bäddat spjälsängen =)

Nu är det bara att komma liten =)
Köpte madrass till spjälsängen idag och har även bäddat fint =)
Kommer att lägga över ett lakan tills det är dags att sova där då det finns vissa små hårbollar, som tycker om att mysa där det är mjukt å skönt. Vill ju inte att liten ska få en pälschock då den ska sova =)



Det blev hur mysigt som helst =) Kommer bli ännu bättre då jag har sytt till sänghimmeln, kanske blir det imorgon..



Litens hörna i sovrummet. Blev hur bra som helst tycker jag plus att det inte vart så trångt som vi trodde det skulle bli med säng å allt. Å det är såååå sött med Nalle puh. Synd att jag inte har hittat några kläder till liten i de små storlekar, men det kanske vi kan hitta hemma på fastlandet om vi har tur =)


Köpt ett litet basförråd tills liten kommer, blir lite som ett testobjekt då man inte riktigt vet vilket som blir bäst, men det är bara att pröva sig fram så får vi se. Det blev i alla fall Huggies blöjor då Anki rekomenderade dem, Inotyol salva som de flest tyckte var hur bra som helst, torra tvättlappar så man slipper en massa medel, babyolja, babytvål om det nu blir väldigt smutsigt någonstanns =( Och amningskupor å lite annat till mig.
Blev dock ingen tvättmaskin idag då den vi hade tänkt ut var slut, men som tur var så hittade vi en annan som vi kan tänka oss på en annan affär och den blir förhoppningsvis inhandlad i veckan eller nästa vecka =)



Camilla skickade med tre underbart söta små mjukisdjur =)




Och jag till min stora lycka har änteligen hittat ett par vinterskor. Har letat efter ett par i flera år men alltid hittat något annat par som jag köpt istället så har jag fått springa runt med kalla fötter ännu en vinter =(
Men nu hos söta Camilla på sko kanonen så hittade jag dessa som jag tyckte var hur snygga varma å sköna som fan =) Riktiga skor att gå runt i. Få se hur länge de håller sig snygga då de nu är som sagt vita. Men jag tyckte att det var en sådan yta på dem så de verkade lätta att hålla rena. å det var inte direkt så att jag grät då jag skulle betala heller. 300 gick det på. hur bra som helst =)
Och mamma undrade om jag äntligen blivit vuxen. vilket jag tvivlar på.. hihi

Idag har jag verkligen kännt hur liten har roterat ner sitt huvud i bäckenet, inte den skönaste känslan men det känns endå bra att det är på gång =) Börjar känna att det trycker neråt då jag sitter i vissa ställningar Så vi får se när det är dags. =)


*** Längtar efter November 22 dagar kvar ***


gotlands väder å gravid gnäll

Fasen vilket trevligt väder man vaknade till idag då ????
Blåser å pissregnar så det regnar på tvären... Riktigt gotlands väder. Inte ens missarna vill ut på balkongen =)
Det är sådana hära dagar man önskar att man hade haft en öppen spis eller kamin som man kunde sitta och mysa vid, det blir sån skön värme då man eldar tycker jag.

Idag ska det dammsugas å donas så det blir lite fint. Ska även storhandlas å handla alla salvor å grejer som liten behöver då det är dags.. Fick ju även sköt"bordet" igår så det ska väl fixas iordning en liten hörna på toaletten med. Ska även fixa ett par varmare skor till mig som jag kan ha då det är dags för barnvagnspromenader =)

Den är så snygg våran vagn är så nöjd så det finns inte, plus att det är en kombi vagn =)



Upptäckte igår att mina fotleder börjat svullna upp, trodde först att det var som vanligt att jag skulle ha ont då jag tryckte på det men icke. Tog av mig sockarna å fasen jag har börjat samla på mig vatten som en jäkla flodhäst vid anklarna. Så nu sa Per att det är dags för stödstrumpor för min del annars så skulle han tvinga på mig dom =) Som tur är så fick jag stödstrumopr av Anki å Johan så jag får väl dra på mig de å prova =)
Har fått på mig stödstrumporna. sexigt värre =P men det var faktiskt ganska så skönt måste jag erkänna.. fast nu då man vet att man börjat samla på sig vatten så känns det som hela jag svullnar upp =(  fasten det endast är vristera som egentligen har svullnat.. jaja det är ju inte så lång tid kvar nu så det får väl gå det här med.

Är så jäkla trött åxå har fått så svårt att sova nu på sistonde jag som nästan sov som en död förra veckan =( Ska nog vila lite å ta tag i städningen sen.

oohh sammandragningar till tusen har jag med.


*** Längtar efter November 22 dagar kvar ***

att bygga en spjälsäng

Per kom hem med ett stort paket från IKEA idag.. hihi

En massa prylar var det i lådan



Ibland så går det ju hur bra som helst att bygga ihop saker



Hade ju Milla som hjälpte mig så såklart att det gick bra =)



Det vart hur mysigt som helst, och imorgon så ska vi köpa madrass så det blir mjukt å skönt. Ska även bädda med matchande lakan till spälskyddet (inköpt på ullared)


*** Längtar efter November 23 dagar kvar ***



pluggar

Fasen vad flitig jag har varit nu på förmiddagen. Har pluggat som en tok å det har gått hur bra som helst =) trots att de håller på och asfalterar om utanför så det bara skallrar i fönstret. =) Quila sitter å kikar så det blir riktigt gjort.. =)
Har haft grymt mycket sammandragningar nu på morgonen. Bra med lite träning å det gör ju inget att liten kommer lite tidigare =)
Dags för frukost kanske nu då halsen har vaknat. Har blivit lite te innan men nu börjar magen säga att den är ordentligt hungrig.. kanske jag håller på att bli frisk??? men det får vi se...
Längtar till Per kommer hem så att man kan börja pyssla med spjälsängen som han skulle hämta på lunchen idag =) Kommer bli så mysigt med den lilla sängen, men det blir nog mera verkligt då den kommer på plats =) Förhoppningsvis så ska vi även åka och kika på en tvättmaskin imorgon =) Vill ha =) orkar inte springa med tvätt upp å ner då liten kommer det blir lite krångligt...
Kanske vi ska passa på att storhandla med då Per slutar tidigare så slipper jag kånka runt på en massa påsar.. hur bra som helst ju =) Om nu älsklingen har lust med det så klart =)



Tessan blir lite bortskämd nu då hon äntligen är hemma så hon får ligga i soffan hur mycket hon vill =)
På andra bilden har mamma precis hämtat henne och de sitter i bilen påvägen hem =)
Tydligen så hade hon pipit till då mamma sa att de var hemma strax.. =) lilla bebisen måste vars så skönt för henne att äntligen komma hem =) Även om hon måste ta det lugnt å inte springa runt en massa.
Å Lizzie måste tycka det är skönt att ha sin kompis hemma igen =)


Nu ska jag sätta mig och plugga igen..



*** Längtar efter November 23 dagar kvar ***

en liten pojke =)

Ethel å Niklas från våran föräldragrupp har fått en liten pojke
GRATTIS =)


Ethel Nilsson och Niklas Bohte, Väskinde, fick en son som
skall heta Melvin Bohte. Pojken föddes den 24 oktober
kl. 4.10 var 52 cm lång och vägde 3920 g.

BM

Lite piggare idag, men fortfarande inte riktigt frisk så jag får hålla på mig en dag till. Känns inte som att jag har ork att göra något i alla fall så... Näsan är värst känner mig som en stor snorbubbla hela jag =( inte speciellt snyggt..

Vi var hos barnmorskan idag å mätte magen SF måttet låg på 35 hel normalt, skönt med lagomt stor mage men endå så känner man sig stor som ett hus. Hjärtljuden låg mellan 130-136 trött liten bebis.. =) Pratade om hur graviditeten har varit å den har ju gått hur bra som helst, bara nu på slutet som det börjar bli jobbigt. Tungt å jäkligt, å ont i ryggen har jag börjat fått med vilket inte är så kul.. Men det är ju helt underbart att känna liten härja runt i magen =) Vi pratade om förlossningen och hon tyckte att vi var så lugna inför det att det inte skulle bli några problem tyckte hon, ingen idé att stressa upp sig över förlossningen tycker jag, det är ju inte precis så att man kan undvika den =) Ut måste ju liten för den får då fasen inte bosätta sig därinne så d så =)

Spjälsängen har nu kommit och den ska vi förhoppningsvis hämta imorgon.

Nu ska jag plugga lite



***  Längtar efter November 24 dagar kvar ***

tessan är hemma =)

Nu är min lilla vovve hemma på Sollerön och ligger och myser i soffan =)

Fick till en så underbart snygg profil bild på Affis här om dan som jag bara fick lov att lägga upp.



Idag har jag legat  på soffan och känt mig helt död =( Känns lite bättre nu efter att Per köpt alvedon. Blir en till då det är dags för sängen. Är så trött på att vara sjuk nu..
Imorgon är det dags för ännu ett besök hos BM vi ska gå igenom hur graviditeten har varit och vad vi har för förväntningar på förlossningen. Det var tänkt att vi skulle skriva ner det men det har verkligen inte blivit av så det får fixa sig imorgon då vi är där =) Och om jag känner mig pigg nog så ska jag nog ta en vända på stan.. men det får vi se hur det blir.  Men jag tänker inte köpa några fler saker till iten fören den har kommit ut =) blir ju mycket roligare å köpa saker då vi vet vad det blir =)

Har så mycket som måste fixas nu ser ut som ett bombnedslag här. Höll på att fixa med så mycket igår å sen då energin tog slut totalt så vart ingenting klart.

