packa

Mamma trodde att dte var ett tidigt Aprilskämt när jag sa att vi skulle komma hem.. :)
Inte för att det skulle vara ett roligt skämt, faktiskt lite elakt att säga så om det inte var så..
Men ja vi kommer hem på fredag :)

Oscar i sin väska innan all packning :)



Jag var helt säker på att jag var feberfri nu på kvällen. Så jag tänkte fira med lite varm oboy och rostade ostmackor. Dock så visade det sig att jag fortfarande har en feber på 38.2. Undra hur hög den var då jag kände mig lite trött innan. jaja,

SKa försöka plugga lite nu. Se på lite CSI å se om det blir något bra slut. fan annars när både hemmafruarna och Greys är inställt bara för att de ska visa CSI.




Vi åker hem till Mora på fredag :)

Jag mår fortfarande inte bra.. Efter alvedon så har jag fortfarande 38.4 i feber. Per sa att jag rör mig och pratar som Maria Montezami.. hehe.
Per skulle ha varit hemma idag men det var så mycket att göra för honom på jobbet och jag känner mig inte helt förstörd så det får gå. Oscar han är så super duktig på att pyssla själv, är så stolt över min lille man.

Idag så vart et bestämt att vi åker hem över påsk plus lite till :)
Vi åker hem med morgonbåten på fredag och sen åker Per hem den 11 April och jag och Oscar blir kvar tills efter klassåterträffen den 17 April. Så nu är det bara att börja packa så allt kommer med. Hoppas att jag frisknar till ordentligt innan vi åker hem bara...

FRYSER

Igår kväll så vart det soffan för mig. Frös så in i helvete igen... Per packade in mig i filtar och var hur gullig som helst. Tack min älskling du är så underbar.
Nu är det samma sak, fryser trotts att jag har en tjock morgonrock på mig, och jag längtar tills Oscar ska sova middag för då ska jag åxå passa på att sova.

Måste bara passa på att plugga medans Oscar pysslar på golvet.


Tillbaka på Myllan

Idag har vi äntligen varit på Myllan och busat, efter en hel vecka hemma. Oscar var faktiskt lite blyg först. men efter en stund så busade även han. Dock en aningens lugnare än han brukar. Tror han fortfarande känner sig lite trött efter att han var sjuk.
Typiskt nog så började det regna precis då vi skulle gå så det fick bli bussen idag, jag som hade ställt in mig på en skön promenad. Men utan regnskydd till Oscar så blev det som det blev.

Nu ska jag ta och börja på en ny veckas studier medans Oscar sover.


Nytt fat

Äntligen har vi hittat ett fint fat att ha frukt i :)



Nu mera plugg för mig och jobb för Per..


Missat sommartid..

Är det bara jag som har missat helt att det är sommartid nu.. hehe
Tur att tv ändrar sig själv annars hade jag inte fattat någonting..

Oscar han ligger och sover, han ändrar sig ju inte till sommartid bara för att det är så.. :P

Vi ska ta en tur till växthuset efter att Oscar vaknat och köpa lite nya krukor till blommorna som verkligen har växt massor sedan förra våren. Ska faktiskt ta och köpa matchande vira krukor denna gång så det ser riktigt snyggt ut.
Sen så klart en tur till MAXI. Per ska fixa middag idag, nästan som vanligt på söndagarna.

Ikväll blir det att fortsätta pluga är nästan ifatt nu och ska göra uppgiften som ska vara klar den här veckan. Sen är det bara att börja med nästa vecka istället.


Lördagsmys

Taco dipp med morötter och gurka..





Körslaget..

Sovmorgon idag, riktigt skönt kan jag lova. Oscar har sovit hela natten. Så ikväll ska vi se om han vill sova i sin egen säng efter en vecka hos oss. Vi måste ju skämma bort vår lilla älskling när han är sjuk..


Efter att Oscar fått lunch så åkte vi ner till innerstan, började med att hitta ett ställe som var öppet så vi åxå kunde få lite lunch. Vilket visade sig vara en aningens svårt då alla har säsongsöppet och nästan alla öppnade efter 18... Så vi åt lunch på Bageriet.
Oscar på Bageriet



Vi kämpade vidare upp för backarna mot Adelsgatan, på jakt efte något att ha på mig på klassåterträffen den 17 April.
Men vi hittade ett per Puma skor till Oscar, efter en liten olycka på alldeles för blöt mark nere på Allmedals dammen och en massa roliga änder så vart de skorna han hade på sig inte alls så fina. Så de får han ha som lekskor nu och dom vi köpte idag får han ha på torrmark :)

Nya fina skorna :)


Pratade med mamma och pappa på MSN, nu när vi skaffat en webbkamera så kan de ju se Oscar live på datorn :)

Ikväll så blir det osocialt, Per ska jobba på en grej och jag måste plugga ifatt tills nästa vecka. Körslaget är på i bakgrunden i alla fall.


Påskpaket

Oscar har fått ett påskpaket av sina fina kusiner :)
Och ballongerna har vi flitigt fått blåsa upp och sen släppa iväg. hihi
Påskägg och fjädrar.
Och de fina Kusinerna Pontus och Anton på kortet.





Oscar ute med vägpinne

0-1f2d231817af10d82f6fba2213093307.png

Kolla varifrån!

Oscar ute med vägpinne


Bättre eller sämre??

Ush jag vet inte om jag blir bättre eller sämre... Är super tjock i huvudet idag och halsen värker.. Men febern har inte kommit tillbaka i alla fall. Alltid något. Kan dock inte äta riktigt än, mår lite små illa konstant. Vilket inte är så trevligt. Fast det är faktiskt lite bättre idag. hoppas hoppas.

