Per säger jag är Pervo :P

Per säger att jag är Pervo.

Stearinet rann över glasfatet som ljusen står på och bildade denna form.



Är det bara jag som är Pervo??
men liknar det inte nått ni känner igen???


Osocial

Idag har jag kännt mig osocial och hållt mig hemma och pysslat istället. Gjort pannkaka med Oscar och en massa annat hemmapyssel.
Tog en liten promenad med Oscar, som gick större delen av vägen med ett stadigt grepp om vagnen och pratandes om precis allt. hihi

Imorgon är det första dagen på inskolningen på förskolan, ska bli kul att se vad Oscar hittar på :) Han kommer tycka det är så ul att börja på dagis. :) å busa med en massa kompisar.

Ska snart lägga mig i sängen och fortsätta läsa Ödets hav, som är riktigt bra.

Söndag. pannkaksmannen :)


Oscar ville ha pannkakor till lunch idag, vilket han fick så klart :)






Lördag. Lite matt

Igår så hade jag och Emelie lite mamma kväll.
Vi pratade om hur det var förr i tiden innan barnen då vi istället för ni fixade mellis till våra barn innan systemet och diskuterade om vi skulle gå med eller utan barnvagn. hehe Istället för kläder smink och en massa sprit :P
Finare middag på Venezia och sen en blöt kort promenad hem för blöjbyte.
På med mysbyxorna fort som fan och sen mysa i soffan medans pojkarna åkte rally med bilarna på golvet. Efter en dusch av pojkarna och nakenfis bus i sängen, med en massa kiknande skratt så kom vi fram till att pojkarna blir uppe en stund till...
Men efter en halv timma så gav de upp och vi började spela lite spel, dricka Rosé vin och titta på Idol.
Vi hade en underbart trevlig kväll måste jag säga, så skönt att bara vara.

Lite lite sömn vart det på natten, Melvin sov oroligt. Men Oscar sov som en stock trots att Melvin skrek ganska så högt emellanåt.

Denna dag började segt, Oscar pigg och glad efter en hel natts sömn. Vaknade punktligt 8 och frågade vart Melvin var, och när jag sa att han sov och att han kunde komma och mysa så tyckte han att han ville ha frukost istället. Melvin hade vaknat så fort Oscar börjat prata så vi intog deras säng. Vilket gjorde Oscar lite putt så vi planterade oss i köket med frukost och sen vidare plantering i soffan. Fasen vad trötta vi var :(
Åkte ut till Sold efter en snabb vända hem, Oscar somnade i bilen så det vart en runda runt Gesunda och en rundtur på Sold så han fick sova lite.
Massa bus på Sold som vanligt :) Oscar sprang runt runt i köket ( nog för att jag jagade honom ) hehe
Lånade en bok av mamma. Ödets hav, en historisk roman som utspelar sig på Gotland. Ska läsa lite innan jag somnar. :)

Torsdag. Uppsala fram å tillbaka

Oscar var riktigt morgonpigg idag, halv sju tyckte han det var dags att stiga upp. Sju hade jag lyckats släpa mig ner och gjort en gröt till Oscar och satt mest och tittade på honom när han åt frukost och längtade tillbaka till sängen. Vilade lite på soffan sen och Oscar busade runt så snällt och lät mig vakna :)

Sen ringde pappa vid 10 och ville bli hämtad i Uppsala :) Vi som trodde att han skulle få vara kvar tills imorgon. Men han skulle få åka hem idag.
Oscar har fått vara hos farmor och farfar och busat hea dagen. Åkt timmerbil och varit så lycklig :) Kan se han framför mig med stjärnor i ögonen och ett stort leende då han sitter i lastbilen. Å vad kul han måste ha haft. hihi
Så fort jag kom till Vika så vart han tröttis och sa att han ville ha välling och sova sängen. Innan hade han tydligen lekt utan att vara trött alls. :) mammas myskille.
Han somnade sen efter bara ett par minuter i bilen och vaknade inte när jag bar in honom eller tog av han stövlarna och jackan. Det var en lång rolig dag för Oscar :)

Pappa var å glad i bilen på vägen hem, han satt och lyssnade på musik ch sa att han inte kännt sig så pigg på flea år :) Så nu ska han förhoppningsvis bli pigg som en mört.