Nu ska jag fortsätta kika på desperate housewifes.. hur bra som helst =)


*** Längtar efter November 25 dagar kvar ***

sjuk

Idag åker mamma ner till djursjukhuset och hämtar lilla Tessan, efter en hel vecka där så ska hon äntligen få komma hem =) Å vad glad hon kommer att bli då matte kommer å hämtar henne.. hihi

Själv så ligger jag på soffan och kurerar mig, blir fan aldrig av med förkylningen å igår kväll så vart det mycket värre. Å idag så mår jag som en påse nötter =( Om det är så här imorgon så får jag nog ta ett besök upp till vårdcentralen å se om de kan fixa så jag blir frisk någon gång.
Ont i figrarna å ryggen har jag med
Inte så kul om liten får för sig att den ska ut mitt i alltihopa. Inte precis så jag har en massa överskottsenergi... Ska upp till mödravården imorgon med, näst sista besöket hos Maria innan liten är beräknad att komma. =)
Hoppas att älsklingen kommer ihåg att köpa alvdeon påvägen hem idag =)

Nu ska jag krypa under filten igen.



*** Längtar efter November 25 dagar kvar ***

min lilla tessan

Min lilla bebis Tessan får kanske komma hem från
djursjukhuset i morgon =)

Efter en hel vecka hemmifrån så komer hon nog tycke det är
hur skönt som helst att få komma hem =)
Kommer få med en massa medeciner å grejer som hon
ska äta med huvudsaken att hon blir bättre =)
åå nu vill jag hem till Sold.



Min lilla mys vovve som hellre sitter i knät än på golvet =)

måndag

Fan att den här jäkla förkylningen aldrig kan ge sig,är så trött på det här nu =( Medans jag endå håller på och gnäller så har jag även ont i ett finger =( Det låser sig i böjt läge. buhu inte så najs
Får väl dricka lite mer the och se om det kanske hjälper kanske...
Idag bli det en massa plugga som vanligt och ska städa å dona som vanligt =) Och förhoppningsvis så kommer spjälsängen vilken dag som helst nu =).
DVD hyllan vart i alla fall hur bra som helst, ser mycket mera fixat ut efter lite färg =)




De som ska lägga om asfalten på innnergården började 7 imorse.. borde vara skottpengar på sånt.. Särskillt då sånna som jag, just nu sover som en klubbad säl =) och endå så brukar det bli en tupplur på soffan.



*** Längtar efter November 26 dagar kvar ***

söndag kväll

Trött vart jag nu, får slänga ner mig på soffan å somna tills det är dags för sängen tror jag.
Blir aldrig av med förkylningen som bara ligger å drygar sig men inte bryter ut helt =( Tur att man blir så pigg av sånt.. Hatar att vara förkyld, å det är verkligen inte kul att vara förkyld å tjockis det säger jag bara... Har inte blivit så mycket gjort idag men ni vet ju vad jag brukar säga.. det är ju söndag å det är ju vilodagen =)

Nu ska jag lägga mig å mysa med älsklingen och Affis på soffan =)



*** Längtar efter November 27 dagar kvar ***

Idag är det våran dag =)


Idag har det varit älsklingen och jag i 4 år och två månader =)
Älskar dig bara mer och mer...







Sex and the city the movie


Gissa vilken film som jag äntligen har sett idag =) Sex and the City the movie =)
Blev inte till att se den på bio, men nu har jag sett den =)
Den är ju hur bra som helst.. Många tårar vart det så klart men det är det ju värt. Ska nog kika på den igen imorgon då Per är på jobbet =) Han var inte allt för sugen att se på den.. hihi

Håller även på att måla hyllan som vi har DVD filmerna i, kommer att bli så bra. Den står ute på balkongen och torkar nu. Och ikväll så åker den in igen..

Myste med älsklingen på soffan igår med Hulken och 10.000 BC
Räkpaj å sallad med gräddfil hade jag gjort (och fjäskat med kissekatterna med räkor) Per köpte med sig vitlöksbaguetter som jag värmde i ugnen en vända. mums Även varsin påse med godis fick älsklingen med sig hem.. Han vet hur man gör en tjockis glad.. =) hihi
Vi satt ävn och pratade lite smått runt förlossningen, känns riktigt bra då vi känner samma sak. =)
Ikväll bli det mera mys=) Fast med godis å chips från helgen.
Måste bli mycket promenader med barnvagnen annars kommer vi se ut som jag vet inte vad =) men det kommer vi nog att göra så det blir nog inga problem =)
Per ska få hämta mat påvägen hem från jobbet, undra vad man ska mumsa på då då??




***  Längtar efter November 27 dagar kvar ***

gravid vecka 37 längtar efter liten =)

Liten i magen

Nu väger bebisen ca 2,7-3 kg och är ca 45-47 cm lång
Huvudet är nu ca 9 cm i diameter.
Bebisen har byggt upp ett litet immunförsvar men den största delen kommer via den första amningen.
Pojkar brukar nu väga mera än flickor
Om bebisen bestämmer sig för att komma ut så gör man inget för att stoppa det utan man ska bli förälder =) 



Tjockis jag

Nu börjar magen sjunka lite så det kommer att kännas lite lättare att andas *skönt* Man kan dock känna att trycket på blåsan blir kraftigare.
Sf måttet kan bli mindre nu eftersom att magen sjunker.
Man har nu kraftiga sammandragningar då livmodern "tränar"

 

 

 

Vad vi längtar efter liten i magen nu =) Tycker faktiskt att det är dags för den att komma ut nu.. =) Börjar bli så jobbigt att springa runt med denna tunga mage och har dessutom börjat få skapligt ont i ryggen om jag får för mig att tex. städa å sånt. så nu är jag skapligt trött på detta =) Har rejält med sammandragningar på kvällen nu så ibland blir nog älsklingen lite nervös att det är dags på riktigt =) De är ritkigt ihärdiga så nu efter profylaxen så får man väl passa på att andas som man ska sen under värkarna.. Bra att träna =)

Det var så mysigt att hålla på med alla små kläder igår då jag tvättade kändes så overkligt att den ska vara så liten =) Men det är väl tur det då man ska "klämma" ut den =)

Karin (låtsasfarmor) sa att det inte alls var tre veckor kvar till bebsien skulle komma, utan hade tydligen sagt att det max var två veckor kvar så det så =) Hon har även trott att det blir en pojke =) sännande å se om hon har rätt =)

 

Vad tror du att vi kommer att få ?? pojke? eller flicka?

 

*** Längtar efter November 28 dagar kvar '***

 


Profylax kurs

Idag har vi varit på profylax kurs älsklingen och jag =)
Var inte riktigt som jag trodde men det var riktigt intressant endå.. Trodde vi skulle träna mera på andningen, men istället så gick hon igenom en massa andra saker som jag kanske inte hade tänkt på annars. Men vi gick så klart igenom andningen endå =) Verkade riktigt praktiskt detta om man nu kommer ihåg att använda sig av det då det är dags =) Men det får Per påminna mig om =)

Har varit på hockey ikväll åxå, det var svinkallt i hallen men som tur är så hade jag filt å grejer med mig så jag slapp frysa allt för mycket.
Så nu då vi kom hem så har vi kikat på Ironman och myst ner oss i soffan med läsk chips å en liten godisbit.. mmm för det är ju helg..
Nu är det nog dags för en varm härlig dusch. Fick lite väl ont i ryggen i hallen och sammandragnigar som en tok så älsklingen vart lite nervös. hihi
Ska fjäska till mig lite massage tror jag =)


Höst på gotland nu


*** Längtar efter November 29 dagar kvar ***

att bygga en byrå

När man ska bygga en byrå så beställer man den på nätet.. hehe
och får då en låda med en massa brädor å pluggar å skruvar å grejer =)




Efter ett tags skruvande och svärande så inser man att man
faktiskt klarat av att sätta ihop alla delar på rätt plats =)
Om man är gravid som jag så inser man åxå att man
faktiskt har fått litet ont i ryggen =(



Man inser då att fan man är nog lite händig trots allt =)
Det kommer ju trots allt med en beskrivning på hur man ska
göra, detta är dock inte en självklarhet på att det kommer att
bli som det ska vara =)
Har även haft ett par katter som hjälp till så klart =)



Detta vart resultatet av min byrå byggning ala byggsats =)
vart ju hur bra som helst tycker jag =)
har fyllt den med en massa kläder till liten och Per ska få
ta ner lampan från skåpet så jag slipper klättra upp =)
Nu fattas endast spjälsängen och skötbordet som förhoppningsvis
kommer på måndag om allt går som det ska sen har vi faktiskt allt
som liten behöver, förutom blöjjor å salvor då.. =)

kväll igen

Nu har jag plockat ihop alla kläder till liten i st:50 och lite tjockare kläder i st:56 ska tvätta dom imorgon är det tänkt, om ingen kärring snor min tvättid.. Det var så mysigt att gå igenom alla små söta kläder vi har till liten,, =) hihi Imorgon kommer byrån till liten. Å då vill jag ju ställa iordning med kläderna i den =) åå vi har världens sötaste tofflor.. hihi
Ska bli så skönt att dra ut på långa promenader med barnvagnen sen. Så man får röra lite på sig.. Det är ju lit etungt nu å man är inte så sugen på långpromenader...

Varit ute med missarna idag men Milla vart tok rädd då det kom en massa maskiner och började ställa iordning inför asfalteringen, så jag fick lov att gå in med henne å hon gömde sig under täcket på en gång.. stackars lilla fisen... Men Quila brydde sig inet och ville så klart inte gå in då jag ville. Så jag gick upp i lägenheten å vem sitter inte å skriker utanför porten å vill in då jag kommer upp?? jo en lite rädd kisse så det var bara att gå ner å släppa in henne. Hon vart helt övermysig =) Affis hade det inte varit någon vits att ta ut med en massa som låter hon är en riktig fegis =) det får bli en annan dag.

Gammalt kort på mig å Quila =)


Gjort klart en julduk som jag började med förra året innan jul men hann inte klart och tappade inspirationen, men nu är det ju snart jul igen så =)



Det är ju så härligt med jul tycker jag, en massa levande ljus, man kan pyssla runt som en tok med nya gardiner dukar å en massa tomtar =)

Har kikat på SOS Gute med en massa flummiga stockhomare som så klart tycker de är shit häftiga och nu är det Criminal Minds som gäller. Får se då Per kommer hem från jobbet... Hade ju varit lite trevligare med sällskap så här på kvällen men men det får väl gå endå. Blir förhoppningsvis en massa mys med bebisen på kvällen sen.. Hoppas jag i alla fall.... Vi får se..

