag, Oscar han hade tjatat hela dagen om "sinerna" som skulle komma, så när de kom så tjöt han rakt ut och kom farande ut i hallen med sin bil. hih

Massa bus och liten rundtur i huset. Fika mina bullar verkade väldigt uppskattade, hihi Oscar han hade fullt upp av sin nya traktor som han fick. Han kan är helt besatt av traktorer tror jag. Eller allt som har hjul eller som går att skruva på. Blir nog en bilkille detta skulle jag tro. Efter att Anki, Anton och Pontus åkt har Oscar pratat om "Tontus" och "Anton" konstant. Han gillar sina kusiner, tur att de har en massa bus att lära Oscar nu när vi bor hemma.
Till å med när Oscar badade, så pratade han om "sinerna" så nu får ni komma hit och bada precis som jag lovade Anton att han skulle få göra :)

Inatt kommer älsklingen åxå, utgång är planerad i helgen och allt. Det kommer bli riktigt trevligt. Skönt att Per är hemma hos oss även om det bara är över helgen.

Snart dags att krypa ner i sängen...


Onsdag.

Imorgon kommer äntligen Per hem <3
Mitt i natten precis som sist. Vilken överraskning som väntar Oscar när han vaknar. hihi


Ush jag var så irriterad på Milla när jag skulle få Oscar att somna om efter bilturen hem, hon förde en massa oväsen i över 1 timme så Oscar inte kunde somna.. Stackars Oscar som inte sovit någon middag idag igen. Han vaknade så sent idag så när han väl vart lite små trött så var klockan 16 och då var det för sent att sova. men han har varit så glad hela dagen trots allt :)

Imorgon blir vi nog hemma större delen av dagen, promenad hoppas jag på vid fint väder :) Annars en massa pyssel och bus med vår lille Oscar <3
Tessan ska till veterinären imorgon, hon har kanske blivit sjuk igen. Men denna gång så hoppas vi på att hon inte blir lika sjuk som sist. Hon fick för ca två år sen diagnosen IMHA, och var riktigt riktigt dålig. Men hon har sluppit äta medicin ganska så länge nu utan att värdena blivit dåliga. Hoppas inte att hon är sjuk igen, men hon är så rött och vill ha så mycket uppmärksamhet så det är troligt att hon är sjuk igen. Ush min lilla bebis :(



Nu dags för en omgång med situps





September. 21

Idag har jag och Oscar varit på kyrkis på Sollerön. Jag trodde inte att det skulle komma så många mammor och pappor med barn :) Underbart med så mycket barn på Sollerön tycker jag. hihi
Oscar han hade så roligt med alla sånger och rörelser, mera mera sa han hela tiden. Mysisen.
Fika med flera mammisar, så dit ska vi åka flera tisdagar. Planen är ju att vi ska bo på Sollerön i framtiden, och då ska ju Oscar ha en massa kompisar där hoppas vi :)

Lunch hemma hos Elina, med väldigt okoncentrerade barn, försökte få Oscar att somna i gästrummet. Men trots att han var hur trött som helst så vägrade han att somna utan bara gallskrek.
Så jag drog på han mina tjocka strumpor och hans jacka, trampa ut på gräsmattan i Frans alldeles för stora stövlar. Fick ur vagnen med ett ryck. Stoppa ner Oscar och gick sen runt runt ute på gräsmattan. Det tog inte lång stund innan han sov. Sen sov han så sött  1 timme och vaknade med ett solskenshumör.

For till Solleröns nya Dagis på Öppet hus. Vilken skillnad från förra dagiset. Så stort och luftigt. Oscar stortrivdes, och brydde sig inte alls om vad jag pysslade med. Jag kikade igenom gamla kort från när jag gick på dagis, och hittade ett par bilder som jag var med på :)

Hemma ikväll så har Oscar badat, och jag har tvättat och diskat. eller jag har ju två underbara maskiner som gör jobbet åt mig :) Så jag och Oscar kan kramas och busa mera i vardagsrummet. :)

Snart så kommer älsklingen hem igen, på torsdagnatt s

Måndag.

Vart lite potatisplock efter lunch. Oscar har å klart hjälpt till :) Åkt traktor och varit hur nöjd som helst :)
Dock så var potatisen i år mini små. Men det kan man ju inte göra så mycket åt. Upp ska de ju ändå..

