Hänga tvätt.



Oscar somnade för ett par minuter sedan,
nu ska jag hänga upp en massa tvätt och sen en "snabb" dusch
innan vi ska se luftslottet som sprängdes :)


Har varit super trött hela dagen efter vår lilla tur på stan.
Så inget spännande har hänt idag.

Imorgon ska vi som vanligt till Myllan.


Nya skor :)

Idag hittade jag äntligen ett par lågklackade finskor. :)
Tack Camilla för att du hjälpte mig.
De var på rea från 350:- till 100:-



Så mamma de här har du "köpt" till mig :)


Dåligt humör..

Hade sovmorgon imorse. upp å dammsuga och diska så det skulle se lite snyggt ut till Patrik o Elin kom. Hann precis frukost blev runt halv 1.. Hungrig som satan..
Var på urkasst humör imorse, vilket inte blir bättre om det påpekas. Eftersom jag redan vet att jag var på dåligt humör...


Men det vart bättre efter lite semla :) Kikat på lite film tillsammans med Elin o Oscar medan Patrik å Per fixade med Patriks hemsida. Vart kycklingrulle med vitlöksås till Middag å resten av den ska jag äta efter att jag tränat. Per ska iväg på gallej ikväll så jag ska mysa med film och Ostkrokar så fort Per har åkt och jag tränat.


Köpte förresten vitaminer när jag var nere på stan igår, så nu kanske jag blir lite piggare inom kort. Känner mig dock fortfarande på uruselt humör, så det är nog lika bra att Per inte är hemma ikväll. För då hade vi nog blivit sura på varandra bara för att jag är på dåligt humör. Blir nog bättre tills imorgon.
Vet att jag dricker för lite vatten och att jag antagligen har fel styrka på glasögon och linser vilket gör att jag hela dagarna går runt med huvudvärk. Fasen. Måste ta mig råd att gå till optikern...




Snön smälter :)

Har fått riktigt mycket gjort idag :)

Åkte buss till Myllan idag, ville inte gå i de iskalla vindarna. Men den har varit 2.3 plus ute idag så snön har smällt med världens fart. Snön har sjunkit flera decimeter, och det är stora vattenpölar överallt. Faktiskt riktigt härligt, våren kanske är på väg. hihi Man får passa sig på trottoaren för de i bilarna bryr sig inte speciellt mycket över slasket som sprutar då de kör förbi...
Efter Myllan åkte vi ner på stan, in på arbetsförmedlingen och anmälde mig som arbetssökande. Sen så ringde jag rektorn på skolan som inte svarat på hela veckan.. Och nu svarade han :)
Jag börjar den 8 mars Med;
Engelska B i 5 veckor sen
Administration A 3 veckor och sist
Administration B i 10 veckor.
Så jag är klar den 6 juli
Blir lite sommaruppehåll, hoppas på att få jobba lite sen efter det så ska jag läsa
tyska steg 1
Kommunikation
Personlig försäljning
Sen så blir det förhoppningsvis en ny karriär för mig :)

Nu är det dags för Legend of the seeker. Sen blir det mys i soffan för hela slanten.


Oscar äter glass :)

 

Lyxade till det med lite glass efter middagen,

 

 


Dags att ringa skolan.

Så fort jag har fått i mig min sena lunch så ska jag ringa till NTI skolan och anmäla vilka kurser jag vill gå. Hoppas att de kan hjälpa mig lägga upp dom bra :) Det är 6 olika kurser som jag vill läsa i alla fall.

Oscar och jag spenderade ett par timmar nere i tvättstugan imorse, manglade massor av lakan och handdukar så nu är allt mjukt och skönt. Passade på att städa skåpet som vi har lakan och handdukar medan jag endå höll på.

Har förresten lärt Oscar, give med five :) Han slår med handen sen ser han ut som världens busunge. Ska se om jag inte kan filma det idag. Och han pekar på allt, då säger vi vad det är, han skiner upp som solen och pekar igen, så nu håller han på att samla ihop en massa ord tills han vill börja prata på riktigt.

Nu ska jag ta och ringa till skolan :)