En dusch hade inte suttit fel det heller är så skönt då sammandragningarna sätter fart så här på kvällen...

**** Längtar efter November 30 dagar kvar ***





torsdag

Imorgon är det dags för första profylax kursen.. Ska bli lite intressant faktiskt och hoppas att vi får användning av det åxå. Har fortfarande inte packat BB väskan än heller, men har plockat fram lite kläder i alla fall. Avänder ju det som ska med i väska...

Hade städdag igår =) så nu är det snyggt här igen. och jag vart så nöjd över hyllan jag målade, det vart ju hur snyggt som helst..


Ska träffa Elina när vi åker hem över jul, å mysa med våra små =) Var såå länge sen vi träffades utan att bara vinka från bilen då vi möts. Är ju alltid en massa annat jämnt.. Lilla Helmi var så söt, sån ska vi åxå ha =) Vi som alltid har såå mysigt å kul då vi träffas.. Längtar hem igen nu..




Tessan hade varit lite piggare igår och hade viftat på svansen
Känns skönt att hon blir lite lite bättre i alla fall.. Min lilla bebis


Nej nu är det dags för frukost.. Vart sovmorgon idah, trots att jag var så pigg då Per åkte till jobbet. Är man trött så är man =) Men liten var då pigg imorse, sparkade som ett helt fotbollslag.. hihi det är så skönt att ha en pigg liten bebis i magen =)
Älsklingen var ju såå gullig å köpte hem Oboy dagen den var slut så nu blir det en riktig frukost =) hihi mums
Måste ju passa på att ladda med lite extra energi nu då det snart är dags =) Endå så tycker Per inte att jag äter så mycket mera än vanligt eller så säger han så bara för att vara snäll =) hehe reta aldrig en gravid kvinna =) Nej nu är det verkligen dags för frukost..



*** Längtar efter November 30 dagar kvar ***

najs

Bullar är en av de saker som jag tycker är extra gott just nu =)
Ser ni hur smaskigt det ser ut..mmm skulle kunna
äta hur mycket som helst.. hihi



Målade växthyllan å det vart riktigt najs tycker jag =)
Kanske man är lite estetisk endå.. hihi



Jag tyckte i alla fall att det vart shit najs =)


***Längtar efter November 31 dagar kvar ***

Min älskling



Min älskling är det underbaraste som finns

Idag är det den 22 oktober =)

Idag är det den 22 Oktober =) Känns lite speciellt faktiskt eftersom våran bebis är beräknad att komma 22 November så nu är det ju endast ca en månad kvar tills vår lilla älskling kommer =)
Enligt graviditetsmätaren så har jag gått 90 % nu =)
hihi Det kommer ju gå hur fort som helst detta =)
En månad det går ju hur fort som helst...
Men tills dess så är det bara att pyssla på inte direkt så man får en massa tid över då vi kommer hem sen för det =) Å vila blir det ju inte direkt på BB heller då man ska lära sig en massa saker, å ha liten bebis hos sig hela tiden.. =) tur att det finns barnmorskor där som i alla fall kan ta liten då man ska på toa å är allmänt slut =) Men man vet ju att vi måste klar av det själva då vi kommer hem så det är nog lika bra att träna innan =)
Längtar efter sakerna jag beställde så jag kan ställa iordning litens hörna i sovrummet. Blir ju lite trångt en stund eftersom vi endast bor i en tvåa, men det kommer nog bli bra tror jag. Vi har ju rumsavdelaren som vi kan ställa dit, så blir det ju som ett mini mini rum i sovrummet =)



Vet att det blir mycket bebis å tjockis prat men det är ju så spännande.. =)

Mår mycket bättre idag i alla fall.. Skönt.. Det är så trist att vara sjuk... Ska försöka att ta det lugnt idag endå så det inte kommer tillbaka.. Får ta tag i lite tvätt å städning imorgon istället. Men jag ska i alla fall måla klart hyllan så det blir lite ordning =)
Nu ska jag pyssla lite å sen ska jag plugga..


*** Längtar efter November 31 dagar kvar ***

Bulle

Fortfarande shiit seg å rosslig i halsen, inte speciellt kul… Är så orolig över Tessan så det är så svårt att koncentrera sig, hon har fått en viss del diagnos IMHA, och det låter inte så lovande för min stackars skrutta.. Men jag hoppas på att hon kan bli min lilla glada vovve..  Hade ju så gärna varit hos henne, men eftersom man inte får komma och hälsa på så blir det lite svårt. Om hon frisknar till mycket nu i veckan så kanske hon får komma hem på fredag. Men vi får se... huvudsaken hon blir bättre så får hon hellre stanna på djursjukhuset ett par dagar till, där hon får riktig vård…

 

 


 

 

Annars så… ja… Har pluggat lite, vart helt matt så det vart till att vila på soffan under en filt å kika på film. Målat växthyllan lite grann, å Quila fick färg på svansen då hon skulle kika på vad jag gjort. Hihi Milla hittade nu ikväll världens snuskigaste spindel på balkongen, tur att jag kikade ut innan den fick för sig att flytta in hos oss. isch. snuskigt……  Nu är det cops som gäller och vila på soffan, vart trött efter maten ju… Per sitter å kikar på hockey på datorn AIK-Leksand med Janne Hokko i spetsen.. hihi det låg en hel massa dildos på planen innan de började.. hehe…. Hur kul som helst…

 

Nu ska jag tvinga i mig själv och min älskling varsin bulle… mmmmm

Vill att det ska bli jul nu =)

 

 

*** Längtar efter November 32 dagar kvar ***


min lilla bebis är lite piggare idag.....



Detta är min lilla bebis det =)
Lite lite piggare är hon idag.

skit dag!!!!

Sjuk idag, orkar inte nått... Men ska endå försöka plugga så jag inte ligger efter. Ska ju sitta i soffan å det är ju inte speciellt jobbigt..
Så här sitter jag osminkad å en av Pers t-shirts som jag snott (får köpa en ny till dig älskling som jag tänjer ut den) alltså allmänt ful idag. Fortfarande pluffsig efter gårdagens gråtattack å seg i skallen.
Oboy pulvret var slut =( så inget sånt vart det heller då jag skulle tvinga i mig frukost =(  Inget smakar gott, eller nått i över huvud taget.. =( Trött som fan e jag med så idag blir det verkligen ett par power napps på soffan.
Få se om jag blir piggare senare idag.




*** Längtar efter November 32 dagar kvar ***

min stackars lilla tessan är sjuk =(




Stackars lilla bebis Tessan fick åka akut till strömsholms inatt, då pappa upptäckte inatt att hon spytt blod =( Hon hade varit lite småsjuk hela helgen, så mamma hade tänkt att åka in till veterinären idag. men det vart en akutvända till djursjukhuset istället =( stackars lilla bebis..
Hon var jätte uttorkad och har fått blod hela dagen. De ska göra ultraljud på henne då hon blir lite bättre för att se vad som är fel. Men hon har piggnat till nu på kvällen i alla fall.. sköönt vart så orolig å har gråtit floder tror jag =(




Bli frisk nu min lilla bebis så mamma får kramas
med dig då vi kommer hem...




shoppat idag =)

Började med att försöka packa BB väskan idag. fasen det är ju svårare än jag trodde det där.
Vad ska man ha med sig??
Hur mycket saker vill man släpa med sig?
Hur länge blir vi kvar där?
Hur mycket kommer att glömmas av hemma =)
Förslag??

Blir ju inga snygging kläder dit kan jag ju säga. men ett par snygga toppar blir det nog om de kommer å ska knäppa kort på liten bebis och oss, man vill ju inte se ut hur som helst =) vart en massa annat istället då jag började packa. Skulle ju beställa säng i helgen men det vart ju inget..... Även en byrå har jag hittat som skulle passa hur bra som helst.
Har även fått en ny ide på möbleringen i sovrummet, får se vad Per tycker om det då han kommer hem sen.
Har lite svårt att fokusera på en sak, har ju så mycket saker att göra samtidigt ju =) Sen ser det ju ut efter det ibland åxå =) tur att man är en flitig städare =) Snyggt ska det vara (oftast)
Funderar på om jag ska måla växtbänken vit ? men vet inte vad älsklingen tycker om det ännu en fråga då han kommer hem =) Tror det skulle se lite snyggare ut faktiskt. kanske??

Har beställt säng och byrå till liten idag allt ska komma i slutet av den här månaden =) Så när säng å grejer har kommit så blir det verkligen en massa pyssel. hihi ska sy himmelsäng åxå. kommer bli såååå mysigt.. längtar så mycket nu =)





*** Längtar efter November 33 dagar kvar ***

Litens säng är nu beställd =)


Hur bra som helst.  =)
  

Litens byrå även den beställd =)

Men du så trevligt. Nu är både byrå och säng till Liten beställd så snart så kommer det bli lite ordning förhoppningsvis å jag får tillbaka en hel massa plats i min garderob.. hihi
I slutet av denna månad så anländer sakerna =) Fasen då allt kommer på plats så är det på riktigt ordentligt.. hihi

söndag kväll

Sovit på soffan ett bra tag idag, kunde sovit lite till men då kommer jag aldrig kunna somna ikväll. Så jag har fått hålla mig vaken, och är nu alldeles lagomt trött =) hur bra somhelst...  Inget vettigt har blivit gjort idag, men det är ju söndag så varför anstränga sig???
Vi har i alla fall tagit oss till Hemköp för inköp av choklad å dricka=söndagsmys,
Sett på den senaste National treasure filmen Book of secrets, riktigt bra faktiskt och förhoppningsvis så blir det en till =) det tycker jag i alla fall.. Skönt med filmer som faktiskt innehåller lite historia. Alltid trevligt...