Oscar har sovit kanske 20 minuter på hela dagen.  10 minuter i bilen påväg hem, somnade i sängen innan välling, vaknade dock så pass att jag gjorde välling och vägrade sen somna om. Så han är fortfarande vaken... Ska lägga han om en liten stund, så jag kan ta en dusch ifred.

Imorgon ska vi på sångstund tillsammans med Elina i prästgården på Sold. Sen lunch hemma hos Elina.
Myyys


Söndags-mys




Oscar har haft riktigt bus fnatt idag :) sprattlat runt som en liten fisk på golvet åkt runt med sin bil som en liten dåre. hihi.
Vi tog en cykeltur runt halva Sollerön, det var riktigt härligt, kunde kanske struntat i den där mördar backen. Men upp kom vi i alla fall.. Ush. Men då gjorde det inget att vi mumsade äppelkaka med vaniljsås när vi kom hem. hihi

Somnade med Oscar när han skulle sova middag, fasen vad seg jag blir efteråt. Tog en stund innan jag fick upp farten igen.

Nu slökikar jag på datorn och ser hur det går med valet lite smått.


Lördag. Hälsat på "farmor" Karin

Besöket hos Karin gick över förväntat, hon var ganska så pgg och vart så glad när jag och Oscar kom. Hade med mig lite leksaker till Oscar så han inte skulle få långtråkigt så han busade runt så han fick Karin att skratta lite :)
Men hon tyckte att han var en tokig liten kille. hihi

Sen bjöd pappa på mat, Tack pappa :) Jag som inte riktigt viste vad vi skulle äta till middag idag. Brist på fantasi :( Men det vart ju hur bra som helst ändå.
Oscar som hade väntat på sin lördagsgodis tablettask större delen av eftermiddagen sprang hem idag :) Han om brukar stanna vid vattenpölen tills vattnet nästan tar slut. hehe

Vi satt och myste på soffan med en massa vindruvor tills det var dags för Oscar att sova.

Imorgon åker vi ut på Sold så Oscar får springa av sig ordentligt, inget inplanerat bara en massa bus med världens bästa Oscar.

Tänk att nästa vecka kommer älsklingen äntligen hem till oss. Även om det bara är för en långhelg så längtar både jag och Oscar tills det blir Torsdag :) Hoppas att soffan kommer som lovat nästa vecka, börjar bli en aningens less på att ha en luftmadrass som soffa...


Lördag. skitunge <3

Oscar har fått prova en massa kläder efter frukost idag. Han har vuxit massor nu på sista så nu har vi börjat använda stl.92 :) Trodde att det mesta skulle vara för stort, men det var det inte. hehe. Oscar var i alla fall jätte duktig på att prova kläder och ville prova allt.

Hälsa på Karin i eftermiddag ska vi göra. och sen blir det en lååång promenad. Vi måste ut och röra på oss, imorgon ska jag få in crosstrainern i bilen och komma ihåg cykel nyckeln.. 



En glad liten skitunge <3


Fredag. besök

Idag har söta Elina varit hos oss och hälsat på med sina två sötnosar. Helmi och Ville <3
Tack för en underbar eftermiddag gumman.



I helgen ska vi hälsa på Karin då hon frågat efter mig och Oscar. Så då måste vi bara hälsa på...


På Tisdag bestämde jag och Elina att vi ska på sångstund på prästgården på Sold och sen följa med Elina hem och mysa där en stund :)

Nej tro om jag ska ta och läsa ut min bok :)


Torsdag. Vaniljbullar

Det är så trist att vakna och se att det regnar ute, om jag hade kunnat hade jag gärna stannat kvar i sängen halva dagen. Men Oscar han tyckte det var dags att gå upp och satt och studsade på mig :) Och ler som det underbara charmtroll han är å då kan jag inte stå emot att le jag med.

Hade tänkt att ta en promenad mot Kråkberg idag efter frukost, men vi bestämde oss för att baka lite bullar istället. En massa vaniljbullar blev det, så nu kan vi bjuda på fika om det är någon som är sugen:)

På eftermiddagen har jag och Oscar varit ute trots att det regnade en hel del. Oscar måste få vara ute trots att det regnar.
Vi spelade boll på terrassen, körde med bilarna och medan jag klippte häcken så var Oscar i sandlådan och grejja. Så lite pyssel har vi hunnit med idag trots det tråkiga vädret.