Lite att göra i slutet av veckan

Imorgon Torsdag måste väl räknas som typ slutet av månaden.. Så imorgon ska jag ringa NTI så jag får börja plugga och sen gå till CSN kontoret och prata med dom där så jag får lite pengar, hade ju varit trevligt. För om jag inte får det så kan jag nog inte plugga... Ska även till Arbetsförmedlingen på fredag eftersom jag har min sista föräldraledig dag imorgon, och för att slippa tjafs så går jag dit dagen efter.. Så då kan de inte säga något om det i alla fall. Blir säkert poppis att komman in med lille mannen där och anmäla mig som arbetssökande...
Som sist jag var där, då hade försäkringskassan sagt att jag måste anmäla mig som arbetssökande för att få ut föräldrapenningen. Så när Oscar var 2 veckor så gick jag dit med vagn å allt och skrev in mig. Hon som skrev in mig tittade lite konstigt på mig och frågade varför jag skulle anmäla mig som arbetssökande, då jag hade en son på 2 veckor. Sa som det var att jag inte skulle få föräldrapenning annars. D
å frågade hon om jag inte ammade, vilket jag gjorde. "Men då kan du inte jobba tyckte hon", "Nej" sa jag..
Men hon skrev in mig i alla fall. Jag anmäldes som " arbetssökande med förhinder"
Ska även hinna till dagis på fredagen. Så det blir promenad eller buss ner på stan för att fixa. Buss blir det i alla fall hem, för då tror jag att Oscar har tröttnat på mig :)

Men det blir säkert bra tillslut, hittade lite jobb till sommaren som jag ska söka i alla fall.





Solskensdag.

Jag tog en underbar promenad i solen efter Myllan idag. Kände hur energin bara ökade av att vara ute i detta underbara väder. Om vi hade haft en uteplats så hade jag varit ute hela dagen. :) Men en timmes promenad var i alla fall skönt.
det var jätte lite barn på Myllan idag endast 4 stycken så det var jätte lugnt, och lite pyssligare leksaker plockades fram. det var lite mysigt det med.

Har så ont i ögonen och huvudet på kvällen nu, dags att skaffa nya glasögon och linser :( Tur att jag har råd med det just nu.. Men jag vill inte gå runt så här heller..

Innan Oscar skulle sova så låg vi allihopa i sängen och busade med vår lille man. Han kastade sig runt och sprang runt medans vi kittlade honom så han kiknade <3

Nu ska jag plocka i Oscars kläder och se vad vi har i stl.86 :) Oscar börjar bli en lång liten man.


Sovtajm <3

Jag är så tröööttt.
Ska ta en varm dusch nu och sen blir det sängen som gäller.
Per är och tränar innebandy, så jag har inte gjort någonting medans han är borta.. hehe..
Det har äntligen slutat snöa, så förhoppningsvis är det plogat hela vägen till dagis imorgon. :) De hade plogat jätte fint då vi skulle gå till affären imorse och det är jag mycket glad för. Köpte även en påse nötter till fåglarna vi gick förbi, för de såg så hungriga ut :(

Nej nu orkar jag inte vänta på Per så nu blir det duschen sen sova.

Go natt <3

Snösnösnö

Ush det var inte alls kul att gå och handla idag :( Såg ut som en snöig tomte då vi kom till affären. Och möttes av en dam som sa att våren var påväg enligt löpsedlarna. Undra jag.

Oscar hjälpte mig att tömma balkongen på snö..

 

 

Så som det snöar så är väl balkongen full i snö imorgon igen men vi har gjort ett tappert försök.



Nu vaknade Oscar så nu ska vi städa lite..


Snön vräker ner i Visby..



Nu ska jag och Oscar ta oss ut i snövädret, för att inhandla lite proviant om vi blir insnöade :(

Snön verkligen vräker ner. Ush.
Ska se om jag tar mig ut på gårsplanen så jag kan mäta hur mycket snö vi har.
Ska även mangla lite lakan och greja idag.
Tömma balkongen på lite snö ingår även i dagens plan..

kul.. kul..




Lekhörna..



Oscar har fått vardagsrumsmattan som lekmatta, tills vi hittar en bilmatta som han kan leka på.
Han verkade bli riktigt nöjd i alla fall. :)


Solig promenad

Det vart en kall promenad till Myllan idag, termometern visade -9 och snöflingor singlade ner. När vi kommit halvvägs så började solen stråla och det vart ett helt underbart promenad väder. Med en massa vit snö och de flesta vägar skottade :)
Det kom massor av små bebisar till Myllan idag, ååå vad underbart det är med de små <3 En helt ny mammagrupp var det som kommit.
Tog en promenad med Jenny på vägen hem. Hon har två tvillingpojkar som är ett par månader äldre än Oscar. Och de ska åxå börja dagis i augusti :)
Det var riktigt härligt på promenaden, strålande solsken kändes att vi behövde lite sol. Oscar vaknade dock precis då vi kommit in i trapphuset. Men han såg så lycklig och pigg ut så det gjorde inte så mycket. Hoppas bara inte att han blir trött fort ikväll. Får hitta på en massa bus så han glömmer bort att han är trött :)

Måndag är som vanligt en städdag.. Inte så kul men så är det..
Får ringa till skolan imorgon för anmälan av kurser, då rektorn inte var där idag. Typiskt..