Vart även en kycklingrulle från Tigris då vi har söndag idag... å vi var hungrigare än vad vi trodde så det vart ju hur bra som helst med lite film mat.. =)
Nu är det Bad company som gäller även den riktigt bra. Ironman får vi se en annan dag =)
Börjar bli riktigt trött nu så det får bli mys i soffan innan det är dags att sova =) Vi har föresten världens skönaste säng =)
Undra om Per tycker jag är lite klängig emellanåt.. hehe.. vill ju kramas i massor nu för tiden =)


*** Längtar efter November 33 dagar kvar ***

små sjuk =(

Fasen vad irriterande.. Ont i halsen efter våran promenad igår, kände det igår kväll men idag är det värre =(  Så idag blir det en massa vila på soffan, känner mig helt matt.. buhu.. vi som skulle ut med missarna idag. får bli en annan dag det. Nu ska jag kika på mannen som talar med hundar.. hur bra som helst =)



*** Längtar efter November 33 dagar kvar ***


softa

Låg och myste med älsklingen i sängen imorse. Det var så skönt, att för en gångs skull inte känna för att studsa ur sängen utan bara kunna ligga å kramas, å prata lite innan vi gick upp runt halv tolv... Hur skönt som helst. Gick ner till Hemköp för inköp av frukost. Mmm frukost. Har blivit en riktig frukost människa, det har blivit ett måste annars blir hela dagen förstörd =) de ni

Nu är det allmänt inte göra någonting dag förutom att gå till tvättstugan lite då och då.. Har börjat tvätta litens saker =) men mest lakan täcken å grejer. Skönt att älsklingen kan hjälpa mig med tvätten. Är så drygt nu för tiden att göra det själv =)
Undra om man kommer att bli ett tvätt-orakel efter all tvätt?? känns som att det är hur mycket som helst...

Ska faktiskt till å med tvätta BB väskan som ska med till förlossningen. Har inte packat något till det än har känts som att det har varit så långt bort hela tiden, å det kändes lite nojjigt att packa den tidigare =) Men nu är det ju faktiskt endast fyra veckor kvar, så nu tyckte Per att det kanske var dags att packa väskan, så vi slipper göra det då det är dags å hälften blir kvar hemma. Hehe.

Jag var ju helt säker på att man skulle åka in då värkarna var 3-4 minuter emellan.. hehe men det var ju 10 minuter emellan det var ju lite skillnad.. jaja man kan ju inte veta allt men nu vet jag det i alla fall.. Tur att vi frågade på föräldragruppen.. =) annars kanske det blivit lite väl stressigt då vi väl var på väg =) numret till förlossningen sitter i alla fall på kylskåpet =)

 

Feline Greenies


http://www.24hourpet.com/images/Greenies/Feline-Greenies-Salmon-BIG.gif

Det här är mina kissekatters favoritgodis, synd bara att det är lite smådyrt..
Som tur är så brukar vi få små provpåsar på kattutställningarna =)
Så detta rekomenderar jag =)

 

*** Längtar efter November 34 dagar kvar ***

 

 

 


Äntligen gravid vecka 36 =)

Å vad vi längtar efter liten i magen nu =)
Det är ju såå nära men endå så lång tid kvar =)
34 dagar kvar idag tills det är beräknat att det är dags. =) 22 November,
11 November var det först så vi får se vilket som är rätt.. spännande ju...

Har köpt två amningsBH:ar å börja med så får vi se om de passar då det är dags =) skönt att ha nu om man skulle behöva sova i dom för dom var hur sköna som helst. =) Inte så snygga, men snyggheten får jag fixa sen då jag vet vilken storlek jag behöver =) Ett X antal osnygga trosor blev det med, ska tydligen vara skönt att ha efter förossningen då man har ont både här å där..

Liten i magen

Liten väger nu ca 2,7-2,8 kilo och är ca 45-46 cm lång från tårna till huvud =)
Sparkarna blir oftast mindre starka nu, utan det blir mera som att bebisen drar och stöter med fötter händer och knän i den trånga magen. Hjärnan mognar ytterliggare för ett liv utanför.  Bebisen väger nu tre gånger så mycket som den gjorde i v.28 =)


Tjockis jag

Nu står livmodern som högt ända upp till bröstbensspetsen. men nu börjar även magen att sjunka så att alla organen får mera plats igen och det blir lättare att andas. Man drömmer ofta om förlossningen.
Eller en mass annat konstigt.
Ofta vaknar man på nätterna, då man känner att man ligger obekvämt.




*** Längtar efter November 34 dagar kvar ***

idag är det en mulen dag

 


 

 

Idag ska jag gå ner på stan igen,  innan vi ska äta och kika på hockey.  Men det går inte direkt fort att vandra ner på stan längre =) Per retade mig senast igår då jag skulle gå ner att jag inte hade tagit mig så långt.. Tyckte jag trampa på riktigt bra men det hände inte så mycket =) fasen tänk själv att ha ett huvud ”mellan” benen, plus 12 kilo så kan ni ju fundera på hur kul det kan vara.. Hehe

Känns som att det kommer bli mycket roligare att ut och gå då man har lite ”sällskap” eller en barnvagn att gå runt med i alla fall… Så blir det nog en hel del promenader med de som ska få barn samtidigt som oss från föräldragruppen, hoppas på det i alla fall =)

 

Fick ju erbjudande från Lindex så jag tänkte att jag skulle kika dit och titta efter en amningsBH eller liknande. Trist att de ofta är så tråkiga så om jag har tur så kanske jag hittar något snyggt. Men jag lär ju i alla fall köpa en som jag kan ha på BB innan man fått in tekniken ordentligt =) Borde ju funka lika bra med en BH som man kan haka av vid kupan tycker jag, finns lite mera snyggt att välja mellan då=)

 

Har även gjort proven som alltid på fredagar. Går riktigt bra. Så nu har jag bara en uppsats i Eng B som ska göras över helgen. Fasen vad jag fastnade i uppsatsen nu kommer ingenstans. Får nog göra lite annat så man kan tänka, inget går bra om man fastnar då blir det bara shit tycker jag.

 

Måste ner i källaren å se om jag hittar lite tjockare tröjor nu då det börjar bli riktigt kyligt ute. Får inte igen jackan heller. Vill ju inte att liten ska frysa i magen =) Särskilt då det är så jävla kallt i ishallen.. brrrr.. Men jag tycker verkligen inte om källare sen vi såg filmen I am legend fy fan va snuskigt.. ish…  Den var ju hur bra som helst men lite mera mörkrädd har jag nog blivit. Vet ju att det bara är en film men det sitter i endå..  Måste köpa filmen å se den ett par gången, så man slipper tänka på det så mycket =)

 

 

Om ni tycker att jag bloggar mycket, så blir det så då man e lyxhemmafru. Man har inte så mycket annat för sig =) Men det är ganska så fint hemma för det mesta i alla fall =)

 

*** Längtar efter November 35 dagar kvar ***


sista föräldragruppen idag

Så då har vi varit på sista föräldragruppen, så nu är vi utbildade till föräldrar eller nått.. hehe

Nästa fredag är det tänkt att vi ska börja gå på profylax och lära oss andas inför förlossningen, förhoppningsvis så har jag nytta av det åxå. Men det är ju gratis å gratis är ju gott =)

I alla fall så gick vi igenom vad som händer efter förlossningen och vad som egentligen händer då man har bebisen i famnen. Vi fick se en film om hur bebisen börjar utvecklas reda från start, om hur bebisen reagerar på mammans röst och beröring och hur den söker efter bröstet, riktigt intressant. Synd att alla sådana filmer är så gamla.

Gick igenom partnerns roll i förlossningen. Om att man får ta mycket och att man absolut inte ska ta åt sig personligen av det som kvinnan säger under förlossningen, att man ska finnas där och ”serva” med dricka å vetekudde och flytta kuddar och ställning.

Satt å fnissa lite då jag vet, att jag antagligen kommer vara shit otrevlig å jävlig. (har ju lite humör ibland)

Men jag vet ju att Per kommer att göra allt han kan för att hjälpa mig åxå. Så det känns jätte bra. =) Min fina fina älskling.

Vi gick igenom vilken position man ska bebisen i vid första amningen och vad som händer då. Att det alltid finns någon som hjälper en om man behöver på BB. I snitt så stannade man kvar 4 dagar på BB i Visby men det fick man så klart känna efter själv, då man känner att det är dags att åka hem. Känns dock inte så frestande att vara på sjukan i 4 dagar så jag hoppas att allt går bra så vi kanske kan åka hem lite tidigare och få rutin på allt. Med våran lilla bebis =)

Fikade och flummade runt som vanligt. =)

Vi fick prova på lite profylax andning, med avslappningsband. Jag tycker dock att sådana band kan bli lite dryga i längden men de funkar ju så…  Vi fick sitta i sådana puffar och andas, var riktigt skönt. Lite för skönt för man vart trött som fasen =) men avslappnad vart man. Hoppas att det funkar under värkarna åxå det hade ju varit hur bra som helst =)


 

 

 

Nu ska jag plugga en massa inför proven imorgon, men blir nog en macka först.. hungrig igen =) Ska göra potatissoppa tills Per kommer hem ikväll. Stackars älsklingen måste jobba över de dagar som vi är på föräldragrupp. Men nu var det ju sista, så det får funka =)


Imorgon är det tvättdags =( suck vad trist men men.

 

*** längtar efter November 36 dagar kvar ***


omplanterat

Nu har jag varit riktigt duktig och planterat om en hel massa växter hemma. Gick hur bra som helst att plantera om monsteran då Per hjälpte mig =) tack älskling
Passade på att måla de andra lerkrukorna medans jag endå höll på, så nu matchar de =) hur fint som helst.



Har även kikat på förlossningsakuten, mycket intressant som vanligt.. =)

Myst med Affis som krävde en borstning =) Så då är det bara göra som hon vill annars blir hon så tjurig.. hihi

Ska på tredje föräldragruppen imorgon, då ska vi ska gå igenom vad som händer efter förlossningen, amning och även lite profylaxandning. Som vi även ska gå på två gången från nästa fredag =) Det ska bli riktigt intressant, för just nu är man så inställd på förlossningen att det ät lätt att glömma vad som händer efteråt  =)  Men jag har mest haft drömmar om vad som händer då vi fått våran bebis.