Nu ska jag sova, drygt att köra bil hela dagen :)


Onsdag, middagssällskap :)






Fick trevligt besök av Emelie och Melvin på eftermiddan, pojkarna och Emelie pysslade medans jag fixade lite middag. Mycket trevligt att slippa äta själv hemma :) Nog för att jag och Oscar alltid äter tillsammans, men det går liksom att prata om lite andra saker med Emelie än Oscar :)

Blir kanske lite tacomys på fredag, med lite vin och övernattning :)
Det hade varit riktigt mysigt. Fick lite pikar av Emelie att jag fortfarande hade vin kvar i kylskåpet. hehe

Hoppas att det är fint väder imorgon, för jag är riktigt sugen på en promenad. Ut få en massa luft och Oscar får springa som han vill :)







Tisdag.




Det är så skönt att jag och Oscar fått så bra kvällsrutiner :)
Han somnar nästan direkt efter sagan, så jag kan kika lite på datorn innan det är dags för träning :)
Vred upp motståndet på crossen idag och kände att det tog mer på en gång :) Härligt, kanske jag snart kan ta de långa passen som jag gjorde förut det hade varit underbart.
Blir så pigg av att träna, måste bara komma ihåg att dricka mycket vatten, vilket jag är riktigt dålig på.


Som vanligt på Tisdagar så har vi varit på Kyrkis på Sollerön för sång och dans, Oscar älskar det :)
Åkte sen hem till Sold, Oscar var trött och somnade på en gång så jag tog ut Tessan och städade bilen lite. Klockan tickade på och jag började fundera på om mamma var å handla eller nått. Men då jag ringer så visar det sig att hn varit hemma hela tiden och ligger på soffan med ond rygg. Stackars mamma. Hon hade inte alls hört att vi kommit hem. hehe


Måndag.

Idag är det jag som kryper under täcket tidigt. Fasen vad trött jag är, och aldrig att jag kommer i säng före tolv...jaja

Oscar bjöd inte på sovmorgon idag, men det gör inget vi hade så mysigt i sängen. Kittlades å pussades å skrattade massor åt vår lille man. Han är så fin min lille kille :)
Tog oss ur sängen tillslut och försökte få Oscar att äta lite frukost, men icke. Välling gick i alla fall ner, så riktigt frisk är han nog inte än men feberfri är alltid nått :)
Fixade en massa hemma på förmiddag, bytte lite gardiner och satt upp en lampa. och efter lunch åkte vi ut till Sollerön och busade med Tessan som varit själv hemma hela dagen. Hon vart så glad när vi kom att hon tjöt rakt ut och for ut genom dörren och kom tillbaka med en stooor pinne. hihi
Sen åkte vi ut till Vika, skulle åkt dit igår men stannade hemma för Oscar hade feber. Oscar han släpade fram bilbanan nästan på en gång och försökte hitta bilen som tutade som en polis bil. Dock så var det en hel del av bilarna som batteriet var slut i men det brydde Oscar sig inte så mycket om utan åkte runt med bilarna ändå :)

Oscar vart bombtrött så det vart att åka hem fort, göra välling och läsa saga sen sov Oscar som en liten stock :)

Nu ska jag prata med älsklingen på webb-MSN




blaha

Oscars feber vill inte riktigt ge sig, på eftermiddagen var den uppe i 37,8. Men han har varit å pigg ändå idag. Hoppas på feberfri tills imorgon.
Nu ligger han uppe i sängen och sover oroligt, vaknat två gånger redan.

Idag har jag inte gjort nått vettigt alls, förutom köttbullar och bus med Oscar. Känner mig lite rastlös och det tror jag Oscar är med, men jag vill inte hitta på en massa bus så länge han har feber.