Nu ska vi städa :)

Vår lilla Quila som snart blir 6 år <3






Sherlock Holmes

Detta vart en riktig slödag.. Vi hade tänkt att gå till Oscars stenen, men efter att Per och Oscar sovit middag så började det blåsa upp så det yrde snö överallt, så vi bestämde oss för att strunta i det.
Jag har i alla fall gjort två storkok med mat till Oscar, så nu finns det mat i frysen som bara är att värma, om vi äter sådant som han inte tycker om. Bra att kunna ta med till dagis, då han får mat innan vi går annars så får han lunchen alldeles för sent.

Har läst att det skulle bli storm klass2 här på ön men jag vet inte om jag tycker att det har blåst speciellt mycket, en liten stund mitt på dagen då vi skulle gå ut men nu är det ganska så lugnt ute. Blir säkert värre imorgon då vi ska gå till dagis.. Så klart.

Igår såg vi Sherlock Holmes. Den var ganska så bra, men vi var lite för trötta för att se den igår så det kändes som att vi missade massor.. Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så bra som den var. Och när vi fick se lösningen på mysteriet på slutet så kändes det så självklart :)


http://fileserver.tinker.com/tinker/events/8/8925_main_image_1252420044.jpg

 

 

 

 


Colla killen



Liten cool kille med stylad frisyr efter badet :)

Vi har precis ätit en riktigt god tacopaj som Per gjorde, när Per var i köket så sprang Oscar fram och tillbaka och ropade pappa pappa pappa :) Vi hade sallad och gräddfil till. Oscar han åt hur mycket gurka som helst. hehe
Efterrätt vart resten av tårtan från förra helgen och Oscar fick så klart smaka, om han gillade det får ni gissa :)
Oscar vaknade så tidigt imorse 06.00 så han har sovit två gånger idag. Jag passade på att ta en power nap tillsammans med Oscar på 30 minuter. Men ush vad trött jag var å Per kom och väckte oss.

Nu ska vi mysa ner oss i soffan och se på Sherlock Holmes den nya filmen. Få se om den är bra :)





Bad dax :)

Jag tog en tur till Maxi imorse, blir riktigt förvånad över hur snabbt det går att handla utan barn.. Oscar och Per var hemma och busade då Oscar har lite feber igen. Men han är pigg och glad så det är nog ingen fara. Försökte fuska lite och ge han en burk till lunch, men icke. Han vägrade och såg riktigt plågad ut. Så jag fick värma lite mos och pannbiff sen åt han och såg så glad ut :)

Ska gå och bada vår lille man nu och sen smörja honom med liberos babylotion. Oscar har lika torr hud som jag så att smörja in är ett måste och han vart mycket bättre i huden efter Liberos lotin än efter babyolja.






Huvudet pulserar..

Datorn den lever, men jag ska endå fråga Per igen, om han kan visa mig hur man sparar bilder på skiva så slipper allt minne på datorn vara kort. Har alla bilder sen 5 år tillbaka på datorn så det är en del. Sen ska vi köpa en liten dvd pärm och ha skivorna i så de inte kommer bort.
Vi ska även skicka bilder till fuji 100 bilder gratis man betalar bara frakten. Vilket är ett mycket trevligt erbjudande :)

Imorgon om vi nu inte är insnöade så ska vi gå en promenad till Oscars stenen och se på det omtalade snöberget som tydligen finns där. All snö som körts ut från innerstan och Visby ska de ha kört dit så det ska vara massa snö. Vi får väl se..

Har precis lagt Oscar nu. Han har varit jätte jätte ledsen i en timme. Vet inte om han var trött eller om han hade ont någonstans. Så jobbigt när de inte kan säga vad som är fel :(
Han skrek så han kräktes :( Det enda som hjälpte till slut var att ha honom i knät då jag satt i sängen och viskade sagor i hans lilla öra. Nu ligger han i vår säng, hade inte hjärta att lägga han i sin egen säng. Få se om jag lägger över han i sin egen lite senare.
Känns som att hela mitt huvud pulserar efter en hel timmes skrik i mitt öra. Ska dricka en massa vatten nu och sen ligga på soffan resten av kvällen.



Trött dator

Tror att min stackars dator håller på att ge upp :(
Den stängde av sig med ett "plipp" två gånger igår, det är nog dags att skaffa en ny. Få se när den utgiften kan göras... Måste ju ha en bärbar dator när jag ska börja plugga..
Tur att Per sa att alla bilder ligger på en egen disk så att inte alla bilder sen. 2006 försvunnit. Måste verkligen ta tag i att flytta över alla bilder på skivor, så jag vet att de finns kvar.
Vi ska föresten ta och skaffa en skrivare nu, eftersom Per startat eget så måste han ha en sån. Plus att han fick en värdecheck på onoff så då passar det utmärkt.

Ska ta och städa vardagsrummet nu, hann inte det igår då det var dags att laga middag helt plötsligt.