***längtar efter November 37 dagar kvar***

fixerad bebis =)

Nu är litens huvud fixerad i bäckenet =) Så nu kan liten komma närsomhelst =) hihi
Mina blodvärden var jätte bra så om jag glömmer mina järntabletter någon dag så gör det ingenting. Å hon stack mig i armen *snyft* å fasen vad det blödde efter att hon tog ut nålen så på med plåster å sen trycka så det slutade =) å samma sak med fingret då hon skulle kolla värdena. =) men det var tydligen bara för att det var så bra värden (137)=)
Hade lite högt undertryck på blodtrycket men det var ingen fara. Men om det var så om två veckor då vi ska dit igen så skulle hon kolla upp det lite mera. Vikten vart plus 2 kilo så totalt ligger jag på plus 12 kg nu =( jaja

Maria kände hur bebisen låg, och frågade vart jag kände mest sparkar. Under revbenen på höger sida brukar det sparka. Hon klämde å bråkade med liten hur mycket som helst =) Hon kände om huvudet var fixerat denna gång och det var det.. hihi Så nu närmar det sig =)
Lyssnade på hjärtat med, Liten var lite stressad efter att Maria knuffats å bråkats så först så låg den på 170/165 så jag fick ligga på först höger sida och sen vänster sida så hjärtljuden gick tillslut ner på en jämn rytm på155/145 Å liten hade världens hicka hela tiden =) det lät jättegulligt =) Maria bara skrattade och tyckte att vi hade en mycket livlig och aktiv bebis =) Sånt är kul att höra =) Hickan slutade inte fören jag ställde mig upp igen. Hihi stackars liten som har så mycket hicka hela tiden =) Men det är ju bra träning…

Sf måttet låg på 34 så magen växer som den ska och ligger hur bra som helst efter kurvan =) Känns bra att det inte skenar iväg, tycker magen är stor som den är =) Känns så klumpigt bland å osmidig som en elefant =)

Hon skickade även iväg papper till förlossningen så de kan ta fram när vi ringer in och säger att vi är på väg.. Ska sätta upp numret dit så man slipper leta efter det då det väl är dags.

Nästa gång ska vi gå igenom hur graviditeten har varit och vad vi har för förväntningar på förlossningen. Så nu får vi skriva lite vad vi förväntar oss då till nästa gång och så ska man komma på alla frågor som vi alltid annars kommer på då vi väl kommit hem =)



 

Det var allt för detta besök =)

 

 

***Längtar efter November 37 dagar kvar***


onsdag

Idag ska jag till Barnmorskan på besök =)
Per kommer och hämtar mig strax innan ett så jag hinner dit i tid. Skulle ju köra han till jobbet imorse men det glömde han =) så nu får han hämta mig istället. Var lite tur faktiskt då jag var halvdöd då han åkte imorse.. hehe har fått sova igen för igår natt.. skönt

Drömde inatt att vi fick våran bebis den 10 November =) hade ju varit trevligt faktiskt. vet inte vad det blev men bebisen var ursöt =)

Dags att duscha å bli lite snygg, kanske =)




***längtar efter November 37 dagar kvar ***

tisdag

Hela magen studsar då liten får hicka =) hihi kommer få en hickande bebis =)

Vart en power napp efter frukosten.. Slocknade så fort jag la huvudet på kudden. Hur skönt som helst, men så jäkla jobbigt att vakna då klockan ringde (kan ju inte sova bort hela soliga dagen) tror John Blund hällt ett helt gruslass i ögonen på mig för det var inte kul =(

Imorgon ska jag å magen till Barnmorskan å mäta magen och gå igenom hur graviditeten har varit. Tror i alla fall att det var det vi skulle göra om jag kommer ihåg rätt =) Få se hur mycket magen har växt på de här två veckorna. Och så blir det stick i fingret =( Så de ser att mina värden är bra.. Känner verkligen skillnad av järntabletterna nu så det känns bra, blir så pigg å glad av dom =) eller nått sådant i alla fall..

Har målat lerkrukan Per köpte förra veckan så jag plantera om mina monsteror.
Så om jag har tur så har älsklingen tid att hjälpa mig att plantera om, eller om jag kanske får för mig att göra det innan han kommer hem det vet man aldrig =) 




Dalablåa krukor är det hemma hos oss =)




Amningskudden är ett helt underbart ryggstöd har jag upptäckt =) 
Nallen får vara med och mysa i soffan den med =)




***längtar efter November 38 dagar kvar***

sova?

Det är så irriterande då man har legat i flera timmar och stirrat upp i taket, vridit på si, blundat. Och endå inte kunnat somna... Välkommen till min natt vaknade runt fem, lite innan åtta gav jag upp å gick upp ur sängen å smög runt i lägenheten. ville inte väcka min älskling.Ska ner och köpa frukost snart, så hoppas jag på att jag blir lite trött efter det å då får det bli en power napp på soffan. hoppas jag =(

***längtar efter November 38 dagar kvar ***

lalala

Ikväll ska vi hem till Jens och Emma på 30 års kalas Emma har fyllt år och vi ska dit och ha det lite trevligt. Ska nog plocka lite nu tror jag tycker det är lite stökigt =)


hemreseplanerna efter att liten kommer


Vi har fått göra lite ändringar i våra hemrese planer. Då Per inte kan vara ifrån jobbet i en hel månad utan att få lov att typ bo på jobbet i ett par veckor, och eftersom jag vill inte åka själv med liten så långt. så har vi bestämt att vi åker hem två till två och en halv vecka över jul å nyår för att sen åka hem igen ca en vecka då vasaloppet är och sen blir det en hemfärd igen då Rättviks marknad är. Det är så vi har tänkt nu. Sen är det ju lite jobbigt att vara hemifrån med en liten på bara någon månad med. (allt är ju nytt, så det hoppas jag att ni förstår) Så nu vet alla hur det är tänkt =) Hoppas bara på att vi kommer att få in allt i bilen då det är dags att åka hem… katter, barnvagn, kläder å bebis å vi ska åxå få plats någonstans hoppas vi i alla fall =) Få se om vi får köpa lite grejer som kan stanna i mora sen, så vi slipper dra med oss precis allt, varje gång det är dags för hemfärd man det löser sig nog.

Blir nog samma sak som sist vi var hemma, att vi kommer inte att åka runt en massa, då vi har liten att tänka på så vi kommer nog att placera oss någonstans =)

Tror föresten att jag har fått total städnojja =)  (vill ju inte att liten ska få en damm och hårchock då den väl får komma hem) Eller boa kanske det heter nu då vi börjar närma oss slutet av graviditeten känns som att jag har en hel massa att fixa men inte får någonting vettigt gjort plus att jag ska hinna klart mina kurser innan liten kikar ut, vilket känns lite stressigt faktiskt. Men det löser sig nog det med =)


***längtar efter November 39 dagar kvar ***


tungt nu =)

Nu tycker jag magen börjar kännas riktigt tung. Det är inte skönt att sitta eller ligga. stå orkar är riktigt skönt, men efter ett tag så känns det rejält där med=( Så nu har jag gnällt av mig lite.. Det måste man få göra så här på slutet tycker jag.. Har ju annars haft en helt underbar graviditet. Inget illamående, Ingen foglossning (än) endast lite ont i ryggen då jag har gjort lite för mycket på kort tid. Brukar alltid hålla på med en massa saker så det känns som att allt tar så lång tid nu =) Vart finnig som en fjortis med det lider man ju inte direkt av trotts att det är jäkligt irriterande =)
Sov som en kratta inatt det är säkert därför som det blir lite gnälligt idag. Så kan det vara



Hittade en så underbart söt bild på lilla Affis i de gamla telefonbilderna som jag baar fick lov att lägga upp. Tror att hon är runt 4månader på bilden och har precis flyttat hem till oss =)


Ska plugga idag som vanligt å ta tag i helgdisken....



***längtar efter November 39 dagar kvar***

kväll igen

Då var det kväll igen, dagen gick riktigt fort endå trotts allt, piggnade till bra efter järntabletten, så det får bli rutin på att ta de på morgonen och inte bara då jag har funderat ett tag om jag tagit de idag eller inte.. Har inte gjort så mycket vettigt idag det är ju trotts allt söndag=vilodagen =) Spelat lite "hor"caesar på datorn. städat ytterst lite (putsat glaset på tvbänken) å busat med kissekatterna.  Inte ens diskat har jag funderat på att göra, så det straffet får jag ta imorgon.. jaja är ju inte precis så vi slitit ut golvet i köket även denna helg...=)

Per kunde känna rörelserna efter litens hicka idag å det tyckte han var riktigt fränt, å han skratta åt liten som har så mycket hicka =) liten har även sparkats som en tok emellanåt så då är det som vanligt. =) skönt att känna att det sparkar då vet man ju att liten har det bra inne i magen =) å nu är det ca 3-7 veckor tills vi träffar våran liten.. hihi  Per tyckte inte heller att det var särskillt bekvämt (inte jag heller) då jag la mig på han, eller mosade honom rättare sagt så jag fick gott ligga brevid i kramas istället=) tjockis jag...

Nu ska jag fila mina naglar lite som börjat växa som ogräs *hihi* vilket jag inte är ett dugg ledsen över. Ska även ha lite reparering klet i håret så det blir lite fint. tycker jag ser ut som en sopkvast i huvudet ibland =( även kallat dålig hårdag, men i så fall har jag dåliga hårveckor.. hehe


***längtar efter November 4o dagar kvar***



Tibro Kattutställning 11/10-12/10

Då har jag pratat med mamma =)
Det blev en mycket lyckad dag i Tibro med en hel massa vinster å till å med Nomineringen hos domaren fick de vara med i..