Imorgon ska jag ringa förskolan och se när vi får komma för inskolning :) In på kommunhuset är det tänkt och sen ut på Sollerön och underhålla Tessan lite och elda då det inte är någon hemma där på hela dagen.
Även Vika ska vi hinna ut till imorgon, tänkte åka dit idag, men då Oscar fortfarande har feber så. ja

Men nu ska jag sova. :)


Söndag. köttbullar

Igår var vi hemma hela dagen, Oscar hade feber hela dagen.
Mamma pappa o Maj-Lis kom hit på fika och var barnvakt medan jag åkte till Maxi och handlade. Kom nästan inte ihåg hur snabbt och effektivt det är att handla utan att Oscar är med :) Oscar springer alltid runt och hittar på bus. hehe
Och jag fick med mig nästan allt som jag skulle ha.
Tog det lugnt med Oscar resten av dagen, men natten var orolig och Oscar har mest legat och sparkat på mig hela natten.

Idag är Oscar nästan feberfri, så ännu en dag hemma blir det idag. Oscar är piggare i alla fall och det är huvudsaken. Jag har inte lika ont i halsen idag. Så nu hoppas vi på att bli friska
.
Blev en liten sovmorgon idag, och jag ska nog sova middag med Oscar idag :)
Har en form med köttbullar i ugnen, hemmagjorda köttbullar är såååå gott. Ska koka lite potatis och göra mos sen blir det lunch.
Ska fixa lite pannbiff i eftermiddag, fylla frysen med en massa ätbart det är så skönt att ha färdigt.

Nu står Oscar bredvid mig och säger "Pappa fixa Pingu" hihi


Fredag. jobbig dag


Begravningen var jätte jobbig, om inte Oscar varit med så hade jag nog brutit ihop. Men eftersom han var med så vart jag lite distraherad och det var nästan lite skönt. Men det känns inte verkligt att Karin är borta. Men hon kommer alltid att finnas med oss <3

Oscar började bli lite trött under fikat och vart sen sämre under dagen, när vi kom hem så hade han 39 graders feber och efter välling så fick jag byta lakan 3 gånger efter ett par olyckor. Så nu ligger Oscar och sover naken i ängen då alla rena pyjamasar tog slut. Tvättmaskinen går för fullt..

Mitt huvud är så tungt jag har ont i ögonen, plus att jag börjar få ont i halsen. Imorgon ska vi inte göra någonting. Bara vara hemma och bli friska.
Och förhoppningsvis blir vi friska så vi kan åka ut till Vika på Söndag. :)

Svampen har nu torkat. :)

dsc00223 (MMS)

Svampen har nu torkat. :)


Torsdag: Tröttast.

Ush den här natten var inte alls kul, kom i säng sent och efter bara 30 minuter vaknar Oscar och är otröstlig i flera timmar. Det slutar med att jag släpar mig ur sängen och går ner och hämtar datorn och fixar fram lite Pingu. Sen ligger vi i sängen och myser en halv timme innan vi läggar huvudet på kudden och somnar efter lite mera mys. Vaknar strax innan 8 av att Oscar är lika ledsen igen, fixar lite välling och tar tempen på Oscar 38grader. Han får lite Alvedon sen myser vi lite i sängen innan vi går ner. Oscar spenderar större delen av förmiddagen i soffan under en filt. Medan jag fixade lite bullar tills imorgon.
Sover tillsammans i sängen i 2 timmar, men det känns inte som jag sovit alls idag, är riktigt trött. Om inte Oscar somnat så snabbt nu på kvällen så hade jag nog åxå somnat.

Har fikat lite nu och ska nog kika på lyxfällan eller criminal minds innan jag kryper ner i sängen tidigt idag.
Imorgon väntar begravningen och sen det som hör till..

Bara jag nu kan hålla mig frisk tills imorgon...


Onsdag. förkylda

Ush nu är vi verkligen förkylda, Oscar är en suris med snorig näsa och vill mest bli buren eller inte leka själv. Så vi har hållt oss hemma idag. Förutom en liten vända till affären så vi kunde fixa lite mat.
Jag glömde ta potatis på Sollerön igår och pappa hade lite ärenden inne i Mora och hade en påse potatis med sig som han kom förbi med, snälla pappa :)

Tänkte tvätta fönstren i vardagsrummet, men det var så kallt ute och Oscar ville så gärna gunga. Så det blev utebus istället. Men fasen vad kallt det var ute. Oscar ville ha vantar på en gång och hans lilla stackars näsa rann hela tiden. Så vi var inte ute så länge, men lite frisk luft blev det.