Oscar han blir bättre och bättre, han hostar mindre och snorar mindre. Imorse år han riktigt mycket frukost, men han orkar fortfarande inte lika mycket som innan han vart sjuk och sover redan middag. Men det är bra att han vilar tycker jag. När han vaknar så sk ahan få lite lunch och sen tänkte jag att vi skulle gå ut i friska luften en sväng. Nästan all snö är borta nu, endast snöhögar och stigar kvar nu :)
Redan 7 imorse så var det 7 plus ute, gissa om det är härligt att se.

Nu ska jag ta och plugga har knappt hunnit något alls i veckan så jag ligger skapligt efter.


Hibiskus

Vår super gulliga granne Ulla, kom ner med en blomma som tack, för att jag städade trappen då hennes sambo fick problem med hjärtat, för någon vecka sen. Klart att man måste hjälpa varandra.

Fick en superfin Hibiskus och Milla satt som en liten fotomodell helt frivilligt brevid :)



Oscar fick ett super roligt påskägg utan godis i :)




pigg och glad kille

Det känns som en hel evighet sen Oscar var så här glad och busig :)
Idag så har äntligen Oscar kunnat äta mat istället för soppor och yoghurt. Och vilken energi han fick på en gång.
Dock så har han gått ner 0.6 kilo på den här veckan :(



Busunge :)



Det finns inget mer underbart än sitt barns leende.


.

Oscar har varit feber fri idag äntligen. Dock så hostar och snorar han fortf.

Istället är det nu jag som är sjuk.. suck
feber och frossa.

Och Per som ska till stockholm och jobba i två dagar från imorgon... kul

fortf. sjuk pojke



Sjuk liten man..

Även denna dag har vår lille man varit sjuk. Dock så tycker jag att han är något piggare än igår då han låg mesta delen av dagen. Hoppas på att nattsömnen gör att han kanske är feberfri imorgon. Tycker han har varit sjuk länge nog nu faktiskt. Febern ligger fortfarande runt 38-39 grader och han är täppt i näsan och hostar.
Vi har spenderat stora delen av dagen i soffan, vår promenad vart det inget av då Oscar hade en olycka precis då jag satte han i vagnen. Så vi stannade hemma... Men ännu mera tvätt.

Nu ska jag ta och plugga så jag inte halkar efter för det vill jag inte göra :)


Riktigt, riktigt trött...

Ush vilken natt. Stackars lille Oscar.

Igår kväll så låg jag i sängen och såg på film medans Oscar sov på mig och brevid mig i sängen. Han sov så oroligt kastade sig och skrek i sömnen. han vaknade flera gånger och kräktes. Men han fick behålla en liten yoghurt och lite välling igår kväll i alla fall. Dock så kräktes han runt halv fyra och runt halv åtta igen. Stackars lille mannen. Men resten av dagen har han fått behålla det han ätit. lite fruktsoppa via sked och även jogolino yoghurt. Dock så har han fortfarande runt 38.8 i feber men vi hoppas på att han mår bättre imorgon så klart.
Han har sovit på mig i soffan och myst massor. Jag somnade på soffan medans Per å Patrik vår inneboende för helgen spelade x-box. Dock så fick jag ingen filt så jag höll på att frysa fast då jag vaknade igen.. *snyft*

Imorgon tänkte jag faktiskt ta en promenad med Oscar i vagnen, både han och jag behöver lite frisk luft. Men vi kommer inte att gå till Myllan fören Oscar varit feber fri en hel dag.

Nu ska vi mysa ner oss i soffan och se bank job.. Ska poppa lite popcorn åxå..



film i sängen

Varför ser man alltid ut som ett halvmongo ut på webbcameran?? Ush.

Ligger i sängen och kikar på film. Såg Asterix tillsammans med Oscar men han somnade i min famn efter bara 20 minuter. :) Utan kläder och allt, men det är nog super skönt när man har feber. Så nog får han sova så om han vill. Han har även fått i sig 100 ml välling, och inget har kommit upp än så länge.

Nu ska jag äta lite chips hämta choklad och se Ps I love you och såklart gråta en skvätt eller två..


vår snart kanske?



Irland september 2007

Oscar mår inte alls bra idag, Frukosten kom upp och mellisen kom upp. Så idag har det blivit mycket tvätt, men så är det ibland. Feber har han åxå så han orkar inte göra någonting, han ligger mest i soffan tillsammans med oss och nu har han fått behålla lite yoghurt och vatten i alla fall. Men nu sover han
.

har pratat med mamma o pappa på msn, ( svärmor du får ta och skaffa en msn så kan du få se Oscar lite )
Väntar på att Per å Patrik ska komma tillbaka så jag får lite mat i magen.. börjar faktiskt bli lite hungrig eller mycket hungrig om vi ska vara noga.

Per ska på födelsedagsfest ikväll, men jag blir så klart hemma med vår sjuke lille man. Ska se på en film som går på plus ikväll. kommer dock inte på vad den hette.. Man blir lite småflummig av att vara inne i flera dagar..

Solen har strålat hela dagen och smält massor av snö så nu ser jag äntligen massor av gräsmatta utanför fönstret. Kanske det blir vår ändå?? Måste ta mig bort till Linds växthus och inhandla en massa nya krukor till mina stora fina krukväxter. Vår är lika med omplantering. Ska även ta och plantera lite tomatfrön och kejsarranka.
Mina kryddor är i stort behov av omplantering, tänkte köpa vita krukor med texten"kyddor" på.

Hehe bara för att jag började trycka fel på en massa knappar på datrn så lärde jag mig hur jag kan få stor text på bloggen :P



fredag

Lille mannen sover för sedan ett tag. Jag har precis skickat in veckans uppgift. Hade tänkt att göra den tidigare idag men det vart ett träningspass och sen så har Oscar varit kläning pga. sjukan. men nu är den i alla fall klar.
Oscar har fortfarande lite feber, men han fick en alvedon innan han skulle sova, så nu hoppas vi på att han får sova gott trotts att han hostar i sömnen stackarn.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med älsklingen och lite chips.