Ayla har vunnit en rosett idag =)



Atlas har blivit PREMIER idag =)

 

Och lilla Wilma kom två idag då hon fick vänta så länge så hon blev lite ledsen.  Men hon är lika söt endå =)

 

 

Rosetterna som Ayla och Atlas vann idag =)

 


söndag

Väntar på att mamma ska ringa så jag får veta hur det har gått på kattutställningen idag =)

Annars så känns det som att detta kommer bli en lång seg dag. Är trött som fan å känner mig lite småkonstig faktiskt =( Ska äta järntablett å dricka lite cola så får vi se om jag piggnar i lite...  Var ju så pigg imorse =(

Vill inte nått just nu...




***Längtar efter November 4o dagar kvar***

kväll

Fy fasen vad  trötta vi blev efter att vi varit på Black Sheep Arms (engelska puben i Visby) och ätit med Pers rugbylag. Blev så klart fish and chips som verkligen är hur gott som helst. Det var hur trevligt som helst så klart, och även deras motståndarlag var där å åt med oss.
Nu är det endast soffan som gäller då vi precis har mumsat i oss lite glass, så får vi se om jag orkar äta upp resten av chips å dippen sen igår. Men lit egodis blir det absolut. =) Mycket äta blev det nu känner jag =) Man måste ju passa på att äta allt man vill nu då man får =)


Ska kika på den andra Indiana Jones filmen nu


Måste säg att jag har hittat en hur bra bok som helst som jag håller på och läser igenom nu med. Eftersom det mesta nu förtiden handlar om bebisar å magar så är så klart det boken handlar om. =) Mycket bra tips i denna bok



Vi har även roat oss med att äta kinder ägg =)




***längtar efter November 41 dagar kvar ***

gravid vecka trettiofem

Gravid i v. 35 nu ännu närmare nu =)
det är ju endast fem veckor kvar nu *pirrigt*
å vad jag längtar efter våran liten i magen nu. Vill veta hur du ser ut liten. är du en pojke eller flicka?? Kommer nog vara det vackraste vi sett vad det än blir för "sort" för det spelar inger roll alls. Per trodde på första ultraljudet att det var en tjej eller han var bombsäker på det. Men nu på senare så har vi båda två fått för oss att det är en pojke. Låtsas farmor Karin trodde med på en pojke på hur jag bar magen. Å Svärmor hade så gärna velat att det blir en flicka =) åå vad spännande det ska bli att se vad som har växt i magen så länge =)

Mini fakta om bebis

Nu väger liten ca 2,5-2,6 kilo och är ca 46 cm lång
Den kan kissa blinka och få hicka då den sväljer fostervatten
Nu börjar armar och ben bli knubbiga och det börjar bli trångt i livmodern.
och lungorna är nu så pass mogna så om barnet föds nu så brukar det inte bli några problem. men det brukar bli kuvös för att bebisen hålla värmen
Fingernaglarna har nu växt klart, och benmärgen börjar producera röda blodkroppar




jag=tjockisen

Bebisen trycker överallt för att få plats och det kan vara svårt att sova och sitta. viktökningen bör ligga mellan 11-13 kilo. Du kan börja känna dig irriterad.
Det är inte ovanligt att man får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Nu kommer även "Pamela" tuttarna =)


Per får ta lite snyggare bilder ikväll men så här ser jag ut nu =)


*** Längtar efter November 41 dagar kvar***

 


lördag

Mamma är på kattutställning i Tibro, och Ayla har kommit tvåa, Wilma kom tvåa och Atlas har vunnit sin klass =) hur kul som helst, han har nu endast en vinst kvar så blir han Premier. Hur kul som helst då det inte har gått så bra för han de senaste utställningarna, så nu måste mamma vara överlycklig. =) Plus att han höll på att bli nominerad =) hihi



Atlas med sin nya rosett på kattutställningen i Tibro.. Grattis Atlas =)
Hoppas att det går lika bra imorgon och bättre för Ayla å Wilma imorgon =)
Om Affis hade varit med på utställningen så hade hon inte haft en enda konkurrent =( Som mamma sa. fan att vi ska bo på gotlnad. Men det får jag ta igen sen =) Då ska jag å Affis vinna hur mycket som helst.. hihi

Nu ska jag plugga lite medans Per är och spelar en massa rugby, sen ska vi ner och äta med hela laget på Black Sheep arms blir så klart fish and chips hur gott som helst. Nästan så man längtar tillbaka till Irland en sväng =) Ska även ta å göra klart alla halvklara pyssel som ligger i tv bänken.
Fasen va snyggt det blev efter min storstädning igår, hur skönt som helst =) Synd bara att man är så jäkla duktig på att skita ner så man får städa jämt.. jaja


*** längtar efter November 41 dagar kvar ***

storstädar

Ja vad har jag gjort idag, städat som en riktig hemmafru skall =P putsat fönster piskat mattor vattnat blommor å snart skall dammsugaren fram å sen bli det till att torka golvet, har blivit en hel del pauser då jag känner att jag blir totalt slut emellanåt, så då har jag passat på att pyssla å se på film.
Har även gjort om lite i köket vilket jag tyckte vart hur bra som helst, får se vad älsklingen säger då han kommer hem. men förhoppningsvis så tycker han åxå att det vart bra.
Så nu är jag faktiskt klar med litens vepa som ska hänga vid spjälsängen =)
Så här blev vepan då den blev klar =)



Om jag får säga det själv så tyckte jag den blev riktigt fin =) Blir väldigt mycke Nalle Puh runt liten i sängen, på spjälskyddet, å lakanen och även på sänghimmeln. Men det är ju så sött så man kan faktiskt inte låta bli =)
Spjälsängen är dock fortfarande inte inköpt, och den kommer nog att få vänta en vecka till skulle jag tro. Vi har ju fortfarande en massa tid på oss om nu inte liten får för sig att den har bråttom ut =) Även skötbord och tvättmaskin ska ju införskaffas

Å föresten jag har nu kommit fram till att mina små pälsbollar är jäkligt bortskämda med leksaker. Slängde en hel del i en låda som mest såg ut som skrot men nu då jag städar så hittar jag deras leksaker överallt. Hur mycket som helst =) men de tycker ju att det är så kul med nya saker =)

nej nu ska jag ta tag i städningen igen så det blir fint någon gång =)



***
längtar efter November  42 dagar kvar ****

okoncentrerad

 

 


Fasen vad okoncentrerad jag är ikväll. Tänkte att jag skulle plugga en hel massa men det vill sig inte alls. Blir inget vettigt. Men jag har i alla fall avklarat ett par sidor det är huvudsaken.

Tror nog att jag är lite trött sen promenaden idag. Men jag känner mig mera trött i huvudet än kroppen. Lite konstigt…  Kanske det var jobbigt för huvudet på förlossningen =) Kommer säkert att drömma en hel del inatt =) bra för kroppen att förbereda sig i drömmarna..

Ska nog städa å plocka lite istället så jag får något vettigt gjort idag.

Kl. åtta är det dags för en dokumentär på tv 4 plus flickan med fyra armar och ben. Sådant tycker jag är intressant och jag får passa på att titta då per är och tränar Rugby =) Då slipper han tjuvkika då det blir lite känsligt =)

 

Dags att städa =)

 

 

***längtar efter November 43 dagar kvar***


föräldragrupp 2

Har varit på andra delen av föräldragruppen idag,
Vi vart uppdelade i två grupper en skulle se på förlossningsvideos och den andra skulle kika på förlossningen först.
Så det vart förlossningsvideo för oss att börja med, Den var väldigt "snäll" allt gick lugnt å fint, ingen som skrek å sa att de inte ville vara med något mera eller en massa blod å grejer. En väldigt snäll film som visade en massa olika ställningar man kunde ha då man förberedde sig inför förlossningen och under förlossningsarbetet. Allt såg så lätt ut så om vi har tur så blir det en liknande vi får =) Men det var en väldigt kort film 20 minuter sen hade vi en timmes fika då vi väntade på att vi skulle få kika på förlossningen.
Så det vart en långfika uppe i fiket på lasarettet. Å tillslut så var klockan halv tre å vi skulle vidare.

Vi fick se ett av de förlossningsrum som de hade (de har två stycken och ett extra som de kan göra om fort) det var faktiskt mindre än vad jag trodde det skulle vara, men det var ganska så ”mysigt” för att vara ett sådant rum.  Det fanns ett jätte stort underbart badkar som man kan mysa i. Vi fick höra hjärtljuden från liten då jag satt närmast apparaten riktigt najs. Lustgas fick vi åxå prova på, och även stå på knä i sängen som man skulle göra då det var dags för lustgasen. Man vart riktigt snurrig i skalen av det men inte så mycket snurrighet som jag trodde, men det var riktigt trevligt =) Kände att jag blinkade konstant då det började verka å kunde inte riktigt koncentrera mig =) så ska nog ta det lite lugnt med det (om det nu går i stridens hetta) Jag vill ju fortfarande veta vad jag pysslar med =) Fick rundvisning på BB se rummen man får bo i innan man får åka hem, amningsrum å grejjer.. =)  så det var riktigt intressant. Nästa gång skulle vi gå igenom allt som händer efter förlossningen så det blir nog åxå intressant. Ska även anmäla oss till profylax kursen så vi lär oss att andas =)

Dags för mat nu riktigt hungrig nu =)

 

 

*** längtar efter November 43 dagar kvar***

 


torsdag

Ska på andra föräldragruppen idag. Ska bli riktigt intressant då vi ska till förlossningsavdelningen på besök.  Hoppas på att det finns något rum som vi kan vara och kika i så de inte är upptagna av blivande föräldrar. I Visby har de två förlossningsrum som alltid står redo sen har de ett extra rum som de kan ställa iordning fort, om det behövs.
Vi ska även få se på förlossningsvideos, få se hur det blir...
Tänkte att jag skulle ta en sakta promenad nerår mot stan idag, får se hur långt jag kommer innan jag möter upp Per någonstanns. Men jag har då tänkt att hinna en bra bit på en timme =)