Nu kommer jag säkert att få lite skäll av min fina sambo men nu är i alla fall vår gamla tv uppe.. Tröttnade på att den tog en massa plats i vardagsrummet. Så med en gnutta envishet och lite fina orda så fick jag upp den för trappen. Men nog var det lite tungt. hehe
Tränade en sväng efter att Oscar somnat, men det tar emot att träna när en förkylning ligger i kroppen. Men om jag inte trampar på maskinen en stund så kliar det i benen när jag ska sova, så då kan jag inte somna. Så inatt ska jag somna lätt, hoppas jag. Har lättare att somna när Per är hemma.

Imorgon så åker vi ut till Sollerön efter att Oscar sovit middag, ( har lite nya rutiner som är lättare att göra hemma innan de sitter ) Ska baka en hög med bullar tills fredags. Och sen ställa iordning ute i bagarstugan inför begravningsfikat. För på fredag är det begravning för "farmor" Kari. Oscar ska vara med på begravningen för det hade Kari velat. Hon tyckte om Oscar så mycket och jag är så glad att jag har kort på dom tillsammans.





Snart är det dags att sova, det är så konstigt för det är alltid kallare uppe än nere. Skönt att sova i men inte så kul på morgonen då Oscar drar av mig det varma sköna täcket, för att han vill att jag ska gå upp :)

Kanske täcks marken av snö imorgon när vi vaknar :)


Malin: Jag kommer fortfarande inte in på din blogg, det står att den inte finns :(
Kul att våra pojkar ska gå på samma avdelning, vi är på för promenad och bus så fort vi blir friska. Så ni slipper våra baciller.


Tisdag. Kyrkis


Bjuder på en vimsig mamma :P



Idag har vi som vanligt varit på Kyrkis på Sollerön, Oscar har sprungit omkring som en liten tok med de större pojkarna och hade inte alls tid att fika tillsammans med oss :)
Han hade så kul och ville absolut inte åka, men sen efter lite mat hemma på Sold så somnade han på 2 sekunder :)

Fixade lite i bagarstugan inför fredag.. Oscar hjälpte så klart till eller nått. hehe
Mamma fixade mumsig middag och sen satt vi och kikade på lite nya och gamla kort medan Oscar körde runt på oss med sin bobby car..
Åkte hem till Finnsnäs igen så Oscar hann se lite Pingu innan det var sovdags. Han älskar att titta på Pingu, så det brukar han få göra medan jag sätter på han Pyjamas och sen sitter vi och myser i soffan innan välling och saga <3

"Mamma läsa boken" säger han varje kväll i sängen <3 mysis.

Har så klart sett på hemmafruarna ikväll och en fastnade jag på familjelivs forum. :P


Måndag. Oscar ska börja på Dagis :)




Förmiddagen spenderade vi på Öppna förskolan, med en massa bus :)
Försökte ta kort ett par gången, men Oscar hade verkligen inte tid att sitta still alls, så det fick bli en bild från igår.

Idag fick vi brev från kommunen, Oscar har kommit in på Finnsnäs förskola som bara ligger några hundra meter bort, och han ska få börja där runt den 1 november, inte alls så långt borta. Blir 15 timmar/veckan för Oscar till att börja med. Men idag har jag skickat iväg lite papper och förhoppningsvis så kan jag börja jobba snart. Längtar efter att jobba och inte bara vara hemma.