Tittade lite smått i IKEA katalogen och jag hittade en perfekt säng till Oscars rum. hoppas att Per tycker om den åxå :)

KRITTER Sängstomme med ribbotten blå Längd: 165 cm Bredd: 75 cm Höjd: 67 cm Madrasslängd: 160 cm Madrassbredd: 70 cm

 

Imorgon kommer Elina med sina två sötisar. Lille Willhelm och  Helmi som är född samma år som Oscar. Aldrig trodde vi att vi skulle få barn samma år. hihi

Träffade Elina 3 veckor innan lillkillen kom och det var i våras :(

Snart dags för sängen i vanlig ordning


2 g svamp

2 kg svamp har vi hittat ute i skogen idag :)
Först så hittade vi inget alls, men sen helt plötsligt så var det trattisar överallt, mycket trevligt.
Tog inte alls lång tid innan våra korgar nästan var fulla och vi åkte tillbaka till mamma och Oscar och grillade lite korv innan vi åkte hem och rensade all denna underbara svamp. Oscar var så klart med och hjälpte oss att rensa. Han gav oss i alla fall svamp en i taget som vi kunde rensa :)

Oscar somnade nätan på en gång efter välling och saga. Massa bus då blir han en liten tröttis <3

Jag har precis ätit två underbart goda svampsmörgåsar, och fler ska det bli.. hihi

Ush resident evil är på tv, jag gillar verkligen inte sådana filmer. Särskilt inte om jag är ensam hemma. Men nu kan jag inte sluta titta för då kommer jag inte kunna sova. Så jag hoppas på ett lyckligt slut.. Eller nått


Onsdag. Dagens svamp :)

dsc00209 (MMS)

Onsdag. Dagens svamp :)


Tisdag. raggmunk

Det känns att hösten är nära nu, bara för en vecka sen å var träden fortfarande gröna och nu ligger det gula löv och täcken marken. Pappa sa att om löven faller tidigt så blir det en lång vinter. Ush..
Regn och rusk har det varit större delen av dagen, och vi som skulle plocka svamp.. Få se hur vädret blir imorgon, det såg ganska lovande ut.
Jaja vi for ut till Mångberg och fikade och åkte runt på lite och tittade i fäboden. Längtar tills nästa sommar, då sa vi vara där och bara ta det lugnt :)


Oscar full i bus och raggmunk



Oscar åt och åt och vi undrade om inte hans mage skulle bli full någon gång. hihi



Skruva lite bil med morfar.



Oscar somnade riktigt fort ikväll kan jag lova, inte så konstigt med så mycket raggmunk i magen.
Så ikväll vart det film för mig. miss secret agent 2. Passa på att titta på sånt när älsklingen inte är hemma. Han är inte så road av de filmerna. hehe

Nu sova :)


Måndag: 1 vecka utan älsklingen :(

Jag idag.


Nu är hallen lika fin som den var för någon vecka sen.. Alla kartonger är nu ute i förrådet. ( som jag faktiskt städade åxå.. den du älskling. Så nu finns det hur mycket plats som helst där ute ) Det var å skönt att få tillbaka vår stora hall igen. det är åxå en av de saker som jag gillar med vårat lilla hus. Den stora hallen, vår förra hall var lång och smal. En fick nästan stå och vänta i trapphuset medans den andra tog av sig jackan och klädde av Oscar. Nu är det bara att studsa in allihopa på en gång.
Sen gick jag och Oscar en liten promenad, har blivit lite av en rutin att ta en promenad efter frukost. Riktigt skönt.

Vet inte vart dagen har tagit vägen, men nu är den slut. Jag ska lägga mig och läsa den nya boken jag började på igår. Brunstkalendern, låter lite snuskigare än vad det egentligen är.
Men den verkar lovande, en av de böcker som jag fick när jag jobbade på Bokia <3

Imorgon är det svampplockning efter lite andra ärenden..




Oscar :)

dsc00204 (MMS)

Oscar :)


Den fixade rabatten

Funderar lite smått på att skaffa en trädgårdsblogg ändå. men det får i så fall bli till våren. Nu blir det ju en paus fram till våren och nu får jag bara drömma om vad jag vill hitta på tills nästa år. Får se hur det blir..