Köttätande växter från botaniska trädgården i Dublin ( dom var riktigt stora )

 

 


Onsdag

Hemma från Myllan igen då. Oscar ligger och sver i vagnen.
Dragkedjan på Oscars overall gick sönder imorse, precis då jag fått på honom alla kläderna. Så jag fick riva ur halva garderoben för att hitta hans andra. Som faktiskt visade sig vara lite större än den vi använt, så nu behöver vi nog inte köpa någon overall endå :)

Ska snart börja med en försenad lunch och sen dammsuga lite.

Jag längtar efter våren <3





Semmeldagen.

När jag och Oscar var ute och myste lite i snön så passade vi på att gå till Ica och köpa semla :) det är ju endå fettisdagen idag, eller vad det nu heter.
Sen då Per frågade efter middagen om jag hade köpt semlor så hade jag helt glömt bort att jag gjort det så jag fick lov att fundera lite. hihi liiiite tankspridd är jag.
De ska vi mumsa i oss efter att Per kommer hem från gymmet. Plus lite hjärtforamde chokladmuffins från alla hjärtans dag <3

Fick rabatt kuponger från Lindex idag, passade alldeles utmärkt eftersom jag behöver en ny BH och Oscar är i stort behov av större pyjamasar i stl.86 stoora killen nu ju :) Hade behövt en större overall åxå men jag vet inte om det är värt det då det endast är någon månad kvar på vintern. den han har nu i stl.80 kan han fortfarande ha. Sen har vi ett fodrat regnställ. Med ett par tjocka extra byxor och tröja s skulle nog det funka den lilla tid av vintern som är kvar. Ska kika om det finns någon på REA som är något att ha.
Och han har ätit massor idag, det är så skönt efter att han var sjuk så ville han knappt äta alls. Men nu så har han fått tillbaka aptiten riktigt bra :)

Imorgon går vi till Myllan precis som vanligt på onsdagar. Oscar älskar att vara där. Han busar omkring massor.

Snart dags att sova, Det vart en tidig morgon idag med en allt för pigg liten kille och en mycket trött mamma..


Inspiration

Pratade med Marina idag och tydligen så ska de äntligen börja bygga det nya dagiset på Sollerön :) Det var verkligen på tiden. det dagiset som jag gick på och som fortfarande används på Sollerön är egentligen hyreslägenheter som byggts om till dagis, vilket kanske inte är så passande egentligen. Men det har ju funkat i alla fall :) det ska i alla fall bli ett ekologiskt dagis på ön, precis som skolan.
Och att Marina passade på att hälsa på Karin då hon var vid lasarettet, och Karin hade tydligen mått ganska så bra.

Tränade 30 minuter igår kväll plus 60 minuters promenad till dagis.
Ska förhoppningsvis träna ikväll med.
Detta är min inspiration...
Hoppas på att jag i alla fall kan komma i närheten av vad jag vägde på bilden :)



nu ska jag och Oscar ta och gå ut en sväng så han får springa av sig och busa lite ute i snön :)


igår

Min pappa ringde som vanligt på måndagar :)
men idag så hade han en tråkig nyhet. Min "farmor" Karin hade ramlat imorse ( 89 år ) och brutit lårbenet. Pappa hade varit där på morgonen och då hade det varit låst så han trodde att Karin hade följt med Ann-Britt och handlat. Men då Ann-Britt ringde lite senare och frågade vart Karin var så anade de ugglor i mossen. Så när de kom in så satt hon på det brutna benet :( Måste gjort riktigt ont, tycker så synd om henne. Karin hade fått ett larm från hemtjänsten men hon hade tyckt att det var ivägen och lagt det i en låda och när hon ramlade så nådde hon så klart inte dit.
Ambulansen kom och hämtade henne och nu ligger hon inne på sjukan.

UPD. Karin vart opererad igår kväll. Pappa skulle ringa senare då han får reda på mera ..


2004

Fick en massa bilder av Gerstad igår,
men Per snodde med dom till jobbet och satte bara in några stycken på fb.

Här är min älskling 25 kilo lättare som han sa och ganska för mycket smal.
och solbränd. mums



Här är jag o Per hos Falle skulle jag tro.
bruna och fina var vi :)




oscar målar för första gången :)

0-6a549d1465dba43e942784f10ceaa784.png

Kolla varifrån!

oscar målar för första gången :)


Spännande :)

Jag och älsklingen sitter spänt klistrad farnför datorn och väntar och väntar. Gerstad håller på att skicka över bilder från 2004 ( då jag och Per träffades ) och det är en riktig nostalgi tripp kan jag lova. Och Per var en aningens smal, kan inte komma ihåg att han var så smal, det är nästan lite läskigt :) Kan lova att jag var smalare jag med :( och vilket långt fint hår jag hade å vad jag saknar det *snyft*

Kanske kommer ett litet smakprov sen :)