Nog för att jag älskar att vara med Oscar, men det blir mera kvalitets tid tillsammans. Och han kommer att utvecklas så mycket på dagis, men det känns lite i mamma hjärtat att lämna han till någon annan.
Men det kommer att bli bra ändå :)

Oscar röjde runt på Maxi med sin morfar idag, han någon måste ha stoppat i raketbränle i Oscars banan, han var överallt och sprang som en tok. Eller så var det för att mormor och morfar var med. hehe

Annars är vi lite små förkylda, Oscars näsa rinner och jag har något som killas i halsen. Hoppas vi blir bättre tills imorgon annars vet jag inte om vi kan åka till Kyrkis som vi brukar på Tisdagar. Det visar sig.


Nu en dusch sen sova


Tomt i huset.



Det här är kärlek <3




Det känns verkligen tomt hemma nu. Oscar han sover, det är tyst. För tyst i hela huset, ingen som pratar eller vill mysa på soffan ( förutom Quila som ligger bredvid mig och sover )
Ska nog snart ta och sova lite istället, men sängen är ju åxå tom och kall skulle jag tro :S
Det var så skönt nr Per var hemma, han är alltid varm som en kamin och jag är en fryslort. Men jag får dra på mig ett par strumpor som vanligt så blir det nog varmt ändå.
Har tänt lite värmeljus så det blir lite mysigare, även om jag är nästan själv hemma. Vardagsmys.
Längtar tills vardagsrummet blir klart, då kommer det bli riktigt mysigt :) Fast det är ganska så mysigt nu med.

Imorgon ska vi på Öppna förskolan med Marina, Mela o Theo. Förhoppningsvis så är Oscar mindre snorig, inte så trevligt att komma med snoriga barn. Men Oscar är nog inte den ända som är snorig skulle jag tro.



Söndag. Gräsänka.. Igen


Min fina lilla familj



Per sitter nu i bilen på väg tillbaka till Visby. Men nu vet vi att snart är det slut på pendlingen till Visby. Per har ju fått jobb som Projektledare på Skistar i Sälen. :)
Nog för att han kommer att bo i Sälen mycket på veckorna men vi kan alltid åka dit och han kan alltid komma hem till oss.


Nu städning av kontoret :S


Underbara dofter :)

Fick besök av Susanne och hennes två pojkar Theodor och Dexter på eftermiddagen. Mera bus och en massa pladder :) Pojkarna har blivit så stora, hihi det var ett tag sen jag såg dom.

Det här fanns i påsen från Petra, det doftade underbart.



Så söt detalj på té "påsen"


Har suttit och druckit det té vi fick av Petra och det är helt underbart gott, tänt lite doftljus och njutit av tystnaden :) Har dock blivit lite fundersam på om Oscar är påväg att bli lite förkyld för nu ligger han uppe och gnäller lite och snorar. Hoppas att han inte ska bli sjuk nu när Per kommer hem i helgen och allt. Hoppas att det går över fort..

Imorgon ska vi luncha tillsammans med svärmor och Anki o pojkarna, vi har inte bestämt vart vi ska luncha än, men det visar sig imorgon. Sen kommer älsklingen äntligen hem på eftermiddan imorgon. Så som vi har längtat <3


<3



Snart soffmys

Efter en dag med underbara vänner så ska jag mysa ner mig i soffan med en kopp thé.
Och tända en massa ljus och bara ta det lugnt :)

Den fina lyktan vi fick av mamma i inflyttningspresent :)



Ska bara mysa i soffan en stund med Oscar och sen blir det sängen för mannen.

Nu pingu så klart :P

<3


Torsdag. Champagne o grädd thé

Se vilken fin inflyttnings/hemflyttnings present vi fick av Petra m.familj idag. Petra och Ida kom och hälsade på ett par timmar, som verkligen flög förbi. Det var tur att jag kom på att vi kanske skulle ta och fika lite, för annars hade vi nog missat lunchen helt .S
Men det var lätt fixat i alla fall.