Vid varje liten flagga är det lökar planterade. :)
Om allt kommer upp blir det en underbar rabatt i vår.



Jag har en hel del lökar om jag åxå måste sätta, men nu när de håller och gräver ner en massa kablar där jag tänkt plantera så får jag sätta ner dom o en rabatt som vi tänkt ta bort så länge.. Vet inte hur länge de ska hålla på att gräva..


Söndag: Oscar 22 månader

Efter frukosten så åkte vi ut till Sold, för en lugn och skön dag.
Oscar han pratade hela vägen ut om hoppa morfar och traktorn.

Han har kört runt med min gamla lära gå vagn massor ute idag, och i den hade han en lastbil. Fram och tillbaka, runt runt har han kört. hihi



Idag blir Oscar 22 månader, tänk att vår lilleman blir snart 2 år. Det har gått så fort. Tittade på en del filmer från nr han var riktigt liten. Nästan svårt att komma ihåg att han varit så liten. <3


Lördag: Badpoje

Ja vad har vi gjort idag???

Tog en härlig promenad efter frukosten, såg lite rådjur och Oscar försökte plocka alla stenar han såg, när han inte åkte i vagnen.
Städat på kontoret, det gick knappt att röra sig här inne för alla kartonger men nu är det riktigt fint :)
Ska nog lämna datorn här uppe så slipper jag sitta vid den och uggla så mycket. :P

Oscar badade innan det var dags för sängen, jag viskade till honom när vi satt nere i vardagsrummet och byggde lego, som han tröttnade ganska så snabbt. Så då viskade jag å frågade han om han ville bada. "BADA BADA" sa han sen sprang han till trappen å sa "mamma bada mamma bada". hhi.
Massa plask å bus blev det så klart. badpojke är ett ord som passar Oscar :P



Imorgon efter frukost åker vi ut till Sold, får bli en promenad där hoppas jag, om det nu inte regnar.
Sen ska jag se om jag kan plocka isär crosstrainern så jag orkar bära den. Annars får jag släpa den på en matta. hehe
Kommer väl få världens träningsvärk som vanligt när jag börjar crossa igen, det går i perioder men när jag väl använder den så är jag riktigt flitig :P

Nej dags att stänga av datorn och lägga sig bredvid en snusade myspojke. :)


lermask

Eftersom Oscar somnade så tidigt så passade jag på att lägga en lermask som fick sitta en bra stund :)
Ser lite allvarlig ut men det är lite svårt att le med en stelnad lermask i ansiktet :P



Huden känns så fräsch efter en ansiktsmask, ren slät och efter lite lite krämer så är jag som ny :)
Hoppas på att jag hinner fixa naglarna imorgon :)


Jag känner att jag måste få hit min crosstrainer nu.. Få se hur många delar det kan bli av den för annars orkar jag aldrig få in den i bilen, eller in i huset för den delen. Strax innan 22 varje kväll så får jag å mycket överskottsenergi, så när det är dags att sova så ja, då är jag pigg.
Så om jag tar ett träningspass efter att Oscar somnat så borde jag sova hur bra som helst :)



Fredag: att bli väckt av dörrklockan

Vaknade av att dörrklockan ringde halv åtta, jag och Oscar som sov så gott :(
Inte precis som att jag låtsades att jag var vaken å stressade ner :P
Tror nog att de fattade att vi vaknade då de ringde på klockan. Tur att han som ringde på dörren var lite små snygg
( se men inte röra får alla snälla flickor göra )
De ville bara tala om att de skulle gräva ner stadsnätet i vår lilla gräsmatta och att det hängde lite tvätt i vägen. Bara ut o plocka å de kom in med den lilla grävmaskinen. Oscar stod vid fönstret på sin pall och tittade lyckligt på traktorn som han sa. hihi



Jag tyckte dock inte att det var lika kul med ett dike i gräsmattan :(
Men det växer väl igen nästa sommar...