Stackars lilla milla blir mos, men går endå inte därifrån :)

 

 

 


Pusselmannen

Natten vart faktiskt riktigt lugn, så Per sov på soffan helt i onödan :)
Dock så vaknade Oscar redan runt 6 tiden men då hade han ju sovit i ca 12 timmar, kändes faktiskt inte så jobbigt att vakna så tidigt. Bara upp och värma välling sen så låg vi i sängen och myste en lång stund.
Tycker att Oscar är piggare idag, dock fortfarande jätte snorig och hostig. Tog precis tempen med. 37,6 så lite varm är han åxå.
Så även idag blir vi hemma hela dagen, och vi ska mysa massor :)

Ikväll så ska vi äta lite hasselbackspotatis med, fläskkotlett och svampsås.


Nu har Oscar bestämt att vi ska pussla :)

Orolig sömn

Vår lille små sjuke man i pappas knä.

Oscar kvicknade till ett par timmar på eftermiddagen, men strax efter 18 så var det sovdags för kvällen. Men han sover jätte oroligt. Kastar sig i sängen och gnyr och små skriker. Det hörs verkligen att han inte är riktigt frisk för han låter så ledsen och ynklig. Snorig och hostig.

Imorgon blir det så klart inget besök till Myllan, jag å Oscar ska nog mysa ner oss i sängen och se på tecknat och läsa en massa fina böcker.

Per intar nog soffan inatt, Oscar ligger redan nu i vår säng och det kommer nog inte bli allt för mycket sömn. Och Per som ska upp tidigt och vara med på radion ska väl försöka vara lite pigg. Så han inte låter som en zombie hehe. Om han nu kommer upp i tid.. höhö. ( närå älskling. pussss )

Dags att sova.


Tröttis man

Oscar är inte alls pigg idag, han har gått runt med sin trasa och napp hela morgonen. Han ligger på täcket på golvet och pysslar lite bara, för atts en gå runt och mest se trött ut.
Inatt då han vaknade halv två så var han jätte varm, han fick lite välling sen så låg han mellan oss i sängen och hostade och vred på sig. Stackars lille mannen, men imorse så var han inte alls varm och ingen feber. Endå så är han riktigt slak.
Äter lite grann i alla fall , så det är ju bra.
Nu sover han på örat, men jag hör hur han ligger och hostar i sömnen.


Ska så klart passa på att städa och plugga lite när Oscar sover :)


ö

Oscar är nog inte riktigt frisk, han var inte alls lika glad och pigg som han brukar vara när vi är på Myllan. Eller så har han haft en dålig dag, det får man faktiskt ha.. Han har heller inte ätit som han ska och även lite hostig. Får se om han är piggare imorgon.

Imorse så hade det kommit lite snö, och det började snöa igen då vi åt frukost. Men som tur var slutade det fort. Nästan så att solen kom fram.

Har pluggat en massa idag, och Oscar har varit så duktig på att leka själv medan. Men han är ju så stor och duktig nu vår lille man.

Snart är det dags för Greys, men nu blir det någon macka för pannkaka håller då inte jag mig mätt på länge.


Det går bra nu

Allt känns riktigt bra just nu :) Helt underbart.

Sitter och kikar på Hemmafruarna, alltid lika bra så klart. Sen blir det cougar town och sen en dusch. Om nu inte Per hinner hem från träningen för då occuperar han nog duschen så då får jag duscha imorgon annars kommer jag aldrig i säng..

Oscar har börjat med två nya saker nu i veckan.
Han klättrar upp på toalettstolen när jag sminkar mig, dock så tar han sig inte ner själv.
Och idag så började han att öppna ytterdörren, tur att jag var brevid. Lite läskigt om han går ut i trappen helt själv. Så nu får vi se till att dörren är låst.
Och han härmas massor. hihi

dags att duscha :)

Potta

Per åkte till Stockholm tidigt imorse, så idag är det bara jag och Oscar. Men han kommer hem igen senare ikväll. Vi passade på att åka ner på stan och handla lite, lika bra då vi har bilen :) Vart påsar till blöjhinken och en potta. Omnu Oscar känner för att pröva pottan det visar sig, det är helt upp till honom, men nu finns det en i alla fall. Kanske inte den snyggaste men jag tyckte att den såg mest bekväm ut. Får pimpa den med lite klistermärken så blir den nog fin :)

 

Efter att Oscar har vaknat från sin middagslur så ska vi gå ut och leka, han ville absolut inte gå in efter att vi varit på stan. men då jag lovade honom att vi skulle gå ut lite senare så kom han så snällt. Ska nog ta med en stol ut och se om jag får sitta lite i solen vid husväggen, det hade varit härligt. Annars så blir det en massa bus med Oscar ute och det är ju underbart det med :)

Vi köpte en hel del mumsig frukt igår då vi handlade, det är perfekt att ha hemma. Bara att äta en frukt istället för att gå runt att vara sugen på onyttigheter. Visst ser det mumsigt ut.

Bananer, Mango, Kiwi och vindruvor ( Oscars favorit precis som morfar.. hihi )



Ska passa på att plugga nu när Oscar sover.


Ps. Hur kunde jag glömma, "farmor" fick komma hem igen igår, efter ca två veckor på sjukan. Ny spis har hon fått åxå. Hoppas nu att hon tycker det är skönt att vara hemma. Ska hälsa på så fort jag kommer hem även om det nu är en månad dit.




Storhandlat

Pratat med pappa nu på kvällen, precis som vanligt på måndagar. Vi har varit och storhandlat nu på kvällen med, trodde att Oscar skulle somna i affären, men han höll sig vaken. Och var riktigt glad åxå :)
Så nu finns det massa god mat i kyl o frys. Najs

Gick till Mylllan i den underbara vårsolen, super härligt väder, men det blåste så klart ganska så kallt. Fick sällskap av Jennie på vägen hem och passade på att gå in hos en frisör och beställde klipptid. 31 Mars så blir jag äntligen fin i håret igen :) Då har jag lite tid på att bestämma mig om jag ska klippa det mycket eller bara fixa till det.. Har fortfarande lite besluts ångest över hur jag ska göra.