Ikväll ska jag njuta av Champagne/grädd thé som verkar riktigt gott :)
Men det var så fint inslaget så jag vet inte om jag har hjärta att öppna det. hihi




<3

Onsdag: städdag



Fasen vad seg jag blir av att vara inne och städa hela dagen, har bara varit ute och luftat Oscar en sväng. Men det blåser ju så kallt så det är inte alls kul att vara ute :(
Men det vart snyggt inne i alla fall. Oscar har varit och hjälpt mig vad jag än gjort. "Occa hjälpa" säger han hela tiden :) Bära, släpa, hämta och busa :)

Pratade med Per en snabbis på MSN med webbkameran, men Oscar han ville bara se pingu och skrek att han ville se Pingu. Så jag hörde knappt vad Per sa och det var inte så kul att ha en skrikande Oscar i örat :(
Så Oscar han fick hoppa ner i badet en snabbis för det enda han ville göra var att se på Pingu, ( fast när han skulle titta på Pingu så ville han först bara se sin pappa ) Försökte lura in lite musse pigg med högljuda protester. Så det blev bara Pingu tillslut :)
Tror Oscar är en aningens besatt av Pingu. hehe

Efter att Oscar somnat så var det dags för Greys :) I love it!
Nu har jag ännu en kväll fastnat framför datorn, på familjeliv finns det alltid en massa knas att läsa :P

Imorgon kommer Susanne med sina pojkar och magen för en massa bus.

Men nu ska jag krypa ner i sängen.

På fredag kommer älsklingen hem <3
Längtar sååå, och snart är du hemma hos oss älskling utan att behöva åka tillbaka till Ön :)


kväll

Å vad jag är trött :P
Hoppas att Oscar är på sjusovar humör imorgon bitti :P
Närå jag får skylla mig själv, har fastnat vid datorn och tv som vanligt på kvällen, men nu ska jag gå upp och sova.

Imorgon ska jag sy den nya sänghimeln till Oscars säng som även kommer att passa fint till en vanlig säng. Blir lite mera mys så rummet inte kommer att kännas så stort när han väl börjar sova i sitt eget rum :)

Sen har jag en massa annat pyssel som ska fixas, så imorgon blir vi nog hemma större delen av dagen. Men vi ska absolut ta en lång härlig höst promenad :)


Tisdag:kort från svampplockningen





Jag och vårat berg med svamp :) Nästan 11 kg. Nu ska vi inte plocka mera svamp detta år. Men nästa år ska vi ut och leta efter mera svamp :)


Måndag: This is a happy day :)

Imorse fick jag ett sms av Marina som frågade om vi ville med till Öppna förskolan. Klart att vi ville det, dock så hade de precis vaknat så vi hade gott om tid att bli klara innan det var dags att åka mot Noret. Hann till och med lägga granriset runt krukan ute och stoppa dit mossan så nu ser det riktigt mysigt vid ytterdörren :)
Vi tog en liten paus från förskolan och åkte hem till oss för lite lunch sen åkte vi tillbaka och busade ett par timmar till :)
Oscar somande som en stock i bilen hem så jag satt i bilen på parkeringen och läste lite så Oscar fick sova ca 25 minuter i alla fall.
Sen satt/låg han i soffan medans jag fixade middag och damsög :) Plutten var ganska så trött.


Jag och lilleman. HAPPYFACE :)
Och hans stackars lilla näsa :(


The reason to my happy face today :)

Precis när vi skulle åka tillbaka till förskolan ringer Per och låter helt förstörd. Och det visar sig att han ÄNTLIGEN blivit erbjuden ett jobb uppe i Dalarna, mina tårar bara sprutar, Oscar tittar konstigt på mig och undrar varför mamma är ledsen och jag kan inte sluta skratta och gråta samtidigt. Det enda jag tänker på att Per äntligen ska få flytta hemmåt och att vi slipper vara ifrån varandra så lång tid i taget. Jag har längtat så efter den här dagen, att det känns nästan helt overkligt. Men det är helt underbart. Min underbara älskling kommer änligen hem <3




Idag har vi varit på öppna förskolan hela ...

dsc00222 (MMS)

Idag har vi varit på öppna förskolan hela dagen.


Sova

Snart ska jag och Oscar krypa ner i sängen och läsa saga och mysa ( ja han är fortfarande vaken ) vi har varit i Vika och Oscar har busat med sin farfar så han är fortfarande lite upp i varv, men börjar äntligen lugna ner sig lite :) Han har haft så kul med bilbanan och härjat runt i soffan så farmor nästan smällt av. hihi

Nej nu ska jag gå och fixa lite välling och det ska bli så skönt att lägga sig tidigt idag.