Vår alla hjärtans dags middag vart pizza, det var riktigt länge sen och det var riktigt mumsigt. Vi har även ätit glasstårtan som älsklingen överraskade mig med tidigare idag <3

Snart dags att sova


Alla hjärtans dag <3

En underbar alla hjärtans dag önskar vi er <3

Mina älsklingar kom och gav mig choklad på sängen imorse :)

Per fick åka till jobbet och ringde lite senare och sa att servern krashat,
och att det skulle ta ett par timmar innan han kunde komma hem igen :(

Sen helt plötsligt så ringer det på dörren och där står han med glasstårta och röda rosor <3

Min underbara älskling ljuger för mig!!!
Fasen vad jag gick på det trodde han skulle bli på jobbet hela dagen :)

Jag håller på att baka lite kladdkakemuffins i hjärtformen vi fick av mamma o pappa i julklapp.
Ikväll blir det kääärleksfilm och mys i soffan <3

http://www.relationssajten.se/img/blogg/Harts.jpg


Shoppingfunderingar...

Funderar på att köpa den här blusen till April..



Blusen kommer från Dress for less.
Undra bara om den är för lång för mig.
Är ju lite kort dårå så den lär väl räcka ner till knäna på mig. hehe
Kanske kan använda den som klänning istället. hihi



I didn´t know I was pregnant..

Snart dags att fixera sig i soffan med after eight och ostkrokar. På travel and living kanalen går snart I didnt know I was pregnant. Mycket intressant, sen blir det film med älsklingen.

Vi har flyttat städskrubben till en annan garderob i hallen och ska sätta in hyllor och korgar så det blir ett riktigt bra förvaringsutrymme istället. Så det blir lite ordning. Per sa att han skulle ordna det då vi flyttade hit, och det tog "bara" 2 1/2 år. hihi

Nu är det dags för lite intressant tv :)

undra om det kommit mycket snö i å

0-69cba0c2fd8279c1e296be77aea40083.png

Kolla varifrån!

undra om det kommit mycket snö i år. Hi hi


Nostalgi

Å nu är det snart dags att sova i en nybäddad säng med båda mina pojkar <3
Oscar han ligger och sover så fint, han har inte vaknat en enda gång. Inte så konstigt efter en sån här natt. Känner mig ganska så sliten själv.
Hoppas att Oscar har lust att sova riktigt länge imorgon det hade varit underbart.
Idag slog han huvudet i en skåplucka som han aldrig slagit i förut då han varit för kort. Men idag slog han i den och senare då jag mätte så var det 82cm upp dit. Så vår lille man måste ha växt massor. När vi var på BVC för 3 månader sen så var han 77,5cm. Tyckte väl att overallen började bli lite liten i stl.80. Ska se om jag hittar en i stl.86 för resten av vintern. Ett par byxor som var jätte långa var helt plötsligt nästan för korta.. hihi.
Han blir ju 15 månader idag vår lille man :)

Lite nostalgi på mig o Per snart 5 1/2 år av kärlek <3

Sommaren 2004, Inom kort vart det du och jag



Hösten 2006





September 2007



Julen 2008 nu är vi 3        <3



Sommaren 2009




Fortfarande lika knäppa ibland.. hehe

Fåfängan.....

Alltid då jag har fixat till naglarna med lite fransk manikyr så känner jag mig alltid lite snyggare :) Synd bara att det inte händer så ofta. Känner inte riktigt att tiden räcker till för att vara tipp topp hela tiden, trots tappra försök. Men nu så måste jag träna lite på det om jag ska vara lite snygg.
Har en tendens att vilja vara perfekt, men just nu så känner jag att jag ser allt annat än perfekt ut. Kläderna sitter dåligt, trots en full garderob så har jag inget som jag vill ha på mig. Sminket ser bar ut i 20 minuter sen tycker jag att det ser skit ut. Har ingen frisyr alls just nu bara en massa hår som hänger rakt ner. Ush vad gnälligt det vart nu men så kan det vara. Hade jag haft råd hade det blivit en stor shoppingrunda men så är ju inte fallet. Så då får jag drömma istället.




Nagelfix

Fick reda på igår att jag inte kommer att få studera receptionist utbildningen på distans i stockholm. För att NTI distansutbildningar gotland kunde erbjuda nästan exakt samma kurser. :) Så i slutet av Februari så ska jag ringa till NTI och börja på en gång efter att mammaledigheter är slut den 25 februari. Så då slipper jag fundera på om jag kommer in där :) Ska gå till CSN och prata med dem där, för mail o telefonkontakten suger. Så det löste sig ju fint i alla fall.

Fixade mina naglar medans Oscar sov :) Men han så klart inte färdigt så det får jag fixa ikväll.



Tänk om jag inte hade haft korvfingrar :(


Dags att diska lite som vanligt.
Ikväll blir det klyftpotatis  Kyckling å Bea :)
Oscar ska få potatismos o korv som är snällt mot magen.


vabbar.. kräkvarning!