Efter frukosten och lite tittande på traktorn så åkte vi ut till Vika, Oscar busade runt med kusinerna Anton och Pontus. Synd bara att Oscar blir så hårdhänt och gå påig när han blir trött. Så vi åkte hem strax innan halv två. Men det var inte så konstigt att han var trött. Han som brukar sova strax efter lunch.
Men han sov bara 15 minuter i bilen. Bar in honom och han sov på min axel. Men sen så kunde han inte somna om. Så det vart en tidig kväll för Oscar :)


Torsdag: städdag

Idag har jag roat mig med att städa nedervåningen i vårt lilla radhus :)
Kartonger står inte längre staplade under trappen utan Oscar har fått en liten lekhörna där istället..
Dammsugit och plockat ihop en massa leksaker i korgar så det ser lite snyggt ut.

Tog en promenad till Jysk och köpte gardinomtag till de nya gardinerna som jag beställt :)



Ååå vårat vardagsrum kommer bli så snyggt när vi är klara :)
Med nya möbler, tapeter och gardiner.
Nu är det bara älsklingen som saknas sen är allt underbart <3

Sitter i "soffan" tillsammans med Quila och myser, min lilla myspanter verkar trivas riktigt bra i sitt nya hem. Även Milla verkar riktigt nöjd :) Ska till kattutställningen i Borlänge i slutet på september och köpa en riktigt stor kattställning till dom. Brukar alltid finnas lite fynd där :)

Imorgon ska vi ut till Vika för lite ärenden och bus med kusinerna :)
Nu när jag har laddat batterierna till kameran så an jag ta en massa buskort imorgon.

Här är lite myskort från idag






Snart dag för sängen, saknar Per massor just på kvällarna när Oscar somnat. Tur att jag har en liten man som kommer upp krypande i sängen på små timmarna och två missar att trängas med. Det är riktigt mysigt det med.

Nu är det dags för sängen, ska fortsätta med min bok.




Kväll.

Fick ett ryck och fixade till mina vildvuxna naglar. Så nu är de nyfilade och klara. Mina naglar blir som fula "spadar" eller trekanter när de växer vilt och jag tycker det ser så fult ut!
Nu är de jämnt breda och snygga :)

Fixade till rabatten som var kvar på baksidan idag, Oscar ville dock fortfarande använda rabatten som sandlåda och vart ganska så upprörd när han inte fick vara där och köra lastbil.. Torrt som fan var det i rabatten med, vattnade lite smått så det vart lite fuktigt i omgångar. Ingen vits att vattna när det är så torrt att allt bara rinner av ändå. Ska vattna lite imorgon bitti tänkte jag.

Tog en liten promenad med Oscar på vägarna runt Finnsnäs, Oscar var en aningens rastlös och sprang omkring som en liten tok. Sen sprang Oscar som en tok till lekplatsen där det vart en massa bus innan vi gick in och fikade och bytte köksgardiner. Så nu är det riktigt mysigt i köket..


Nu ska jag gå upp och ta en härlig dusch innan sängen.


Vår lilla busunge på lekplatsen.

dsc00203 (MMS)

Vår lilla busunge på lekplatsen.


Onsdag.

Fick fika besök från Rättvik idag :) Hammis och hans dotter Ebba kom på besök. Tror det är över ett år sedan vi sågs senast. Ebba har blivit en så stor tjej :)
Det vart lite bus tillslut i alla fall. Fast Oscar ville ha sina leksaker själv. Bra att han får lära sig att dela me sig tycer jag.
Ett besök på MAXI, finns inte lika mycket i kylskåpet som förr men jag o Oscar hinner inte med att äta upp allt ändå. Men nu så klarar vi oss i flera dagar..

Ska ta tag i den andra rabatten så fort Oscar vaknar, solen skiner och jag vill bara ut. Ta vara på de underbara varma höstdagarna. Måste plantera lökarna jag fick från Sold åxå. Vart några över om man säger så.. hihi
Tänk om alla de lökarna vi planterade i den rabatten vi fixade, då kommer den se helt underbar ut. Batterierna i kameran dog så jag har inte kunnat ta några kort på den.

Nu ska jag upp och föra lite oväsen så Oscar kanske vaknar :)



Tisdag: hemmafixarn..

Snart dags att krypa ner i sängen.
Har precis hittat vår nya vardagsrumslampa. Den kommer att passa perfekt ihop med vår nya soffa :) Hittade även nya gardiner så nu måste jag hitta några snygga omtag till gardinerna som matchar vår nya inredning.