Pigg inför den kommande veckan :)


Söndag

Fick besök av svärmor och svärfar på förmiddagen, helt plötsligt knackar det på dörren och Oscar säger farmor :)
hihi vad glad vår lille man blev, studsade runt som en liten tok och pratade heela tiden.
Blev så klart lite fika.
Sen fick jag hjälp med gardinvajjern eller vad det nu heter, så nu har jag äntligen fått upp de nya gardinerna och de snygga omtagen :)

Rummet ser mörkare ut än vad det är



Ska snart ta och gå upp och väcka sömntutan Oscar som inte verkar vilja vakna.

Sen ska vi åka ut till Vika och köra bilbana hos svärisarna :)




Fredag. Seg dag

Ush idag är en sån där vill inte göra något alls dag, men jag har ändå inte ro till att vara hemma hela dagen.
Ska åka och handla lite med Oscar strax, det kommer som vanligt att ta sin lilla tid.

Efter att Oscar sovit ska vi ut till Sold och hämta Quila, Milla och Affis tänkte jag. Och om pappa har tid lite granris så det blir riktigt fint utanför dörren, måste komma ihåg min mossa åxå..


Nu tycker Oscar att det är dags att åka :)


Torsdag. Mera trattisar





Sitter i soffan och njuter av en underbart god, varm trattkantarell smörgås.
Känns dock lite tomt i huset utan kissekatterna, som är kvar på Sold över natten.

Vi for ut i skogen i 3 timmar idag, vi fick underbart väder med strålande solsken och en MASSA svamp :) Vi gick å plockade och plockade. tillslut så hade vi så mycket svamp att vi fick lov att sluta plocka och istället börja gå mot bilen. Det var en aningens tungt mot slutet med mina två kassar och korgen med svamp. Plus en hel påse med mossa :) Fasen den glömde jag ju på Sollerön, tur att jag ska dit å hämta Quila o Milla imorgon.
Pappa hade en hel kasse och korgen överfull med svamp och Maj-Lis en kasse hon med. Så hela 10,3 kg rensad svamp blev det tillslut efter 4 timmars rensning. Vilket inte var lika kul. hehe
Oscar och jag fick smita hem innan alla svampar blivit rensade, annars hade Oscar aldrig kommit i säng.

Känner mig riktigt trött efter dagens vandring upp och ner i skogen :)
Bra lår och rumpträning. hehe


Även idag har vi vandrat ut i skogen. Hela...

dsc00221 (MMS)

Även idag har vi vandrat ut i skogen. Hela 11 kg stora underbara trattisar fick vi med oss hem :)


Onsdag: Greys

Ja vart har den här dagen tagit vägen?
Har fixat en massa hemma idag, sånt som inte syns men som tar sån tid. Typiskt städning...

Mamma kom en sväng innan ett möte, å jag åkte ner på stan och kikade så klart in på Bokia, mina extramammor är ju där :) Hittade en perfekt hängare med en massa krokar för Oscars ytterkläder. Det vart så mycket kläder på Hatthyllan helt plötsligt med alla höst/vinter kläder. Men nu vart det riktigt bra.
Det är så underbart härligt med en stor hall :)

Har pratat med älsklingen på webbkameran, Oscar sken som en sol när han såg sin pappa. Och pratade som en liten tok. hihi
Å vad jag längtar efter min älskling, värst är det på kvällen. Vi brukar alltid sitta i soffan tillsammans och små prata lite även om vi kanske sitter med varsin dator.
Till å med snarkningarna saknar jag :( Buhu
Nu får du komma hem till mig älskling, men nu är det nästan bara 1 vecka kvar tills vi ses över helgen <3


Imorgon ska vi ut i skogen och fixa en kasse mossa och en hög med granris så det blir lite fint utanför dörren. Om vi har tur så kanske det följer med en svamp eller två hem :)

Oscar åker båt, säger han. Hi hi

dsc00219 (MMS)

Oscar åker båt, säger han. Hi hi


Öga

Ser ni någon skillnad :)






Nu är det verkligen dags för sängen.