Måste även lämna tillbaka skorna jag köpte då jag ångrat mig. det var ju inte sådana skor jag skulle ha. Trots att de är super snygga så tror jag inte att jag kommer att använda de. får kika lite till så jag hittar det jag ska ha =)


hihi liten härjar runt som ett yrväder i magen, hela magen rör sig i vågor å man ser hur det sparkar å står i.. lilla älsklingen =)




***
längtar efter November 43 dagar kvar***

bonsaii



Jag har fått fart på Per´s bonsaii, efter en liten form svacka. Den står nu på matbordet och får en massa vatten å kärlek från missarna =) (blir även en liten klippning från missarna sida ibland) Så nu jäklars ska den faen växa så det knakar så Per kan börja pyssla lite med den. Den kommer bli så fin så fin =)
Ska se om jag kan få klart mitt pyssel ikväll. kanske kanske. vi får se
Vart inget pyssel.
Blev horhockey istället å spel på King lite berroende framkallande de dära så töntiga spelen =)
Ska kika lite på tears of the sun innan det är dags för sängen. är så trött av allt springande med tvätt i trapporna. kunde först inte komma på varför jag var så trött men sen kom jag ju på det =)
Ska mysa lite med min underbara älskling innan först =)




***
längtar efter November 44 dagar kvar ***

Kärlek det är du å jag =)



Se vad min underbara älskling hadde med sig hem idag =)
tio underbart röda rosor.
Älskar dig så, min underbara älskling utan dig vet jag inte
vad jag skulle göra.


tvättdag idag =(

Tvätt..................
Fasen vad tråkigt det är att tvätta. =( kan tvätten inte bara tvätta sig själv, strykas å
hänga in sig i garderoben ???
Fy fan va drygt det är å tvätta, flåsar som en gammal get i trapporna påsarna e tunga som fan, å jag längtar verkligen efter en tvättmaskin.. Qulia sitter å skriker på balkongen då hon ser att jag går utanför, å de andra sitter å stirrar argt på mig =)
Måste nog ta å att överge detta med stortvätt å ta en tvätt åt gången annars kommer det inte orkas tvättas nått alls framöver tror jag. Känner att det är dags för det.  Plus att det var en kärring som hunnit boka tiden efter mig i tvättstugan så jag hann ju inte tvätta allt i alla fall.. shiit. Så nu är det en påse kvar, jag som tänkte att jag skulle hinna med allt idag men icke. Jag längtar efter en tvättmaskin =( massor nu faktiskt.

Å inte har jag hunnit plugga nått än idag heller då tjockis katten (Affis) var smidig som en låda å hävde ner en blomkruka så hela mattan vart full i jord, så det vara bara å skälla lite på katten som tyckte att jag var allmänt dum i huvudet att bli så upprörd för lite jord, dra fram dammsugaren å sätta igång att städa då. =( plus, att jag inte hade någon kruka. Men det skulle älsklingen fixa på vägen hem =) tack tack älskling.

Nu ska jag i alla fall ta och plugga lite å jag har Quila till hjälp, hon ligger och myser med mig i soffan

 

 

 

***längtar efter November 44 dagar kvar***

 


tisdagar

Jag har faktiskt kikat på Oprah idag, satte på tv:n å där var det bara, så det
var inget jag letade efter=)
Det handlade i alla fall om månggifte.. Var riktigt intressant blir som en dokumentär.
Det var en man som hadde tre fruar som levde fritt och fick resa och fick allt de
ville ha. å de såg riktigt lyckliga ut. Å vilket undebart stort hus de bodde i =)
Sen var det en annan kvinna som hade flytt från ett sådant äktenskap som
höll kvinnorna som fångar, hon hade rymt då hennes äldsta dotter fyllde 14
(hon har åtta barn) för hon hade kommit till den åldern då de började gifta bort
flickorna, å hon kunde inte låta det hända.
När de var tillbaka och åkte runt i den staden som hon flytt ifrån var det bilar som
åkte runt och tutade å folk satt å kikade bakom gardinerna. riktigt obehagligt.
och de hade byggt två meter höga murar runt de flesta av husen sen hon rymde.
Hon sa att det var som att bo i Iran.
Okej att om man vill leva i ett sådant äktenskap, men att bli tvingade till
tycker jag är så hemskt.

Har fikat med Hanna (dumle) och camilla (plutten) på Skafferiet på Adelsgatan.
Hur mysigt som helst, satt i ett hörn å myste med våra godbitar =)
jag å hanna delade på två pajer då vi inte kunde bestämma oss vilken vi
tyckte verkade godast.. hur bra som helst =)

    
Plutten                                     Dumle                            dumle å plutten

måste fika oftare med min flickor =)
Hanna petade på magen men liten vägrade vakna =) til å med retades me men ingenting
Camilla tyckte det var lite läskigt att man kunde känna foten under huden =)
hihi,.... Vart en massa gravidprat men det blir ju ofta så =)
å en hel del fnitter (fick lite ont i magen ett tag där =)
Troja mådde mycket bättre efter helgen,  så skönt så slipper hanna vara orolig =)

hihi liten har så mycket hicka =) känns hur tydligt som helst då  det "hoppar"
till i jämn takt inne i magen =)


Nu är jag sådär trött igen, åå jag sover så bra efter bara lite promenad på stan
med flickorna inte speciellt långt men det är ju tungt nu å värre blir det =) liten
växer å växer =) Tur att jag oftast sover som en sten. brukar dock vakna en gång
varje natt för kissapause och efter det så ligger jag och funderar på alt möjligt
samtidigt som Milla passar på att få lite kärlek =) hon brukar ligga på min mage
i en halvtimme eller så tills hon märker att jag börjar somna till igen. då lägger
hon sig i fotändan å sover tills min klocka ringer för då vill hon ha mera kärlek =)
å Affis brukar lägga sig på min kudde å mysa en stund så jag är en riktig
kattkvinna på morgonen =)


Nu ska jag ligga å mysa i soffan med min älskling tills det är dags för sängen =)


*** längtar efter November 45 dagar kvar ***

flaffis =)

   

Affis å jag har pysslat med vagnen idag, lyckades vika ihop den men
efter att jag fått upp den igen så har jag ingen aning om, vart jag drog för att
få ihop den.. =P tekniska under säger jag bara. men nu vet jag i alla fall
att det faktiskt går.. Så en annan dag ska jag testa igen. Kanske dags för en
provtur snart med. men det får bli på kvällen så man kan vara lite osynlig =)

Liten har sparkat på som en tok så förhoppningsvis så sover vi båda som
stockar inatt.. blir nog inga problem är såå trött på kvällarna nu. dock även på
morgonen tror nog att Per är glad om han får en någorlunda vaken kyss innan
han far iväg till jobbet på morgonen =) inte så lätt att vara tjockis alla gånger =)
men jag längtar sååååå tills liten kommer till oss nu å tiden får gärna gå fortare
så vi får träffa vår älskling i verkligheten.. =)
46 dagar kvar nu nedräkningen har börjat på riktigt =)


***längtar efter november****

måndag idag

Blir att plugga en hel massa. Fått reda på att jag ska göra en uppsats snart
plus halvtids prov så det är lika bra att plugga på, så jag slipper stressa
en massa senare.
Tycker det verkar gå riktigt bra, vilket känns mycket trevligt =)

Ska se om min älskling har tid att piffa till min blogg någon dag i veckan.
Känns kanske inte så där super viktigt, men det hade ju varit trevligt med en
lite mera personlig sida tycker jag..
Per donade en hel massa med en sida igår å det blir ju hur fint som helst =)

ÅÅÅ fatta vilket jävla diskberg som är i köket då.. =( ååå vad trist. jaja så kan
det gå då man inte vill diska på helgen då får jag skylla mig själv.. tvättberget
är inte bättre det heller men det ska jag ta tag i på onsdag då tvättstugan var
fullbokad.. Ska bli såå skönt då vi skaffar en egen tvättmaskin så man slipper
springa i en massa trappor vilket inte är så roligt
längre.. Måste ju börja tvätta alla litens saker med. det blir mycket tvätt
det här =( jaja
Vart en hel massa gnäll idag me =) så kan det vara ibland =)

Nej dags att diska..

lite gnäll =(

Känns verkligen som att liten håller på att rotera ner i bäckenet nu,
så om liten inte är fixerad vid nästa BM besök så vet inte jag =(
Å det är verkligen inte bekvämt.. det spänner å trycker å det känns
som om jag ska kissa på mig eller nåt =(... buhu nästan lite synd om mig nu..
Ont i ryggen har jag me. låg som en kratta inatt så det är nog det
som gör det. men endå.. Inte hittar jag en skön ställning att sitta i heller.
Tur för vetekudden som Mor skickade på posten efter att jag glömde den
på Sold.. tack mamma =)

Flåsar som en gammal get då jag går för fort eller har tagit mig upp
för en trappa. Så nu blir det nog inte allt för många långpromenader för mig.
Något ännu fräshigare är nog handsvetten, som jag aldrig haft tidigare å
nu tycker jag att jag har det konstant =( inte speciellt sexigt... men det går ju
över om några veckor.. å hur porrig är man egentligen då man e gravid??

Bara shit på Tv med så det har blivit en hel del filmer. varför är det ingen tv kanal
som sänder bara en massa filmer istället för alla pissiga repriser...

Har i alla fall pysslat en massa idag så bilderna är klara nu ska jag bara fixa
kanterna å lite annat pyssel sen är det klart för upphängning.







Nu sk ajag nog ge upp för idag.. Tvättdag imorgon så då blir det en hel del spring
i trapporna så vila behöver jag verkligen..
Just ja sprang på Marina då jag å camilla var på fika, hon fick en dotter den 30 augusti
å hon sa att passa på att sov så mycket du hinner tyckte hon =)

sex veckor kvar

Fatta att det är sex veckor kvar, det är ju bara en å en halv månad... Vart tog alla veckor
vägen?? Känns nästan som man missat ett par veckor någonstanns =)

Det är riktigt shit väder idag, blåser som faen å regnar, inte precis sådant
väder som gör att man blir sugen på att hitta på nått i över huvud taget
så idag är det nog soffan som gäller hela dagen.
Blir att kika på en massa film å göra klart pysslet idag förhoppningsvis så
blir det lika fint som på bilden =)
Blir även tacos ikväll.. mumma

tråkigt....... har jag nu ikväll...........