Dags att sova, imorgon blir det risgrynsgröt till frukost.. mums


Årets första krokus:)

0-2015f7a36c81532736d6315c2be3bb63.png

Kolla varifrån!

Årets första krokus:)


SOva

Även om jag hade sovmorgon idag så är jag riktigt trött redan.

Imorgon så börjar jag äntligen plugga, ett steg mot nya arbeten. Det ska bli riktigt kul att plugga jag hars ett fram emot det länge nu, 5 veckor med engelska nu sen blir det Administration i 13 veckor :) PLus en hel del praktik det ska bli riktigt kul. :)
Ska som vanligt gå till Myllan med Oscar imorgon, hoppas att det är fint väder ute. För nu har de tagit ut bänkarna så vi kan sitta ute i solen medans alla barnen leker. Härligt att vara ute och leka när man i liten, det älskade jag :)

Jag och Nettan pratade om en sak här om dagen, och ju mer jag tänker på det, desto mer taggad blir jag på att faktiskt göra det. Så vi gör det Nettan det blir hur bra som helst. :)

Nej nu ska jag sova. puss å go natt <3

Ute vid havet i Visby

Efter att Oscar vaknade från sin middagslur och fått lite mellis, så tog vi en liten åktur i skrotbilen. Först förbi Oscars "dagis" Myllan så Per fick reda på vart det låg och sen for vi bort mot norra Visby för en liten kylig promenad.



Visby domkyrka





Oscar vart mycket stolt av att han nästan klättrade upp på muren själv :)



Vi måste ju passa på att göra lite saker tillsammans på helgerna,
eftersom Per jobbar väldigt mycket på vardagarna.
Han jobbar även hemma på helgerna med dock endast då Oscar sover.
Men nu ska vi ha en vanlig söndag med spel och popcorn :)



Cake boss

En serie som går på travel and living är cake boss.

De gör helt underbara tårtor, tänk om man hade varit så duktig på att göra sånna :)

http://tackeffphoto.com/wp-content/uploads/2009/05/cameracake_02.jpg

Det är helt fantastiskt vad de kan göra :)

 

http://hoboken411.com/wp-content/uploads/2009/08/buddy-valestro-cake-boss-season-two-hoboken-nj-tlc.jpg

 

 


Städat

Sovmorgon idag som vanligt på söndagar :) Fick skicka ett mess till Per strax innan 10 så de kom in och "väckte" mig annars hade jag nog kissat på mig.. hehe. Fast Oscar gjorde sitt bästa för att jag skulle göra det endå, då han satt och studsade på min mage och var hur lycklig som helst. hihi

Tog tag i röran i vardagsrummet, leksakslådan som vart upp och ner vänd för att Oscar ville sitta i den. Tycker det är lite jobbigt när det ligger leksaker över hela golvet.. Men nu är det fint igen. dammsugaren gick varm och när Per la Oscar så passade jag å att torka golven.


efter att Oscar har vaknat och fått lite mellis så tänkte vi åka ner till klipporna och gå runt lite å mysa. SKönt att inte bara vara ute alldeles utanför dörren. Få se lite annat. Och kika lite på havet :)


Vår garderobsblomma blommar snart :)

Tänk att jag kanska sköter om våra blommor så "bra" att garderobsblommar vill blomma.



Hoppas bara att blommorna inte stinker. hehe




Utemys i solen <3

Vi gick ut i den underbara solen och myste idag.
Upp för snökullen och ut på grönområdet brevid lägenheten.



Brukar vara ute med missarna här på sommaren



Oscar tyckte det var lite ljust ute, hihi



Jag o Oscar



Mina fina pojkar



Massa hyss ska det hittas på :)





Vi var ute i över en timme, Oscar var inte så van vid att det var så ojämnt
att gå så det vart en del vurpor men han reste sig så fint igen och fortsatte gå.
Dock så ville han åka en hel del med mamma å pappa :)



Min fina älskling fyller år idag

Idag är det min underbara älsklings födelsedag, paket fick han imorse och på måndag så ska han få välja en helt själv :)
Istället för tårta ( som vi aldrig äter upp ) så gjorde jag en hallon/blåbärs paj med marsan kräm till. Hur mumsigt som helst.


Hoppas att du har haft en bra födelsedag min älskling trots att du jobbat idag. Ikväll blir det mys i soffan med popcorn och lite choklad.

Snart så är det dags för Legend of the seker. Sen var det något efter som jag såg förra veckan. ska se hur det slutar idag..


Längtar tills måndag :)


Att vägra sova

For ner på stan efter frukosten, men glömde så klart bort att gå till arbetsförmedlingen så jag lär väl gå ner dit imorgon med.. Hittade i alla fall det mesta som jag letade efter idag :) Alltid nått. Äntligen en ny BH :)


Oscar somnade i vagnen nere på stan men vaknade efter bara 20 minuter inte fören klockan var kvart över fyra somnade han. Och vaknade igen runt fem då Per kom och somnade faktiskt runt åtta igen. jag har legat och halvsovit på soffan sen middagen, har varit helt slut.

Per har äntligen varit på röntgen med sitt finger som han skadade i ruggby. Det visade sig att han brutit fingret och att det läkt ihop helt enkelt så gott det gick.Så nu får det vara som det är inte så mycket att göra tyvärr.

Är så trött så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Ska kika på Lyxfällan och äta lite yoghurt, sen är det sova som gäller.





Vindruvor

Oscar vaknade ännu tidigare idag.. 05.40 tyckte han att det var dags att gå upp, kan inte precis hålla med. Men strax efter halv sju så tvingar jag mig upp ur sängen för att förflytta mig till soffan så Per får sova lite ifred från våran morgonpigga kille.. Tror dock att det är solen som skiner rakt in i vårat sovrum, trots persienner.. Får köpa en rullgardin med då kanske för så här tidigt vet jag inte om jag vill vakna...