 

Pappa har var här hela dagen och hjälp till med en massa hemmafix, gjort en grind ute vid förrådet och satt upp 3 hyllor i Oscars rum och en i vårat sovrum. Även redskapshållarna sitter nu uppe i köket. Mamma har tagit hand om Oscar hela dagen och gjort god mat som Oscar vräkte i sig. hihi


Men nu när vi fått lite hyllor i rummen så känns det genast så mycket mysigare :) Lite fotografier, tavlor och böcker på hyllorna så kommer det bli super fint :)

 

Varför börjar alla program på tv när man tänkt gå och lägga sig??? Typiskt, men sova det tänker jag göra i alla fall!

 

 




Pappa har gjort en grind till oss idag. Ta...

dsc00202 (MMS)

Pappa har gjort en grind till oss idag. Tack pappa :)


Första rabatten klar.

Nu är jag äntligen klar med en av rabatterna i vår lilla trädgård. Oscar har varit en flitig hjälpreda, men när han sov middag passade jag på att plantera de lökar jag inhandlat. ABBA Tulpaner, Ice king narcisser, krokus och våriris. Flyttade även de vita liljorna, som var dumt placerade bakom terrassdörren.



Vart riktigt bra, glömde bort att ta ett före kort men det var inte så noga.
Nu är det ju fint :)


Nästa projekt blir denna rabatt..



Jag har redan tagit bort en nyponros.
Och ska även ta bort gullriset och göra en ordentlig kant på rabatten
som just nu är hur krokig som helst.




Måndag: Per tillbaka till Visby

Idag åker Per tillbaka till Visby efter en underbar helg hemma hos oss. Tiden går å fort när man vill att det ska gå långsamt. Men vi har hunnit med massor utan att behöva stressa, det är huvudsaken.
Nu kommer inte Per hem fören om 3 veckor, och precis till den helgen så kommer våra möbler som vi beställt från MIO. Då kommer vi äntligen få ett riktigt vardagsrum med soffa, fotölj och nytt omålat ( av Oscar ) litet vardagsrumsbord. :)



Åkte upp till Noret och köpte en sandlåda med lock så Oscar kan vara i den och gräva istället för i rabatten. Han sprang omkring i backen och hade så roligt tills det var dags att åka hem för middag och sova.





Söndag: The clash of the Titans

Shutter Island bjöd på ett mycket överraskande slut. Tittade på den igen imorse och då såg jag den på ett helt annat vis än igår kväll. Dock så vart den absolut inte sämre för det. Endast bättre...

Idag så har jag fortsatt med den ena rabatten vid terrassen, ska sätta lite lökar så det blir fint till våren kommer. Oscar använde dock jorden i rabatten som sandlåda så imorgon ska vi försöka hitta en riktig liten sandlåda till honom så rabatten får vara ifred. :)
Men han var en duktig liten hjälpreda vår lille man. Efter lunchen så somnade jag då jag nattade Oscar. Riktigt skönt att sova lite. Fast jag hade ju tänkt att göra klart rabatten. Men det har jag massor av tid till nu när älsklingen åker tillbaka till Visby i 3 veckor :(

Eftermiddagen har vi spenderat i Vika, de åt surströmming och jag och Oscar åt lax med dillsås. De får gärna äta bara jag slipper !!!
Satt i soffan och spelade lite bingolotto som en riktig hemmafru, Per låg i soffan och Oscar busade runt med farmor och farfar. Oscar höll på att somna i soffan efter lite välling, så då for vi hem och han somnade innan sagan var slut <3

Nu ska vi se Clash of the Titans lite mindre seriöst :) Men mycket intressant med lite mytologi, man får alltid lära sig något nytt.


http://www.videocenter.se/upload/images/movies/clash-of-the-titans3.jpg

Imorgon ska vi hämta lite möbler på Sold och ta med cross trainern, måste röra på fläsket så jag inte går upp det jag gått ner i sommar...

Nej nu ska jag passa på att mysa med älsklingen.