Blev en sån här kväll som jag inte tar mig för att göra något
utan bara sitter å har allmänt trist å funderar på vad man ska hitta på
att göra. Men känner mig endå för trött att göra något vettigt kanske blir
lite pyssel, men jag skulle gissa på att sängen lockar ganska så snart.
Vi får se.. Trist i alla fall.....

Lunchade med underbart söta Camilla på skafferiet skagen baguette å
de störta chokladbollarna man kan hitta i Visby.. mumma
Hanna skulle åxå varit med men lilla Troja (hennes heliga birma) var
sjuk så
hon skulle åka till veterinären med henne, och jag hoppas
på att allt har gått bra
(skickar en massa kramar till dig å missen Hanna)
Förhoppningsvis så träffas vi på tisdag istället för en till underbart trevlig
lunch på stan =)
Jag å camilla kikade runt på stan efter en party outfit till
camilla, fanns hur mycket snyggt
som helst, typiskt att man ska vara gravid
just då det för en gångs skull finns en massa kläder

jag skulle vilja prova.. Får hoppas att det fortfarande är så då man kommit
till den storleken
man hoppas på efter att liten kommit. vi får se.
tänker i alla fall inte köpa några kläder som
jag kanske inte kan ha sen.

Hämtade Per hemma sen skulle ner å kika på Visby "höstmarknad" tänkte
att det i alla fall skulle
finnas någon som skulle sälja godis å grejjer, ganska
så besviken man blev.  det såg mera ut som
en stor loppmarknad..
Inte godkänt.......
Tur att St: karin (en kyrkoruin) (
har för mig att den heter så) var öppen denna dag så vi kunde gå in och kika
 i den i alla fall
den har alltid varit stängd annars så nu passa vi på att kika.







tycker det är så maffigt vilka byggnader de kunde få till helt utan sådana
maskiner som vi har tillgång till idag.




Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska hitta på.......

Gravid vecka trettiofyra =)

Mini fakta =)

Bebisen i magen
Nu väger bebisen ca 2,3 kilo och är ca 44 cm lång från fötter till huvud
huden är nu ännu mera rosa då mera underhudsfett har lagrats
Ansiktet är mera slätt än rynkigt, och pupillerna kan vidgas
bebisen känner nu igen mammans och pappans röster
och reagerar då den hör främmande röster
naglarna på de små fingrarna är vassa
Nu kan bebisen själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar
Det är vanligt att bebisen blir fixerad i denna vecka.






Me

Nu kommer förvärkarna att bli tätare och kännas annorlunda
som att lungorna trycks upp och det kan kännas svårt att andas en stund
Men förvärkarna känns fortfarande mera obehagliga än de gör ont
Händer och fötter kan börja svullna mera nu
Kroppen har samlat på sig 50 % mera blod nu och det kommer att
förbli så resten av graviditeten.
Moderkakan är nu mogen och börjar efter denna vecka föråldras
(det lät lite snuskigt)


Har märkt att fingrar och fötter är lite mera svullna
ringar ska vi nästan inte prata om=(
har blivit tvål den senaste veckan för att få av de. =)
Graviditetsbyxorna har ju resår som går upp mitt på magen. inte direkt
skönt längre så de drar jag ner, nedanför magen. mycket skönare =)
tycker inte att förvärkarna har varit så farliga än men jävligt
obehagliga känns som världens mensvärk å lite till så blir hela
magen stenhård å det är inte heller så bekvämt
men då får man sitta å slappna av så går de över fortare =)
liten trycker ut sina fötter allt som går ganska ofta nu å det
spänner rejält och det blir som en bula strax under de
högra revbenen man känner verkligen foten under huden =)
och om man trycker där så får man ofta en arg buff tillbaka =)
och hela magen rör sig då liten härjar runt därinne
Naveln är nu nästan utplånad (platt) men den står inte ut än till Per´s lycka


Marknad

Fasen vad dålig man planerar ibland =(
Det är ju för fasen Rättviks marknad i helgen å vi åkte hem
från Mora i söndags =(
Hur kunde jag glömma att det var marknad helgen efter att vi
skulle åka hem??
Tänkte nog mera på bvc tiderna =) var precis så vi kunde åka hem mellan dom
när vi var hemma. Men endå =(
Ja ja det är ju marknad här i Visby i helgen så vi får vandra runt på den å låtsas att vi är i
Rättvik får köpa nougat godis å tröstäta på...
Får hoppas att det finns marknadsstånd med lika söta tröjjor till de små som det
alltid finns i rättvik. skulle ju vilja ha någon med en söt text på =)
Kanske det är någon som har lust att köpa något sånt här =)
Texter      Gulligt      Jag älskar alla 
Mammas älskling       Pappas älskling 
De här är ju underbart söta tycker jag =)




.

Imorgon ska jag luncha med min underbara Camilla =)
och förhoppningsvis Hanna om hon hinner =)
Ska bli sååå kul vi har ju inte träffats på riktigt sen.. ja jag vet faktiskt
inte riktigt när vi sågs sist. =(
Få se vart vi ska luncha någonstanns bara med det visar sig nog ganska
så fort skulle jag tro =)
ååå så kul det ska bli att träffa min plutt =)

Imorgon går vi in i v.34 =)
Då är det endast ca 1 1/2 månad kvar =)

Nu är det dags att plugga det sista innan proven
Men först så blir det frukost som gäller *hungrig*



Mina älsklingar till hårbollar =)



S*Ullasgården´s Afrodithe



Tequila Rose



Milla Philadelphia

föräldragrupp 1

Första föräldragrupp torsdagen avklarad =)
Tiden gick mycket fortare än vad jag trodde den skulle
göra, tänkte att tre timmar skulle bli segt men det blev det
absolut inte =) Pratade mest förlossning  den här gången
rikrigt intressant och det kom upp lite saker som jag inte funderat
på särskilt mycket.
var en tjej i gruppen som bara verkade tänka negativa saker å var nojjig
om nästan allt, men alla är ju olika. =) Men det är intressant å se vad alla
funderar på =)

Vi delade upp oss i grupper där vi skulle presentera varandra å det visade sig
att vi hamnade i precis rätt grupp.
Vi var tre par som inte hade planerat att bli gravida å vi var i samma ålder =)
Hur bra som helst, ingen av oss var speciellt orolig utan tar det mera
som det kommer, skönt att veta att man inte är själv om att tänka så =)
Tror våra datum var om jag kommer ihåg rätt 22 nov 12 dec å 16 dec ?
å Per fick inbjudan till pappagrupp.

Nu ska jag plugga en hel massa engelska till älsklingen ringer och vill
bli hämtad på jobbet.

this is me today



jag idag påväg till föräldragruppen =)



Med det underbara halsband jag fick i julklapp av mor
å far så klart med matchande örhängen =)
smycken=me likie =)

fixa naglar =)

Hihi gissa om Per mår bra efter gårdagskvällen =) 
Inte alls. han e hur trött som helst å ser ut som att han inte
har sovit på en vecka.. Stackars älsklingen..
Fick lov att köra han till jobbet i morse till å med =)
Han får sova på soffan då han kommer hem åså får vi ordna
med lite flottig mat så han blir människa igen =)
Har köpt cola till dig älsklingen om du vill ha =)
( Men jag kanske nallar lite av den innan du kommer hem )


Nu ska jag i alla fall fixa naglarna som växer som ogräs för första gången
på länge känns det som får passa på innan liten kommer vill ju inte
riva den stackars älsklingen =) blir nog att ha lite kortare naglar då =)
Blir nog fransk manikyr skulle jag tro =)
Kanske man ska fixa lit eextra med håret med?? skönt att piffa upp sig
lite ibland kan ju inte såsa runt varje dag bara för att man e gravid =)

trött

Nu har jag börjat bli sådär övertrött på kvällarna igen
får kämpa för att inte somna på soffan så fort jag får lite
småtråkigt men idag har jag lyckats hålla mig vaken
vilket jag inte kan säga om igår =)
Men vissa nätter kan jag däremot inte sova alls å vissa nätter sover
jag som om jag inte gjort det på flera dagar =)
börjar bli svårt att hitta en bekväm ställning att sova i med mage
å allt men nu är det inte så lång tid kvar så nu får jag stå ut =)

men nu är det dags för en dusch å sen sängen =)
Får se om jag vaknar då älsklingen kommer hem eller hur det blir =)


Natti natt

första föräldragruppen imorgon =)

Imorgon är det dags för första föräldragruppen =)
Vi skulle ha börjat tidigare men våran första föräldragrupp
vart inställd då den inte vart fullbokad, men nu så får vi se om
vi kan lära oss att bli föräldrar ( vi föräldrar??? kan fortfarande inte tänka
oss som det men det kommer nog bli bra )
Ska dit till 13.00 så jag tänkte att jag skulle ta en promenix ner på stan
om jag nu inte får sammandragningar på vägen ner, men då får jag stanna
å vila får ta en lugn promenix så blir det nog bra =)


Varit duktig idag å pluggat massor och plus att det gick''
hur bra som helst. Tills jag vart trött å inte kunde tänka =)
Så det vart till att göra lite mat istället, potatis å purjo soppa
nyttigt å hur gott som helst =)
Måste ju väga upp lite mot godiset som gått åt under dagen =)

Har haft en hel massa missar i soffan å myst med mig idag särskillt
 Affis har varit en riktig mysis
Men nu är det Quila som har har lagt beslag på mig =)



Ska pyssla lite nu å mysa i soffan med missarna.
Å det är ju förlossningsakuten 20.00 idag mycket viktigt =)
så det ska jag så klart se. per tyckte nog att det var skönt att hela
svenska.spel skulle på munken idag så han slipper råka titta upp
då det är lite känsligt =)
OOHH såg precis att grey´s anatomy börjar igen 21.00 hur bra som helst
så nu är min kväll räddad =) hihi

RSS 2.0