Fick en underbart solig promenad både till och från Myllan idag. Så underbart med en massa sol, det behövs verkligen efter den här långa vintern.
Passade på att vila lite då Oscar sov, men jag tror att jag vart ännu segare efter det.. Det var inte fören efter den lilla promenaden till ICA som jag piggnade till. Köpte även lite vindruvor ( utan kärnor ) som Oscar kunde mumsa på.

det är mums med vindruvor :)

 

 

 

 

Imorgon så ska vi ner på stan jag och Oscar, har lite att fixa tills på fredag <3
Även arbetsförmedlingen ska få sig ett besök, ska ju inte stå som arbetssökande längre nu när jag ska börja plugga. Vilket jag längtar efter. På måndag börjar jag ju plugga ENG B.

Nu ska jag smörja in mig massor. har blivit grymt torr i huden på sista. Längtar efter sommaren för då brukar min hud bli mycket bättre :)
Sen ska jag soooova massor. Eller i alla fall tills Oscar vaknar.
Hoppas att Per hinner hem från jobbet innan jag somnar....





Surpuppa

Oscar sover på lilla örat och jag har snart en hel kväll med en massa bra tv fram för mig :) Ska ta en nybakad källarfranska, som jag bakat tillsammans med Oscar idag. Vart även med grahamsmjöl denna gång, så det blir lite mera.

Oscar var en riktig lite surpuppa hela morgonen, tur att jag skulle iväg en stund. Otur för Per som skulle vara hemma. Han var lika sur när jag kom hem och Per såg helt slut ut. Tror han förstår mig nu när jag säger att vissa dagar känns det som att huvudet ska ramla av. Strax innan tolv så stoppade jag honom i säng, och han sov i över två timmar :)

Sen då han vaknade så var han sitt glada underbara jag igen. Så han behövde sova lite. Sen vart det mellis för hela slanten, fil o yoghurt överallt och faktiskt en massa i magen.

Dagen har väl rullat på som vanligt. dagarna går så fort efter att Oscar kom. Innan Oscar så kunde man som Per sa se på klockan och bli förvånad över att den var 16.00 och sen komma fram till att man inte gjort något vettigt på hela dagen. Men nu är hela dagen strukturerad i olika moment hela tiden. Riktigt skönt för det blir nästan aldrig långtråkigt. Det är då inte ofta jag funderar på vad som jag ska göra :)


Tänkte ta lite kort på det strålande solskenet men batteriladdaren hade inte laddat batterierna till kameran.. morrrr. Har satt dem på laddning igen men funkar det inte imorgon så ska Per ringa och skälla på försäljaren..  Vi fick skrivaren som Per beställt till sitt nystartade företag idag. Jag trodde att den skulle vara lite mindre, inte för att det gör något att den var lite större. Plus att det var kopiator i den så nu slipper Per ta med mina papper till sitt jobb, nu kan jag fixa det själv. hur bra som helst.

Nu ska jag nog ta och brodera lite, det var längesen :)


Uppe tidigt

Uppe tidigt som vanligt nu för tiden. Oscar ska strax få lite frukost. Och jag ska göra mig lite snygg efter det så jag hoppas att Per kommer upp ur sängen annars går jag in i duschen endå för Oscar lär ju väcka han så småningom endå.. hehe.

Per hittade en Engelsk bok till mig igår, perfekt. Borde hinna läsa ut den, om den är bra så lär den vara slut på endast ett par dagar för bokmal det är jag :) Hittar jag en bok som är bra kan jag nästan försvinna i flera dagar tills den är slut..

Dags att göra frukost till vårt lilla monster :)



Myllan

Nästan så jag tror att jag blivit morgonpigg :) Det var inte alls lika jobbigt att få upp ögonen då Oscar vaknade imorse. Eller så kanske det berror på att jag går och lägger mig så mycket tidigare. hehe Plus att jag somnar på två sekunder, så jag somnar nästan alltid innan Per hunnit borsta tänderna. :)

Har varit på Myllan hela förmiddagen, Oscar har fått busa massor. Och somnade så klart i vagnen efter bara en liten bit. Fick en härligt solig promenad på vägen hem idag i alla fall. Helt underbart när solen skiner.
Gick förbi ICA och tog ut Administrations böckerna, som väntade på posten. Fasen att skolböcker ska vara så dyra.. jaja. Måste hitta en engelsk pocket bok att läsa till ENG B kursen som börjar på måndag, helst inte allt för tjock då jag ska hinna läsa den på 5 veckor, plus att Oscar måste jag ju hinna med.  Så kanske Per blir lite småsur om han inte får mat då han kommer hem :)

Imorgon så ska jag på ett möte :)
Per ska jobba hemifrån på förmiddagen, för Oscar kan inte följa med på detta.
Sen hem och efter att Oscar vaknat så ska vi ner på stan. Måste in på arbetsförmedlingen så de kan ändra min status nu när jag fick CSN. Och sen måste jag ju hitta en present till min älskling som fyller år på fredag <3

Sköna söndag

Sköna söndag, sovmorgon till 10 sen frukost med varma baguetter och vasaloppet på tv:n. Längtade hem lite, men nu är det inte så farligt länge kvar till ännu en hemfärd. :)

Varit ute med vår lille man i snön, och gått på skaren, den höll både för mig och Per för det mesta. Oscar han kunde gå överallt utan att sjunka. hihi

Vi ska vara lite osociala nu på kvällan då Oscar somnat jag ska spela spel på datorn och Per spelar x-box.

Imorgon är det dags för Myllan igen, ser fram emot en skön och förhoppningsvis solig promenad dit.


Oscar uppe i trädet.

32e28e5447c00cd870eaa1fb5984a58b.png

Kolla varifrån!

Oscar uppe i trädet.