Lördag: Shutter Island

Nu ska jag och älsklingen ha lite movie night. :)
Shutter Island, inte ofta det blir skräckis med idag får vi passa på nu när Per är hemma.
Annars hade jag aldrig kunnat somna. hehe


http://klubbkoll.se/blogg/norliekkv/files/shutter-island-logo.jpg


Fredag: nyfrissad

Kom hem för en stund sen med en underbart fräsh frisyr som underbara Emelie fixat ihop under förmiddagen :)
Från en aningens gul... Till en mycket varmare och snyggare frisyr. Tack darling. <3




Mina älskade pojkar låg och sov när jag kom hem, och sover fortfarande.
Oscar var helt överlycklig imorse när han upptäckte att hans pappa låg i sängen. Bamsekram och en massa mys vart det på en gång. Per plussade på Oscars lycka med en helt ny lastbil och några nya bilar. Som Oscar sen busade runt i sängen med :)

När pojkarna vaknat ska vi packa lite saker och sen åka ut till Sold och hjälpa mamma förbereda kräftskivan. 
Massa mat blir det :)



Torsdag: busOscar

Trött trött trött. är de bästa orden som bekriver mig just nu.
Ska absolut inte fastna i en bok ikväll utan bara lägga mig och vänta på att älsklingen kommer hem <3
Mitt i natten, stackars älsklingen som tydligen varit sjuk idag. men ändå orkar åka upp till oss.

Idag for vi ut till Sold efter handling på MAXI och korvlunch.. Oscar somnade påvägen ut vilket jag tyckte var mycket praktskt så han kunde sova i vagnen. Men icke han vaknade och vägrade somna, och när jag frågade om han var trött så sa han bara NÄ så han upp ur vagnen och var hur pigg som helst.
Så det vart en sen middagslur för Oscar och jag och pappa vart äntligen klara med att ta bort all jord med tillhörande kvickrots rötter. Ush vilket jävla helvetesogräs. Men nu så ska den sållade jorden tillbaka i rabatten, gödning ska i och sen är det bara planteringen klar :) Kommer bli så snyggt när vi är klara.

Imorgon är det frisören som gäller, Emelie fick damp på mitt hår i fredags så nu ska hon få fixa till det :P
Även en sen kräftskiva på Sold med mamma, pappa, svärisarna och kusin kisti. Blir nog riktigt trevligt skulle jag tro. :)

SOVA


Onsdag:Vika

Efter frukosten så åkte vi ut till Vika, och spenderade hela dagen där. Oscar busade omkring som den busungen han är :)
Vi åkte in till Mora och köpte en bil till bilbanan, Oscar han hittade en massa stora bilar traktorer och lastbilar inne på lek o hobby. Inte så svårt att lista ut vad han skulle vilja ha när han fyller år. hihi
Vi passade även på att äta lite lunch uppe på Helmers, Oscar satt och matade mig med den sallad som fanns på hans tallrik. Blä.. som han sa. hehe med majsen och tomaten åt han i alla fall upp.

Den stackars bilen vi köpte fick åka runt runt på banan nästan resten av dagen :)
Och när Farfar kom hem så sken Oscar som en sol. farmor om bett om en ram hela dagen och inte fått någon men upp i farfars famn skulle Oscar på en gång. hihi Tur att även farmor fick en kram tillslut :)

När vi kom hem så vart det en massa badande, men Oscar ville vara själv och ligga i badkaret och blåsa bubblor och få kallsupar. hihi

Nej sängen kallar..



Onsdag: Förlossningskliniken

Har precis tittat klart på Förlossningskliniken.
( Som jag får titta på hur mycket jag vill när jag är själv hemma. hihi )
Det finns inget som är så känslosamt och kraftfullt som att föda barn.

Oscar bara någon timma gammal.



Trots att Oscar inte alls var planerad så är han det bästa som hänt oss. Vi kan inte tänka oss ett liv utan barn och längtar efter fler :)
Som jag sa när jag fick upp Oscar på bröstet, och efter en kyss av min älskade Per. "Jag vill ha fler barn". Kanske inte den första kommentar man väntar sig från en nyförlöst. Men jag bjuder på den. :P
Efter det godaste fikat jag någonsin ätit, så gick jag med Oscar i mina armar mot rummet vi skulle bo i de närmaste 5 låånga dagarna. Jag ville bara hem.

Och snart har vi varit föräldrar till världens bästa Oscar i 2 år <3


RSS 2.0