Idag vabbar jag, Oscar började kräkas efter kvällsvällingen igår och fortsatte till och från till halv ett inatt. Först kräktes han i vardagsrummet och efter ca 2 timmar sovande i sin säng så kräktes han där med, hann precis dit då han började. Per slet ur hela hans säng och jag satt med Oscar påtoan och han bara fortsatte må dligt :(
Sen så fick han sova hos oss och vi vaknade flera gånger av att han höll på att börja kräkas. Stackars lille mannen satt i mitt knä med huvudet i min hand och kräktes i bunken och somnade direkt efteråt, helt slut stackaren. halv ett tror jag det sista passet var. Morgonvällingen kl. 5 fick han behålla i alla fall. Han var super hungrig, inte så konstigt. Han fick sitta i mitt knä och sova en stund efteråt i fall att det skull komma upp.

I morse hade han feber och var lite slö. Gjorde lite frukost åt lille man men den kom upp lika fort. Så idag har vi legat i soffan och druckit vatten och ätit yoghurt. Och än så länge har han fått behålla allt sen frukost.


Oscar ligger och sover nu och hoppas att han sover länge så han blir lite bättre.

Hemmafru

Idag så kommer jag att vara en riktig hemmafru.

Bakade källarfranskor till frukost, för brödet var slut. Helt underbart med nybakat bröd till frukost :)



Gjorde dom dubbelt så stora och dubbelt så goda :)
Tvättat å ska slita ur lakanen ur sängen så det blir nytt å fräsht :)
stryka all den rena tvätten. och tvätta lakan så klart.

Oscar har ätit en massa lunch så nu väntar jag på att han ska bli lite trött och sova middag, men det verkar dröja lite. Han springer omkring med sin hund i snöret just nu. och en pall. hehe


hmm

Vet inte vad det var med mitt alarm i morse, men det lät som en hel arme :( Vakna gjorde jag i alla fall del kan jag lova. Upptäckte senare på dagen att jag hade volymen på max. hehe

Jag och Oscar har som vanligt varit på Myllan mellan 9-12, det var en massa små bebisar mellan 2-4 månader där idag å dom är ju helt underbara, blir så sugen på att få en till liten mjuk söt liten pluttis. Men ja, det hade ju inte skadat att bo lite större och att jag har ett jobb att gå tillbaka till.
Elin och Elizia var på Myllan idag, Elizia har blivit så stor sen vi sågs sist. Elin och jag var i samma föräldragrupp. Fick veta att Ethel som åxå var med där ska få en till :)
Väntar fortfarande å att få höra från skolan så jag vet om jag kom in eller inte.. Hade varit skönt att veta hur det blir med det.

Bullarna som jag bakade igår




Oscar ute och går lite



7/2 -10 ska det så klart vara :)
Trött är jag kan jag lova

 

 


I snön <3

Idag har vi varit ute med Oscar i snön :)





Ska ta och lägga in en liten film som Per spelade in på Oscar då han är ute och går :)



mumsig frukost :)

Om en halvtimme ska jag gå ner till gymmet och få lite färg, ska bli så skönt att sola lite. Plus att Per har tjatat på mig de senaste helgerna att jag ska gå och sola. Fick stämpelkort när jag fyllde år i augusti och har bara solat 1 gång sen dess. Men jag måste få lite snygg färg tills det är dags att åka hem i April.

Sconesen vart helt underbart goda. ( om du kommer Malin så lovar att göra scones till dig. hihi )

Ska nog baka lite baka lite bullar efter att mina älsklingspojkar har vaknat. Är fortfarande riktigt sugen på nybakade bullar. hihi. Så jag måste nog träna lite idag åxå, annars blir det inge bra alls.

Oscar är riktigt snorig just nu, har fått smörja in hans stackars näsa med helosan efter att den blivit alldeles torr å narig, men det vart bra på en gång efteråt. Plus att han fått lite hosta. Men alla är ju snoriga å småförkylda nu..


Bakade lite runda scones till fruk

31e2d9d3a944a2639bb95b5018e329fc.png

Kolla varifrån!

Bakade lite runda scones till frukost. Mums


Ps. I love you <3

Vilken underbart sorglig kärleksfilm vi såg igår.
Tror att tårarna rann 50% av filmen, helt underbar denna måste ni se
( blir till tjejkvällen *snyft*)

den här filmen kommer jag att se många gånger det kan jag lova <3

http://goldstars.files.wordpress.com/2008/01/ps-i-love-you1.jpg

Holly och Gerry är ett ungt par som varit gifta i 9 år och fortfarande älskar varandra innerligt. När så Gerry dör av en sjukdom står Holly ensam kvar utan att veta hur hon någonsin ska kunna gå vidare. Så börjar brev dyka upp till henne, brev som Gerry skrev innan han dog och som är menade ska hjälpa henne att börja leva igen.