Lördagen

Idag så åkte vi ner på stan en sväng, lunch på donken. Oscar han busade runt i soffan som en liten tok, trots att han egentligen var super trött. Men efter en massa bus och mat så vart han monster trött, så det vara bara att slänga i sig maten. Stoppa Oscar i vagnen, sen gå ut. Dock så höll han ut en bra stund och vägrade sova men inne på Lindex så gav han upp och somnade med en duns :)
Kikade runt efter klänningar till återträffen och en annan mycket viktig klänning som jag ska ha i sommar - Den ska vara fin men endå avslappnad :)
Dock så hittade jag inget som passade, vill inte se så överuppklädd, men snyggt ska det vara.

Hittade i alla fall två nya pyjamasar till Oscar, en med spiderman och en med en haj på :)
Åkte förbi outlet på skarphäll. Eller jag och Oscar gick dit för jag trodde att han skulle sova hela vägen men han vaknade innan jag han från östercentrum.. jaja trodde att han skulle somna om men icke.
Hittade en tröja och Per hittade en hög med strumpor, så nu ska jag kasta alla de som är trasiga hehe.
For förbi Oscars tenen och kikade på all den snö som de kört dit från stan, och det var en hel del kan man säga. hehe kommer bli en egen liten sjö där då allt smält.

När vi kom hem så sov jag och Oscar middag en timme, hur skönt som helst.
Tacolördag idag. Oscar fick först lite mat sen fick han en massa majs gurka och lite nacho chips :) Klart att Oscar åxå ska få smaka.

Har även färgat håret idag så no more grey hair för mig.. hehe Nu kommer jag verkligen inte att slarva med färgningen någe mera..


Bröllopsduellen

Lördagsfilmen vart bröllopsduellen.
En super mysig film, om att dela sitt liv med sin bästa vän, även kanske bröllopet.

http://hd.se/multimedia/archive/00262/ide_Wars_06_jpg_262739d.jpg

 

I love it . <3

 

 


Mardröm

Tidiga lördagsmornar är inte riktigt vad jag drömmer om :(
Dock så förstår inte Oscar att på helgerna ligger man länge i sängen å myser. Han vill upp och springa och busa. Strax efter 7 vaknade han och nu är det alldeles strax för frukost.

Hittade en av de värsta sakerna som jag kunde tänka mig igår kväll....
Trodde att jag skulle slippa de ett tag till, men nu är det ett faktum.
Jag kommer alltid att färga håret, för igår hittade jag ett grått hårstrå :(
Så idag är det jag som köper en mörkblond färg när vi är nere på stan..

Idag så ska vi som sagt ta en tur på stan, ska köpa lite pyjamasar till Oscar. Kika på en BH till mig, måste även kika efter 2 olika klänningar för två olika tillfällen. hihi

Just nu är det strålande solsken ute och inte ett moln på himlen, hoppas att detta underbara väder fortsätter hela dagen. Så vi kan vara ute massor med vår lille man. Och att vi får en massa behövlig sol.


Kladdkaka

Ush hatar när inte internet funkar som det ska. men nu så har Per fixat det med lite hjälp :)

Idag har jag å Oscar haft en riktig busdag, massa skratt dock lite för mycket för vår lille för han skrattade så han tappade balansen och ramlade in i byrån :( Men det gick fort över sen så busade vi lite till.

Eftersom det är fredag så får man äta lite extra gott. Och idag så gjorde jag en kladdkaka, sååå gott.

Oscar tyckte det var sååå gott. hihi

 

Snart så börjar Legend of the seeker, jag har fastnat helt för den serien :)
Sen blir det nog en film om vi kan komma på något vi vill se.

Imorgon blir det promenad för det ska bli underbart väder här på ön.

 


Oscar har pysslat på dagis.

0-6663f5db3e1ea94ae1bf3239cfdaf6ea.png

Kolla varifrån!

Oscar har pysslat på dagis.


Källarfranska.

Oscar vart överförtjust över ärtor/majs mixen som jag köpte. Han mumsade i sig en massa grönsaker. Och skrek NÄÄÄÄ då Per tog till sin tallrik.. hihi Fast han hade ju massor på sin egen tallrik så han skulle tydligen ha allt själv. hihi
Gjorde lite mera Källarfranska till kvälsfikat.

Källarfranska 1/2 sats
blir 6 källarfranskor
Ugn 225
°C

3dl Mjölk
50gram Jäst
1msk Olja/Smör
1msk Honung/Socker
1/2 tsk Salt
6-8dl Vetemjöl

Värm mjölken till 37
°C, blanda jäst och mjölk.
Tillsätt Olja, Honung och salt. Blanda
Blanda i hälften av mjölet sedan resten,
blanda i resten av mjölet spara lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i 30 minuter i bunken, täck med en kökshandduk.

Knåda degen till 6 stycken runda bullar, låt dem jäsa på plåten ( använda bakplåtspapper ) i 30 minuter.
In i ugnen ca 8 minuter. Sen är det klart :)



Nu är det dags för sängen. Oscar verkar tycka om att vakna tidigt nu för tiden så då är det lika bra att sova i tid annars blir jag som en zombie :(

Imorgon ska vi till Myllan, hoppas att vi kan gå dit, inte så trevligt att gå dit i isvindar.

Go natt

Tulpaner

De fina tulpanerna som jag köpte igår



Dags att fixa lite middag, idag blir det panerad fisk med potatis och hemgjord örtagårdssås.

<3

Kragbjörnar

Såg precis en så hemsk dokumentär på Animal planet.
Den handlade om Kragbjörnar som håll fångna i dessa trånga burar på farmer i Kina.
På farmerna så töms de på galla, som anses som en gammal Kinesisk medicin.