Tisdag:

Igår planterade jag lite ljung och silverek i en kruka. Det kommer bli fint i höst och vinter. Ska ut i skogen och hämta lite mossa och granris så kommer det blir riktigt mysigt



Idag har vi varit på Kyrkis på Sollerön, massa sång och bus. Oscar studsade runt som en liten tok. Blev en lång pratstund över fika med Elina, och sen åka till mor å far resten av dagen.
Vi har hämtat en gungställning som ska stå på Sold, Oscar har så klart gungat och åkt ruschanan.

Har suttit i soffan efter att Oscar somnat och sett på hemmafruarna som äntligen är tillbaka, imorgon börjar ju även Greys igen. Å vad jag har längtat, hehe lite vierd kanske men jag bjuder på det.

Snart dags för sängen :)


Tårar...

Världens finaste "Farmor" har nu somnat.

Oscar och Karin








Söndag: Funderingar

Ush, dåliga nyheter så här på kvällen då man är ensam hemma är aldrig roligt. Ingen att ventilera med spontant, sitter mest och funderar på vad hända skall.
Annat funderar jag åxå på, men det vet vissa om. Drygt om det inte börjar funka som det ska. Nog för det antagligen kommer att göra det. Men jag funderar ändå på det.

Har i alla fall kikat lite till och från på en av filmerna jag lånat av svärmor, medans jag fixat lite extra stoppning i bilstolen å Oscar slipper sitta så hårt. Funderade ett tag på en ny stol, men då det snart är dags att ändå byta stol så kändes det lite onödigt. Men nu är den mjuk å skön. Får se vad Oscar tycker imorgon.

Har annars haft en trevlig dag med Emelie i Rättvik på marknaden, köpte lite vinterblommor som jag ska ha i en kruka utanför dörren, kanske en lykta i den hade varit fint, då kan jag tända den när älsklingen kommer hem <3 Glömde de dock i Emelies bil så imorgon ska jag dit å hämta de tänkte jag.
Fast det var en aningens kallt emellanåt på marknaden, lite isvinds varning.
Kika ner på Åhlens och köpa lite gardinhängare så jag kan sätta upp gardinerna.

Nu är det dags för sängen, hoppas att jag inte ligger halva natten och funderar en massa bara..


Vi har precis åkt griståget :)

dsc00217 (MMS)

Vi har precis åkt griståget :)


Lördag

Sista svampplockningen för i år ( tror vi ) nästan 20 liter trattkantareller fick vi med oss hem.
Av ca 20 liter svamp blev et 4,5 liter syltade trattkantareller :)

På kvällen kom Lina och Mojje på lite filmkväll, En vild natt, och Robin Hood. Skulle se shutter Island men ibland blir det knas. Massa dipp å chips så jag somnade som en stock efter att Lina o Mojje åkte hem. hehe


Idag ska vi på marknaden i Rättvik men Emelie och Melwin. Det blåser lite kallt men vi får klä på oss så blir det varmt endå :)

Fredag: Marknad

Idag har vi besökt Rättviks marknad, men antingen börjar jag bli gammal, eller så var marknaden större och roligare förr. Oscar han fick i alla fall en massa saker, lite kläder, ballong, klubba ( ja det var ganska så kladdigt överallt ) En bil om kör runt och gasar och spelar musik.
Trodde att det skulle vara iskallt att gå runt där idag, då det var riktigt kallt i morse. Men solen strålade så det var riktigt skönt.

Bild från Visby

Nu sitter jag i soffan och njuter av lite marknadsgodis så klart det är ju ett måste :)
Fick lite munkar som jag åxå smakat på. hihi
Vilar mina fötter i mina hello kitty tofflor, inte så att de är en aningens ömma, efter att jag haft högklackade stövlar på mig hela dagen. NÄRÅ jag tycker bara att det är mysigt. :P

I morgon ska vi återigen ut och leta svamp...:P

RSS 2.0