 



morgonpigg. nä

å vad jag var trött imorse. Oscar han var så trött igår så han somnade redan halv 7. Men för att somna så tidigt så vaknade han ganska så sent endå. kvart i åtta gick vi upp ur sängen lille man och jag. han verkligen moffa i sig frukosten då han åt så lite middag och lunchen den tog nästan slut den med, och när Per skulle äta frukost så skulle han ha där med.
Somnade med Oscar en 30 minuter då det var dags för han att sova middag men han sover fortfarande. Vi ska åka och inhandla lite proviant då han vaknar. Ska se om jag hinner stryka fast lite mera namnlappar i Oscars kläder så inget försvinner på Dagis :)


Strålande solsken i Visby

Det var full fart på Myllan idag, en aningens rörigt till och med, men det är bra träning till dagis i alla fall. Fick reda på att om jag pluggar på distans så kommer vi i alla fall få 15 timmar på dagis så det är lite skönt att veta. Hoppas jag kommer in på utbildningen bara. Men det borde visa sig om några veckor. Å då är det säkert en massa dyra böcker som ska inhandlas. *suck* men så är det. Kan ju alltid sälja dem på tradera sen :)
Oscar vaknade inne på Ica sen hade vi lite mys ute i snön. kasta snöbollar, sparkade på snön och hade lite snöbollskrig. Oscar han skrattade så han kiknade. Hoppas att det är lika underbart väder o helgen som det är idag, solen verkligen strålar, helt underbart.

Ska ta och städa lite som vanligt??

Tyckte förresten att Oscar ska gröt ( glööt ) imorse då jag höll på med hans frukost, men han sa det bara en gång. hihi

Fick förresten märk lapparna till kläderna och leksakerna som jag beställde. Men det vart mycket billigare än vad det stod :) 158:- totalt inte så mycket för 100 lappar till kläder och 100 lappar klisterlappar till leksaker plus en permanent märkpenna. www.markaren.se och det kom med posten på bara 1 vecka.

Ett av erbjudandena.

paket


Tränat :)

Fick ett ryck nu på kvällen så jag gjorde 30 minuter på crossen. Så idag har jag fått skapligt mycket motion. 60 minuters promenad i motsträvig tösnö och 30 minuter på crossen. Känner att jag måste ta tag i detta nu, inför återträffen den 17 April. Någon som ska dit?? Särskilt mina tjejer hoppas jag ska dit :) ???
Måste även hitta något snyggt att ha å mig den kvällen, förslag?? funderar på klänning men har inte kikat runt än. Sen ett par snygga nya? skor med klack så klart..

Gjorde pannkaka till middag idag och gissa om Oscar tyckte att det var mumsigt :)
en hel pannkaka fick han i sig plus lite till då han fick lite glass på den sista biten ( vi lyxade till det lite ) Sen så satt han med stor mage och såg riktigt lycklig ut.. hihi

Imorgon ska vi till Myllan igen, fredagar brukar vi gå dit. Ska göra pizza till middag hoppas bara att Oscar tycker att det smakar. Men det visar sig.


Slitig promenad.

Fy vilken slitig promenad till Myllan det blev idag. Inte en gångväg eller trottoar är skottad, så jag har fått dra barnvagnen i ca 7 cm snö hela vägen :( Jag är riktigt slut efter denna promenad kan jag lova. Men positiv som jag kan vara så tänkte jag att de måste väl ha skottat då det var dags att gå hem, så istället för att ta bussen så började jag gå tillsammans med en av de andra mammorna. men det var bara plogat ca 50 meter, sen vart det samma visa som på vägen dit. ush. Men det var säkert riktigt nyttigt.
Oscar han vaknade strax innan halv sju för välling och 10 minuter senare så ringer Pers klocka, Oscar vaknar och vägrar somna om, medan Per ja han sover vidare. Så Oscar var skapligt trött då vi gick från Myllan. Nu ligger han och sover vid balkongdörren som står öppen så han inte blir för varm.
Mycket gnäll kring icke skottade trottoarer i Visby just nu från min sida jag vill inte ens tänka på hur det är i innerstan, med kullersten å grejer...

Vet inte vad det händer för spännande idag, Per kanske inte jobbar över, det hade varit nått det. Men jag tänker inte hoppas för mycket..
Är fortfarande grymt sugen på att baka bullar, men har ingen jäst hemma så det ska jag fundera lite på..


Trött

Ush vad jag känner mig seg. Ska lägga mig i soffan och dra en filt över mig och bara mysa.