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01097/bjorn_1097745l.jpg

En massa hemsk fakta :(

Gallfarmer

Historik

Sedan 3000 år har gallan ifrån björnar använts i traditionell kinesisk medicin. Den tros skydda levern, läka feber, förbättra synen, bryta ner gallsten och vara antiinflammatorisk m.m. För att komma åt gallan har man jagat och dödat björnar, framförallt för att ta tillvara på deras galla, men också för att äta t.ex. tassar som anses vara en delikatess. Sedan 1980-talet började man exploatera denna industri och satte upp så kallade gallfarmer, stödd av den kinesiska regeringen, där man förvarade björnar och tömde dem på galla. Detta reducerade dödandet av björn, men istället hamnade björnarna i en miljö där utsätts för vanvård och lever ett ovärdigt liv. I Kina, Japan, Korea och Vietnam finns den största efterfrågan på björngalla, men kan också finnas i Taiwan, Australien, Indonesien, Malaysia, Singapore, USA och Kanada. De flesta som köper dessa varor är av kinesiskt, japanskt eller koreanskt ursprung. De vanligaste björnarna i dessa farmar är kragbjörnen, men också malajbjörnen är vanlig, trots att de båda arterna är listade på CITES lista över utrotningshotade djur. I Vietnam och Korea är det olagligt att hålla björnar för deras galla, men trots detta finns en del olagliga farmer. I Kina är det enbart olagligt (sedan 1990) att fånga vilda kragbjörnar för deras galla. Detta har lett till att farmerna har sina egna avelsprogram. Trots dessa har ca 20% av björnarna förstörda lemmar, vilket tyder på att en hel del fortfarande fångas i det vilda. Sedan 1990 har över 400 farmer stängts i Kina så att antalet farmer idag ligger på ca 65-70st. Dock är antalet björnar i farmindustrin detsamma.

Gallans läkekraft och handeln med galla

Sedan traditionell kinesisk medicin använt björngalla i olika recept har gallan fått ett ekonomiskt värde. Björngalla innehåller ämnet ursodeoxykolsyra (UDCA)som man tror kan skydda levern, läka feber, förbättra synen, bryta ner gallsten och vara antiinflammatorisk. Den stora efterfrågan har lett till gallfarmer med björnar. Björnars galla innehåller en högre koncentration UDCA än t.ex. människans galla. Ca 500kg galla används i olika läkemedel varje år. Trots det uppskattar WSPA att ca 7000kg produceras varje år. Överflödet blir ögondroppar, men också vardagsvaror som vin och kosmetiska produkter. Trots att man sedan 50-talet kan framställa UDCA syntetiska så fortsätter traditionen med gallfarmer i Kina.

Hur kommer man åt gallan?

Det finns 3 sätt att tömma björnarna på galla.

1. Med en latexkateter eller med en metallkateter perforeras huden och en kateter sätt in i gallblåsan, där gallan finns. Med denna kateter kan man sedan tömma 10 till 20 ml galla, 2 gånger per dag. För att tömningen ska vara effektiv så får björnen ligga på botten av sin bur. Björnen hålls låst i denna position av att buren den vistas i inte är mycket större än björnen själv. Björnarna kan ligga i denna bur i samma position i åratal.

2. Björnen blir påsatt ett metallbälte som låser fast björnen i en position så att en gummikateter som sätts in i gallblåsan inte ska ramla ut. Detta bälte kan sedan sitta kvar i åratal så att gummikatetern och lådan som gallan samlas i inte ska välta ut. Detta metallbälte orsakar obehag och eventuellt infektioner i björnens päls.

3. Björnens hud och gallblåsa perforeras så att ett öppet hål bildas, ur vilket gallan droppar ner i ett uppsamlingskärl. Detta öppna hål kan lätt infekteras och leda till obehag för björnen.

 

Hur lever björnarna och hur påverkas de?

 

För att underlätta tömningen av galla så hålls björnarna i trånga burar, vilka på engelska kallas crush cages (krossburar). Dessa burar är inte mycket större än björnarna, vilket hindrar dem att ställa sig upp, och i vissa fall kan de inte röra sig alls. Att leva i denna miljö år ut och år in leder till att djuren ständigt upplever sin miljö som stressig, och eftersom de hela tiden ligger stilla så förtvinar musklerna. Organisationen World Society for the Protection of Animals (WSPA) har observerat att björnarna slår sitt huvud mot gallret och tuggar på sina tassar. Dessa upprepade beteenden kallas stereotypier och är ett klart tecken på att björnarna känner sig stressade och mår dåligt av deras miljö. Många björnar i dessa farmer tappar också pälsen, är undernärda, får en hämmad tillväxt, har en reducerad muskelmassa. Vissa björnar har förstörda lemmar då de fångats med fällor. Många björnar får också tänder och klor utslagna/utdragna för att skötarna inte ska kunna attackeras. Om björnarna slutar producera galla kan de avlivas och tassar kan då säljas som en delikatessvara.

Statistik

WSPA som är en international välfärdsorganisation uppskattade i en studie att det år 2000 fanns ca 250 gallfarmer i Kina som höll ca 7000 björnar. Detta påstående har av kinesiska regeringen kallats “rena spekulationer”. Under 2000 samtalade dock välfärdsorganisationen Animals Asia Foundation med den kinesiska regeringen och fick tillåtelse att ta hand om 500 björnar ur de värsta gallfarmerna, i en start att få slut på denna tradition. Hittills har 200-250 björnar tagits hand om. Problematiken i Kina ligger i att om de björnar som hålls i gallfarmer togs hand om av organisationer som WSPA, Animals Asia Foundation m.fl. så skulle troligtvis vilda björnar jagas och dödas för att komma åt galla. Kinesiska regeringen uppskattar att ca 10000 björnar per år skulle tjuvjagas och dödas för att kunna producera samma mängd galla som produceras på gallfarmerna.

Välfärd och framtiden

Sedan 1993, då gallfarmer blev kända för omvärlden, har ett flertal djurorganisationer jobbat hårt för att få ett slut på denna grymma behandling av kragbjörn. År 2008 i april har ca 250 björnar räddats ur gallfarmer. Många individer har varit så illa tilltagna att man varit tvungna att avliva dem, men de som överlevt lever nu ett lyckligare och värdigare liv i olika hägn sponsrade av olika organisationer.

Hårt arbete av ett flertal organisationer har lett till att fler och fler farmer har stängts. Sedan fler och fler kinesiska läkare fördömer denna tradition, samtidigt som organisationer och media har pressat denna fråga hårt mot den kinesiska regeringen, säger idag Animals Asia Foundation, som är en drivande kraft i denna fråga, att det finns gott hopp om att denna tradition kan se sitt slut.


Cougar town

Igår fick jag en ny favoritserie.
Cougar town.
En helt underbar serie enligt mig :)

 

 


SÅ lättad :)

Jag är så enormt lättad, CSN killen tror han hette Kenth ringde strax efter 15 tiden idag och sa att jag kommer att få de studiemedel som jag sökt. Jag kan inte beskriva hur skönt det kändes, vi som inte haft det direkt fett efter att vi fick Oscar men nu kan det kanske äntligen bli lite bättre :) Allt kändes så osäkert ett tag, men nu ser det ut som allt kan ordna upp sig. Jag känner mig så oerhört glad och lättad så det är inte sant. Den som säger att pengar är inte allt har aldrig haft dåligt med pengar.

Oscar vart lite för trött innan läggdags, så han ville inte alls vara med på bus

Jag å vår lilleman



Knasbollar



Glad jag å jätte trött Oscar <3



Nu ska jag beställa tid hos frissan så jag får en ny rolig frisyr, har inte varit hos frisören sen mars förra året. hehe
Ska slänge i en ny färg innan jag går dit så kommer det bli super fräscht. Å vad härligt.


Tokig man

Efter ett förhoppningsvis positivt möte på CSN så åkte jag o Oscar till MAXI och storhandlade lite. Oscar han sprang omkring som en liten tok i hela affären, och pekade på allt han kunde hitta. Så idag tog det en bra stund att handla det vi skulle ha. Köpte även en bukett med tulpaner bara för att få lite vår inne i alla fall :)
Det är strålande solsken idag och det hade varit underbart att vara ute, om det inte hade blåst isvindar från havet.

Efter att Oscar har vaknat så ska vi åka till Myllan så Oscar får busa av sig ordentligt. Hoppas bara att han inte sover hur länge som helst så vi kommer dit sent. Men idag så har vi bilen så det gör inte så mycket :) Annars tar det ca 30 minuter att gå dit.

Ikväll är det äntligen dags för Greys, en till serie som jag har längtat efter. Vilken underbar vecka :)


mera snö

Gissa om jag blev förvånad då jag ringde CSN utan att behöva vänta i telefonkö. Nästan så jag glömde bort vad jag ville. :) Jag ska i alla fall prata med en på CSN i Visby kl. 10.00 imorgon så nu hoppas vi på det bästa.

Så det blir nog Myllan på eftermiddagen imorgon.

Kom en massa snö igår... Så nu är det vitt ute igen och det blåser isvindar, inte riktigt vad som var tänkt. Men det blir nog vår så småningom. Det brukar snöa i Visby i Mars så annat hade vi nog inte väntat. Men solen har visat sig ett par gånger idag och då har det blivit riktigt varmt på en gång.Dock så kom det ett mindre snöoväder så jag vet inte längre om jag tror att det blir vår snart :(

Oscar höll på at somna i stolen idag då vi skulle äta lunch. Såg hur hans ögon vart mindre och mindre sen började han sjunka ner i stolen och huvudet började luta så då tog jag upp honom och han somnade på en gång. Lilla mannen var så trött. Men han vaknade redan efter en timma och höll igång enda till halv åtta :)

Har bakat lite källarfranska till kvällsfika. Hemmafruarna börjar ju idag och det ska firas med nybakat bröd å te :)



Luftslottet som sprängdes

Jag bara älskar millennium triologin.
Även om den egentligen är riktigt hemsk så tycker jag att den är så bra endå.



Lisbeth kommer in på sjukhuset efter att blivit skjuten i huvudet, även hennes far ligger på samma sjukhus. Efter att Lisbeth blivit friskare ska hon in på förhör, där det ska avgöras om hon ska bli skyldig för mord på sin Far. Trots upprepande försök att tysta Lisbeth så får alla tillslut vad de förtjänar.

http://2.bp.blogspot.com/_omUtV1mzqIM/Sw1FGf_J0_I/AAAAAAAAAMs/idwzM-32FWY/s1600/Luftslottet+som+spr%C3%A4ngdes.jpg

Oscar skrattar i sömnen <3

Inatt så hörde jag världens underbaraste ljud som gjorde mig alldeles varm inombords. Oscar låg och skrattade i sömnen, precis det skrattet som han har, då vi jagar han runt sängen i sovrummet. Å det var så härligt att höra att han drömmer om de roliga sakerna som vi gjort på dagen <3 

Oscar 5 månader <3


Idag vaknade Oscar ovanligt tidigt, innan sju tyckte han att det var dags att gå upp, vilket jag inte alls kände att jag ville. Fick tillslut tvinga mig upp ur sängen, för blöjbyte. men sen så la jag mig på soffan en stund innan jag kunde vakna till helt. Tur att Oscar lekte så fint själv imorse.
Det har regnat hela dagen idag, så snön den kommer att försvinna i ett nafs om nu det inte kommer mera snö.. Tydligen så snöar det i Stockholm så jag hoppas inte på att det kommer hit. Vi tog bussen till Myllan så jag slapp bli plaskblöt på vägen dit. Och vi tog även bussen hem för då regnade det ännu mera. Men huvudsaken att snön försvinner :)
Får ta och köpa ett par gummistövlar då snön har försvunnit, för då ska vi ta och leka massor ute. Torr om fötterna vill jag verkligen vara. Och på Myllan har dom en jätte stor gård att leka på så där ska vi vara ute.

Idag är det endast städning o plockning som gäller. Har en massa tvätt som ska strykas åxå. Men nu ska jag äta lite lunch och sen vila på soffan en stund för idag är jag verkligen trött.


RSS 2.0