Har varit riktigt flitig idag, skurat golv och städat sovrummet. plockat ihop och vikt alla kläder som låg överallt. de som var rena så klart resten hamnade i tvättkorgen. :)
Skurat golvet så de blänker och jag o Oscar var ut med en del av pappersåtervinningen då vi väl vågade oss ut. Så klart så vart det riktigt fint väder då vi var på väg hem från affären, å i affären kom det en tjej med nybakade bullar å jag vart så jäkla sugen. Så i helgen så kanske det blir att baka lite bullar, ska fundera lite på saken.

Har även gjort en stor plåt med köttbullar till vårt lilla köttbullemonster :)

 

Skönt att ha i frysen om fantasin tar slut :)

Jag är så sugen på att köpa ett par snyggare vardagsskor, Men det får vänta tills det kommer in lite mera vårnyheter till butikerna. Mamma hittade ett par skitsnygga skor på skohuset som jag hade velat ha åxå.. Synd att det inte finns här på ön bara.
Om det inte är halv snöstorm imorgon så blir det nog Myllan 9-12 imorgon.
Och jag måste ha en ny ringsignal till telefonen, har fortfarande julmelodi. hehe

Nu är det soffan som gäller, få se om Per har tid att piffa till bloggen lite sen.


Insnöad..

Vi som skulle gå till Myllan imorse, men icke vi är totalt insnöade. Inte en chans att jag ville gå dit idag, inte ens att stå och vänta på bussen är det värt. Men vi ska ta fram gamla bettan ( gamla vagnen ) från källaren. För den har vi regnskydd till. Så ska vi gå till affären och handla något så vi kan äta ett par dagar. Bra om det ska hålla på så här.. Ush. Även hämta regnskyddet till nya vagnen som mamma skickat :)

Har städat en hel del idag, med Oscar som hjälp så klart. men då jag skulle skura golven så gick det inge vidare men nu då han sover så går det hur bra som helst. Passa på att vädra åcå. Luften blir så instängd på vintern, så jag brukar faktist ha dörren pööen då Oscar sover. Både jag och scar blir piggare av en massa frisk luft när det inte går att vara ute. Hoppas på bättre väder imorgon. Efter två dagar med snö.
Tydligen så är hela södra gotland helt igensnöad, så ingen skola och inga bussar :)


Snöar idag med. igen

Jag är riktigt less på snön nu, jag hade tänkt att jag o Oscar skulle ut en sväng idag. men det har ju snöat så man knappt sett ut genom fönstret. Så vi har fått hållla oss inne idag. Känner mig helt matt, så nu har jag ställt upp balkongdörren, är i stort behov av frisk luft..
Men jag har tvättat och strykt en massa tvätt idag i alla fall, och byggt en liten koja till Oscar.


Varje gång som jag sa tittut så kikade han ut och såg så här lycklig ut <3





Oscar ville inte riktigt äta på förmiddagen, och var lite dålig i magen. Men efter en middagslur så var han pigg och glad igen. Så han fick två mellis fram till middag. Men då åt han hur bra som helst :)
Han är så duktig på att äta själv nu, så nu fr han en sked så varvar han at äta med sked och med fingrarna. och det går riktigt bra. Mycket skönt så att jag åxå kan få äta varm mat någon gång :)

Imorgon så ska vi till Myllan som vanligt 9-12. Ska handla lite påvägen hem så vi får lite i magen. Och hämta regnskyddet som min snälla mamma skickat med posten. Bra att ha om det börjar snöa som sist. Jag klarar mig men Oscar ska vara torr i alla fall..

Vår lilla balkong och jag

Har gjort en ny kategori på bloggen nu, vårlillabalkongochjag. Tänkte först göra en ny blogg men hur drygt är det inte att sitta och skriva i flera olika??
Har inte riktigt tid för det känner jag, så det får bli som det blir. Jag och Oscar ska ta och plantera lite kryddor, hittade några gamla fröpåsar i städskrubben. Få se om de fortfarande vill gro, det visar sig om några dagar, Det är nu jag skulle haft det där lilla plastväxthuset som jag hade då jag var liten :) Det hade varit perfekt att ha i fönstret i köket, men jag tvivlar starkt på att det finns kvar :( Fick det då jag var 7-8 tror jag så det är ett tag sen..
Å nu känner jag att det kliar i fingrarna efter att få plantera och pyssla runt. Undra vad jag ska hitta på för blommor att ha på balkongen i år.??? Brukar alltid plantera sen åker vi hem ett par veckor, jag glömer bort att ta med den lilla stackars krukan och när vi kommer hem så har alla små plantor dött :(
Får se hur det blir i år.


seg dag

Myllan på förmiddagen som vanligt på måndagar nu för tiden.. Jag tyckte tiden gick oerhört sakta där idag, men Oscar hade kul och det är ju det som räknas.. Fick i alla fall 1 timmes promenad.

vet inte riktigt vad jag ska skriva idag... Fårse om jag kommer på något framåt kvällen..

RSS 2.0